Отговори
# 195
Роки, мога ли да си го сложа в подписа това последното? Praynig

Можеш, разбира се.  Колко пот и нерви проливах в подобни спорове, преди да ме осени това прозрение  Laughing  /Всъщност, трябва да си призная, че и собственият опит е важен - за някои неща преди време правех едни такива заключения, дето бяха с желязна логика.  Преди да съм била достатъчно информирана. Сега се ужасявам просто от себе си и от увереността, с която съм вярвала в глупости./
А Скреч е права  Mr. Green

# 196
Момичета, честно, тъжно ми е, че има много хора, които поради някакви измислени причини смятат кърменето за нещо лошо.... Ама все си мисля, че не случайно организмът на жената е устроен така... Но тук няма кого да убеждавам Wink 
Луда работа - вкисната кърма, ферментация....  Crazy Нямам думи. Понякога е по-добре да "убиеш ....... с мълчание"

# 197
- Имаш кърма, защото си с малък бюст!
 Shocked

...
Разговор докато бременеех:
- Ти с този малък бюст как ще кърмиш?  Thinking
- Ще видим как  Joy (нямах сили да обяснявам  #Cussing out )

...
- Имаш кърма защото се цедиш!
 Rolling Eyes
(Не е защото се цедя според нуждите на бебето и го храня на поискване  Laughing)

...
- Имаш късмет, че имаш кърма! Аз имах само някакви капки като родих.  Tired
 Shocked
(Това, че имах вдлъбнати зърна и родих със секцио въобще не влиза в сметката  hahaha)

# 198
мда.. Като се започне с тоя "късмет" за кърменето  Crazy

# 199
  • Къде ли не
На гости съм на родителите ми. Влезнах в кварталният магазин, където продавачките знаят всичко за всеки, да си купя овесени ядки. Продавачката ме пита какво ги правя и аз и казвам, че закусвам с тях почти всяка сутрин от 1год. и 3 мес. А тя ми казва : " Ааааа то за това кърмата още не ти е спряла!". Жената изглеждаше толкова доволна, че е разнищила загадката, че се отказах да й обяснявам истинските причини.

# 200
Среща ме баба, на 3 месечно бебе и се заговорихме,та стигнахме и до кърменето.Питам я дали е на кърма детето.А тя ми отговаря:
-Ние сме на смесено хранене,че с кърмата много го прехранва дъщерята, за 1 месец 1,5кг е качил малкия  hahahaТа спря да качва толкова много #2gunfire Иначе цяялаа нощ почивка, след 20,30 нищо, така до 6 сутринта.
Само се плеснах по челото, не се сдържах  Wink Горкото бебенце.

# 201
мда.. Като се започне с тоя "късмет" за кърменето  Crazy
Аа, не е само до късмет. Аз скоро дочух разговор между две майки. Едната сподели на другата, че това с кърменето било по наследство, майка й нямала достатъчно кърма и тя също нямала.

# 202
  • София
Относно наследството:
Отивам на гости в офиса, там събрани все жени /аз най-малката - т.е. най-неопитна/
-Ти добре , че още го кърмиш /малкият кара 6 месец/, та да имаш някаква полза от тези големи гърди!!!!!
Аз-Че защо?
-Ами то се знае че големите гърди кърма не дават!!!
Аз незнаеща как да отговоря на тази реплика -ЕЕЕЕЕЕ то в нашият род всички жени са с големи гърди и мноооооого кърма Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Тишина в офиса

# 203
-Ами то се знае че големите гърди кърма не дават!!!
Eeeе, простете на жените с малки гърди, поне на комплексираните от това, които точно са пуснали тоя слух във времето - нали на хубавото трябва да се намери все някакъв кусур. Другата крайност звучи по-логично - малки гърди, по-малко "база" за кърмообразуване.  Rolling Eyes  - един от тези изводи: "Съчетанието между неинформираност /или частична такава/ и логическо мислене е най-трудно за оборване."  Mr. Green   Руки, аз тъкмо си харесах тази сентенция и реших да си я сложа в подписа по единствената причина, че така ще я виждам по-често и ще ми напомня когато реша да започна спор всеки път, но Скреч взела, че ме изпреварила.  Crossing Arms

# 204
Кумата ми роди преди 4 месеца и благодарение на две баби, въпреки моите съвети е отбила преди две седмици, а това й е успокоението- цитирам "ама просто само й губех времето на малката и й отнемах от времето за истинското хранене". Е, нямаше какво да кажа Rolling Eyes

# 205
Говорим си с баща ми за една позната, чието детенце е седмица по-малко от моя Кирил:
Татко: - Нейното момченце тежало 9,600 на 7 месеца, едричък бил.
Аз: - Ами хубаво, той и Кирил е към 9, всяко дете си е различно.
Татко: - Е, да, ама тя отдвана го хранела.
Аз: - Е, аз да не би да не го храня  Mr. Green
Татко: - Е, да ама имах предвид с храна.

Joy Ама му прощавам на човечеца, все пак е мъж и каквото чува на това вярва, а на него не съм се впускала да му разяснявам за кърменето  Joy

Четем с майка ми темичката и се смеем за ферментиралата кърма, после прочетох сама за отровната кърма с токсините Wink Нещо стана на въпрос за кърменето през лятото и тя ме бъзика: Трябва да спираш с кърменето, че ще ти се вкисне кърмата през лятото! Пък аз и отговарям - Спокойно, тя моята е с консерванти няма да се вкисне!  Peace Mr. Green

# 206
  • В горичката, до рекичката
Това с кърменето през лятото и на мен са ми го натяквали. Майка ми ме пита : "Идва лято как ще къмиш?", а аз "Е, как - на сянка!"

Комшията ни пък като разбра, че още кърмя заяви че кърменето е изкуство и не е за всеки Rolling Eyes, а аз отдавна спрях да говоря за кърмене че може и награда за цялостно творчество да ми дадат Joy

# 207
Да кажа и аз какво ми каза нашата педиатърка, която ми е и лична лекарка, понеже бях болна, ме предупреди, ако температурата стигне 39 градуса да спирам с кърменето, защото ще предам инфекцията, чрез кърмата на детето Crazy(защо точно при 39 градуса и каква инфекция при положение, че бях изстинала, незнам)

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:48 от звездичкa

# 208
Да кажа и аз какво ми каза нашата педиатърка, която ми е и лична лекарка, понеже бях болна, ме предупреди, ако температурата стигне 39 градуса да спирам с кърменето, защото ще предам инфекцията, чрез кърмата на детето Crazy(защо точно при 39 градуса и каква инфекция при положение, че бях изстинала, незнам)

Ами то няма заболяване "настинка" - винаги си е инфекцийка, най-често банална вирусна  Wink Как пък точно на 39 ги е заковала обаче е наистина прелюбопитно - като на някакъв язовир шлюзът, дето се отваря.  По мои наблюдения, за някои медицински лица фактът, че ако майката е болна, предава чрез кърмата си повече антитела, не е факт, а фолклор.

# 209
Ей, млечната индустрия е пуснала дълбоки корени. За пари и крави от Луната ще докарат. Детоксикирани де.
Ха погледнете съдържанието на АМ на Нестле и прочетете как съдържа палмов олеин... (те тва го няма в майчиното мляко  Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт