Отговори
# 180

Съпругът ми:
-Много ми е жал за Денис,виж как тъжно гледа,сигурно иска нещо друго освен кърма,дай му малко чай поне бе.Ти представяш ли си шест месеца да ядеш едно и също нещо,а?
Това на Нова Година...

Е, Лилиана, мъж ти пак умерено го раздава  Laughing Щом на Нова година за чайче посредничи, а не я за баклавичка, я за прасенце  Laughing

РЕпликата на личната за наддаването е наистина култова.

# 181
Ако мозъкът ми не беше изтекъл заедно с кърмата,може би щях да се сетя за още умни реплики. Mr. Green
Бу,ти няма как да ме помниш,но много ми помогна с кърменето и сега ти пращам силна прегръдка от мен и вече порасналато човече. Hug
И за да не спамя само,ето още една реплика от санитарка в болницата./Денис беше с бронхиолит,на пет месеца/
Носи преварена вода в кофичка от кисело мляко и ми казва:
-Дай си шишенцето,майче,да сложа вода на бебето.
-Нямам шишенце,Денис не пие вода,само на кърма е.
-Ще почакаш бая ми ти време тогава да оздравее детенцето,вие сте се побъркали бе/днешните компютърни майки/,как ще се изчисти от болестта без вода,а? #Cussing out
Много компетентна санитарка,евала,но не я удостоих с нищичко,в моя защита.
Та да знаете,кърмачки,болестите се изчистват с вода,а не с кърма... Mr. Green

# 182
  • на плажа
 Ужас! Дори да пиеше вода, не бих му дала от кофичка от кисело мляко  Sick.

# 183
Историята с ферментиралата кърма явно е много разпространена.
Наскоро чух въпроса: Ти няма ли да спираш с кърменето? Идва лято.
Е, и?
Ами, кърмата ще се вкисне!
  #Crazy  Shocked

Joy Ние, дето сме раждали през лятото, трябва хич да не кърмим.  Mr. Green

# 184
Лилиана, да не е било айрянче  Mr. Green

# 185
Може ли някой да коментира това? Авторката твърди, че е медицинско лице.

Цитат
А за Нестле и майчиното мляко не съм съгласна. Едно от най токсичните естествени храни в днешно време (преди естествено не е било така) е точно майчиното мляко. Мастните клетки на гърдите (пък и не само) имат свойството да събират във себе си не само енергийни вещества, но и токсисни (или там както се казваха toxins на български).. Тоест каквото изобщо някога майката е хапнала дето да е нечисто или направо вредно, токсините се събират … и стоят с години в мастните клетки на тялото. Има биохимични процеси, активирани от дълги прериоди на глад които също предизвикват отделяне на токсични вещества. Един ден жената забременява и започва да кърми и мастните клетки постепенно се стапят, освебождавайки каквото са складирали в кръвта и млякото. Не знам каква е диетата на жените от “банановите държави”, но знам със сигурност че не е много балансирана или витаминозна. Да не говорим за водата която пият! В състава на изкуственото мляко има добавени витамини и е доста по богата на хранителни вещества отколкото майчиното мляко на жената.

Доколкото аз имам информация, съставът на кърмата е приблизително един и същ, независимо какво е яла майката, защото кърмата не се извлича от съдържанието на стомаха й. Но авторката твърди, че това е учила като студентка по биохимия в Щатите.

# 186
Звучи доста убедително Money Ще взема да се откажа от кърменето baby_neutral Не стига ,че мозъкът ми изтече,ами  и детето тровя Mr. Green

# 187

Цитат
А за Нестле и майчиното мляко не съм съгласна. Едно от най токсичните естествени храни в днешно време (преди естествено не е било така) е точно майчиното мляко. Мастните клетки на гърдите (пък и не само) имат свойството да събират във себе си не само енергийни вещества, но и токсисни (или там както се казваха toxins на български).. Тоест каквото изобщо някога майката е хапнала дето да е нечисто или направо вредно, токсините се събират … и стоят с години в мастните клетки на тялото. Има биохимични процеси, активирани от дълги прериоди на глад които също предизвикват отделяне на токсични вещества. Един ден жената забременява и започва да кърми и мастните клетки постепенно се стапят, освебождавайки каквото са складирали в кръвта и млякото. Не знам каква е диетата на жените от “банановите държави”, но знам със сигурност че не е много балансирана или витаминозна. Да не говорим за водата която пият! В състава на изкуственото мляко има добавени витамини и е доста по богата на хранителни вещества отколкото майчиното мляко на жената.

Доколкото аз имам информация, съставът на кърмата е приблизително един и същ, независимо какво е яла майката, защото кърмата не се извлича от съдържанието на стомаха й. Но авторката твърди, че това е учила като студентка по биохимия в Щатите.

Хубаво де.. А кравите с антитоксична трева ли ги хранят  Crazy Отглеждана в космоса в стерилни условия  Mr. Green

# 188
Цитат
Историята с ферментиралата кърма явно е много разпространена.
Наскоро чух въпроса: Ти няма ли да спираш с кърменето? Идва лято.
Е, и?
Ами, кърмата ще се вкисне!
Хихихи,Феичке и мен редовно ме питат!Какво е това чудо и то ме питат възрастни жени ,за които се предполага ,че са кърмили.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 18:31 от Татянка-бърборанка(DIM)

# 189
Ескарина, изкушавам се да те помоля за линк, въпреки че знам, че ще се ядосам повече. Но както се казва, шефа на Нестле познава всяка крава, ово е стандарт, ово е контрол.
Само дето адаптето съдържа много повече от краве мляко, може би картофеното нишесте е от картофи от Луната, може би царевичния сироп е от стерилните лаборатории на Нестле на Марс, а може би соевия лецитин произхожда от китайската част на Венера... Нагла реклама е това, на банановата държава, банани продават и то с голям успех.

# 190

Цитат

Абе то какво е учила, как, колко и за какво, и какви изводи си прави за да си аргументира предимствата на АМ пред кърменето са две различни неща  Laughing  Защото е едно нещо динамиката на натрупване и освобождаване на токсини в тялото, паметта на клетките и дългосрочните ефекти на храненето, които засягат поколенията на дадения човек.  Съвсем друго е доказаните ползи от кърменето именно в дългосрочен план за здравето, както и доказаният оптимален състав и баланс на майчината кърма.  Отделно, че нито пълния състав, нито въздействието на кърмата, например в имунологичен аспект, са напълно изучени.  И излизат все нови и нови работи и ползи. 

За едно е права жената - АМ може да е по-богато на какво ли не.  Което не значи, че е по-добро за бебетата, нито значи, че е пропорциите на съставките са добри.  Както сме отбелязвали неведнъж.

По такива поводи ми идва направо да се самобанна ритуално.  Ще се самоцитирам от друга тема:

Съчетанието между неинформираност /или частична такава/ и логическо мислене е най-трудно за оборване.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 20:00 от Rookie

# 191
Чета и се чудя да се смея ли, да плача ли. Страхотни бисери сте събрали Grinning Grinning
Май аз съм една от малкото, които не могат да се похвалят с интересни случки и изцепки покрай кърмаческия си стаж. Thinking

# 192
Цитат
Ау, добре че се намери добър човек да ме просвети, че си токсикирам детето.  ooooh! hahahaОтбивам още днес.  smile3532

# 193
  • на плажа
Роки, мога ли да си го сложа в подписа това последното? Praynig

# 194
  • София
Ти пък какво питаш  Simple Smile Да не би Айнщайн да го е питал някой може ли да му използва репликите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт