Отговори
# 165
  • в сбъднатите мечти
Разговор, с майка на 5 месечна госпожица...
Тя:  Ти кърмиш ли го?
Аз: Да!
Тя: Ами тя кърмата май не ги засища, ние сме на НАН!

При толкова велика констатация, реших да не се хабя да обяснявам, че това й е второ дете (има син на 10 год.), пък и тъкмо беше свършила да ми обяснява, как по-разумно и предпазливо я гледа в сравнение с баткото.

От любопитство към реакцията й вметнах, че каката съм кърмила до 3 години, а Тя: "А, като в приказките!"

# 166

- Това дете какви бузи е направило!  #Shocked Много интересно, как? Вода не му даваш, а и сок не пие.  Thinking newsm78

Много интересно наистина.  То всички знаят, че бузи се правят от вода  Laughing

Не беее, от витамините в сока е.  Laughing

# 167

- Това дете какви бузи е направило!  #Shocked Много интересно, как? Вода не му даваш, а и сок не пие.  Thinking newsm78

Много интересно наистина.  То всички знаят, че бузи се правят от вода  Laughing
Не беее, от витамините в сока е.   Laughing
Това беше част от разговор по повод захранване. След като упорито се опитваше да ми обясни колко е важно да дам пюре. (Тя така правила преди години, а и за пръв път чувала дете да яде само кърма.  Shocked)
- Какво толкова има в тази кърма?  Thinking Виж като захраниш детето е друго, то вече не гладува.  Naughty Tired
Аз обаче, нали не схващам и слушам СЗО за изключително кърмене до 6 месеца.  Joy
Чудя се как е оживяло милото ми бебче роди се около 2800, а на 4 месеца вече беше 7кг. и то само с тази кърма  Joy

Друг разговор:
- Ние вече не даваме АМ(кърмата на дъщеря й беше нехранителна Shocked). Пие краве мляко малката(на 11 месеца).
- Аз краве мляко може да включа в менюто след годинка, т.к. е алерген.
- Е, то пък точно твоето ли бебе ще е алергично?  newsm78

# 168
Вие се бъзикате, но в нашата отчетна вече има бебета, които и АМ надали приемат, но за зрънчо питат  от кога Rolling Eyes. И това в 21 век. За протокола бебетата са на 7-8 месеца.

Явно е разпространено.  Crazy В парка си имаме едно бебе, дето маа Зайо Байо на поразия. На възрастта на щерка ми е  ooooh!

И една прясна история от мен. Разговор м/у мен и познат във връзка с новата му племенничка:
той, гледа дъщеря ми - Яяя, едричка е! ( 6.840, но има големи бузи )
аз, горда - почти само на кърма...
той - ааа ние на нашето кисело мляко му даваме!  bowuu  Нашият лекар идва, той млад един такъв, каза кисело мляко...
аз -  Shocked   Rolling Eyes

# 169
Не знам какво се обсъжда в този кърмачески, но имам чувството, че понякога се разменят доста нелогични съвети!
Като си намажеш зърната с кърма какво постигаш - кожата в никакъв случай не става по-еластична, нито пък, ако вече е нацепена, си помагаш по този начин. Ако се появят рагади, най-добре е да се мажеш с мазен крем, който е именно за напукана кожа - Дефламол е много добър.
Като не си миеш зърната, още с първата глътка даваш на бебето си ферментирала кърма! Чудесна предпоставка за колики. Не само, че трябва да си миете гърдите, преди да дадете на бебето да суче, но и е препоръчително да изстискате няколко капки кърма, за да прочистите тази, която се е застояла в каналите /и също е ферментирала/.
И последно - гърдите не се разраняват от позицията на бебето при кърмене, а от вакуума, който се създава, когато бебето засмуче зърното.
Какъв късмет съм имала, че като млада майка не съм се съветвала във форума, а съм питала единствено лекари - акушери, гинеколози, педиатри и т.н.

Не можах да се сдържа  Mr. Green

# 170
Духито, къде ги намираш тези съчинения с елемент на ръзсъждение  Mr. Green

# 171
Духито, къде ги намираш тези съчинения с елемент на ръзсъждение  Mr. Green
На, питай ме  Crazy
То затуй мойто ще е такова бясно - много ферментирала течност приема  Thinking
Пък и като се къпя веднъж седмично - смятай!!!  Joy Домашната ракия ряпа да яде  Mr. Green

# 172
  • София

Не знам какво се обсъжда в този кърмачески, но имам чувството, че понякога се разменят доста нелогични съвети!
Като си намажеш зърната с кърма какво постигаш - кожата в никакъв случай не става по-еластична, нито пък, ако вече е нацепена, си помагаш по този начин. Ако се появят рагади, най-добре е да се мажеш с мазен крем, който е именно за напукана кожа - Дефламол е много добър.
Като не си миеш зърната, още с първата глътка даваш на бебето си ферментирала кърма! Чудесна предпоставка за колики. Не само, че трябва да си миете гърдите, преди да дадете на бебето да суче, но и е препоръчително да изстискате няколко капки кърма, за да прочистите тази, която се е застояла в каналите /и също е ферментирала/.
И последно - гърдите не се разраняват от позицията на бебето при кърмене, а от вакуума, който се създава, когато бебето засмуче зърното.
Какъв късмет съм имала, че като млада майка не съм се съветвала във форума, а съм питала единствено лекари - акушери, гинеколози, педиатри и т.н.

Не можах да се сдържа  Mr. Green

Гласувам с 6 точки за туй нЯщо  newsm53 smile3521  Права е жената. Разбира се, че за да и станат еластични зърната, трябва да се маже с мазен крем, понеже е измила своята естествена мазна обвивка, която по принцип изпълнява тази функция. Сигурно ги е мила с гъба и сапун.
 И ако подчертаното е вярно, то това означава, че 100% от кърмачките са с рагади. Освен ако няма геномодифицирани бебета, които да сучат без да правят вакуум  Thinking

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 02:05 от skrech

# 173
И аз да се включа с две реплики. Едната е от детски хирург и е много популярна - след 6-7 месеца кърмата вече е чиста вода. Поводът беше, че казах, че моята принцеса (на 9 месеца) е основна на кърма.
Другата реплика ми беше по-забавна. Казах на нашата педиатърка, че изчаквам с млечните продукти, защото ме е страх от алергии. Тя каза: "Какво се притесняваш? То след 4-тия месец може да се дава, тя вече е опитвала мляко, нали яде кърма?" Та вече официално съм крава  Wink

# 174

Другата реплика ми беше по-забавна. Казах на нашата педиатърка, че изчаквам с млечните продукти, защото ме е страх от алергии. Тя каза: "Какво се притесняваш? То след 4-тия месец може да се дава, тя вече е опитвала мляко, нали яде кърма?" Та вече официално съм крава  Wink

Кой ги оставя такива да са "лекари"?  Shocked #Cussing out

# 175
Историята с ферментиралата кърма явно е много разпространена.
Наскоро чух въпроса: Ти няма ли да спираш с кърменето? Идва лято.
Е, и?
Ами, кърмата ще се вкисне!
  #Crazy  Shocked

# 176
  • Карлово
Добре де, защо хората просто не си размърдат малко мозъците, преди да ръсят простотии. Жената не е мандра, където се складира млякото! Ако само им проблесне тази мисъл, няма да ги има реплики от сорта на ферментирала и вкисната кърма, няма да свършва млякото за новороденото при бременна кърмачка и още куп глупости.

# 177
Духи, изби рибата с този цитата!! Joy Mr. Green
По повод ферментирането, нали имаше предложение в темата за блузките за лятото да има модели с хладилни отделения, че тя кърмата ферментира бързо, особено лятото  Joy

# 178
Реплика на нашата лична,след като премери Денис на консултацията на един месец:
-Лелееее,ми това дете е качило един килограм,а нали уж казваш,че е само на кърма. Shocked

Изказване на една моя братовчедка в горещите летни месеци:
-Милото бебче,ти си като камила,бе злато.С тая лоша майка дето не ти дава вода. Mr. Green

Съпругът ми:
-Много ми е жал за Денис,виж как тъжно гледа,сигурно иска нещо друго освен кърма,дай му малко чай поне бе.Ти представяш ли си шест месеца да ядеш едно и също нещо,а?
Това на Нова Година...

# 179
  • До хладилника, който обичам
- Лелееее,ми това дете е качило един килограм,а нали уж казваш, че е само на кърма. Shocked
hahaha това е добро.

Общи условия

Активация на акаунт