подготвяте ли си гърдите за кърменето?

• 3 597
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Не е нужно да правиш някаква специална подготовка на гърдите.Важното е да имаш кърма.

# 16
  • София
Първия път нищо не бях правила. Доста време продължиха да се разраняват зърната ми  Confused
Втория започнах да се мажа с Лансинох, когато влязох в 9-тия месец. Не бях особено редовна - горе-долу 1 път на 2 дни, но много по-лесно протече кърменето в началото. Не съм сигурна доколко изобщо е имало значение това предварително мазане, но зърната ми бяха станали много мекички и нежни, може би и по-еластични  Peace
Това с обтриването ми се струва доста грубо  Whistling

# 17
От средата на 8 месец започнах да мажа гърдите с гармастан.
Друго не съм правила.Обтриването може да причини контракции и е отживелица.
Тазът мисля,че на всяка консултация ми го мереха.

# 18
В края на бременността ми подариха една мостра крем за зърна на Авен и я измазах. Това беше моята подготвка. Mr. Green

# 19
Да, мазах с Ласинох всяка вечер от8 месец, до ражданвто. След това нямах проблеми с кърменето  Peace

# 20
Няма нужда от подготовка.Дали ще ти се разранят зърната зависи от това,дали поставяш бебето правилно на гърдата.Подготви се с информация от Библиотеката на Кърмаческия форум,не с кремчета.Със започване на кърменето,оставяй гърдите колкото може по-дълго на въздух,без дрехи,след всяко кърмене мажи зърната с кърма и я оставяй да засъхне,не мий зърната със сапун преди кърмене. Успех

# 21
Не съм правила предварителна подготовка. Посъветвах се с доктора, дали да не се мажа с някакъв крем, за който бях чувала, че уж помага, но той беше против.

# 22
Не съм си подготвяла гърдите за кърмене. Струваше ми се ужасно перверзно. Да си застана гола, бременна пред огледалото и да започна да се чеша по зърната.... не, това не ми допада като сценарий.
Просто през първите няколко дни ползвах силиконови зърна.

Няма нужда от подготовка.Дали ще ти се разранят зърната зависи от това,дали поставяш бебето правилно на гърдата.Подготви се с информация от Библиотеката на Кърмаческия форум,не с кремчета.Със започване на кърменето,оставяй гърдите колкото може по-дълго на въздух,без дрехи,след всяко кърмене мажи зърната с кърма и я оставяй да засъхне,не мий зърната със сапун преди кърмене. Успех

Не знам какво се обсъжда в този кърмачески, но имам чувството, че понякога се разменят доста нелогични съвети!
Като си намажеш зърната с кърма какво постигаш - кожата в никакъв случай не става по-еластична, нито пък, ако вече е нацепена, си помагаш по този начин. Ако се появят рагади, най-добре е да се мажеш с мазен крем, който е именно за напукана кожа - Дефламол е много добър.
Като не си миеш зърната, още с първата глътка даваш на бебето си ферментирала кърма! Чудесна предпоставка за колики. Не само, че трябва да си миете гърдите, преди да дадете на бебето да суче, но и е препоръчително да изстискате няколко капки кърма, за да прочистите тази, която се е застояла в каналите /и също е ферментирала/.
И последно - гърдите не се разраняват от позицията на бебето при кърмене, а от вакуума, който се създава, когато бебето засмуче зърното.
Какъв късмет съм имала, че като млада майка не съм се съветвала във форума, а съм питала единствено лекари - акушери, гинеколози, педиатри и т.н.

# 23
  • София
Не съм си подготвяла гърдите за кърмене по никакъв начин.
Никога не са ми се разранявали,не съм имала рагади,с нищо не съм се мазала.

Кърмя и до този момент и мога да кажа,че Кърмаческия форум много ми помогна да си набавя нужната информация,за да се справя Peace

# 24
Нищо предварително не съм правила и аз.

# 25
Аз не съм си и помисляла да подготвям нещо.Слава богу не съм имала проблеми с кърменето и никога не съм си мислила,че нямам мляко или нещо подобно.Просто давах на бебето да яде когато си иска.

# 26
  • Велико Търново
НЕ  според мен няма нужда да ги подготвяш с нищо.

Абсолютно вярно.Кърмих без проблем една година и сега се надявам на същото.

# 27
Не знам какво се обсъжда в този кърмачески, но имам чувството, че понякога се разменят доста нелогични съвети!
Като си намажеш зърната с кърма какво постигаш - кожата в никакъв случай не става по-еластична, нито пък, ако вече е нацепена, си помагаш по този начин. Ако се появят рагади, най-добре е да се мажеш с мазен крем, който е именно за напукана кожа - Дефламол е много добър.
Като не си миеш зърната, още с първата глътка даваш на бебето си ферментирала кърма! Чудесна предпоставка за колики. Не само, че трябва да си миете гърдите, преди да дадете на бебето да суче, но и е препоръчително да изстискате няколко капки кърма, за да прочистите тази, която се е застояла в каналите /и също е ферментирала/.
И последно - гърдите не се разраняват от позицията на бебето при кърмене, а от вакуума, който се създава, когато бебето засмуче зърното.
Какъв късмет съм имала, че като млада майка не съм се съветвала във форума, а съм питала единствено лекари - акушери, гинеколози, педиатри и т.н.
Съжалявам, не целя да се конфронтирам. Но всичко това явно си е само твоята логика. В което няма лошо, но аz съм абсолютно на мнението на dunaika, подкрепям това, което е написала с две ръце.
 Не zнам дали се говори само по форумите, но на мен теzи съвети zа кърменето ми ги дадоха в клинкиката, когато родих малката. А именно, да си обтривам zърната с кърма след кърмене. Да я оставям да иzсъхне на въzдух. Да НЕ ги мия повече от колкото пъти си вzемем душ дневно, а със сапун абсурд. За ферментирала кърма не стана и дума, а когато леко zърната ми zапочнаха да смъдят, ми дадоха крем zа zърна. Никакъв Дефламол, между другото тия акъли ми ги даваха в Шейново, ама преди 9 години(когато раждах сина си 2000г , но от тогава до сега мааалко се промениха нещата, zа щастие). И последно, да, страшните рагади, теzи от които се вие от болки, се получават абсолютно от неправилна поzиция на zахапване на бебето. То ако беше от вакуума, нали нямаше да минават въобще?? Все пак има майки, които кърмят по две години, вакуума си е все вакуум, ама жените не ходят от началото до края с рагади..
Та не ги пише тия неща само в кърмаческия, аz ги научих точно от лекари и акушерки  Wink
Просто сега е така, едно време може би беше друго. Но нещата се променят и е хубаво да го приемаме.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 16:59 от Сова

# 28
И аз не съм си подготвяла гърдите за кърмене,в интерес на истината лекарката нищо не ми е споменавала,но искрено се надявам да имам кърма и да мога да кърмя.

# 29
Аз също не съм си подготвяла гърдите за кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт