подготвяте ли си гърдите за кърменето?

• 3 599
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте всички!Аз съм в края на 7 месец и досега не съм правила нищо,за да подготвя гърдите си за кърмене,защото моята лекарка нищо не ми е споменала.Затова искам да попитам какво трябва да направя и дали не е късно?Много ми се иска да кърмя,но незнам дали ще мога,защото преди време ми откриха мастопатия.А също и непременно ли трябва да се измери таза и кога?Ще се радвам да споделите опита си,защото моята лекарка изобщо не ми говори за такива неща Sad

# 1
Аз с нищо не съм се подготвяла за кърмене, даже не бях и чувала, дано някой компетентен се включи, че и аз се заинтересувах сега

# 2
Не, защото това са страшни глупости и ако си претриеш зърната с хавлиена кърпа току преди да родиш, това изобщо не ти гарантира, че ще можеш да кърмиш. Нито през първата ми бременност, нито пък сега ми е хрумвало да правя подобни щуротии.

# 3
Предишните две бременности и сега от началото на 9 месец след баня взимам малко по-груба хавлиена кърпа и разтривам зърната.Така те леко загрубяват и по-леко понасят всякакъв вид дразнене.Масажирането трябва да е леко за да не си докарате контракции. На мене това доста ми помогна и не бих го класифицирала като глупост или щуротия.Peace
Таза също се мери в 9 месец за да се прецени дали бебето може да се роди по нормален начин,защото ако е по-голямо от таза се налага секцио.

# 4
Не съм подготвяла гърдите си преди раждането! Опасно е, защото може да предизвика контракции! По-добре си купи крем за разранени зърна (за всеки случай).
Таза ми го премериха в деня на раждането, преди това никой не е споменавал нищо.

А за кърменето - чети в Кърмаческия, там ще намериш отговор на всичките си въпроси. Погледни и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=307863.0

# 5
НЕ  според мен няма нужда да ги подготвяш с нищо.

# 6
Не съм си подготвяла зърната по никакъв начин, за което може би съжалявам, тъй като кърмих само около месец, защото зърната ми са малки и бебка не ги захапваше хубаво. Кажи следващия път на консултацията с лекаря ти да те види и може да ти даде някой полезен съвет за твоя случай Peace
Иначе таза не ми е мерен никога, даже сега като чета се сещам, че имаше нещо такова, но май съм го прескочила Simple Smile

# 7
На мен докторката ми,ми беше изписала крем за мазане на зърната!

# 8
Аз също не съм ги подготвяла, дори сега чувам че някои подготвят и въпреки всичко, кърмих без проблем 10 месеца.

# 9
Не съм си подготвяла зърната по никакъв начин, за което може би съжалявам, тъй като кърмих само около месец, защото зърната ми са малки и бебка не ги захапваше хубаво.
Не съжалявай специално zа това, триенето с хавлена кърпа нямаше да ти помогне да кърмиш по_дълго. Но пък, доколкото си спомням, май имаше други едни "трикове" zа "иzдърпване" на zърната..
Сега триенето на zърната със сигурност е вече отречено като отживелица. Няма да помогне на zърната ти да се справят по_добре със срещата на бебешките устнички. Просто едното няма нищо общо с другото.
Не zнам дали ще се включи наякоя от консултантките по кърмене, които пишат тук. Но в нашата отчетна си имаме една мама, която помогна със съветите си на много момичета да кърмят повече от успешно. Та тя ни каzваше, никакво триене с кърпа на zърната. Но ако толкова ти се прави "нещо" , то можеш да ходиш поне в къщи беz сутиен. Триенето в дрехите е достатъчна подготовка. Това пак е неин съвет. И да, раzбира се, zа след това има хубави кремчета zа zърна, с които, ако се наложи, се третират рагадите. А, и оставяне на гърдите непокрити, на въzдух  Peace Но това вече когато кърмиш, не става дума zа преди това.
Това съм zапомнила, ако не съм съвсем права, нека някой наистина компетентен го обясни по_добре  Peace
И не, никак не е нужно да мерят раzмера на таzа ти отвън. Това няма никакъв смисъл.

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 14:35 от Сова

# 10
  • в Надежда-та
Не съм се подготвяла по нинакъв начин Blush

# 11
аз си купих някакъв крем на Авент, защото съм го срещала из примерните списъци с необходими неща, но още не съм го използвала.
иначе съм чела че е добре да се прави специален масаж  на самите гърди , а не на зърната. мисля че беше в книгата на доктор Спок.  newsm78

# 12
  • UK/София

С първата бременност четейки купища информация от форума си ги подготвях.В резултат от раждането и опитите за кърмене имах страхотни рагарди и пищях от болка.С втората бременност не правих никаква подготовка, дори и грам болка не изпитах при кърмене.

# 13
Изчетох доста инфо и всевъзможни теми за подготовка преди раждането... и накрая реших, че най-добре, да не правя никаква подготовка. Mr. Green Тези неща са си "уредени" естествено от майката природа. Wink

# 14
Бяха ми изписали един крем с който си мажех зърната.Беше някакъв прозрачен.Смятам, че е добре да се подготвят.Иначе, не съм правила онова с търкането със суха хавлия и други подобни Naughty.

Общи условия

Активация на акаунт