Отговори
# 75
Цитат
"Не е хубаво да даваш от гърда, не знаеш колко изпива"
И на мен ми го казаха.Повода беше ,че нямаме режим и се кърмим на поискване ,в първите месеци постоянно висене на гърдата.Или пък ,че трябва да си взема кантарче и да знам по колко изяжда.Отговора ми беше "-Майка съм и си усещам дали стига или не!"Няколко дена след това разбрах,че с това НЕмерене и НЕразграфяване сме наддали 1500 г.Чувствах се ПОБЕДИТЕЛ! newsm44

# 76
На 3 месца сме и отиваме на консултация.Педи пита"давате ли вече сокче",аз"не ,само на кърма ще бъдем до 6-ия месец",тя"ами щом така сте решили,значи ще бъде по новите методи-бебе експеримент" ,аз Shocked

# 77
Налага ми се да пия лекарства за 5 дена.През това време няма да кърмя.Обяснявам на свекърва ми,че ще се цедя,за да не спре кърмата и после пак ще кърмя.А тя ма казва-НЕ може.Веднъж отбито дете,не може пак да се кърми.Питам я защо, какви са и аргументите и тя ми каза, че не знае,но така е чувала.А една комшийка каза,че после детето ще има "лоши" очи Tired

# 78
Идва ми да  #2gunfire някои хора. За това бебенце сме се борили 13г. и се опитвал да му дам най-доброто според мен. Кърмя си го колкото си иска. И накрая една позната като разбра, че се кърмим ми изръси:"...И на тия години имаш мляко?".   #2gunfire
Че какво ми е на годините, вярно е, че не съм първа младост и скоро ще стана на 39г., но бебето не пита на колко си, а иска да суче. 
Колко малоумни хора има на този свят!
От сега са ме зачесали с кърменето пък какво ли ще е нататък?  newsm78

Оооо, я да не им се връзваш  Wink  Аз много се нервех, до един момент, в който взех, че им теглих една.  И при мен беше нещо подобно - близо шест години не забременявах, това за възрастта го слушах постоянно; после пък като забременях, все се намираше някое услужливо медицинско лице да ми обяснява, че "заради възрастта" съм за секцио и не може да има спор по въпроса.  Пък аз взех че родих две деца, като циганките, през две години на "напреднала възраст", че и ги кърмех/кърмя.  Наистина е лекинко изнервящо да слушаш едно и също, като туй, че е крайно време да отбиваш.

По темата.  Вчера си говорим с приятелка, която живее във Франция, и тя с две деца. Първото го роди тук, след години роди второто там.  И двете са обаче гледани образцово в духа на родната педиатрична традиция.  Кърмени са макс до към 3-4ти месец.  Голямото момченце е с множо тежък атопичен дерматит /кожата му се разранява до кръв, почти по цялото тяло/ и полиалергии.  Не можаха да й въздействат дори съветите да се опита поне второто да го кърми повече, за профилактика.  Та приказваме си вчера и нещо споменах, че малката суче в момента.  При която тя най-изумено и цветисто ме пита:  "Ама ти още ли не си пресъхнала?!"  Викам й, душко, нали знаеш, че имам кърма, защото кърмя, а не кърмя, щото имам кърма?"  Тя: "Така де. Така."  Иначе съм сигурна какво си вика на акъла, щото си се прознаваме от много години: "Ние нашта си я знаем, че не е редовна."

# 79
  • Пловдив
На 3 месца сме и отиваме на консултация.Педи пита"давате ли вече сокче",аз"не ,само на кърма ще бъдем до 6-ия месец",тя"ами щом така сте решили,значи ще бъде по новите методи-бебе експеримент" ,аз Shocked

Мда, и на мен са ми го казвали нееднократно, още повече, че Калина беше недоносена и направо с укор ми го казваха... Според доста хора щях да уморя детето си... ама въпреки лошотията ми порастна  Heart Eyes

# 80
  • на плажа
 Майка ми успя да ме ядоса преди малко по телефона. От известно време насам ( 3 месеца) малчо отказва всичко готвено - хапва си попара, кус-кус, макарони, филии, плодове и салати, но готвено  Naughty. Та по този повод майка ми ми заяви да съм му давала вече да яде ( сякаш му крия храната  Crazy), защото съм го залъгвала с кърма и после той не искал да яде друго. Така му било по-лесно. #Cussing out

# 81
  • София
  Веднъж за съжаление влязохме в болницата заради обезводняване от повръщане и разстройство. Малките навършиха там точно годинка и месец. Идва един лекар и почва да попълва някакви документи, като пита :
Лекар - Кърмени ли са?
Аз - Още ги кърмя  Simple Smile
Лекар - Аааа, не може така! Като излезете от болницата веднага да ги отбиете  #Crazy
Аз - Няма да го коментираме, това няма да стане  Simple Smile
Лекар -  Shocked

Разговора продължава-
Лекар - Колко тежат?
Аз - под 8 кг  Simple Smile
Лекар - Ооо, не може така! Бебе на годинка трябва да тежи 10 кг!! Вашата педиатърка не се ли притеснява?
Аз - Не, много е доволна как се развиват  Simple Smile Възрастен мъж на 30 г, колко трябва да тежи?
Лекар- Възрастните са различно, дете на годинка трябва да тежи 10 кг! Вижте сега, вие като хапнете лъжичка мед и после ви е сладко и не ви се яде. Затова и децата тъй като кърмата е сладка, като изпият няколко глътки и после не искат да ядат и затова са слаби  Simple Smile Желязна логика. Яжте сладко за да не ви се яде и да сте слаби!!!

На изписването се беше случил пак същия лекар.  До края на престоя ни не посмя повече нищо да ми каже за кърменето, та явно беше решил да опита с мъжът ми. После той ми предаде следното.
Лекар към мъжът ми - Младеж, тропни с юмрук по масата и кажи на женат си да спира да кърми  Simple Smile

# 82
  • Пловдив
Ирка, не се ядосвай  Hug
Ако знаеш още колко ще ги слушаш такива - тепърва се започва  Mr. Green При мен майка ми никога не ме е укорявала за кърменето, но пък "другата" рода имаше доста забележки  hahaha Друг е въпросът, че на мен ми бяха запушени ушите за тях  Whistling

А за готвеното - остави го човека сам да си реши - Калина и досега си има периоди, в които не иска да яде определени неща... аз също понякога с дни не искам да ям готвено, пък не съм кърмаче - кажи й че няма връзка  Mr. Green

Айла, това направо ме разби  hahaha - за младежа  hahaha

# 83
Цитат
Лекар към мъжът ми - Младеж, тропни с юмрук по масата и кажи на женат си да спира да кърми
А така де -той мъж ли е или лукова глава!!!
Аз срещам подкрепа по отношение на кърменето и от личната,и от майка ми и свекърва ми,и мъжа ми.И досега никой не се е опитал да ми се намеси.Освен въпросната Умница цитирана в предния ми пост.

# 84
Това за повтарянето с кърмата и "лошите очи" и на мен ми го каза родата на мъжа ми нееднократно. Понеже скоро се отбихме , а те си мислят, че като я отбия ще почна да им я давам и всеки ден се звъни да се пита отбила ли съм я или не- и всеки път ми се казва, да не й давам след като не съм й давала цял ден. Първия път не реагирах, но когато се случи няколко дни подред и то от свеки, майка й и сестра й- вече не издържах. Е, сега поне не ми го казват Embarassed

# 85
Много забавна темичка. Аз много се надявам да мога да кърмя колкото се може повече, и сега се образовам по въпроса. Но вече чух доста глупости по въпроса с кърменето. Оня ден една комшийка на нашите, която е мед. сестра се изцепи, че задължително трябва д се дава вода, даже колкото се може повече вода, защото храната, която ядем е блъскана с химия и ако не се дава вода няма как бебето да изхвърли токсините. И освен това на 2 месеца да почвам със сокчетата на 3 с пюрета и така натам, че да не давам на бебето тая токсична кърма, ми нормално ядене да се учи да яде  ooooh!. И най - гордо заяви, че нейното внуче на 3 месеца е пиело сок от ЯГОДИ  Shocked . Ей тук и казах, че повече не искам да я слушам и смятам до 6 месеца да не давам нищо освен кърма, стига да имам.

# 86
Берушка,кажи й на госпожата,че е в грешка,други рабои вече  се учат за хранене на кърмачето.И ,че е време да се пенсионира! #2gunfire

# 87
Ааа аз и казах, ама тя каза че тия педиатри дето се водят по новите тенденции са гола вода и нищо не става от тях.

# 88
... И освен това на 2 месеца да почвам със сокчетата на 3 с пюрета и така натам...

JoyНа 5м. ще мажете филиите с мас.  Joy

# 89
мен търпеливо ме изтърпяха с кърменето, но като стана на 7 месеца детето ме притиснаха да давам пюрета, а не цели плодове, както искам. Реших да дам пюре успоредно, да го опитаме и него, баба и щастлива, доволна,  не стъпва на земята докато... отваряме пюрето, Точката си грабва лъжицата и почва да яде сама..., а баба и крещи и и дърпа лъжицата..не трябвало така, а някой (тя)  да и дава  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт