Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 112 040
  • 896
  •   1
Отговори
# 30
  • София / Пловдив
На дъщеря ми правиха тестове за упойките. Но тя си е с различни алергии и дори антестезиологът и УНГ лекарят да не ме бяха пратили да я тестваме, аз сама щях да я заведа.
Иначе в повечето случаи, ако детето няма изявени алергии към храни или медикаменти, не правят тестове /за съжаление/.

slanced, как сте? Мина ли вече операцията? Чакаме ви с добри новини!  Peace

# 31
На дъщеря ми не й правиха тестове за упойка, само ни разпитваха  Rolling Eyes

# 32
  • София / Пловдив
Именно - разпитват родителите и ако до момента детето не е имало проблеми с алергии, не правят тестове. А според мен трябва да са зъдлжителни при пълни упойки, още повече при малки деца. Никога не знаеш кога може да стане беля. Или аз поне съм от страхливите в това отношение.

# 33
Именно - разпитват родителите и ако до момента детето не е имало проблеми с алергии, не правят тестове. А според мен трябва да са зъдлжителни при пълни упойки, още повече при малки деца. Никога не знаеш кога може да стане беля. Или аз поне съм от страхливите в това отношение.

Да, така е.
Когато я оперираха за пръв път, беше на 1,6 г. и тогава правихме тест за упойки, но не знам защо за операцията на сливицата не ни накараха да направим  Thinking

# 34
Децата ми са алергични - ние правихме теста за упойките. Въпреки че теста при Минко беше отрицателен, и имаше изришно предписание преди да сложат упойката да се сложи венозно урбазон след операцията той беше в доста лошо състояние - получи схващане на вратлето, започна да повръща, вдигна висока температура , получи болки по ставите и кръвоизливи в очите. Казаха ни че най вероятно това е реакция към упойката. Така че според мен е много важно да се направи теста преди операция.

# 35
Въпреки че теста при Минко беше отрицателен, и имаше изришно предписание преди да сложат упойката да се сложи венозно урбазон след операцията той беше в доста лошо състояние - получи схващане на вратлето, започна да повръща, вдигна висока температура , получи болки по ставите и кръвоизливи в очите. Казаха ни че най вероятно това е реакция към упойката. Така че според мен е много важно да се направи теста преди операция.

Калина ми беше точно по същия начин, въпреки Урбазона по време на операцията  Thinking Освен това, като я доведоха от операционната, се уплаших от вида й - главата й беше толкова отекла, сякаш беше двойна  Tired Все едно не беше моето дете. Всъщност, тогава като попитах анестезиоложката защо видът й е такъв, тя ми каза, че се е наложило да й бият Урбазон, демек явно е направила алергия  Rolling Eyes

# 36
  • Плевен
slanced, как сте? Мина ли вече операцията? Чакаме ви с добри новини!  Peace

Здравейте.
Преди малко ни изписаха,вече сме в къщи,до сега всичко е наред.
Т не е вдигала,само малко вчера след като се събуди от упойката повърна
кръв,но казаха че е нормално,пие сокове и вода до полуда,но иска и да яде пица
засега минаваме с обяснението, че не защото ще я заболи гърлото,но ще видим до кога ще бъде разбрана.
След операцията спа 3 часа и въобще не е плакала,само се пробуждаше от време на време и помрънкваше защо се усещаше че не може да преглъща хубаво.Това е от нас.
Хубав ден на всички,въпреки че е дъждовен. Hug  bouquet

# 37
slanced радвам се че малката е добре и че всичко е минало леко. Hug
Нати да ти кажа и Мария след като я върнаха беше ужасно подута в лицето въпреки, че и на нея и бяха сложили урбазон преди операцията..

# 38
  • София / Пловдив
slanced, браво на детето! И на мама  Wink По - спокойна ли си вече?
Бързо възстановяване ви желая и никакви болести вече!
И дай на детето пица  Laughing утре вече може да яде спокойно.

# 39
  • Плевен
И дай на детето пица  Laughing утре вече може да яде спокойно.
Абе малко ме е страх да не и стане нещо,ако знаете какъв списък са ми дали до десетия ден какво може и какво не може.
Ама положението е нетърпимо,утре едва ли ще успея да я излъжа,като днес..... ooooh!

# 40
  • София - между принцеса и...диваче!!!
Здравейте моми4ета.И на нас в понеделник ни предстои вадене на трета сливица на дъщеря ми,в Исул при док.Попов.Доста съм притеснена по две при4ини.Първата е 4е малката е с трета степен и от година диша с отворена уста и хърка.Ходих при няколко УНГ и вси4ки казват 4е трябва да се маха третата сливица,но никой не каза 4е има проблем с уши4ките,нито пък се е оплаквала до сега от болки  в тях.Да ама Попов казва 4е трябва да се пробият за да изте4е секрета от тях .Едновременно с това брат и   пък е с първа степен трета сливица и не трябва да се вади ,но пък има много секрети в ушите и трябва да се направи това пробождане и евентуално поставяне на тръби4ки.Да но Попов казва давай за по сигурно да му извадим и на него третата сливица..Тоест и на двете деца да прави и двете процедури.Това много ме шашна и се 4удя понеже нали операциите ве4е се плащат- каза  на дете по 160лв за двете процедури които пари се плащат в касата на болницата но  те сигурно са за него,та дали заради това иска да маха ви4ко което му падне под ножа .Моля, зная 4е много деца са оперирани от него, някоя майка да ми вдъхне малко кураж.Поздрави на вси4ки

# 41
 Здравейте всички! Време е да се включа и аз. Един от сериозните ни здравословни проблеми е третата сливица. Чудя се дали нещата не са навързани, защото другите ни проблеми са с очите и с някаква неустановена още, но много упорита алергия. И тъй като ми е невъзможно да изчета написаното във всички теми до тук, реших да задавам въпросите, които навярно са задавани вече много пъти и да се надявам на отговори и някакъв ориентир в тази област. Дъщеря ми е със почти постоянно запушено носле от бебе, държи устичката си отворена, диша тежко през нощта и има проблеми със слуха, както и постоянни сини кръгове под очите. Малко преди да навърши три годинки я водихме при д-р Улевинов. Той каза, че е още малка за по-сериозни мерки. Преди нова година я водихме при лекарка, която е и УНГ и алерголог, но за третата сливица нищо не на прави, защото каза, че детето много мърдало и няма да може да го прегледа. Сега съм решила да я водя някъде, но не мога да реша точно къде /не съм от София/. Моля да споделите, ако децата ви имат подобни на нашите проблеми и да ме посъветвате и насочите. Не само, че не мога да се ориентирам добре за това при кой специалист да отидем, но и в цялата обстановка въобще. Не знам и какво да очаквам. В Събота ставаме на 4 годинки, но пак съм притеснена от предстоящия преглед, защото детето е наплашено и не стои спокойно когато го преглеждат.

# 42
  • Плевен
  В Събота ставаме на 4 годинки, но пак съм притеснена от предстоящия преглед, защото детето е наплашено и не стои спокойно когато го преглеждат.
Здравей.
Не мисля че трябва да се притесняваш,че детето не стой мирно и е наплашено,при всички е така,нали лекарите за това са учили и знаят методи за преглеждане .Ние сме много по малко от вас,но лекаря като видя че не става по стандартния начин,успя да и бръкне в гърлото и да напипа сливицата.При Меги също от три-четири месеца имаше хрема,която не минаваше с нищо,от нея се получаваше кашлица с храчки и хъркаше силно.Ходихме при двама лекари за мнение и накрая се решихме да и направим операцията,тя беше преди три дни,мина много лесно,аз се бях притеснила много ,но малката го понесе много добре и почти не е плакала,проспа болката след операцията и като се събуди вече я болеше много по малко.
така че успех,дано съм ти била полезна. Peace Hug

# 43
Здравейте, къде освен в Транспортна болница правят изследване за течност зад тъпанчевата мембрана?  Преди 20 дни бяхме при Френгов, резултата от изследването е права черта. В момента провеждаме лечение и края на месеца сме на контролен преглед. Мога ли да очаквам подобрение от терапията за 1 месец? Много съм притеснена, тази операция на третата сливица и поставянето на ветнтилаторни тръбички са ми ужасяващи направо.

# 44
slanced прадвам се че детенце се възстановява Hug
mira_tsvetanova  стискам палци Peace аз само да попитам дали сте се консултирали и с друг специалист
mgizdova дано резултатите от лечението са добри  Peace

Общи условия

Активация на акаунт