Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 111 001
  • 896
  •   1
Отговори
# 735
  • Букурещ
Дъщеря ми беше 6 месеца с макари, операцията я направи проф. Едрев в Транспортна болница.
Повярвайте ми, минали сме през 9-те кръга на ада - не пипайте ушите на детето си, ако е с макари.

Ако искайте се вслушайте, ако искате не. Децата са си ваши.
Но не правете за Бога глупости.

# 736
Да се отчета.
Минахме на преглед и сме на АБ заради инфекция на ушите.
Лекаря каза, че след АБ ако има още намален слух ще се съмняваме, че проблема е от третата сливица. newsm78

# 737
Виждам, че последните постове са срещу моя, но това, което съм правила е било само и единствено по прекоръка на лекари. Имали ли ста възпалени и запушени от засъхналата течност макари и как сте ги оправяли?

# 738
Аз в четвъртък ще попитам за почистването как става и дали се прави изобщо.
Ние продължаваме нощните бдения, само плаче, боли го, не знам как ще издържим до четвъртък, дано всичко е наред  Praynig
А през деня всичко си е супер. Плацебото общо взето не действа  Tired

# 739
Аз в четвъртък ще попитам за почистването как става и дали се прави изобщо.
Ние продължаваме нощните бдения, само плаче, боли го, не знам как ще издържим до четвъртък, дано всичко е наред  Praynig
А през деня всичко си е супер. Плацебото общо взето не действа  Tired
Добре де преди четвъртък няма ли как да го прегледат или поние да се консултираш с лекар по телефона ? Къде му правиха операция в чужбина ли ?

# 740
Блонди, и аз не бих чакала до четвъртък, в болницата са длъжни до ви прегледат, ако имате оплаквания.

# 741
Не, не, ние сме си в Брюксел, тук я правиха. Денем си е добре - яде, играе, тича, весел, нищо. Но щом легнем се започва... няма Т°, бързо се успокоява, но защо не спира...

# 742
Блонди, а като сте си в Брюксел, все пак няма ли как детето да бъде прегледано по - рано? Дано да е добре, но и аз знам че не би трябвало да има болка и дискомфорт от макарите толкова дълго време.

# 743
Здравейте и от мен Simple Smile
Обръщам се към вас,защото се чудя какво да правя,а тук има майчета знаещи повече за третата сливица . Вчера водих пак сина ни на преглед и втори лекар казва,че е за операция. Само че този път ни каза и че другите две сливици също са големи и болни и ни препоръча лазарна операция,за да се излекуват и да не се отстраняват. Лошото е,че първо нямаме толкова пари в момента,а другото- че не съм сигурна дали наистина е необходима или просто искат да ни пробутат и такава скъпа операция. Споделете някой правил ли е такава операция,има ли ефект,необходима ли е?
Лошото е,че в Плевен само в тази клиника се прави такава операция и не мога да се консултирам и с друг лекар.

# 744
Каква е тази лазерна операция, пък да се излекуват?  newsm78

Тази нощ спахме спокойно  Simple Smile

# 745
  • София / Пловдив
Djina, вариантите са два - или има някакъв супер модерен метод за лечение с лазер, който поне за мен е неизвестен, или не си разбрала точно и става дума за т.нар. лазерни операции, при които се смята, че рецидивите са по - малко вероятни. Просто след като се премахне сливицата, мястото се обработва с лазер, кървенето спира по - бързо и вероятността от проблеми след отстраняването е по - малка.

Колко пари ви искат за процедурата?

# 746
Ами лекаря ми обясни,че третата си  се отстранява,а другите две се лекуват с лазер,т.е. не се отстраняват,а се унищожават причинителите,бактерии ли са там,какво са,не знам.
Иска ни 400 лв. за операцията и 180 лв. за упойка. Каза,че от 3 г. се практикува в Плевен.

# 747
А каза ли ви,че в Плевен специално УНГ лекарите мило и драго дават да вадят сливици,защото струва пари? Аз водих малката в Плевен-без обстоен преглед,без нищо,което да е важно докторчето заяви,че препоръчва махане-но защо-не казва-беше млад-във Втора поликлиника-работи и в Авис медика..... Thinking Наслушах се отделно на слухове как наистина за лекарите в Плевен няма значение колко наистина е болна сливицата-важно е да се махне,струва парички....За това си заведих детето в София при Френгов-каквото и да имам против него,поне каза,че ще опитваме всичко друго преди махането-да виждаш разлика в мненията между София и Плевен? Също в София я водих при доц. Лолов-и той каза,че има време за махане-трябва да се пробва всичко възможно преди това. На плевенските им дай да махат на часа...Ама избора си е твой. Peace

# 748
Преди няколко дни минахме на преглед при УНГ точно в Плевен, в Авис Медика.
Доволна съм  Peace Точно първо ще опитаме другите начини за отстраняване на
проблема.Даже за махане не се и спомена.
Така че си има и изключени.
Ходихме при д-р Маринов  Peace

# 749
Жени К, препоръчвам ти д-р Липева от Правителствена болница. Освен, че ни лекуваше адекватно ушите няколко пъти, вчера ни оперира успешно третата сливица. Каза, че е почистила всичко много добре, което е важно, защото при остатъци сливицата расте наново след време.  Ако не си контингент на болницата, плащаш 20 лв. за преглед. Тя е различни смени обаче. Внимателна, човечна, с подход към родителя и детето. Мога да ти дам телефони. Възрастна е, с голям опит, предимно детска ушна лекарка се води,и от няколко места ми я бяха препоръчали.  Но, всъщност преди около две години тя именно откри тумор на моя приятелка, след като жената беше ходила на няколко елитни места преди това в София и й бяха загубили година време. Не са сгрешили хората, които ми препоръчаха Липева!                Самата операция е била 3-4 минути, а иначе с анестезиите , заспиване, събуждане - около 25 минути го нямаше детето при мене. Беше интубиран по време на операцията. Първо му дадоха да изпие нещо като предупойка, за успокоение, после вече са му сложили газ, но не знам какъв, и упойка венозно. Имал е много учестен пулс и затова не са му сложили атропин, ми обясни докторката. Той се слага, за да пресъхне слюноотделянето. А при моето Мишле е доста. Но заради пулса не са го спрели и е бил с абсорбатор. Много е ревал преди и след заспиването, по-скоро от страх, както и от това, че пред операционния блок ми го взеха и беше  разделен от майка си. Ама той си е ревльо по принцип. и ревва още преди да са му направили каквото и да било... Close

Аз вчера не бях на себе си. Въпреки ,че си казвах, че всичко ще е наред... Бая си поплаках... Детето не буйстваше след операцията, но беше с разширени зеници, унасяше го, и тихичко плачеше "мамииии, болииии". После заспа за час по обед. Сложиха му свещичка парацетамол за болката и повече не се оплака, че го боли. До късния следобед, общо взето, не беше добре. Но не вдигна повече от 37 градуса. Три пъти повръща в първите два часа - кръв, слюнка и слуз. Четири пъти го преглеждаха за раната, за да се убедят, че не кърви и всичко е наред. Беше също така включен на система. Не му даваха нищо да яде първите няколко часа, нито да пие.  А той следобеда вече беше гладен като вълк. И постоянно мрънкаше, че иска да яде крем, питка, всичко.... Само кисело мляко, прясно мляко, вода, чай, всиччко със стайна температура, ни позволиха да яде. Много редки кашички ни даваха днес до обед - чак следобед почнахме да ядем нормална храна. Днес лекарката отново го прегледа , включително и ушите, и каза, че всичко е чудесно. Другата седмица сме на последна контрола. Не ни е изписано никакво лекарство, освен да продължим с ксизала общо един месец.

Сливицата ни не беше много голяма, втора степен, но често се възпаляваше. Попитах д-р Липева как изглежда. И тя ми каза, че била с много интересна форма - в средата като черешка, като цяло с широка основа и разпростряна настрани, към отворите на ушите... Лекарката ми обясни, че ефектът от операцията се усеща месец по-късно. Дотогава не е хубаво детето да контактува с много деца,заради вирусите, да се пази и да не ходи на градина. Ох, мина и това! Praynig Голям проблем ми беше и се чудех дали постъпвам правилно, като вадим третата сливица на Мишо. ooooh! Някой , ако се сети да пита още нещо, да пита... Hug А като цяло можехме още вчера в късния следобед да си тръгнем, но и да останем. И аз предпочетох да си преспим още една вечер в болницата, за по-сигурно, пък и да не губя време, ако получи кръвоизлив. #Crazy

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 00:07 от masha

Общи условия

Активация на акаунт