Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 111 009
  • 896
  •   1
Отговори
# 750
Браво Маша. много се радвам за вас! Simple Smile
Блонди, браво и на вас! 

При Ади нещата нямат промяна. Има си малко бели петна по едната сливица. Говори на нос(няма хрема) и не може да спи хубаво нощно време, защото не може да диша като хората. А през деня си диша със затворена уста.
На някой случвали ли са му се тези бели петна? Докторката каза, че е някаква тъкан която се лющела и се случвало след операции. Но то мина почти месец след операцията   newsm78 Днес сме на УНГ. 

# 751
Маша, хубави новини, радвам се, че и при вас вече е останало зад гърба ви, всичко ще е наред сега  Hug

Марис, да пишеш след прегледа, ние сме утре сутринта.

# 752
Марис, нас докторката ни предупреди за подобни бели петна като при ангина или като при афти - така ставало в първия месец след операцията. Докато зараства мястото... Peace

# 753
Криско имаше такива петна на третия ден. Това май е тъканта, с която се покриват раните, нали е лигавица, не може да хване коричка като външна рана.
Сега погледнах пак в гърлото му, всичко е чисто. И мнооого празно  Mr. Green

# 754
А каза ли ви,че в Плевен специално УНГ лекарите мило и драго дават да вадят сливици,защото струва пари? Аз водих малката в Плевен-без обстоен преглед,без нищо,което да е важно докторчето заяви,че препоръчва махане-но защо-не казва-беше млад-във Втора поликлиника-работи и в Авис медика..... Thinking Наслушах се отделно на слухове как наистина за лекарите в Плевен няма значение колко наистина е болна сливицата-важно е да се махне,струва парички....За това си заведих детето в София при Френгов-каквото и да имам против него,поне каза,че ще опитваме всичко друго преди махането-да виждаш разлика в мненията между София и Плевен? Също в София я водих при доц. Лолов-и той каза,че има време за махане-трябва да се пробва всичко възможно преди това. На плевенските им дай да махат на часа...Ама избора си е твой. Peace

Напълно съм съгласна с теб,но не казваш при кого да отида newsm78 И аз все се надявах да попадна на един,който няма първо да махаме сливицата,но все едно и също. А съм избягвала тези,за които със сигурност зная,че махат на всяка цена. Гадна работа.

# 755
Djina, д-р Маринов в Авис Медика не ги маха на всяка цена.  Peace

# 756
Пате,ами аз точно за него знам ,че маха винаги. Rolling EyesСъщо и за Вълков. Мисля сега и при Поля Божинова да отидем и ако и там е същото вече не знам.
А дали по телефона ако говоря с някой лекар в друг град ще ми отговори?       Искам просто да разбера за тази лазерна операция.

# 757
Аз имам други впечетления от него.
Ходихме в понеделник и не ни препоръча операция.
Нищо не ти пречи да чуеш и неговото мнение.

# 758
Марис, нас докторката ни предупреди за подобни бели петна като при ангина или като при афти - така ставало в първия месец след операцията. Докато зараства мястото... Peace
Ние сме точно на ръба на първия месец. На 19ти август я махнаха третата сливица. Ох, много ми олекна като го каза това.
Блонди, ама вие поне 3те стеги махали, а на Ади тези петна са на едната сливица. И за колко време са се махнали вашите петна?

УНГ лекарят попита защото само за стафилококи са му взели секрет и че можело да бъдат фунги или някакви си други бактерии. Та му взеха пак секрет, изписа антибиотик, спрей Орофар и един антихистамин. Аз мисля да не го давам АБ, особенно след като и вие се изказахте че може да се случат такива петна, а и педиатърката така каза. Ще изчакам събота, когато ще са готови изследванията. Сега му давам ксизал. А този УНГ даже и дума не продума за това, че може да са следствие на операцията дори и след като го питах. А да не ви казвам колко пари заминаха за тестове и прегледи  ooooh!

# 759
Ами, успях изчетох ви. Всички теми, но не всичко запомних, разбира се.

Последно се просълзих с операцията на детето на Блонди!
На всички ви пожелавам успешно оздравяване!

И се записвам.
Симптомите ги имаме, ходихме на УНГ. От Бургас сме.
Не ми се иска да говоря за бургаските лекари, мисля всички вече знаят.

Детето е с постоянна хрема "задна", постоянни бронхити, увеличена трета сливица (има снимка рентгенова). Ходихме на алерголог, за сега няма резултат някакъв.
Ясно е, че ще се оперираме. Сега, в събота ще я водим при проф. Кунев от София. Идва в Бургас и дава консултации. Та поне да чуем и друго мнение. Четох от момичета от София не особено ласкави мнения за него, но нямаме избор просто. А и все пак е професор.

Страховете - като на всяка майка. Страх ме е от упойката, но най-вече ме е страх от това, че нямам доверие на лекарите. Това ме убива направо. А финансова възможност да направим операция в друг град нямаме за жалост.

# 760
Марис, на третия ден ги имаше, сега не, значи за около 3-4 дена са били.

Марудета, това с недоверието и при мен го има и да ти кажа, то се отразява - даже ако щеш, че като все си мислим лоши неща, че ще станат или ето как пак няма да оправаят доверието ни докторите, и то вземе, че точно така стане, като че напук  Tired
Опитай се да мислиш позитивно, да вярваш и да си спокойна.
За упойката - не се притеснявай, всичко е леко и пречистено и самата операция е бърза, няма за какво да се страхуваш.  Hug

# 761
Абе то май за всички градове го има това съмнение дали наистина има нужда от операция или лекарите имат нужда от пари Sad
Аз си признавам,че не съм изчела темата и ви моля ако може да ми кажете какви прегледи и изследвания са нужни,за да се потвърди,че има нужда от операция.Нямам нищо против да ни оперират,но само с едно отваряне на устата да ми кажат,че е за операция ми е някак си недостатъчно аргументирано,Може и да са добри лекарите,но ми се иска и нещо повече,особено като се има предвид,че нямаме симптоми.Цяло лято не е имал никакви проблеми,но зимата прави често бронхити и е със задна хрема. Не знам,чувала съм,че някакви измервания се правят на сливиците,на слуха,сега виждам,че и рентгенова снимка може. Ако знаете друго кажете поне да знам какво да изискам преди да ме карат да го подлагаме на операция.

# 762
Тук докторът който го оперира не бързаше с ваденето, даже ние настояхме да ги извади накрая. Той казва, че трябва да се направят в рамките на година две или повече гнойни ангини, да има хъркане, да клонят към трета степен. Течността в ушите вече е екстра.
Да ви кажа честно, тук май ваденето само на третата се практикува рядко. Смята се, че често дава рецидиви и не се отстранява проблема.  Thinking
Секрет и изследване на самите предни сливици тук не са правени.
Ушите гледат на ръка с инструменти и лампи, легнали, нямат като апаратчето на Френгов, но пък имат стаички някакви със слушалки и куп други звуци и електрограми, но те са само за слуха, а нашият си чуваше идеално.
Това е което мога аз да ти кажа  Simple Smile
Бронхит и задна хрема не мсиля, че са голям проблем и че идва основно от сливиците. Не знам, с колко доктори сте се консултирали?

# 763
  • София / Пловдив
.....Цяло лято не е имал никакви проблеми,но зимата прави често бронхити и е със задна хрема. Не знам,чувала съм,че някакви измервания се правят на сливиците,на слуха,сега виждам,че и рентгенова снимка може. ...

Преди да извадим третата сливица на дъщеря ми, правеше бронхити през десет дни, до две седмици  Confused беше някакъв кошмар просто... а задната хрема и нощното хъркане и кашляне си бяха постоянен проблем.
Аз се навих да махнем третата сливица точно след рентгенова снимка при проф.Томов /той работи в старата поликлиника зад министерство на здравеопазването/. На нея ясно се виждаше колко е огромна.

.....Страх ме е от упойката, но най-вече ме е страх от това, че нямам доверие на лекарите. Това ме убива направо. ...

Напълно те разбирам  Hug знам колко е важно да си спокойна, че лекарят, който си избрала, е най - добрият вариант за детето ти. Пожелавам ти все пак да попаднете на точните хора и всичко да мине леко и бързо  Peace А анестезията вече е съвсем различна, работи се със специални упойки за деца, будят ги веднага след операцията и няма страшно. Стискам ви палци!

Блонди,  Hug  Hug  Hug Дано вече детенце е добре и забравите проблемите!

# 764
Върнахме се от прегледа, всичко е супер  Simple Smile Гърлото зараства, ушите и дренажите са в превъзходно състояние, както се изрази той, чува 10 от 10 с апаратите, всичко е идеално  Blush
Стискам палци и на вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт