Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 112 051
  • 896
  •   1
Отговори
# 765
здравеите момичета и нашият ред доиде,махнахме третата сливица на 15, детенце вече е добре.много леко понесе всичко не си спомня абсолютно нищо .въобще не плака на мама героинята Hugоперацията ни направи доктор Радославова в "новата болница"много съм доволна.препоръча ми я една позната.дано вече всичко да е наред че отрових детето от антибиотици цяло лято правеше ангини.                                                                                                 А благодарение на вас  bouquetбях подготвена за всичко което ме очаква(четях ви наи редовно)

# 766
Момичета, имам следния въпрос - случвало ли ви се е детето ви да има леко запушен нос с редуване на ляво и дясно, и това повече от 3 седмици, като не се развива по никакъв начин, няма сопол, няма тепмература, няма кашлица.
Караме я така и мисля утре или в понеделник да я водя на контролата при д-р Френгов. Все пак ми се ще да ви чуя мнението.

# 767
Благодаря ви! Hug
И моето дете е с бронхити постоянни.

# 768
Привет и от мен!Да се похваля,че най-накрая ще ни махнат третата поредна макаричка.Аз не пиша често ,но съм много радостна понеже януари ни я поставиха а аз не бях съгласна,но докторът каза ,че било наложително,сега и той е на моето мнение ,че трябва да се махне.За пари какво ли не ни говорят докторите.

# 769
Браво на оперираните дечица, да се възстановяват бързо. При махане на всички сливици, гърлото се покрива с бели налепи. Аз първоначално бях в шок, че гърлата на децата ми са покрити с гнойни налепи. Но Френгов каза че това е съвсем нормално, и всичко заздравява. Така че спокойно. При нас, за разлика от на Криско, се изчистиха много по бавно, в рамките на 7-8 до 10 дена, децата имаха много лош дъх, а и почти не приемаха течности.
Даниела, ами ходили ли сте и на алерголог. Една обикновена хрема, минава за 2-3-5 дена. Но алергичната се точи с месеци. Аз съм с алергии, децата също. Аз сега сутрин и вечер съм зле, така съм вече от 2 месеца. Сутрин носът ми е запушен, сополи - реки, очите ми текат. Вечер съм същата работа. Решила съм и аз като водя Мария да говоря с Френгов и за мен. Но ти си направи задължително консултацията и с него, той веднага ще ти каже отекла ли е лигавицата, бледа ли е или не.
inamina  Hug този момент го чакаме вече с нетърпение

# 770
Здравейте, момичета.Миналата година ви четях редовно ,но реших,че сме се разминали с операцията и от тогава не съм влизала в темата.Преди седмица обаче лекаря в ИСУЛ каза ,че трябва да оперира сина ми (на 10 год.),защото третата сливица е доста уголемена и явно няма да изчезне с възрастта.Откриха му я когато беше  на 3 год. и до сега не му пречеше много.Аз обаче се притеснявам от пълната упойка,както и други мами видях по-назад.А лекарите ,които оперират в провинцията с местна упойка ,не ми вдъхват много доверие.Та в момента съм пред такава дилема.Трябва да реша до седмица   Sad

# 771
Блонди,ние сме ходили при двама лекари,сега ще го водя при трети.И на мен ми се струва излишно махането,при положение,че повече от половин година не е имал проблеми,но никой не казва нищо за лечение,давай да режем.А какво е трета степен? Големина на сливицата ли ? Измерва ли се по някакъв начин? А за рентгенова снимка говорих с една позната рентгенолог и тя каза,че на снимка не се вижда newsm78
didikeh ,защо с местна упойка? Доколкото знам вече се прави само с пълна.Но за по-големи деца не знам  newsm78 Ако имате възможност защо не го оперирате в София?

# 772
didikeh, изобщо няма от какво да се притесняваш от пълната упойка. Важното е само да кажеш точните му килограми, да не ги завишавате.

Djina, големината, да, вижда се, за снимка не знам. Френгов предлага първо лечение с капките, билки разни, сиропи... само че бяхме за малко време в БГ и не можехме да преценим дали щеше да има ефект (но при него и другите две бяха огромни и почти със запушено гърло). Не знам и аз какво да те посъветвам  Confused Лятно време обикновено проблемите заглъхват много, но наесен и през зимата се развихрят наново с пълна сила...

# 773
  • София / Пловдив
.... А за рентгенова снимка говорих с една позната рентгенолог и тя каза,че на снимка не се вижда newsm78...

Вижда се! Но на много малко места правят такива рентгенографии. Снима се под особен ъгъл и се вижда удивително добре.
Бях писала по - нагоре, но пак да ти кажа, че ние тази снимка я правихме при проф.Томов, в старата поликлиника зад Министерство на земеделието. Преди работеше само следобед, сега не знам как е.

# 774
Ами ние сме от Плевен и нямаме възможност да ходим в София Sad
След рожденния им ден ще го водя пак ,при друг лекар,за когото засега чух само добри мнения,и от пациенти и от медицински работници,та да видим. Ако и той каже да режем сигурно ще се сълася. Само се опасявам,че почна вече да става студено и да не се разболее след операцията  Confused

# 775
didikeh не дей с местна упойка, детето ти е голяма, ще помни, това си е дране на живо. Аз на моят син я махнах когато беше на 4г. с местна упойка, и той още го помни. А резултата беше втора операция, след 3г, защото освен че махнахме другите 2 и третата беше рецидивирала. При пълната упойка, той няма да помни почти нищо, болката е доста по - малко. Ако се притесняваш - направете теста за алергии, обсъдете го с лекуващият УНГ, а анестезиолог. Това беше и моят първи въпрос когато ми казаха че децата са за операции - има ли опасност от пълната упойка.

# 776
marychery и аз си го мислих това ,защото на 3 год. му шиха рана на лицето с местна упойка и още го помни,и когато се удари  преди време и пак трябваше да го шият беше обезумял от страх и не даде.А ме е страх Блонди от пълната упойка ,защото е много слабичък около 30кг. , а е почти 150см.
Djina аз го водя при Рангачев в ИСУЛ от 3 год. и той бих искала да го оперира.А за докторите УНГ при нас в провинцията просто не ми се говори , нямам им никакво доверие.
Благодаря ви момичета за съветите  bouquet

# 777
Именно, ако кажеш точните кг няма проблем  Hug
Няма значение колко е висок и на колко е години. Криско е на 4 и носи дрехи за 7-годишни, но на кг е супер малко - няма и 17кг  Tired , но е 110см  Peace

# 778
Именно, ако кажеш точните кг няма проблем  Hug
Няма значение колко е висок и на колко е години. Криско е на 4 и носи дрехи за 7-годишни, но на кг е супер малко - няма и 17кг  Tired , но е 110см  Peace
Peacedidikeh

# 779
  • В подножието на планината
  Здравейте момичета,
 при преглед при УНГ ми казаха ,че синът ми има трета сливица, но засега не е необходимо да се взимат никакви мерки , а просто да се наблюдава. Кажете ми възможно ли е този проблем да се израсне с възрастта? За какво трябва да внимавам и как да го предпазвам?
  Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт