ДЕКЕМВРИйското геройче Пати, вече си е в къщи с мама и с тати!

• 10 348
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Karacheviyska мисля че беше Кади, но не съм сигурна.  Embarassed
Но която и да е надявам се че всичко е ОК.
Сега да кажа днес док идва до нас и прегледа Галя. Имаме Ринит (хрема) гледа гърлото, преслуша я и каза че има само хрема. Изписа ни Мукосептенекс, Витамин Ц и лайка.
Дано се разминем само с това  Praynig

# 241
Дани,искам да ти кажа,че и на мен не са ми превеждали нищо от два месеца и аз днес звънях,но никои не вдига разбира се Rage
Така че,не си само ти явно проблема е в тях не в болничните ни Simple Smile
Остава ни само да чакаме и да се молим по скоро да ни пуснат паричките newsm17

# 242
  • София
Днес цял ден кумата ми беше на гости- бебка така спокойно се държа. като изключим едното кърмене, когато се опъва и пищя, през останалото време си стои и като голяма ни слуша като си говорим. Стои си така 1 час, после си заспива в шезлонга- знае да се показва пред хора Simple Smile
пак не е акала 2 дни...вече направо не знам какво да я правя. Утре пак ще викам майка ми да помага. тази вечер се надявах другата баба и дядо да помогнат, ама нещо много не искаха. То на кого ли му е приятно ...
А да се похвалим- имаме нова рокличка на Дисни с цветни фибички асорти, розово боди с ягодки на якичката и две нови пижамки - все подаръци от бабите и леля й Simple Smile

# 243
Мамета и на  мен всичко в НОИ си ми е ок,ама ако наистина имате проблем звънете и настоявайте да проверят!Те и без това паричките на са кой знае колко,остана и да ги забавят! Peace
И сега едно въпросче-на вас изплатиха ли ви помоща при раждане на първо дете?Говоря за тази,която е 250 лв и е еднократна?А детски получавате ли вече?
Аз съм си подала документите още Януари,но нито имам изплатена помощ,нито детски! newsm78
Лека нощ и сладки сънища! smile3524

# 244
  • София, в момента в любимото ми село Железница
siseto84 аз подадох молба за еднократна помощ и детски на 5януари и на 6февруари ми бяха изплатени вече. Обади се до социалните за справка.

Да ви кажа днес се почувствах като човек. Ходих на зъболекър и на фризьор/клъцнах косата с 20-25см/ и сега съм неознаваема  Laughing

Лека нощ

# 245

По-скоро ми се налага да се обяснявам почти постоянно защо Никола няма да го захранвам преди 6 месец. (аз имам доста алергии и за мен е важно да направя каквото мога, за да му ги спестя.)
Та понеже все ме питат - приятелки, баби, лели, познати  Crazy и аз взех да се ровя по-сериозно с какви научни данни е подплатена теорията за изключителното кърмене и късното захранване. А от толкова повтаряне вече съвсем я синтезирах и съкратих  Mr. Green
[/quote]
Според по-новите изследвания стомаха на бебето не е готов да приема храна различна от млякото преди 6 месечна възраст, има отношение и към алергиите - когато по-късно се вкарат новите храни, по-малко вероятно е да има реакция от организма, защото имунната система е по-развита Simple Smile
Това разбира се е малко относително, защото дечицата са различни. Трябва да се следи за признаци - както ти си казала, интерес към друга храна, също така когато бебето е готово да приема нови храни, рефлекса за избутване с език постепенно изчезва. Смята се, че докато този рефлекс е силно активен бебето не е готово за друг вид храна освен мляко.
И не на последно място - изследванията показват, че докъм 6 месец кърмата/АМ доставят необходимото на бебешкия организъм. След тази възраст нуждите се променят и захранването може да започне, за да компесира.
abel - браво,много хубаво си го обяснила smile3501!И на мен ми се налагаше предния път да обяснявам защо ...и никой не ме разбираше!ДАНО СЕГА НИКОЙ НЕ МИ ИСКА ОБЯСНЕНИЯ/ПОЗНАТИ,РОДНИНИ/,ЗАЩОТО ЩЕ СИ ИЗПУСНА НЕРВИТЕ НЯКОЙ ПЪТ!
Камелия илиева - по скорошно оздравяване! Praynig
Подадох документи за първоначална помощ при раждане в началото на януари,а ми ги изплатиха около 15-20.02/на карта/.
Подадох документи и за детски надбавки,но даже незнам дали са одобрени!
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 246
Добро утро, момичета!
Слънчицето свенливо се показва иззад облачетата, а вятърко ги е подгонил на някъде ... дано днес имаме слънчев ден за разходки с малките пиленца!
Вчера момата ми скъса нервите - цял ден нервничи, плаче, иска да я гушкам #Crazy! Явно й липсва разходката и много се надявам днес да я направим!!!
За заведенията сте прави - обаче аз не съм се и опитвала да търся някъде вътре да сядам. В неделя си бяхме на пицария с приятели, но тя имаше масички отвън, а завет се оформяше от едни найлони. Перфектно беше, но все още са малко тези заведения ... Нищо, идва хубавкото време и ще "метлосваме" по цели дни навън  Laughing!
Аз така и не съм подала още документи за еднократната помощ ... просто сама няма как да стигна до там. Живея в квартал, различен от регистрацията ми по лична карта, а количката сама не мога да я сгъна и да я кача в трамвая, за да стигна където трябва ... Sad! Ще чакам татето да вземе някоя отпуска и тогава ... че трябва и на гинеколог да отида, направо се притеснявам - още не съм ходила  Embarassed!
Слънчев ден пожелавам на всички!
Честити месечинки на мъничетата!

# 247
  • Пловдив
Добро утро
,
Честити месечинки на сладките празнуващи декемврийчета   bouquet !Да са живи , да са здрави , да са весели , засмяни  Heart Eyes !
Инвизибъл сладурка е свекито ти Wink !
Аз подадох документи за еднократна помощ януари и ми ги изплатиха февруари .Детски не получавам и не съм подавала документи , защото дохода ми е по-висок от изискуемия.

Тук вали  Sad и разходка няма да има , на всички желая весел и усмихнат ден   bouquet !

# 248
Добро утро  Simple Smile

Камелия- бързо бързо оздравявайте, много е тъжно като ти е болно детенцето Hug

Steil- ама вие нали сте само на кърма, при активно кърмените бебета казват, че може да не ходят по голяма нужда до седмица. Аз като кърмех малката си ходеше най-редовно на третия ден ама не се е напъвала или нещо такова, просто по-добре се усвоява кърмата и ходят по-рядко. Не се притеснявай, мисля че няма нужда Hug

Нинка- поздравления за смелостта да си отрежеш толкова много от косата, аз нали съм старомодна и все с дълга си ходя, ама си мисля и аз да събера смелост и да я клъцна тази пролет и да ошашкам таткото Dizzy Face. Дай една снимка да те видим с новата прическа Heart Eyes

# 249
                                               Добро утро на всички!
 За еднократната помощ,аз подадох документи в началото на февруари  и ги получих след около 20 дена. За тези 35лв които дават няма да получавам защото и моя доход е надвишил сумата.

# 250
Добро утро, мамчета и бебчета!  Grinning

siseto84 В края на януари си подадох молбата за еднократната помощ и на 18.февруари ми я изплатиха по банков път. Попълвах на място хиляди декларации от мое име и от името на съпруга ми - пълна бюрокрация, и после пак трябваше да се разхождам да си получа оригиналното удостоверение за раждане.... ooooh!

ninanb , честита прическа! Но така няма да се измъкнеш без да те видим!  Wink

Steil и ние бяхме по същия начин - дано е временно, сега е точна като часовник всяка сутрин пълни памперса.  Simple Smile

Аз до сега съм нямала проблеми с болничните - всичко се изплаща на време, след като са представени болничните в НОИ. Защо така се получава при вас? newsm78 По-скоро очаквам проблеми след като вече няма да имаме болнични, може би за това говорите...

# 251
милички, пускам ви един линк за една петиция за ваксините в България....нека я подпишем всички

# 252
Добро утро  Simple Smile

Тази моята маймунка не мога да я разбера, снощи яде в 21:30 ч. и спа до 6:30ч.  Shocked това го прави за 3 път, като се падне да яде по късно към 22:30-23:00ч. се буди по часовник в 4ч. Thinking

Ками бързо да се оправяте  Praynig Hug

Аз пък още не съм подала декларацията за еднократната помощ  Embarassed

Нина
честита прическа Party Party и аз съм така няма няма и ходя да я резна осезаемо, даже съвсем скоро съм решила да последвам примера ти Crazy Crazy

подписах я Peace

# 253
  • София, в момента в любимото ми село Железница
А тя прическата си е същата само дето беше стигнала до кръста косата, а сега е до рамото, но нали е гъста и много ми тежеше. Изгледа й се променя не само от дължината, но и като е къса се накъдря. Wink

# 254
И аз се подписах на петицията! И изпратих линка на доста народ - дано има резултат!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт