Стига вече грижи и тревоги - започват АПРИЛските купони!

• 19 506
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Дея, Честит рожден ден! Желая ти здраве, леко раждане и кротко бебнце. Hug

За консултациите пак. Ами честно казано Соня не е ходила на консултация сигурно от година и половина. Ходим при педито само като е болна. Понеже тя преглежда болните в един кабинет, а консултацията е в друг, който е общ за няколко лекарки и ДК е само във вторник. Може би вината е моя, че не я водя да я мерят и теглят, но пък и лекарката не казва нищо.
Вие водите ли ги на консултация като не са болни? newsm78

Соня вече е по-добре. Само вечер вдига някаква остатъчна Т., но много ниска, ако не я премеря няма и да разбера. Дано ни е последната болест за тая зима, но ясла скоро няма да види.

# 151
  • Варна
Честит Рожден Ден, Дея! Бъди здрава, весела и щастлива, обичана и разбира се здраво и кротко бебе на финала!

Мен ме тресе ДГ треска и това е. Ходих до градината няма списъци още и така...
Вчера в ДЯ една близнашка майка, придружена от бабата на децата, упорито искаше да ги набута вътре при положение, че бяха конюктивит. Сестрата 15 минути вардеше вратата. Не мога да разбера подобно безочие... Щях да го върна нашия ако ги бяха пуснали, но преди това при директорката. Ама ха, то нямат срам някои..
Пустите му килограми зациклиха, утре пак сме на гости. писна ми да ходя и да не мога да хапна нищо Confused

# 152
Дея, Честит Рожден Ден! Много здраве и късмет!  bouquet

Вие водите ли ги на консултация като не са болни? newsm78
Рени, вас от яслата не ви ли задължават за профилактичните прегледи? При нас дават една профилактична карта и много държат на тези прегледи. Кало между 1 и 2 години ходеше на всеки 3 месеца, после между 2 и 3 на 6 месеца, след това стават годишни.

# 153
  • София
Дея, Честит Рожден Ден! Много любов! Весело настроение на празника!   bouquet

# 154
  • 2 етажа над тавана
Честит рожден ден, Дея!!! Да си здрава, обичана и заобиколена само с добри хора и емоции!

Бубка, силен палцестис и от мен Praynig Hug

Ние изкарахме екстра вчера, с малки отклонения, които ще спестя Close Ето снимки - http://picasaweb.google.bg/eliza3107.2/ROJDENDEN19Mart2009# - предупреждавам, че съм сложила всички, нужна е редакция, че някои са размазани или пък Маги е избягала от кадъра.

По въпроса за това какво могат децата - ами с различни интереси са, различни неща ги вълнуват, различни неща могат. Това, че Маги може да реди големи пъзели не е кой знае какво, при положение, че не познава още цветовете. Ама въобще не ги познава. Така че си е въпрос на дете.  Peace

Консултациите при нас обикновено също са били кратки и леко претупани, но никога не ми е спестявано нещо ако попитам - ето това не харесвам всъщност - трябва аз да съм информирана предварително какво би трябвало да умее детето на определена възраст и да питам педката това защо така, онова защо иначе, вместо точно тя да ми обясни нещата. А и лошото при насе, че направиха нещата така - няма педиатри, няма други доктори - ДжиПи-то на детето лекува и големи хора, опашките пред кабинета са отчайващи и те самите нямат физически възможност да отделят необходимото време за консултация.

Рени, радвам се, че Сончето се оправя Hug

Много благодарим за пожеланията  за вчерашния празник, предадени са прилежно на рожденичката Hug

Айде пак няма да си допиша, Гитето пак ме вика да си играем Grinning

# 155
Бабълче, чудесна е! И какъв хубав празник си и направила само  bouquet

# 156
Прекрасни снимки, Ели  Heart Eyes  И колко подаръци е полу4ила  Crazy  МиШките са супер сладки, браво  bowuu Но zаЩо 4 свеЩи на тортата?  Blush

Дея, 4РД   

# 157
Честит рожден ден, Дея! Бъди жива, здрава и много щастлива с любимите за теб хора! newsm51
Бабъл, много сладка твоята Маги! Дано много да ви радва!
Стискам палци и аз за Бубка -  притесненията й да са напразни! Praynig
Другият петък и аз ще имам нужда от вашето палцестискане! На Стани му предстои поредния преглед под наркоза. Ще му мерят налягането и ще му направят обстоен оглед на очите! Надявам се да му определят и диоптър за очила. Прегледа ще го правим в Токуда. Дано всичко бъде наред или в противен случай ще пътуваме отново за Германия. Само трябва да го удържа да не се разболява до тогава - трябва да е напълно здрав

# 158
Дея, честит рожден ден   bouquet. Бъди здрава и много щастлива.

Маги е голяма сладурана. Ели, мишките и мен много ме впечатлиха.

На Ема лекарката винаги прави консултатциите с час и в обратната й смяна, така че няма опашки . И да, Рени, въпреки че онзи ден я водих на преглед и записа час за консултация другия месец. Сега са на 6 месеца. Иначе я мери, преслушва, зъби , гърло, уши. Като по-малка и проверяваше слуха, като проходи искаше да види как ходи. Разпитва ме разни неща, разказва ми какви игри са подходящи , задавам ако имам въпроси и така. Доволна съм  Peace.

Анелиз, дано всичко е ОК със Стани. Колко още такива прегледа трябват?

# 159
Анелиз, дано всичко е ОК със Стани. Колко още такива прегледа трябват?
Ами, докато навърши 5-6 години поне 2 прегледа годишно. Макар че като ходим в Германия, не винаги искат да го упояват. Но там лекарите имат повече опит с това заболяване. Но тъй като не можем да си позволим да пътуваме толкова често до Германия само за контролен преглед, единия го правим в България и само ако има някакъв проблем тогава ще пътуваме.

# 160
Анелиz, в немската тема една мама тъкмо днес писа, 4е има промоция на Луфтханzа zа полети от Германия до София zа 99?. Може и да има в другата посока, та ако планувате пътуване таzи година, можеШ да видиШ там  Peace

При нас консултациите са zадължителни, ако не zаведеШ детето, полу4аваШ писмо от zдр. каса и ако пак не отидеШ, соц. работник Ще дойде у вас. По тоzи на4ин искат от рано да раzберат zа въzможни болести но и zа иzоставени и малтретирани деца  Sad Ли4но аz намирам консултациите zа добри, в мой интерес е да се следи раzвитието на детето ми  Peace

# 161
Танче, благодаря за информацията. Ние ги следим тези неща, но лошото е, че ако има проблем - трябва да реагираме мигновено и тогава вече купуваме билети на каквито цени има. И като се има предвид, че пътуваме 3-ма - аз, Стани и мъжът ми - става много скъпо! Но дано не се налага!

# 162
Дано  Praynig Сигурно zнаеШ, но има и нискобюджетни авиокомпании, Уиz летят до Дортмунд а Джърменуингс до Кьолн и Берлин  Peace

# 163
  • Boston, MA
Честит рожден ден на Дея! Много любов около нея!

Амниото мина ОК, не болеше много, само щипване, видяха момченце!

# 164
  • София
Еее, Бубка, честито момченце! Няма да е Шанти, значи  Wink

Ели, страхотен празник. И наистина много подаръци видях.

Деска, не ни искат нищо от яслата. да не говорим, че има и някаква ваксина да й се бие и май само аз знам за това.
Като беше по-малка Соня-до година и половина ходехме родовно, но после нещо...тогава ми ибясняваше нещата и проверяваше такива нещя като слух, зрение и др. важни.
Аз и без това обмислям да я сменям, защото много АБ ни изписва, но пък ми е много неудобно да се отпишем.И не мога да не й кажа като отидем при друга. Ще го мисля.

Анелиз, ще стискаме палци.

Общи условия

Активация на акаунт