Бял списък за гр. Пловдив

• 2 783 147
  • 13 437
  •   6
Отговори
# 12 855
  • Пловдив
Именно че са кът търся читав такъв. Интересно ми е дали и в миналото са изписвали толкова хормони на 14 годишни деца?
Имаме записан час точно за доц.Калева за 14 годишна девойка. Какво Ви притеснява за нея? Не знам какво ще ни изпише. По повод акне, направихме хормонални изследвания и има леки отклонения на някой от тях. Ако лекар изпише да пие хормони, не бих опонирала и съмнявала дали е редно. Нали за това отиваме на Доктор...!? За професионално мнение.
Нередовен цикъл. Нямаше го 6 месеца, сега пък вече 2 месеца не спира. Доц.Калева ни изписа Дуфастон 6 месеца и след това 1 година Ясмин. Не съм и ги давала съответно. Затова не искам да я водя пак при нея.
Много сте смели!
Ние проблем с цикъла нямаме. Но съм готова да приема това което докторката изпише.

# 12 856
Скрит текст:
Именно че са кът търся читав такъв. Интересно ми е дали и в миналото са изписвали толкова хормони на 14 годишни деца?
Имаме записан час точно за доц.Калева за 14 годишна девойка. Какво Ви притеснява за нея? Не знам какво ще ни изпише. По повод акне, направихме хормонални изследвания и има леки отклонения на някой от тях. Ако лекар изпише да пие хормони, не бих опонирала и съмнявала дали е редно. Нали за това отиваме на Доктор...!? За професионално мнение.
Нередовен цикъл. Нямаше го 6 месеца, сега пък вече 2 месеца не спира. Доц.Калева ни изписа Дуфастон 6 месеца и след това 1 година Ясмин. Не съм и ги давала съответно. Затова не искам да я водя пак при нея.
Много сте смели!
Ние проблем с цикъла нямаме. Но съм готова да приема това което докторката изпише.
Скрит текст:
Не съм смела, по-скоро съм страхлива. Предполагам всеки знае хормоналните препарати какви рискове крият. Баща и почина на 35 години от инфаркт.

# 12 857
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Много сте смели!
Скрит текст:
Не съм смела, по-скоро съм страхлива. Предполагам всеки знае хормоналните препарати какви рискове крият. Баща и почина на 35 години от инфаркт.
Всеки има своите страхове. А майчините страхове са още по-....
Аз мисля по друг начин. Всички лекарства имат странични ефекти и рискове.
Мен би ме плашило, хормоналните отклонения до какви проблеми могат да доведат.
И 2 месеца цикъл, би ме плашило много.

# 12 858
През повечето дни е зацапване, обилно кървене има на датата, на която трябва да и дойде. Но.. си е ежедневно и не спира.

# 12 859
  • Пловдив
Перах - https://www.polimedad.com/hospital/ortho/
Д-р Венцислав Димов. Колегите му в отделението също са много добри.
Операцията се реализира през ингвиналната гънка, не странично през мускула.
Пожелавам успех!!!
Само трябва да се има предвид, че запазването на час е мисия невъзможна.
Миналата година на телефона на медицинския център вместо сигнал свободно имаше записано съобщение, че часове за д-р Димов няма до края на 2024.
А опция в сряда ден да отидеш пред кабинета и да чакаш да те приеме (евентуано) ми се струва несериозно.

# 12 860
  • София
През повечето дни е зацапване, обилно кървене има на датата, на която трябва да и дойде. Но.. си е ежедневно и не спира.
А гинеколог минали ли сте?

# 12 861
Аз също бих се насочила към детски АГ. Не е чудо невиждано такова кръвотечение да е от полип. Тогава лечение с хормонални препарати е безсмислено.

# 12 862
  • София
И на мен това ми мина през ума, но за да не стряскам жената, не го казах. Ако вече не е отишла е добре да заведе детето. Причините може да са много.

# 12 863
  • Пловдив
На тази възраст е малко вероятно да е полип, почти невъзможно. Да не говорим, че абдоминалният ехограф е изключително неточен. Проблемът вероятно, е хормонален, но предвид абсолютната предубеденост колко вреден е приемът на хормони, едва ли ще се разреши проблемът. През първата фаза на цикъла се отделя фоликулостимулиращ хормон, който трябва да подпомогне узряването на яйцеклетката, след това трябва да се отдели лутеинизиращ хормон, който да предизвика овулация и след това трабва да започне производството на прогестерон, който се повишава във втрората половина на цикъла. Прогестеронът има роля да запази евентуална бременност. Когато няма бременност, нивото му рязко спада и настъпва менструация, обикновено 14 дни след овулацията. Ако са разместени нивата на хормоните и фазите на цикъла, възможни са подобни аномалии. Ако това се случва всеки цикъл, трябва опитен гинеколог, а не детски гинеколог. За мен понятие детски гинеколог няма.

# 12 864
  • Пловдив
Не всеки гинеколог работи с деца.

# 12 865
  • София
Естествено затова си има детски такива. Не мисля, че са по неопитни от тези за възрастни.

# 12 866
Д-р Чалова работи и с деца, само да вметна, ако се стигне до търсене на гинеколог в случая.

# 12 867
Да ходихме вчера на гинеколог/аз след прегледа при гинеколожката питах тук за ендокринолог/. Назначи ни изследвания, които ще направим. Ще пие 10 дни Дуфастон, трябва да дойде хубав цикъл и на втория или третия ден да пуснем изследвания и след това да отидем на ендокринолог. Само да кажа, че за кратък период от 10 дни не съм в шаш и паника от хормоналните медикаменти. Страхувам се от по-дългото им приемане, което ни бяха изписали преди време. Няма полип. Цитирам ви ехографа:" ТАС-матка в норма, ендом. 8 мм. Двустранно оварии с 2-3 фол.сенки по-малки от 3 мм."

# 12 868
  • София
Това кисти ли значат? Или е някакъв друг медицински термин?

# 12 869
Може ако решите да проучите репродуктивен гинеколог или друг от гинеколозите на болница Надежда да прегледа и консултира за детето.
След още малко ще стане жена в репродуктивна възраст и хормоните не са проблем ако са правилно приложени

Общи условия

Активация на акаунт