Бял списък за гр. Пловдив

• 2 789 868
  • 13 491
  •   4
Отговори
# 1 485
Понеже се коментират боаронски хомеопати и други, дали ще е удобно да обясните небоарноските хомеопати какви лекарства изписват, откъде се купуват  и т.н и защо боаронските не са за предпочитане?

# 1 486
  • Пловдив
Добре е най-накрая да се напише поне едно име на хомеопат, защото имам чувството, че са дълбоко пазена тайна.

# 1 487
  • Пловдив
Понеже се коментират боаронски хомеопати и други, дали ще е удобно да обясните небоарноските хомеопати какви лекарства изписват, откъде се купуват  и т.н и защо боаронските не са за предпочитане?

Има си отделна тема-едната е Въпроси към хомеопати и другата-Информативно за хомеопатията!Там е всичко за което питаш! Peace

# 1 488
  • Пловдив
Добре е най-накрая да се напише поне едно име на хомеопат, защото имам чувството, че са дълбоко пазена тайна.

Не е така! Все пак тук се коментират лекари,а повечето хомеопати не са такива!Както писах има си темички...

# 1 489
Сори за спама, но не мога да се стърпя да не попитам как може да ходите вие или да си водите децата и да ги лекувате (?) при хора, които не са лекари? Между другото, незаконно е да предлагат лечение, ако не са лекари.

# 1 490
  • Пловдив
Сори за спама, но не мога да се стърпя да не попитам как може да ходите вие или да си водите децата и да ги лекувате (?) при хора, които не са лекари? Между другото, незаконно е да предлагат лечение, ако не са лекари.

Всеки сам решава...по-добре е от това детето ти да пие всеки мес. АБ,не е ли така? Peace

# 1 491
Напълно съм съгласна с факта, че детето не трябва да пие всеки месец АБ и поради тази причина, а и за да не оспамя темата, ще препоръчам две педиатърки, които са изключително умерени при изписване на лечение с АБ, не са хипердиагностици и си вършат добре работата.
д-р Еми Менчева - ДКЦ "Свети Георги" - джи пи, специалност педиатрия
д-р Златка Мишева - Амбулатория за специализирана извънболнична помощ на Волга 45 А, която е педиатър и детски ендокринолог.
А що се отнася до въпроса с хомеопати, които не са лекари - това си е жива беля - как може човек, който не е завършил медицина, да претендира, че може да лекува хора. От векове хората са го измислили, има висше медицинско образование за тази цел, има закони и наредби. Родителите ми са лекари и са виждали толкова хора в тежко състояние, благодарение на "чакръкчии", "билкати" и пишман лекари, незавършили медицина и изкарали някакъв и друг курс.  ooooh!

# 1 492
  • Пловдив
Тъй де....и аз това казвам: не трябва да са карали някой и друг курс, а трябва да са учили години наред специалността си, в случая хомеопатия... Flutter

# 1 493
  • Пловдив

Не е така! Все пак тук се коментират лекари,а повечето хомеопати не са такива!Както писах има си темички...

Това ми е добре известо, изчела съм го въпросния подфорум, но там за Пловдив срещнах само три имена: два класически и един боаронски хомеопат. Само тези ли са в цял Пловдив.  Thinking Плюс това едната не работела с деца под 5 години......

# 1 494
  • о`майна лунна нощ е
За пореден път пиша името на хомеопатичката, при която водя децата - д-р В. Юрукова. Приема на ул. "Георги Груев" № 6, ет.1 - нова кооперация в зелено и розово до поделението между ВСИ и новия надлез. За записвания: 0888/84-74-80 - телефон на сестрата. Синът ми е при нея от 2 годишен, а сестра му - от 4 месечна възраст. За това време /от 2008 г. до сега/ той е пил веднъж АБ, заради скарлатина, а дребната - също само един път, заради отит, и то защото не успях да се свържа с нея, а от ухото течеше гной вече. Боаронски хомеопат е, лекар, преподавател, чете лекции по хомеопатия и в чужбина.
Аз съм доволна от нея.

Не желая да влизам във вечния спор класически или боаронски хомеопат. За мен е важно, че децата се повлияват от леченията, които им назначава. Води си отчет на всички пациенти, вкл. данни за всеки преглед при нея, заболяванията, които са лекувани, изписаните лекарства.

# 1 495
  • Пловдив
Още едно име - Елисавета Чалъкова, класически хомеопат. Аз лично водя децата при нея и съм много доволна.

# 1 496
  • Пловдив
Ох...за нея не ми говори/за Юрукова/!Аз я слагам в черния списък,че е по-добре според мен да е при ЛЛ отколкото да тровя детето с по 6 флакончета боаронски бози и то неправилно предписани!

лично мнение

# 1 497
Според мен се коментират доста свободно хомеопатите, особено що се касае до тези, които не са лекари.
А най-странното е, че личните лекари не били компетентни /щото било само курс/, а хора без медицинско образование са добили компетентност /неизвестно къде и как/.
Дипломирани лекари завършват допълнителен курс по хомеопатия, което надгражда техните познания в тази определена област. В този смисъл не би трябвало да се замисли човек къде да си заведе детето, най-добре е при лекар, хомеопат в случая.
От друга страна хомеопатията е полезна в някои моменти, прекаляването в тази посока също не е добро, защото има някои сериозни случаи, при които е нужна и сериозна терапия.
Това разделение на боаронски и не хомеопати също ме учуди.
Боарон е фирма производител на хомеопатични продукти, а не вид лекуващи специалисти /ако са такива/. Има и други фирми с хомеопатични лекарства.
Най-добре е да се ползуват услугите на лекар-хомеопат, а продуктите да се отпускат от аптеки. Фармацевтите също завършват курс след стандартното си образование за да са компетентни при отпускане на продуктите.

# 1 498
  • Пловдив
Според мен се коментират доста свободно хомеопатите, особено що се касае до тези, които не са лекари.
А най-странното е, че личните лекари не били компетентни /щото било само курс/, а хора без медицинско образование са добили компетентност /неизвестно къде и как/.
Дипломирани лекари завършват допълнителен курс по хомеопатия, което надгражда техните познания в тази определена област. В този смисъл не би трябвало да се замисли човек къде да си заведе детето, най-добре е при лекар, хомеопат в случая.
От друга страна хомеопатията е полезна в някои моменти, прекаляването в тази посока също не е добро, защото има някои сериозни случаи, при които е нужна и сериозна терапия.
Боарон е фирма производител на хомеопатични продукти, а не вид лекуващи специалисти /ако са такива/. Има и други фирми с хомеопатични лекарства.
Най-добре е да се ползуват услугите на лекар-хомеопат, а продуктите да се отпускат от аптеки. Фармацевтите също завършват курс след стандартното си образование за да са компетентни при отпускане на продуктите.
Ще се включа с моето мнение, което определено не е ЗА боаронските хомеопатични препарати и то е, че са с много слабо действие. Нашата хомеопатичка твърди, че са с много ниска потенция /тези, които ползваме, нейните, са с доста по-висока/.
За мен личните лекари, вкл. педиатрите, са си образовани хора, но наистина, в повечето случаи, с цел да се застраховат, прекаляват с антибиотиците, които едно оправят, друго увреждат - всички знаем това. Затова който не желае да се лекува с хомеопатия, нищо не му пречи да не опитва такова лечение, а да си кара по стандартния начин.
Лекари-хомеопати - звучи ми направо смешно. Хомеопатите определено не са лекари. Може лекар да е изкарал курс по хомеопатия, хомеопатът не може да завърши медицина с курс, но лекар-хомеопат, излязъл от МУ, няма.Напълно съгласна съм, че с хомеопатията не бива да се прекалява - моето лично мнение е такова, че първо пробвам с хомеопатия наколко дни и ако няма ефект - минавам на стандартно лечение.
За информация - личната лекарка на децата много пъти също пробва с хомеопатични препарати /от аптеките/, но ефектът им е в пъти по-слаб от другите.
Много пъти, когатот съм водила децата с направление при специалист в дадена област /например УНГ/, мнението му абсолютно съвпада с моето - пробвайте с хомеопатия колкото може, защото АБ са химия и особено при малки деца е желателно да се избягват, доколкото може. Есествено, не съветвам никой да лекува детето си от бронхопневмония или гнойна ангина с хомеопатия.
Май се изместихме от темата, но понеже беше застъпена тук, се включих, за което се извинявам на пишещите по основния въпрос.

# 1 499
Понеже се коментират боаронски хомеопати и други, дали ще е удобно да обясните небоарноските хомеопати какви лекарства изписват, откъде се купуват  и т.н и защо боаронските не са за предпочитане?
Ще се включа с моето мнение, което определено не е ЗА боаронските хомеопатични препарати и то е, че са с много слабо действие. Нашата хомеопатичка твърди, че са с много ниска потенция /тези, които ползваме, нейните, са с доста по-висока/.
За мен личните лекари, вкл. педиатрите, са си образовани хора, но наистина, в повечето случаи, с цел да се застраховат, прекаляват с антибиотиците, които едно оправят, друго увреждат - всички знаем това. Затова който не желае да се лекува с хомеопатия, нищо не му пречи да не опитва такова лечение, а да си кара по стандартния начин.
Лекари-хомеопати - звучи ми направо смешно. Хомеопатите определено не са лекари. Може лекар да е изкарал курс по хомеопатия, хомеопатът не може да завърши медицина с курс, но лекар-хомеопат, излязъл от МУ, няма.Напълно съгласна съм, че с хомеопатията не бива да се прекалява - моето лично мнение е такова, че първо пробвам с хомеопатия наколко дни и ако няма ефект - минавам на стандартно лечение.
За информация - личната лекарка на децата много пъти също пробва с хомеопатични препарати /от аптеките/, но ефектът им е в пъти по-слаб от другите.
Много пъти, когатот съм водила децата с направление при специалист в дадена област /например УНГ/, мнението му абсолютно съвпада с моето - пробвайте с хомеопатия колкото може, защото АБ са химия и особено при малки деца е желателно да се избягват, доколкото може. Есествено, не съветвам никой да лекува детето си от бронхопневмония или гнойна ангина с хомеопатия.
Май се изместихме от темата, но понеже беше застъпена тук, се включих, за което се извинявам на пишещите по основния въпрос.
Не може човек, който не е лекар, да лекува. Медицина се учи 6 години, през които се изучава анатомия, физиология, хистология и други общи предмети, плюс вътрешни болести, педиатрия, хирургия и т.н да не изброявам, Нали не очаквате човек, който никога не е учил това, да е наясно с човешкия организъм и да може да лекува адекватно. Защото хомеопат не - лекар ми звучи като билкар и знахар.
И какво значи "нейните" хомеопатични лекарства. Само неми казвайте, че вашата хомеопатичка си приготвя вкъщи илачите, защото това си е направо подсъдимо.
Извинявам се, ако това е спам, но когато се коментират бели списъци, би трябвало да се обсъдят и въпроси от такъв характер.

Общи условия

Активация на акаунт