Бял списък за гр. Пловдив

• 2 850 788
  • 13 767
  •   4
Отговори
# 2 790
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте! Имам нужда от спешен съвет:предстои ми операция на фиброаденоми и мисля да я направя при д-р Илия Апостолов(ДКЦ2 и МБАЛ "Каспела"-Пловдив).Моля ви, кажете ми,ако знаете нещо за него-добър хирург и диагностик ли е? Като цяло добър специалист ли е в сферата на мамологията и хирургията? Много ми е нужен някакъв съвет и мнение, най-вече от някой,който му е бил пациент или е чул нещо за него,защото ми трябва лекар,на когото мога да вярвам и който да следи състоянието ми на всеки 6 месеца.Вътрешния ми глас  казва,че той е човека,но искам да чуя някакво мнение,защото до сега не ми се е налагало да ходя при такъв вид лекари и искам да попадна на професионалист и най-вече на лекар,при когото ще ходя и за в бъдеще и на когото ще мога да разчитам,понеже имам фамилна обремененост и искам нещата да се следят много внимателно.Благодаря предварително! Дано по-скоро някой ми пише,защото много се чудя при кого да се оперирам, а съм доста млада и не искам след операцията гадни белези,направени от нестарание и недостатъчен опит. Sad

Здравейте!Не го познавам лекаря и не мога да изкажа мнение за него.Следователно не мога да ти помогна много.В сферата на мамологията работят специалисти по образна диагностика,хирургия и онкология и единици гинеколози.Може да се ориентираш към лекари за които има отзиви но отзиви могат да ти дадат само хора минали по този път.
Принципно при фиброаденоми има два подхода - да се премахнат оперативно или да се следят на определен период от време.Ако има нужда от оперативното им премахване тя се преценява от лекаря който те следи.Според мен направи и второ мнение,ако е нужно и трето.На лични мога да ти препоръчам няколко имена за лекар към когото да се обърнеш.
Желая успех!

# 2 791
  • Пловдив
docsi, пусни и на мен едно ЛС, ако не те затруднявам. Аз за сега проблеми нямам, защото на всяко следене няма промяна в размера и структурата, но все пак да имам малко повече информация относно лекарите.  Peace

# 2 792
  • Карлово/ Пловдив
docsi, пусни и на мен едно ЛС, ако не те затруднявам. Аз за сега проблеми нямам, защото на всяко следене няма промяна в размера и структурата, но все пак да имам малко повече информация относно лекарите.  Peace

Добре.Ще ти напиша няколко имена.А след като не се променя по структура и размер и е ясно за какво става на въпрос - няма страшно.Спокойно си живей живота и се радвай на близките си,не само ти,ами и всички останали.
  bouquet

# 2 793
  • Пловдив
docsi, пусни и на мен ЛС моля   bouquet И аз съм с ФА и се надявам да си стоят на същите размери. А и скоро ми предстои да ги нагледам. Тъкмо ще се ориентирам към някой лекар.

# 2 794
Някой правил ли си е лапароскопско отстраняване на киста при д-р Троянчев? Днес бях на преглед и ми откри функционална киста, която ако не изчезне след следващата МЦ трябвало  да се оперира, за да не предизвика по-страшни проблеми? Доволни ли сте?

# 2 795
Не знам дали тук се обсъждат стоматолози, но да питам за отзиви за стоматологичен център Станков, в Гранд? Имате ли впечатления, към кого е добре да се насоча за възрастен ми е питането?
Приемам и други предложения за Пловдив.

# 2 796
..................
.На лични мога да ти препоръчам няколко имена за лекар към когото да се обърнеш.
Желая успех!
docsi,  защо на лични - пиши ги в темата. Все пак това е "белия списък" и ще направиш голяма услуга на всички жени, които имат подобен проблем /а те са много/.
Знам, че има специална тема за "фиброаденом -да се оперирам ли?",но там пишат жени от цяла Б-я, а тук става въпрос конкретно за добри специалисти в Пловдив.
Аз и по-горе в темата съм писала за добри мамолози и хирурзи, защото съм минала по този път, но винаги е полезна повече информация, особено от човек като теб. Peace
Цитирането на имена на добри доктори тук, се надявам не е реклама. newsm78

# 2 797
Някой правил ли си е лапароскопско отстраняване на киста при д-р Троянчев? Днес бях на преглед и ми откри функционална киста, която ако не изчезне след следващата МЦ трябвало  да се оперира, за да не предизвика по-страшни проблеми? Доволни ли сте?
Потърси второ мнение от специалист. Това ми звучи несериозно. Функционалните кисти не са нищо особено, стига да не са прекалено големи, и да причиняват дискомфорт или болка. Обикновено се назначава лечение с хормонални препарати и кистата изчезва за месец, до 3 месеца, понякога малко по-дълго. Понякога просто се изчаква месец, за да се види дали се променя (нараства или намалява), може да се мине и без лекарства.
Имала съм такава киста, с големината на мандарина беше. Болеше ме доста, и ме лекуваха с Дуфастон, в продължение на месец. Беше изчезнала съвсем на вторичния преглед.

# 2 798
  • Пловдив
За фиброаденома - преди около 8 години д-р Валентин Иванов ми махна такъв - за него знам, че е от най-добрите в града

# 2 799
Stef. , благодаря за включването. Аз доста прочетох за тези кисти и точно това, че се лекуват с медикаменти. За това се притеснявам, че сега те оперират за щяло и нещяло, само и само да ти вземат парите.
Би ли ми препоръчала гинеколог, въпреки че моето джипи ми казва, че не е хубаво много да ги сменяш...

# 2 800
Ами...гинеколог, който работи с Касата и е сравнително адекватен, е д-р Теодор Мерджанов. Ето тук погледни за контакт.
Нека обаче и някой друг препоръча от личен опит, за да може да си избереш, все пак Simple Smile

# 2 801
Точно от личен опит да кажа,че е добре,за кистите да се търси хирург занимаващ се активно и с хирургична гинекология...А,д-р Мерджанов/колкото и да го харесвам,като отношение към пациентките/,не ми се вижда най-доброто решение в случая....Аз съм оперирана 3 пъти от функционални кисти/които,наистина не се пипат и се третират медикаментозно....или просто се наблюдават как се развиват във времето,като най-често изчезват от само себе си/,но моите бяха много големи и създаваха доста сериозни проблеми.....И на базата на този си опит-не препоръчвам д-р Карагьозян,а съм много доволна от д-р Ангел Ангелов/последно приема в МЦ"ФиХелт",с/у служебния вход на Панаира,работи и със ЗК,прави и безкръвни операции,ако се наложи......но като цяло не бърза да стига до оперативно решение на проблема/.Много добри отзиви съм чувала и за д-р Делев от ВМИ,но нямам лични впечатления...

# 2 802
  • Пловдив
И в никакъв случай за операция на киста не се подлагайте на коремна операция. В 21 век това се прави лапароскопски, а лекарите, особено в държавните болници, все още са на ВИЕ с подобен род операции, което е много, много жалко. Който се опитва да ви убеди в противното, просто не е виждал лапароскоп в живота си или.....просто не може да работи с него.  Whistling

За функционална киста, подходът е първо да се проследи ще изчезне ли с настъпването на месечния цикъл, ако не изчезне, медикаментозна терапия за няколко месеца и чак ако увеличава размерите си и създава проблеми, се оперира. Но мен ако питаш потърси и друго мнение, дали наистина става въпрос за функционална киста. Надявам се, че повечето гинеколози ги различават видовете кисти, по ехографски показатели, ама знае ли човек...... Thinking

# 2 803
  • До хладилника, който обичам
Не знам дали тук се обсъждат стоматолози, но да питам за отзиви за стоматологичен център Станков, в Гранд? Имате ли впечатления, към кого е добре да се насоча за възрастен ми е питането?
Приемам и други предложения за Пловдив.
За Станков не знам, в Гранд работи моята стоматоложка, д-р Тосева. Доволна съм от нея, работи внимателно, аз не съм от стоиците на зъболекарския стол Mr. Green На 4 етаж й е кабинета, обновява си техниката редовно, предполагам, че всякакви обичайни стоматологични неща може да прави там.

Би ли ми препоръчала гинеколог, въпреки че моето джипи ми казва, че не е хубаво много да ги сменяш...
Това пък защо?! Гинекологът не е лекарство, че да привикнеш и да не трябва да сменяш... по-добре е да си намериш добър специалист с доказани умения, на когото да се довериш, вместо да седиш недоизлекувана при 'своя' си.

# 2 804
И в никакъв случай за операция на киста не се подлагайте на коремна операция. В 21 век това се прави лапароскопски, а лекарите, особено в държавните болници, все още са на ВИЕ с подобен род операции, което е много, много жалко. Който се опитва да ви убеди в противното, просто не е виждал лапароскоп в живота си или.....просто не може да работи с него.  Whistling
razel_dazel,приеми,че всяко правило си има изключения и колкото и да ти е странно-да и в момента има ситуации в които се налага операция...и то коремна...но,пък стигне ли се до там,е добре да се направи от кадърен хирург.И,лапароскопията не е приложима във всички случаи.....Тук все пак сме форум и можем само да насочим и посъветваме ,но нека да не бъдем чак толкова категорични Naughty.....Иначе,съм съгласна,че в конкретния случай е редно да се потърси поне още едно мнение и да се обмисли много добре възможността да се пробва с медикаменти и други по-щадящи методи/ако щеш и алтернативна медицина-имам познати при които имаше резултат....,но е задължително да се следи  как се развива кистата/.

Общи условия

Активация на акаунт