Бял списък за гр. Пловдив

• 2 863 093
  • 13 823
  •   3
Отговори
# 10 980
  • От липите до сините камъни
Здравейте,може ли да ми препоръчате добър гръден хирург?
Каква диагноза?
Няма поставена диагноза. Има подуване в шиината област което се установи,че стига до белия дроб.Казаха ни да търсим гръден хирург.За майка ми става въпрос. Не сме от Пловдив.

# 10 981
Гръден и за мен е странно обобщение? За бял дроб, сърце, млечни жлези, кое по-точно?

# 10 982
Гръдна хирургия има в Св. Георги и в Каспела.  За Св. Георги - д-р Бонев, за Каспела д-р Чапкънов. 🙂

# 10 983
  • Пловдив
Възможно е да се касае за васкулит или ангиоедем,който засяга и кръвоносни съдове на бял дроб ,в този сл .ви трябва по-скоро ревматолог,имунолог,алерголог.
Някакви изследвания кръвни,  микробилогични,имунологични правени ли са?
Гръдните хирурзи обикновено се занимават с "хирургия" , бронхоскопии,медиастиноскопии ,или в най-лекия сл. с рачитане на образни/нуклеарни изследвания на торакс.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 13:24 от whitefang

# 10 984
Възможно е да се касае за васкулит или ангиоедем,който засяга и кръвоносни съдове на бял дроб ,в този сл .ви трябва по-скоро ревматолог,имунолог,алерголог.
Някакви изследвания кръвни,  микробилогични,имунологични правени ли са?
Гръдните хирурзи обикновено се занимават с "хирургия" , бронхоскопии,медиастиноскопии ,или в най-лекия сл. с рачитане на образни/нуклеарни изследвания на торакс.
Правена е консултация с ендокринолог,хематолог и лекар обща хирургия,правени са кръвни изследвания за туморни маркери (няма),правен е скенер на който не можа да се види много,защото е без контраст заради алергия. Това подуване(образувание)стига до белия дроб както и опира на сънната артерия.Майка ми е с един бъбрек с доста алергии и други придружаващи заболявания,при нея нещата са по-сложни.Казах ни да търси  гръден хирург в по -голям град.🙄

# 10 985
Първата му специалност е гръден, втората кардиохирург.

# 10 986
  • тук-там
Има ли някъде координати на лични лекари по райони? Търся в района на Гранд и Военна болница.  Не държа много на квалификацията. За възрастни.

# 10 987
  • Пловдив
gudana,
A резултатите от кръвните изследвания,не са правени и микробиологично - основно за кандида в ларингса ,хранопровод и т.н. .Щом е с множество алергии ,ви трябва
точно каквото съм посочил - ревматолог,имунолог,алерголог - трите вървят заедно.Няма и изследвания за нуклеарни антитела,имуноглобулини и т.н. имунологични изследвания.
Кой ви прати да търсите гръден хирург и как точно смятате,че ще ви помогне той?! Трябва първо да отхвърлите инфекциозна и/или алергична/имуногенна реакция.На мен ми прилича точно на васкулит който засяга белодробните съдове,при този вид обикновено има и подуване на лигавиците на ото-фаро-ларингса.

# 10 988
Здравейте,може ли да ми препоръчате добър гръден хирург?
Каква диагноза?
Няма поставена диагноза. Има подуване в шиината област което се установи,че стига до белия дроб.Казаха ни да търсим гръден хирург.За майка ми става въпрос. Не сме от Пловдив.

# 10 989
  • Пловдив
Ако се съмнявате във новообразование на ларинкс ,което се простира и надолу към хранопровод,трахея - най-добре гастроентеролог ,който да направи гастроскопия и да огледа всичко от началото на ларингса надолу. Възможно е и да се касае за нео/хипер/плазия на тимусната жлеза.Това че има множеството алергии не означава ,че ще получи алергична реакция към йодния контрас използван за КАТ. И какви са тези образни диагностици ,който не могат да "видят" има ли Обем заемащ процес или се касае за възпаление(без значение от какво е предизвикано). Контраста се ползва основно за отдиференциране на вероятна етиология ,а не че с него се вижда по-подробно/детайлно морфолофията на съмнителното за новообразувание "подуване".
Гръдния хирург ,ще назначи ново образно изследване най-верпятно.Най-малкото не може анатомически да се ориентира къде да "реже" за материал за хистология.

# 10 990
gudana,
A резултатите от кръвните изследвания,не са правени и микробиологично - основно за кандида в ларингса ,хранопровод и т.н. .Щом е с множество алергии ,ви трябва
точно каквото съм посочил - ревматолог,имунолог,алерголог - трите вървят заедно.Няма и изследвания за нуклеарни антитела,имуноглобулини и т.н. имунологични изследвания.
Кой ви прати да търсите гръден хирург и как точно смятате,че ще ви помогне той?! Трябва първо да отхвърлите инфекциозна и/или алергична/имуногенна реакция.На мен ми прилича точно на васкулит който засяга белодробните съдове,при този вид обикновено има и подуване на лигавиците на ото-фаро-ларингса.
Моля насочите ме към специалист който би направил всички необходими изследвания които сте изброили.Ние живеем в град в който специалистите са малко да не кажа ,че липсват.Тук нещата са под всякаква критика.
whitefang
Подуването е отстрани  по -скоро в лимфните възли,те и за това ни изпратиха на хематолог.А той ни прати при хирург за хистология.Хирурга направи ехограф и установи ,че опира на бял дроб и сънна артерия,назначи и скенер,но хистология отказа да направи,защото както  каза "не е от моята компетентност,трябва ви болница от 3то ниво на компетентност"

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:30 от gudana

# 10 991
Здравейте . На сина ми на 7г. му откриха фуникулоцеле. Има ли някоя мама която да е минала през това и къде бихте ме посъветвали за операция и при кого за в Пловдив?

# 10 992
Здравейте . На сина ми на 7г. му откриха фуникулоцеле. Има ли някоя мама която да е минала през това и къде бихте ме посъветвали за операция и при кого за в Пловдив?
Здравейте, тъй като сте забранили да Ви пиша на лично пиша тук при нас  детето беше на 1 месец и след това всичко се нормализира, беше за кратко , ходихме но консултация при проф. Стефанова

# 10 993
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър дерматолог за преглед на няколко бенки. Може и онко-дерматолог, ако някой е посещавал такъв и има добри отзиви моля да сподели. Благодаря.

# 10 994
Може ли мнение за проф.Грудева?

Общи условия

Активация на акаунт