Бял списък за гр. Пловдив

• 2 785 116
  • 13 451
  •   4
Отговори
# 13 440
Здравейте. Търся по скоро насоки във връзка с онкологично заболяване. Майка ми е с карцином на стомаха + разсейки, на 78години е и отказва лечение. Въпросът ми е как точно става регистрацията като онкоболна за да могат да и бъдат изписвани обезболяващи? Имаме само епикриза от Св. Каридад. Насочиха ме към  Пълмед. Да търся ли конкретен доктор или просто от регистратурата към който ме пратят? Целта ми е да и спестя колкото е възможно болки и неудобства.

# 13 441
Пълмед не, ще те съсипят от такси. Иди в Хирургиите.
Съчувствам ти!

# 13 442
Мои близки ползваха Каспела за заболяване с летален изход, ходеха на някакви процедури. Не знам точно какви, неудобно е да се пита, макар че всичко свърши.
Член от семейство им работи в хирургиите от десетилетия и явно там не е имало подобно обслужване. Последните дни бяха превърнали вкъщи в болнично отделение с всички такъми и вливки, но това беше при условие, че имат медицинско лице в семейството

# 13 443
Сега ли е поставена диагнозата, първична?

# 13 444
Аз не бих се доверила на мнение от частна болница. Като знам какви диагнози ми сложиха в Пълмед преди 7 години...
После и в Каридад пробваха, но не им се получи.

# 13 445
Сега ли е поставена диагнозата, първична?
Сега, да. Правиха и първо ехограф, после гастроскопия, като още при първия имаше съмнение за карцином. Резултатът от биопсията показва злокачествено образувание. Мога ли да се съмнявам при това положение в диагнозата? Докторът дори я определи като 4ти стадий.

# 13 446
Защо не направите консултация в Онкологията (КОЦ), на Васил Априлов? На територията на Св. Георги се намира, но е самостоятелно лечебно заведение. Там биха помогнали точно с обезболяването.

# 13 447
Аз бих се съмнявала. Кой е докторът?

# 13 448
Clo - Camille, проблемът е че тя не се чувства добре, отпаднала е доста, има силна анемия, кръвното и е ниско и не мога да я мъкна по лекари. Отделно, че тя диагнозата я знае и се е примирила, не иска да се бори.
При наличие и на биопсия кое може да даде основание за съмнение? Докторът е д-р Канев.

# 13 449
  • Пловдив
Clo - Camille, проблемът е че тя не се чувства добре, отпаднала е доста, има силна анемия, кръвното и е ниско и не мога да я мъкна по лекари. Отделно, че тя диагнозата я знае и се е примирила, не иска да се бори.
При наличие и на биопсия кое може да даде основание за съмнение? Докторът е д-р Канев.
Без образни/нуклеарни изследвания не може да се определи стадии. От хистологията се определя хистологичната степен (G)rade.
За да има онкологична диагноза (призната) трябва да има решение на обща клинична  онкологична комисия.
Ако няма далечни метастази -стадия не е 4.
Най-удачно е както са споменали в КОЦ-а. Да мине ОКОК.

# 13 450
Сийка*, моят съвет е да отидеш ти до КОЦ-а, без майка ти. На регистратурата представяш наличната документация казват ти какво, къде и кога би могло да се направи. Подкрепям whitefang по отношение на стадия. Не могат да направят такова заключение само от една биопсия.

# 13 451
Ако искате второ мнение - изискваш от болницата да ти дадат парафиновите блокчета (има си процедура) и носите в друга лаборатория. За Пловдив мога да препоръчам д-р Чонова в Каспела, на подземен 1 етаж е нейното местенце, блок 2.
Ако смяташ, че ще издържи ПЕТ скенер - за да се случи безплатно, трябва да й бъде назначено от лекар/болница, издава се специален документ (попитай в Каридад могат ли да съдействат). С него, и епикриза, я записваш за скенера в Пълмед (в рамките на няколко дни ще ви сложат в списъка). Другата опция е ВМИ, но графикът е бавен и ще дадат час за след поне месец. Самата процедура си отнема половин ден, но когато аз бях там, имаше много хора с придружители, стига майка ти да е съгласна. Ако не вижда смисъл във всичко това - остава опцията да отидеш в КОЦ, да й подадеш документите, за да ги разгледа онкокомисия. Не им се впечатлявай от скоростта на работа и апатията. Имате право да откажете лечение. Оттам насетне, прецени дали искаш болница да я поеме за палиативни грижи, или искате вкъщи, и въобще какво се случва оттам насетне, ще ви се обясни от лекар. Личният ви също може да съдейства, допитай се.
Ако мога да помогна с нещо, оставам на разположение.
От нейното желание зависи как ще процедираш, дали сте за второ мнение и уточняване на стадия, избор на лекар, или за палиативни грижи.

Общи условия

Активация на акаунт