Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34

• 18 187
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Мерси шеметче!Най-абсурдното е ,че това предложение идва от външно мин.и респективно консулката тука ми го каза....Значи остава вариянта с пасавана.Ще съм благодарна на още мнения.

# 121
  • Калгари, Канада
Milimishleta, не можеш да очакваш зимата да има деца по площадките. Тук има много закрити места за игра, разни курсове за мами и деца по 2-3 пъти в седмицата, свободна игра на закрито и т.н – те се използват зимата. В моловете също има места за игра и може да видиш много мами по кафетата им. А в Калгари специално малките деца са много, детските градини са пълни и майки- домакини - седящи в къщи и гледащи по 2-3 и повече техни си деца има доста. Затова и предварително трябва да се записваш на всички места свързани с развлечение на децата. А лятото площадките са пълни с деца.

Alexa, за съжаление мойте наблюдения са същите –в детските градини не се полагат необходимите грижи за децата, а чакането мисля все още си е дълго.

dimple, аз бих те посъветвала да се направиш на не разбрала по тези въпроси, но само ако ще пътувате с таткото заедно.  Ние бяхме с таткото, пробвахме се да попълним документ, че не е БГ гражданин при влизане в БГ и те ни казаха, че няма нужда понеже той си е БГ гражданин и така или иначе ще му вадим БГ акт за раждане. Хе-хе, ние не извадихме, но на излизане си излезе с канадският паспорт и никой не ни закачи, дори не попита. Но бяхме заедно с таткото.
Вторият път, миналото лято като ходихме му изкарахме акт за раждане, взехме паричките дето уж ни се полагат, и си излязохме пак без БГ паспорт. Никой пак не ни закача.

# 122
Мили мами имам следния въпрос : Търся зъболекар който работи с бенефити ? Всяка информация ще ми е полезна . Ние вече знаем за една зъболекарка - Мима Петкова но тя не работи с бенефити..може да не е булгарин/ка ..мерси предварително  Hug Hug

# 123
Вери, к'ъв гръцки бе жена, ти си май полиглот, а?
А, полиглот, има още да се работи по този въпрос. Иначе от всичко по малко и накрая едно нищо.  Joy Майтапя се.

Момичета, бихте ли ми казали как точно ще почиват вашите детски градини по Великден? Нашата - в петък И понеделник.
И нашата така.

А  на Cabane a sucre ще ходим средата на април.  Wink

# 124
Един бърз отговор и от мен, и после отивам да спя  Flutter
Изкарване на българско гражданство е именно изкарването на акт за раждане с ЕГН. Нашия престой беше 5 седмици, изкарахме акт за раждане, но не сме вадили бг паспорт. На излизане си излезе с канадския паспорт, никой не ни е питал нищо. Но както вече споменах, нашия престой беше малък. А защо по-точно не искате да извадите акт за раждане на малкия, освен ако не е тайна разбира се? Не струва абсолютно нищо, става за 1-2 дни, и това е.
Cabane a sucre - миналата година пропуснахме, иска ми се сега да отидем, ама си нямам идея къде. Преди сме ходили все на юг от Монреал, ама вече ни е доста далеч, тъй че ако някой знае хубаво местенце на север от Монреал, моля да сподели Hug
Milimishleta, по другите въпроси не съм компетентна, но досега никой не ти е писал, че детските за 2 деца съвсем не са 1200$ за Монреал. За едно дете ние взимаме около 540$ и мисля, че това е максимума, за 2 деца е около 900$-950$ (може и да бъркам, но е там някъде максимума), а за 3 деца е не повече от 1300$.

# 125
p4eli4ka, това местенце мисля, че ще ви е близо:
Cabane a sucre

Миналата година там ходихме от градината на Маги. Тази не знам къде ще са все още.
От училището по френски също ходихме, но не помня къде, а и в Шале-то много повече ми допадна / за децата там има повече забавления /.

А тук лятото ходиха да гледат и да се образоват за меда и пчеличките Simple Smile :
Intermiel

Мъжът ми каза, че е имало и кленов сироп, но за подробности трябва да се види сайта или да се пита.

Максимумът детски за 2 деца е 1000 долара.

# 126
Milimishleta, по другите въпроси не съм компетентна, но досега никой не ти е писал, че детските за 2 деца съвсем не са 1200$ за Монреал. За едно дете ние взимаме около 540$ и мисля, че това е максимума, за 2 деца е около 900$-950$ (може и да бъркам, но е там някъде максимума), а за 3 деца е не повече от 1300$.

Моя приятелка са на социал.Имат две деца и взима 1100$ за двете деца които са под 6 годинки, а социалът им е 1200$ за 4-членно семейство. Мъжът учи на курс по френски и взима още 220$. Друга моя приятелка има дете на 5 годинки и взима 570$,а другото е на 8 годинки и взима -450$. Тя получава стипендия от унив.1100$. Мъжът и работи за 1600$.Това са техните доходи.
Аз съм взела от Кебек(предстоят ми от 2 месеца там). По 570$. Моето дете е също под 3 годинки.
  bouquet

# 127
mamamia , p4eli4ka мерси !Таткото ще дойде по -късно ,така че ще пътуваме само двамата с бебчето. Р4eli4kе не е тайна ,на този етап сме взели решение да не му вадим егн,така или иначе е български гражданин.Това е право на избор и когато той порастне сам ще го направи.Варианта с пасавана също отпада,връщането било трудно с канадския паспорт .....          
Хубав и сленчев ден от мен,момичета!

# 128
  • Pierrefonds, CA
.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 20:56 от E&M

# 129
  • Vaudreuil Canada
E&M канадските медицински застраховки имат и туристическа част и ако детето е покрито от застраховката на родителя всичко е покрито в повечето случаи на 100%
Докато си бяхме в БГ аз хванах някакъв вирус и много се притеснявах да не го предам на малкия змей, та тогава се обаждахме да питаме, защото той вече имаше БГ акт за раждане, но не беше регистрирани по здравната система, та тогава казаха, че ако има проблем да се обадим и те ще пратят доктор в къщи!!! За мен също искаха да пращат доктор, ама аз нали много обичам докторите отказах.

# 130

Моя приятелка са на социал.Имат две деца и взима 1100$ за двете деца които са под 6 годинки, а социалът им е 1200$ за 4-членно семейство. Мъжът учи на курс по френски и взима още 220$. Друга моя приятелка има дете на 5 годинки и взима 570$,а другото е на 8 годинки и взима -450$. Тя получава стипендия от унив.1100$. Мъжът и работи за 1600$.

Струва ми се, че малко са завишени сумичките, но ти си знаеш. Аз ти писах, че макс детски е 1000 за 2 деца. Социал такъв също няма за 4 чл семейство, дори и майката да кърми или детето да е на адапте. Тези 220 от къде се взимат заради френския? Ако е КОФИ-то е 120 на месец на човек т.е. по 30 долара на седмица. Може би да са му отпуснали пари за картата за градски транспорт, но пак не стават 220. Ако е от Емплоа-то знам, че вече много трудно те отпускат пари. А ако въобще са отпуснали са 180 долара на месец щом става дума за мъж. Ако беше майката, щяха да й поемат и половината градина и да станат 250 долара. Да, за едно дете максимумът е 570 долара детски. Другото, дето получавало 450$ не разбрах към кое семейство е. Към това с 5 годишното дете или към друго? Ако е към първото, пак сметките са малко объркани. За стипендията възможно е. Наш приятел с 3 деца взимаше 1000 + 200 кредит. При стипендиите всеки член от семейството се разглежда индивидуално.

# 131
  • Калгари, Канада
dimple , на влизане няма да имате проблем, това за таткото го споменах, понеже ако не е с вас на излизане може да ви запитат дали той е БГ гражданин и покрай това да се заядат за БГ паспорт на детето.

# 132
E&M,шемет4е ти е  отговора вече ,освен това мога да му направя индивидуална застраховка ,такава каквато направих миналата година за USA, но да не дава Господ да се стига до лекари все пак.
mamamia ,разбрах какво имаш предвид.Мерси! Wink

# 133
  • Калгари, Канада
Черпя за моят рожденик:

# 134
mamamia  да ви е живо и здраво детенцето ,много да ви слуша и радва Simple Smile
Страхотна ви е тортата Simple Smile  Hug Hug  bouquet  bouquet newsm10 newsm10 balloon balloon

аз само пак да попитам : Търся зъболекар който работи с бенефити ? Всяка информация ще ми е полезна . Ние вече знаем за една зъболекарка - Мима Петкова но тя не работи с бенефити..може да не е булгарин/ка ..мерси предварително   Hug Hug

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 00:18 от BukTopuq

Общи условия

Активация на акаунт