Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34

• 18 193
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Честит Рожден Ден на Владко:)
Да ви е жив и здрав, винаги усмихнат и добричък:)

# 136
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Владко!
Много да е послушен, усмихнат, здрав и в помощ на мама Wink
Хубав празник за цялото семейство!

# 137
аз само пак да попитам : Търся зъболекар който работи с бенефити ? Всяка информация ще ми е полезна . Ние вече знаем за една зъболекарка - Мима Петкова но тя не работи с бенефити..може да не е булгарин/ка ..мерси предварително   Hug Hug

Абе какви са тези бенефити, че не схващам за какво иде реч, застраховки ли?

# 138
 mamamia, честит празник и Честит Рожден Ден на Владко !Да ви е жив и здрав ,много да ви радва ,слушка и да има най -прекрасното детство!  newsm59

# 139
Бенефита е каква сума пари ти покрива застраховката за година. Започва да тече след 3 месец на работа, единица са случаите в който покриват над 1500 CAD това за зъболекар, а някой имат и 2000 за шини. За различните неща ти изплащат различни проценти

# 140
BukTopuq Всеки зъболекар, който работи със застрахователните компании ще ти изпрати документите за извършените процедури на твоите застрахователи, а след това кое как се покрива решава застрахователя, а не зъболекаря.
Така, че ако разбирам правилно въпроса ти - искаш да използваш тези бенефити за зъболекар.
Тогава трябва да си намериш просто зъболекар, който да работи с частни застрахователи и да му дадеш данните за твоите застрахователи.
След това, те ще ти покрият което както следва, а това, което не е покрито би трябвало да можеш да го покриеш с бенефитите си, но след като говориш със застрахователя да го направи.

Честито и от мен на рожденника! Да расте здрав и силен! Simple Smile

# 141
  • В друго измерение
4естито на рожденика! Да е жив и здрав и само да ви радва!

Бенефити са осигуровки за непокриващи от здравната система услуги като зъболекари, офматолози, лекарства. Те се предлагат от пове4ето работодатели и както Титина е обяснила, могат да покриват разли4ни проценти. Предполагам, 4е на френски имат друго име.

Виктория, аз мисля, 4е се сещам какво имаш предвид. До преди една седмица нямаше да знам оба4е, защото си мислех, 4е вси4ки зъболекари работят с бенефити, поне моята е така. Решихме да пробваме една нова тука, българка, но се оказа, 4е и тя не работи с бенефити, т.е. какво озна4ава това: плащаш си сметката на место в кеш, дебит или кредит и после ти се оправяш със застрахователите...което е супер тъпо, защото доколкото знам, зъболекарите си взимат парите от застрахователите много по-бързо (до седмица), отколкото един пациент, при когото 4акането може да продължи от 1 до 3 месеца. А ако сме сгрешили нещо с документите 4акането се удължава. Още, ако и двамата имате бенефити, трябва първо да се пуснат документите на единия застраховател, после остатъ4ната сума на другия.  Аз съм правила процеса с документите няколко пъти за ваксини за хепатит и о4ила на мъжа ми...голяма разправия, категори4но отказвам да го правя ве4е и следователно не ползвам услугите на зъболекари, работещи по този на4ин. Да не споменаваме какви са цифрите при зъболекаря...вси4ки знаем, 4е едно отваряне на уста е поне 200$, ние ходим и двамата на всеки 6 месеца, за по4истване и преглед и тук-таме някой кариес и твърдим, 4е сме добре със зъбите и пак, сумите дето подписваме за документите за застрахователите хи4 не са малко. Така, 4е Виктория, търси си зъболекар, които да работи с бенефити, мисля, 4е се казваше direct billing. Аз мисля, 4е всеки успял, имащ клиентела зъболекар, ще има достате4но money flow, както се казва, 4е да може да си позволи да 4ака по седмица да си вземе дължимото от застрахователите.

Успех!

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 03:54 от Alexa_78

# 142
Виктория, задай си правилно въпроса, за да може да ти се отговори точно. Какъв зъболекар търсиш- такъв, който работи със частни застраховки на хора, които работят или такъв, който работи с хора, ползващи социал и свързаните с него привилегии за зъболечение? Има голяма разлика между двете неща, затова е хубаво да конкретизираш.

# 143
Аз нещо не схващам,как така имаш бенефити,ако не работиш ? newsm78
Доколкото си спомням Вики ти сега тепърва си търсеше работа или греша ?

Милимишлета,не съм била в Монреал, но нашите приятели които заминаха два месеца преди нас за там са тотално разочаровани и ми звучат точно като теб, казаха студ , никакви хора , лятото ще се местят тук, честно казано вече не знам какво да мисля,и те са на социал между другото, ние тук също , въпреки че и двамата имаме по малко работа на "черно".
Аз лично заради климата се отказах от там,и наистина цяла зима сравнявам температурите, има съществена разлика от поне 10 градуса надолу,на мен тук ми е студено ,пък при вас и там не знам.
Ние също си мислехме за Ван,там имаме познати които са много доволни от климата и града ,но те имат и хубава работа ,а тогава живота е по хубав.Но ние нямаме достатъчно средства за да се местим сега,а и тук вече си намерихме приятели с които никога не ни е скучно,само малката скучае.Тя е на 2 и половина така че заповядай при нас и компанията ти е осигурена  Peace

# 144
  • Vaudreuil Canada
И аз мисля че настана някакво объркване със зъболекаря - доколкото разбрах Вики е на социал така че вероятно търси точно зъболекар работещ със социални помощи за зъболечение. Ама аз доколкото съм чувала зъби могат да се покриват от социалните помощи чак след една година получаване на социални помощи.

Alexa_78 с нормалните зъболекари можеш да си избираш такива, които си чакат парите от застраховката и не те товарят с клеймването на разходите, но ако ти се наложи нещо по-специфично няма да намериш такъв доктор и не защото не са преуспели, а защото тяхната клиентела не е постоянна, а за единични скъпоструващи услуги, така че не се заричай, ама дано и да не стигаш до такива занимания - казвам го не да се заяждам, а защото ми предстои да клеймвам точно такива разходи и ми иде да вия срещу луната, но нямам избор  Tired ooooh! 

# 145
  • В друго измерение
shemet_neveroiaten, на мен пък то4но ми зву4и това като заяждане, тъй като примерите, които съм дала са за ''нормален зъболекар'' както ти го нари4аш - споменах 4истене и пломби. Аз просто написах какво знам от опит, с цел да бъда полезна на моми4ето. Ти просто можеше да се изкажеш от твоята камбанария, без да ме цитираш и ми пожелаваш нищо. И пак, тази дискусия се оказва ненужна, тъй като Вики нито е конкретизирала какъв зъболекар търси, нито е споменала услугата, за която ще го ползва.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 05:18 от Alexa_78

# 146
  • Калгари, Канада
Момичета, благодаря ви за пожеланията!    bouquet
Тортата не ни е като на картинката, но си я хапнахме. Правих пица - любимото на моя сладур

# 147
Alexa_78  и аз ползвам улугите на българските зъболекари тук. Плащам си, но те автоматично си клеймват сумата от застрахователя  ми и най-късно след седмица си получавам чака, за това колко ми е покрито.

# 148
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten, на мен пък то4но ми зву4и това като заяждане

Точно затова уточних че не е такова. Извинете! Явно има и други засегнати - и на тях извинете!  bouquet

# 149
като сте заговорили за зъболекари, забелязали ли сте че доста често сумата която чарджват е по висока от това което е като база за изчисляване на застраховката? Например, нашата застраховка покрива 80%, за пломба да кажем ми взимат $100 и от мен искат $32... сумите са за примера само..
Плащам с кредитна карта, после клеймовете се попълват онлайн и застрахователите пращат парите директно по нашата сметка до седмица-две.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 18:25 от Гаргамелчо

Общи условия

Активация на акаунт