Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34

• 18 502
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Бенефита е каква сума пари ти покрива застраховката за година. Започва да тече след 3 месец на работа, единица са случаите в който покриват над 1500 CAD това за зъболекар, а някой имат и 2000 за шини. За различните неща ти изплащат различни проценти

Ми и аз така ги разбирам бенефитите, но от постингите на Виктория нещо не ми излизаше сметката - хем соц. помощи, хем бенефити, та затова попитах...

# 151
момичета знаете ли къде мога да намеря безплатни мостри на бебешки продукти всичко което може да е от полза на новородено. Благодаря ви предварително. Някои от вас бяха пускали преди таkива саитове където може да се апликира за такива семпъли но не мога да ги открия.

# 152
Мили мами ,дайте ми съвети и насоки в кои квартали е добре да се установим? В кои квартали са съсредоточени бг майките? Мерси!
Поздрави от слънчев,но студен Едмонтон  bouquet

# 153
bruni, пробвай сайтовете на извесните марки
от Нестле пращат кутия формула, раница и други ексти от памперс пращат сампали на памперси, ако си мембър на Костко може да поръчах сампъл и от техните памперси.. хъгис също пращат. Ако се запишеш за някое от бебешките експота и от там ще те затрупат с неща

# 154
Мили мами Simple Smile аз споменах ,че зъболекар му трябва на моя приятел не на мен Simple Smile а той има бенефити (и м/у др-то и аз съм в тях ) мерси ви за инфото Hug Hug

# 155
Мили мами Simple Smile аз споменах ,че зъболекар му трябва на моя приятел не на мен Simple Smile а той има бенефити (и м/у др-то и аз съм в тях ) мерси ви за инфото Hug Hug
Вики, нещо си се объркала. Никъде не си пояснила, че търсиш зъболекар за приятеля ти. Погледни си хубаво постовете.

# 156
bruni, не знам къде си...
В Монреал предстои сега това експо:

http://www.salonmaternitepaterniteenfants.com/

# 157
  • Canada
МилиМишлета, накъде се насочихте последно? Калгари, Ванкувър, Монреал?

На мен не ми пречи, че си плащам първо аз за зъболекар, нали не го правя с мои пари Laughing, а с кредитна карта, за около 1 седмица си получавам парите обратно. Дори да има проблем, докато дойде падежа на кр. карта, все ще се е оправил. Пък и си трупам точки/бонусдолари така. Simple Smile
Да ви кажа, и зъболекарите ги разбирам, не може всеки път жената на рецепция като копой да разпитва: "На същото място ли работиш? Същото ли ти е покритието на застраховката? Да не си ползвал и другаде услуги?" Crazy Ако например ме заболи зъб и съм в друг град, естествено, че ще отида там на зъболекар и естествено, че моя зъболекар няма да получи отчет колко от бенефитс са заминали... Или пък ако не ми даде скорошен час.

Гаргамелчо, най-общо казано застраховката ти е вързана с конкретни цени, напр. в момента може да ти е на база цени на някоя си /стоматолог.вероятно Wink/ асоциация за 2008. За 2009 асоциацията е приела нови (по-високи Wink) цени, но тъй като твоят план се преподписва на 1 април да речем, от тогава ще имаш по-високото покритие. И друго, въпреки тези fee guides,  зъболекарите сами определят в крайна сметка колко да вземат. Сигурно има и други фактори, но аз само за това се сещам сега.

П4ели4ка, има доста cabanes близо до вас, ние сме ходили на една преди време, от която не бяхме особено впечатлени, но беше преди Раян. От сегашна гледна точка може и да ни хареса повече - имаше животни, разходка с пони, разходка в каруца.

# 158
благодаря ви момичета супер сте. Аз очаквам първото си бебе и съм малко притеснена защото нямам никакъв опит пък и нямам познати или приятели тук и няма кого да питам.

# 159
  • Vaudreuil Canada
bruni регистрирай се в сайта на нестле и си искай безплатна чанта със сампъли - пращат много работи и чантата е готина също.
Да кажа че и по-късно да се регистрирате (може би до годинка възраст на детето) също става ако не сте го направили до сега само изрично подчертайте че искате чантата!!!

# 160
Май ще се насочим към Монреал, защото има по-добри условия за учене. А на нас целта ни е да вземем канадско образование. За пример: във Ванкувър или Торонто ми искат 40 000$ за 18 месеца за колежа за дентал хигиенист, а в Монреал струва по 120$ на семестър. Не мисля, че е нужно да изпадаме в такива кредити, при условие че имаме френски сертификати, което ни дава право да учим на много ниски тарифи!!!Мъжът ми се насочи към Конкордия ,но ще започне да учи от бакалавър с ко-оп опция! Мислим за 2-ро дете. И във Ванкувър колкото и да е красиво няма добри условия за учене и гледане на деца. Там както и тука в Едмонтон се работи! Ще отделим няколко години за учене...дано да си заслужава.Но според нас ще бъде по-добре от колкото с бг дипломите. Англ.можем да си го прктикуваме и в самите унив/колежи които сме избрали,защото са английски! Ами това е от нас засега...ще пиша скоро пак..ще се радвам да споделите в кои квартали са бг майките? И в Монреал по-добре ли е дуплекс или бетонен блок? Колко са като цени реновираните с нови аплианси 4 1/2? Благодаря предварително!
Хиляди целувки Hug  bouquet

# 161
Много често чета за българските дипломи и се чудя какъв е проблема. Ще дам за пример себе си и съпруга ми. Никъде не са ни поискали дипломите и не сме имали проблеми, че сме с български дипломи. Аз съм с икономическо образование , а той с техническо. Има си списък на университетите с признатите (акредитираните) специалности по години, изискването е специалността (през съответната година) и университета да са акредитирани.

# 162
  • В друго измерение
Alexa_78  и аз ползвам улугите на българските зъболекари тук. Плащам си, но те автоматично си клеймват сумата от застрахователя  ми и най-късно след седмица си получавам чака, за това колко ми е покрито.

Титина, те само ти клеймват сумата, ама 4акането си зависи от компанията. Забелязала съм, 4е на мъжа ми му идват малко по-бързо от на мен, но НИКОГА до седмица, не по-малко от месец. Колкото до Бг зъболекари, знаех за една, дето си продаде практиката и си замина за Б-я, за нея масовото мнение беше, 4е не е добра, не съм ходила. Сега 4ух за тази д-р Тренкова, в Евъргрийн, но не съм ходила. Ние откакто сме тук ходим при една полякиня, не е зле. Ако си ходила при тази д-р Тренкова, пиши ми моля те на ли4ни какъв ти е feedback-a, да не пълним тука форума с тия неща.

Много често чета за българските дипломи и се чудя какъв е проблема. Ще дам за пример себе си и съпруга ми. Никъде не са ни поискали дипломите и не сме имали проблеми, че сме с български дипломи. Аз съм с икономическо образование , а той с техническо. Има си списък на университетите с признатите (акредитираните) специалности по години, изискването е специалността (през съответната година) и университета да са акредитирани.

Вие сте едни от малкото, за които знам. Ей, ако има други такива късметлии тука във форума да се обаждат Grinning. Аз не съм от тях. Ние въпреки, 4е дойдохме тука на по 26 год, без деца, с добър английски, с техни4еско образование (100% акредитирано е ) в град с много работа и то то4но в нашата област, никой не ни обърна грам внимание. Докато не взех 1-вата диплома тука, никой не ми се обади за работа. А ме взеха на работа, след като професорите ми ме препора4аха и работих 1 семестър, докато завърша. После ме наеха, но след като знаеха ве4е какво представлявам. Копия от вси4ки дипломи ми имат, но такава е процедурата в фирмата. Това за акредитираните. мисля, 4е говориш за проф организации (APEGGA), ина4е не знам кой работодател ще има такава информация.

Мили мишлета, много голяма разлика м/у таксите за обу4ение в Квебек и Онтарио/ВС?!? Зву4и като супер план, ама май ще се наложи единия от вас да поиз4ака с у4енето, 4е 2 студенти, с 2 де4ица както планирате и летящи сметки...трудно ще е. А стипендии няма, гледам няма да сте gradute students, а не видях и работа да споменаваш. А у4ене на full-time и работа, абсурд! Ние така дойдохме преди 5 год, двамата с едни планове за У-ти, леле като ни заблъскаха едни сметки  #Crazy, мъжа ми се жертва заради мен, да мога аз да у4а, ей го на, още вла4а последното, а той 4ак сега намери време да кандидатства и току-6то го приеха в тукашния У-тет. И то той ще работи и ще у4и, но у4енето няма да го бърза засега. Лека-полека. Успех, каквото и да решите!

Моми4ета, днес бях на лекар, ка4ила съм 9 кг от на4алото на бременността  newsm78. Да спомена, 4е до на4алото на 4-тия месец едвам 1 кг само, защото ми беше супер лошо дотогава, гадене, повръщане непрекъснато. Тоя 1 кг най-вероятно съм го ка4ила на Нова Година в Куба, където по 4удо не ми беше лошо 1 седмица, може би климата, незнам. Леко се тревожа, макар, 4е си нося дънките още, тия кг са от кръста нагоре, но....ако продължавам с това темпо, незнам на колко ще финиширам...Аз по принцип съм (бях) много слаба и вси4ки викаха ''А, ти няма да ка4иш много''...ама ей го на...Не ям пове4е от преди само дето включих хляб в менюто, но не се движа изобщо, преди спортувах. Някой с подобен опит? Докторът днес не беше загрижен за теглото изобщо, нали съм слаба все още по северно-американските стандарти, но каза, 4е сега втория триместър се ка4вало най-много, после не 4ак толкова.

Лека ве4ер ви желая!

# 163

И аз ще дам пример с нас! Да,може би вие имате късмет с професиите. Икономика се лансира доста добре тук, а инжинерството също е добре прието тук-геодезисти,ел., петролни,машинно и т.н. Мъжът ми е с военно образование..не знам къде да го евалюира..??? Просто за него е наложително да има ново образование! А  аз съм с горско образование има ордери във всяка провинция, които са с различни изисквания. Например за провинция Албърта има работа в моята спец. само ако стана член на ордер и то в Правителствени организации(което е немислимо да стане).Работят само канадци! И може би има работа много на север, в северните райони на Албърта. Но аз нямам тези нужни квалификации необходими за мъж да ходи да обикаля с джип в северните райони и да живее в малко селце! Съвсем различно е от това,което съм правила в БГ и съвсем различно по образование,което учат тук. Мога да се запиша в унив. но ми искат Тойфел,а в момента горите като цяло в Канада не се намира работа.

# 164
Alexa_78, ние мислим да започнем и двамата и после аз ще прекъсна докато родя. Само мъжът ми ще учи и ще се разнасят пици няма как  Wink

Общи условия

Активация на акаунт