Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34

• 18 623
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Монреал
Честит Рожден Ден на Владко на мамамия и на Уеб Мама на патерици от мен!   bouquet

# 181
Имам въпрос..несъвпадащ с темата..но все пак..Само на мен ли ми тежи самотата тук? и този затворен кръг ( мойте родители + Ники +неговите родители..) как преодолявате това на моменти задушаващо усещане? да може би някои се примирява..но ако не можеш? какво е решението?

# 182
  • Монреал
Вики, страхотно е, че и родителите ви са при вас. На мен изобщо не ми става самотно, но и нямам време да ми е самотно. Имам доста социални контакти в работата и през свободното ми време предпочитам да съм насаме със семейството ми (мъж + дете). От време на време ми липсва една хубава българска клюка с кафенце  Laughing но не го усещам като теб задушаващо.
Не е задължително да си намериш приятели българи - контактувай с местните хора - ще видиш, че можеш да намериш много добри приятели и общи интереси с тях.  Hug

# 183
Не Вики не си само ти.Ние уж тука имаме ве4е приятели,оба4е пак ни е самотно.Не е както в Бг, след работа да разпуснеш по-на едно кафе или на гости.Тука вси4ки наши приятели работят до към 6-7ве4ерта/а мъжит ми няма и работно време,нали е трак драйвър/,докато се приберат и ве4ерят станало време за спане.Пък и докато имаш и малки деца и няма на кого да раз4иташ за един 4ас,става още по-сложно.
 С нетърпение 4акам да стане май месец и да заминем за БГ при нашите си приятели и близки/не сме си ходили откакто сме дошли по4ти 4 год./
 Така 4е Вики просто някак си трябва да се нагодиш и да свикнеш с това.Използвайте сега докато нямате деца да излизате и да се събирате с хора.

# 184
Здравейте !Имам едно спешно питане:синът ми е на 11 години и трябва да му се постави ваксина против варицела,но тои на 4 години я е изкарал.Според мен не трябва да му се прави тази васкина ,та вапроса ми е -трябва ли с нещо да докажа(с документ от Хеи- България),4е тои е боледувал от варицела?Някои ако е минал по този път моля да сподели.Благодаря предварително!

# 185
Според мен при тогавашния ви лекар това е заведено в здравния му картон и ако го преведеш няма да му слагат.И моя син е на 11 още не са ме питали за такова нещо,но ако ме питат няма да им позволя да го ваксинират.

# 186
Трябва да има имунизационен картон от България, сканираш и им го даваш. На мен ми свърши работа за зелената карта

# 187
Здравейте мами! Дойде и моя ред да се похваля, че след дълго чакане аз и моето семейство вече сме в Канада. Живеем в Едмонтон и за нас сега е важно да намерим детска градина или училище за моя син! Много му липсват приятелчетата от детската градина в България!  Sad Дано бързо да си намери тук нови приятели!
Ами това е засега!
Поздрави   bouquet

# 188
  • В друго измерение
Мили мишлета здравейте пак! Голяма дилема имате! Да ти кажа, 4е с forestry образование, може също работа в environmental business, този, който го има много в Алберта. Този бизнес е много мултидисциплинарен. Не гледай само government related jobs, там без опит, дори с тукашно образование е немислимо - тази работа е само за канадци.

А тия безумни цифри за курсове по английски..., вие трябва пари да взимате, не да давате за да ходите на курс. Живеете в англоези4на среда, хората пари дават за да отидат на такова место. Стегнете се и изкарайте ТОЕФЛ, този изпит е стратегия и не е гаранция за владеенето на езика. Аз като го изкарах бяхме на 6 месеца имигранти, не съм с езикова гимназия, работех отвратителна работа, ставах в 4 сутрин да пътувам на майната си с рейса в студ и да хамалствам по цял ден - но това ме мотивира. У4ебници не съм купувала, из4етох вси4ки нали4ни в библиотеката - вси4ко това в рамките на 2 месеца. Мъжът ми работи като луд, няма време да се прибере и обръсне, изкара ТОЕФЛ миналото лято. Изкарайте изпита, много ще ви улесни и реши доста от проблемите.

Опитай също UNBC - University of Northern British Columbia, там имат forestry, може да е по-евтино от UВC, който ве4е 2 поредни години ка4ва таксите, но не с много, около 2%. Не е толкова реномиран като UВC, но пак не е зле.

В Монреал заплащането е по-ниско, защото живота е по-евтин. Топла зима в Канада никъде няма да намерите, освен Ван, ако искаш да живееш в депресия - това е града с най-много самоубийства в Канада. И пак, топла е относително казано.

Вики не си само ти така, но ти пак имаш семейство тук. Аз не съм си ходила от 2 год и тази пак няма да си отида... и ние така се 4увствахме, докато не си намериш средата. Аз прекарвам много време в работа и имам мн социални контакти, но оби4ам през другото време да съм със съпруга ми. Виждаме се с отбрани българи тука, доста по-големи от нас и това е. Мъ4но ми е за приятелите от Бг, все още се опитваме да поддържаме връзка, но не е същото.

Ели_никол добре дошли в Канада и Алберта!

# 189
eli_nikol, писах Ви на лични да се видим!!! Ние сме на 3 годинки! Hug

ДОБРЕ ДОШЛИ Hug  bouquet

# 190
Благодаря на всички за отговорите.Аз имам имунизационен паспорт,но никаде в него не се отбелязва кога и от каква болест е боледувало детето.Ако ми поискат документ реших че ще ми го вземат от ХЕИ-то.В картона също нищо не е отбелязано,но пък си пазя бележката която ни поставиха от ХЕИ за карантината,но за съжаление никаде на нея не пише името на детето.По нея обаче ще се ориентирам за точната дата на която се е разболяло детето.Благодаря още веднъж за отзивчивоста!

# 191
Яна Варна, тук просто обясни че детето е боледувало от Варицела. Каквото да ти казват, знай че ваксините в Канада и в Квебек не са задължителни.

# 192
Имам въпрос..несъвпадащ с темата..но все пак..Само на мен ли ми тежи самотата тук? и този затворен кръг ( мойте родители + Ники +неговите родители..) как преодолявате това на моменти задушаващо усещане? да може би някои се примирява..но ако не можеш? какво е решението?

Това, че и на двамата родителите ви са в Канада (ако правилно съм разбрала) е много много голям плюс поне според мен.
Лично на нас тук ни е много по-добре, отколкото в България, що се отнася до социални контакти. Вярно, че всичките ни приятели са нови, но пък не скучаем. В България обратно - приятелите ни бяха разпръснати в различни градове или в чужбина и ни беше доста скучно и много рядко се виждахме. Аз в софия имах контакти само с колегите ми, а хората които познавах от преди все не можеше да се видим, всеки работи, после вкъщи, губене на ужасно много време в градския транспорт и точно там не ни оставаше време за нищо. Тук имаме повече свободно време, ходим на спорт, разходки, въобще неща, за които нямахме време в софия. И се чувстваме много добре тук:). Единствено родителите и роднините ни липсват  Cry

# 193
  • Vaudreuil Canada
WebMama Честит Рожден Ден!
Прекрасна година ти желая пълна с радости и сбъднати желания!

# 194
Благодаря за пожеланията   Peace

Общи условия

Активация на акаунт