Месец март Е на жЕнАтА, НОеМВРИиЙЧЕ ЗНАЕ, КазвА "МАМА" за отплата

• 12 496
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
Юле, Вит. Ц е на ампулки от 2мл. Аз на Канелка писах 3млгр , ама то май 2мл=3млгр  newsm78 Няма значение, де. Давам и цяла ампула. Щом казваш, че не е проблем да продължа да и давам, значи така и ще направя  Hug Благодаря   bouquet

# 271
Здравейте!

Преди да се къпична до Моната ви изчетох, посмях се, взех си дозата "социално общуване" за днес.  Mr. Green Сериозно, ама ако скоро не се оправи времето и не започна да прекарвам поне малко време с хора по-големи от 1 година и 4 месеца, ще забравя да говоря и само ще муча. Laughing

Темичките днес са интересни. Фон дьо тен почти не използвам. Имам Джордани голд, върши ми идеална работа, когато ми се наложи да сложа. Ще трябва да проверя дали не му е изтекъл срока на годност, бай дъ уей.  Mr. Green По-често слагам пудра, най-любимата ми е на Манхатън, антибактериалната.

Заспиването на Симона претърпя неочаквани и положителни обрати след като спрях да я насилвам да спи сутрин, между 9 и 10. Wink Имахме 3-4 дни на адаптация, но вече си издържа до обед без проблеми. Преди мъката беше огрооооомна....на ръце, в количката, как ли не... отиваха по 30 мин преспиване. Tired Сега на обед е толкова уморена, че нямаме време за ритуали - заспива докато я смъкна от столчето за хранене. Grinning Вечер си имаме обаче стриктен ред - банята, обличаме се, тя се разбеснява доста, едва я оправям за сън, после тати прави млякото, лягаме двете на спалнята, загасяме почти осветлението, гушваме Нене (ДЪ котка за Моната  Laughing) и Симона си изпива млякото. След това, полузаспала я премествам в количката  Laughing, Нене е все така безмилостно стиснат и пускам мп3 шейкъра. До миналия месец заспиваше на Purple Rain на Prince, сега сме на Leave Me Alone на Майкъл.  Joy

Роска, бе не ми харесва как звучиш. Я пиши по-така, кажи как си. Цункай Лили от нас с Моната. Hug

Ванилия, не съм те чувала как говориш унгарски, но не вярвам да имаш проблеми. Ти си в езиковата среда, каквито и дребни бариери да изникват ще ги изглаждаш постепенно. Така, че не виждам защо да не се заемеш с английския. Wink Освен това, мисля че това и ти добре го знаеш - език се забравя, мамка му, и то жестоко ако не се поддържа. Sad Толкова ме е яд като пиша това, защото така си прокопсах френския. А бях наистина много добра. Сега разбирам като чета и ако ми се говори бавно. Но да пиша... Confused Мисля, че все още имам шанс да го възстановя, но не знам как и от къде да започна...пробвах с книги, не става, дразня се като видя непозната дума, започвма да разгръщам речници и се забатачвам (даскалско изкривяване, предполагам Crazy), френската ТВ, която хващаме е мноооого скучна, остава да намеря някакъв френски форум - Ла мамА Франсез  Laughing и така...

Ух, че дълго стана, кой ще го чете. Laughing

# 272
  • някъде там

# 273
Сериозно, ама ако скоро не се оправи времето и не започна да прекарвам поне малко време с хора по-големи от 1 година и 4 месеца, ще забравя да говоря и само ще муча. Laughing
hahaha hahaha hahaha Joy

За езиците-Ditta  и  аз имам същите ядове за френския-френска гимназия, отлични успехи, бях избрана и ходих във Франс в подготве. Е те това си ми и останаха успехите Blush. В последните години възстановявах английския, сега мисля че ми е дори на по-добро ниво, въпреки, че и той не е на блестящо де Crazy А след още едно дете пък съвсем ще забравя какво беше това, ще почна и аз да муча само Laughing ooooh!
Ванилия а защо нямаш притеснения за вечерното заспиване Thinking? Как се справяш с него? Сега ми е на дневен ред, но още не съм пробвала нищо, че ми е мъчно Crazy. Купих си първата кутия АМ-Нестле Джуниър, не съм го отваряла още,  интересно ми е дали ще го хареса, въпреки че ми е странно да изпива по цяла водна чаша сутрин и вечер такова нещо, той толкова течност освен от мен не е пил никога Laughing. А да ти кажа тихичко, без да ме чува дявола-откакто суче по 2 пъти на ден спи през деня по 2-3 часа( и преди си спеше, но с няколко посуквания) и през нощта не се събужда и е много спокоен. Може и да е съвпадение ще видим Thinking.
Юлче мерси, че сподели. Васко е много добричък и кротък, но чак да си върви ей така хванат за дръжката без да тича на където му падне... ще видим Laughing Пиша ти на лични.

Днес аман от мен личи си, че нямам работа Laughing

# 274
Ей,спрете се Naughty Laughing Не мога да ви изчета,камо ли да пиша.
Я сега по същество:
Ритуал за заспиване:следобед вече не знам как спи Ивчето,че съм на работа,но в неделя например като сме с еприбрали отвънка,обядвала е,слагам я на спалнята,тя почва да я обикаля,гъзурчи се поне 30 мин,хване ъгъла на някоя възглавница и заспи,но аз съм плътно до нея,стана ли и става страшнооо #Crazy Вечер пак така,само,че преди това са измити зъби,дупета,млякото се пие,загасям всичко,освен ТВ-то,и се почв апак гъзурене и дъвчене на ъгълчета,след около 30 мин е заспала или както си мисля,че ще заспи тя изведнъж става и хуква да събаря играчки,а то тсанало поне 23.30,аз се ядосам тупна я по памперса,тя защото е изморена и раздразнена заплаче и след това заспива...
Цветя не купувам,имах саксии,но Ива им видя сметката и ми е мъчно за тях,нооо...
Фон дьо тен ползвам винаги различен,на мЕйбълин,на Максфактор,но най съм доволна от Ревлон. За съжаление нямам възможност да изполвам Ла Прери или от сорта,макар искам.Айде до после.

# 275
  • София
Ехоооо!
Скокнах до магазинчето за парфюми, моите не са пристигнали и за да не съм се разкарвала напразно, си взех едно комплектче на Boss с парфюмче и лосион  Rolling Eyes /малко са ми летнички, ама нали съм в очакване  Laughing/.
Така...успокоих се малко, че мрачничък ми беше тоя ден  Blush

Дита, я се стягай бързо за френския, че Джанет ако направи концерт в Париж, ще се излагате там  Mr. Green
Вчера чета за Моната, а направо си представям Сандьо /моя, така му казвам като ме ядосва  Mr. Green/.Онзи ден за първи път се тръшна на улицата, аз го вдигам, а той ми "изтича" от ръцете и след една секунда се опъва като струна, не мога да го удържа.Всичко това е озвучено от едно пищене...не се трае  ooooh!.Хората минаваха и ме гледаха като "каква е тая майка" ?Беше ми смешно, но след време и в друга ситуация може и да ме стане и срам  :oops
Май Юлчето преди време беше писала, че решението е да се тръшнеш и ти, ама беше мокричко и мръсно  newsm78 Mr. Green

Юлче, хубав ти беше фох дьо тена /да го напишем правилно, че Дита го е подчертала специално  Wink/.И аз харесвам блестящи частици, но повече по ръцете и деколтето през лятото.Хайде, скоро ще си блестим двечките по срещите  Hug

Уморенка съм, да свършва по-бързо тоя работен ден и да ходя да си гушкам агънцето  Heart Eyes

# 276
  • София
Ренка, първа се сети  Laughing Hug
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ-
много здраве, любов и усмивки.И слънцееее!

# 277
Мамчета, Първа Пролет не е ли на 22-ри Март  Rolling Eyes Мисля, че днес е астрономическата , каквото и да означава това, но Първа Пролет се посреща на 22.03  Peace

# 278
Дита, я се стягай бързо за френския, че Джанет ако направи концерт в Париж, ще се излагате там  Mr. Green

Мани, ние бяхме във Франциа преди 4 години и още ми беше пресен френския. Ама там нямаше с кого да го говоря (бяхме на екскурзия) и да си начеша крастата разпитвах 10 мин един полицай как да стиганем до метрото. Mr. Green Обаче, миналото лято в Тунис (където говорят френски) беше резилллл, ужас... Embarassed Аз се пених 10 мин да обяснявам нещо в една банка, искахме да обменим пари и най-накрая мъжа учтиво ме попита - English? Shocked Embarassed Embarassed Laughing

Сандьо ми е супер любимо обръщение към името Александър. Hug Grinning

Роска, първа, втора - дойде, бе, от кога я чакам! ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!  bouquet

# 279
Благодаря ви за включванията по моите рубрики. bowuu
Лилчо, и аз не знам какво ще ми остане след второто дете. Joy Бях планирала докато съм в майчинство английския и унгарския да ми станат като родни, но не. Поне има още време до ноември, когато ще се изляза на трудовия пазар на лов за работа. hahaha Май ще започна да уча тайно от мъжа ми, че да не спорим кое по-напред. То и условието да имаме бебе, беше първо да науча унгарски, за да не ходя по лекари с преводач.
А за нощното заспиване не се притеснявам, защото преди лягане не суче така настървено както през деня и се е случвало да заспи без да е кърмен. Оставям го в леглото и заспива. Може да помрънка малко, но толкова. През деня такава практика е абсурдна. Laughing Като го оставя в леглото вдига врява до Бога. Даже като го кърмя, ако не е заспал дълбоко, при оставянето в леглото се събужда, а вечер няма такъв проблем. Дано Васко да спи все така добре през деня.
И аз взех АМ-Нестле Джуниър, но не съм го отваряла, ще го опита докато сме в Милано. На Милупа не му хареса. Давала съм и чисто прясно мляко, но не го одобри, може би защото не е сладко.
Дита, а френско радио не хващате ли? Зълва ми много бързо научи френски, слушайки радио и гледайки филми с френски звук и субтитри на ДВД. Започна долу-горе преди две години по мое усещане, а вече работи като преводач. А, забравих, че няколко пъти беше в Париж на курсове. Заради нея и брат й /мъжа ми Laughing/, ми избиват мисли, че аз не мога да се справя. Те и двамата могат в един разговор на превключват на 3 езика без проблем. А при мен само унгарските думи идват спонтанно, английските са много надолу в паметта ми и ми трябва време да се настроя. Пак за зълва ми - сетих се, че тя е говорела на български в яслата, после го е забравила и чак като студентка, решила пак да го научи. Отиде за 3 месеца в България и го възстанови. Така че и твоето решение, май е Париж. Wink Успокои ме, все пак, че трябва труд и в университета не са ви казали, че на някои хора генетично не им се отдава говоренето на повече езици. Joy
Роси, и аз все си мисля, че е на 22 март, а се оказва, че е на 21, но днес Рени съвсем ме изненада. Joy

# 280
Привет!
Днес се видяхме, на площадката, с Валенсия и Влади. Много бързо и приятно минава времето, като има с кого да си поговориш. Иначе ми е скучно и само си гледам часовника, да видя кога ще стане време, да си ходим  Blush
Опитах се да снимам Елица с очилата. Е, не става. Тя и за секунда не ги търпи на очите си  Laughing
Таш, редки са ми подобни безсмислени покупки, но имам и такива моменти, в които ми прищраква нещо.  Mr. Green
Роси и аз давам цяла ампулка от 2мл, наведнъж. Това беше съвета от докторката. Отворена ампула не се съхранява, защото изветрява. Мисля, че прием до 10 дни не беше проблем. /нещо подобно ми се върти, но като се замисля дори и за по-дълъг период да се приема, с какво би навредил/
Бързо оздравяване! Нали се оправяхте вече?  Rolling Eyes А ти как си?
Фон дьо тен ползвам рядко и пестеливо, защото не съм попадала на такъв, който да не стои много изкуствено на моето лице. А и кожата ми е проблемна, след това реагира с обриви.
Заспиването - няма особени разлики между дневното и вечерното. Освен, че вечер пие мляко, преди да заспи. Иначе и двата пъти я обличам за сън, прегръдка, целувка, пожелавам й приятна почивка или лека нощ /ха, ха, пожеланието е другата разлика  Laughing/ и заспива в леглото си, с биберон  и една играчка. От доста време насам, задължително излизам от стаята, защото години наред съм се мъчила с кака й и ми се ще да нямаме подобен проблем, този път. С времето сякаш все по-трудно става заспиването, като има човек в стаята и обикновено съм се изнервяла, особено ако имам някаква работа. Или пък, ако имаме гости и въобще безброй подобни ситуации има. Засега минава номера, свикнала е да заспива самостоятелно, ще видим как ще е по-нататък. Слушам я на бебефона. Понякога заспива бързо, понякога играе преди това. Задължително, като се умълчи, влизам в стаята, да я видя как е заспала и при нужда да я наместя или завия или да освободя леглото от придърпани хавлии и дрехи, до които е успяла да се докопа  Crazy
Ако, случайно, промрънка или заплаче /има и такива дни/, изчаквам малко и ако не се успокои сама, влизам да я успокоя и пак излизам.
Бях чела за един метод на приучване към самостоятелно заспиване - метода на пясъчния часовник. На мен не ми се е налагало да го опитвам, не сме имали големи драми досега, а и не се виждам да броя минутите, с часовник в ръка  Laughing
Но все пак, ако на някой му е интересно, ще го постна. Някъде из нашия форум го четох, но не го откривам сега тук. Но чичко Гугъл ми помогна, все пак и ще постна линк към друг форум. Там има описан и още едни метод  Crazy
Цък
Обичам свежи цветя във вази, но не купувам често /от скръндзлък  Mr. Green/ Отвреме навреме се случва, най-често пролетта, от бабичките по тротоарите  Blush Отвреме навреме и мъжа ми ме радва, но и аз съм от мнителните  Mr. Green, та май го поотказах от чести набези по цветарските магазини  Embarassed Майка също ми носи понякога, но тя не обича много да ги къса, искала да й красят двора  Mr. Green, а и действително няма кой знае колко много цветя. И май най-често, цветя ми носи свекърва ми  Blush Една червена точка за нея, поне в това отношение  Mr. Green
Цеце, още веднъж, приятно изкарване и лек полет!

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 14:36 от арабела

# 281

Юлче, хубав ти беше фох дьо тена /да го напишем правилно, че Дита го е подчертала специално  Wink/.И аз харесвам блестящи частици, но повече по ръцете и деколтето през лятото.Хайде, скоро ще си блестим двечките по срещите  Hug

И така не се пише, да те светна  Joy
Аз го знам и като основа. Малко странно звучи. Може би  - основа за грим. НО на мен ми звучи като че ли е разкопано за строеж на блок и наливат бетонни основи  Thinking

# 282
Пак съм аз Mr. Green

Роси да астрономическата е днес Grinning Ама да ни е честита и да настъпва вече Grinning.
Утре пък е Кюстендилската- избират мис Кюстендилска Пролет и 2 подгласнички и има празник в местността Хисарлъка над града. Много ми се ходеше, там е и зоологическата градина, исках да заведа Васко, но времето пак ще е студено и се отказах Crazy

В няколко поста чета, че вечер миете дупе и т.н. преди лягане. Вече не ги ли къпете всяка вечер?

За фон дьо тена - и аз не ползвам, само антибактериална пудра на Манхатън Wink

# 283
  • София

Юлче, хубав ти беше фох дьо тена /да го напишем правилно, че Дита го е подчертала специално  Wink/.
И така не се пише, да те светна  Joy
Joy Joy Joy

еми, в нашия край така си му викаме -фох дьо тен  Laughing Joy Joy

# 284
ЧЕСТИТ ПРОЛЕТЕН СНЯГ!!!
 Mr. Green Mr. Green

Ако така ще я караме цяла пролет най-добре да идва лятото...и без това току що си букнах хотела за лятната почивка!!!
Цеце ти няма ли да изчезваш вече-кво си мотаеш и форума???

По темите днес:
1.Заспиване-еднакъв ритуал и през деня и вечер- чакаме да каже, че му се спи-тоест идва дърпа те и те води до леглото си; слагаш го вътре, даваш му Динозавъра (с главно Д) и ....след 3 е заспал.
2. Основа за грим не ползвам, че не се гримирам Grinning Grinning. Или по-скоро като Юлчето 1-2 пъти годишно. Ползвам Лаудер и аз като Креми и съм доволна. Скоро попаднах в една небезизвестна клиника за разкрасяване (придружавах приятелка - да не помислите нещо) и там отново небезизвестната лекарка каза, че сме луди да даваме толкова пари за кремове (визирайки Лаудер). Тя препоръчва (за моята възраст де) медицинска козметика, по -точно силно хидратиращи кремове и  1- 2 пъти годишно (според нуждите) ботокс за мимичиеските бръчки (поне за мен-явно трябва да спра да си хиля) Mr. Green

ооо май да си ходя аз на топло у нас при детенце..

Общи условия

Активация на акаунт