Юли 2006 - Тема 80

• 16 839
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
 Hug

Нанни,Димитър е в ясла в момента,не в ОДЗ.

Момичета,извинете ме за поста ми,но исках и аз да си споделя.нали за това сме тук Rolling Eyes

Малко е трудно да разберете за какво говоря,докато не ви дойде до главата.Дай Боже на никой да не му идва.Знаете ли защо се ядосах,защото аз съм в такова положение,ако не отида първа да направя списъка,ще ме изпреварят.И не ме интересува кой как ще ме нарече,отивам първа.10 дни преди срока,защото ако закъснея и с ден,ще ме изпреварят и така шансовете ми намаляват значително.знам със сигурност,че ще има хора които да чакат от сряда/за другата сряда/,и аз ще отида в понеделник.за около 30 места,се борим сигурно над 100 човека.какво да направя,ако не ни приемат тук,няма къде.за яслата миналата година,като отидох на деня какво стана,бях 33 номер и не ни приеха.....тази година за яслата се подаваха документи на 5ти януари,хората чакаха още от 1ви.за 10 места се бориха около 80 деца....за какво говорим.....
Откриха ново ОДЗ  до Кауфланд,искам да ви кажа че хората там чакат от 8ми март.....

Радвам се поне ,че само при нас е така,че не се налага и на други  да се унижават като нас Sad 

Извинете ме много,с най-добри чувства  bouquet

# 121
Джорджи, разбирам за какво говориш. Но нещо не ми е ясно. Кака така стоят от 8-ми март за въпросната градина??? Shocked Какво изобщо са тези списъци? Та това не е редно, ако някой иска да си запази място, да седи и един месец пред градината, но да е там, а не да се записва като 5 отишъл примерно и да му се пази мястото. Ако греша ме извини. Но ти като отидеш в понеделник какво ще правиш там до 1-ви април, когато дефакто започва записването? Разбирам да седиш там и да си пазиш мястото, ок, щом те влече. Ама да се правят списъци и после да се прибирате по домовете, то това не е редно. Защото аз примерно мога да отида и от 1-ви януари да си правя собствен списък и да съм първа и после да се явя преди записването. Ох много е омотано всичко, никаква уредица няма. Това е безобразие да принуждават родителите да правят подобни неща.

В София също е лудница, но доколкото си спомням родителите се редят пред градините от 4-5 часа сутринта на въпросният ден. А не седмици преди това. Може и да греша де. Rolling Eyes

ПП. Джорджи, Нанни има предвид, че в София има ясли които са към градините, и децата автоматично се прехвърлят в градината. Не е нужно повторно записване.

# 122
  • Варна
Рони стоят със списъците пред градините. Поне с яслите така беше. Редуват се родителите и на определен интервал от време си правят проверки и който го няма, го драскат от списъците. Rolling Eyes Поправете ме ако греша. Но така е като никой не си спазва района и като има майки дето само записват децата си и ги водят 2-3 дни в месеца да си пазят мястото. В градината на Михаил на-редовно отсъстваха 1/3 от децата, една част пък ходиха до обяд.
Тиция коя е вашата градина? Какво означава най-луксозната  Thinking Аз много държах Михаил да е в района и не съм се интересувала от другите градини.

# 123
Дано скоро и във Варна записването да може да става по интернет. Така май ще е най-добре, то бъгове ще има, ама поне няма да се чака.

Анет, мерси за разяснението, въпреки, че според мен това не е редно. Ама аз съм безгласна буква. Joy
Дано всичките ни дечица влязат в градините и няма повече ядове.
А и това с воденето колкото да се пази мястото също е гадно. Защото така се отнема шанса на дете, което наистина има нужда да ходи и няма кой да го гледа докато родителите му работят.

Сега и с риск да ме нападнете, но според мен деца на които поне единият родител е в къщи не би трябвало да е с предимство, а напротив -децата на работещи родители да са с предимство. Поне тук е така, ако единият родител е в къщи, значително намалява шанса да го вземат за ясла. Има по-нуждаещи се от мен!

# 124
  • Варна
Рони то класирането е уж пак по интернет. Като подадеш молба директорката я вкарва веднага в интернет и ти дава някакъв номер, който е общ за цяла Варна. Поне с яслите беше така.
А ми то и тук едното от изискванията е и двамата родители да са на работа.  Носи се служебна бележка от работодател, а ма на ли разбираш че и с такава бележка лесно можеш да се уредиш. Да не говорим, че  много хора се водят на работа, а реално не ходят.

# 125
Мила делукс69, честит рожден ден!!!
Пожелавам ти най-прекрасния подарък на света!!!

# 126
Ауу нашата Делукс днес има празник!

Делукс, желая ти много здраве и съвсем скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина! Hug  bouquet

Знай, че не сме те забравили. Peace

Анет, това с работата е хубаво, лошото е, че има хора които злоупотребяват. Confused

# 127
  • Варна
Рони стоят със списъците пред градините. Поне с яслите така беше. Редуват се родителите и на определен интервал от време си правят проверки и който го няма, го драскат от списъците. Rolling Eyes Поправете ме ако греша.

Точно това е системата Peace

Делукс мила,Честит Рожден ден!
Желая ти в най-скоро време, да се похвалиш с най-хубавата новина!!!

Още веднъж ме извинете,че ви занимавах с моите проблеми Hug Hug Hug

# 128
Ауууу Нани,Зоята първа излиза,хехеее. Mr. GreenХаресва ми този ник.Обожавам творчеството на Воев,а това ми е любимата тяхна песен.
Момичета не се карайте за градините.Наистина във Варна е най-абсурдно положението.То и аз не проумявам как може да се чака с дни пред градината.Ако се наложеше да записвам Зоя във Варна,просто нямаше кой да чака толкова време.Аз не мога,бременна и с дете,а половинката има толкова много работа,че и ден не може да отдели за подобна дейност.Дядовци на които да разчитаме също нямаме.Много съм щастлива,че имаме хубава,макар и не луксозна Wink градина на село и възможност да я дадем,когато решим.Просто голям късмет.То бях чувала за чакане по 2-3 дни преди да отвори градината за прием,ама чак пък 10 дни напред,това е егати абсурда. ooooh!Незнам,ама трябва да се промени тази система... ConfusedДжорджи:идвайте на село Hug
Снощи си прекарахме чудесно.Ходихме с половинката на кино,после хапнахме и пийнахме с приятели...и така.Мирно и кротко.
Днес пак ме боли глава,от снощи не е спряла.То ако пак е ниско кривно,е мога ли пък да се наливам по цял ден с кафе,аз Кола не пия... Confused
Eti: Hug Hug HugБързо да се оправя Гоги. Hug
Ронка:много лоша работа,ама стават такива неща.Да се оправя бързо Емата. Hug Hug Hug
Ели:ние на 3Д ходихме да гледаме Белулф,ама той  хич не е за деца.Имаше едни родители,които си бяха довели децата,на около 6-7 год. бяха.На 10 минута майката излезе с тях.То кошмари щяха да сънуват ooooh!Хубаво че ги изкара.А и колко е реално всичко.Много ми хареса,ама Зоя няма да стои 2 часа на дупето си в кино, с очила.Абсурд просто!
Делукс,Честит Рожден ден!Желая ти скоро едно малко,сладко бебче!  bouquet  bouquet  bouquet
Много се разписах.Изчезвам. Wink

# 129
Е, ние гледахме ГРЪМ http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=162908&hit=1- детско филмче е,много е интересно и за възрастни,Юл много се радва на кучето,посягаше да го пипне,много се смях,викаше му "внимавай ще паднеш",абе говореше му,то като е като истинско,много се смяхме,а за стоенето ,тя стоя даже ходихме до тоалетна и бързаше да се върне да гледа Peace
Ще го потърся да си го свалим да го гледаме пак ,много ми хареса  Flutter ама на 3Д си е супер Peace

Днес ходих с момичета от ДБМ при едно семейство с 5 деца,аз ги заведох де, да видят за размери на децата за дрешки
,е такава мизерия не бях виждала,двете най- малките дечица бяха по памперсчета и с по една блузка,боси,голи  Rolling Eyes Confused Cry сега ще им занесем дрешки на всички дечица,но така ми стана криво,тези деца,тази мизерия,като гледам моето"нашите" от към какво са презадоволени се шашнах ooooh! Sad и ми е криво ,тъпо едно такова Close

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 17:44 от Eli83

# 130
Арлина, не се караме бре. Обсъждаме поредните абсурди в милата ни родина. Confused
Не мисля, че на никой от тези родители им е на сърце да седят 10 дни пред градината, за да запишат децата си. Спирам по темата.
Радвам се, че сте изкарали добре снощи.

Ели, за съжаление подобни семейства има много.
Аз май съм ви споменавала. Преди да се преместим тук срещнах една жена в поликлиниката в София, беше с детенце на почти 3г. а беше с размерите на 6месечно бебе. Беше зимата, а то милото толкова мръсно в скъсана количка, цялата мокра, защото памерса не е сменян с дни. Прибрах детето и майката в къщи, изкъпах малкото, нахраних го, облякох го с дрехи на Ема от 6м. И му дадох всичките й дрехи от 6м. до годинка! Много мъчно ми стана за това детенце.

# 131
Eли,не думай  ooooh! Циганчета или не?

Момичета какви страшни неща чета аз тук  Confused Искате да ми кажете че аз както смятам да отида на 1-ви в 6ч няма начин да ме огрее,така ли? Надявам се в Бургас положението да не е такова,каквото описвате  Crossing Arms

Аз се изгубих,понеже нямах комп.Новият ми нещо не се включваше и го дадохме за рекламация,сега съм с един служебен на мъжа ми,
бавен е ама се оправям някакси.За временно става.  Wink

Нан,искам да ти кажа че за злоядото дете,няма по-лоша тактика от остена! Лала знае,нейната Мишел беше злояда,незнам в момента
дали е.Едната ми племенничка е злояда и все викат по нея да яде,вкъщи като дойде и сама си иска.Оставям я да яде колкото и каквото иска и се разбираме чудесно Wink И с Галко съм забелязала че колкото повече настояваме,толкова повече не иска  Naughty

Ох Ронка,много мило от твоя страна  Hug Но защо държавата ни нехае се чудя аз и не мога да промея,защо ...

# 132
Моята Ема току що изяде половин килограм ягоди поръсени с малко захар и лимон! Shocked
Не знам какво е със злоядо дете, то моето постоянно плющи по нещо. Дано всички проядат в скоро време, че сигурно нерви не са ви останали. ooooh!

Рени, тя страната ни нехае за много неща. Като гледам тук каква социална политика има! ooooh! Наистина сме на светлинни години, толкова хубава социална политика да имат тези хора, почти няма мизерстващи хора. Държавата е помислила за всичко и всички. Много ми е болно, че България не мисли поне на половина за поданниците си колкото французите. Толкова много да се краде в нашата държава, а да не се помидли за бездомните деца.

Наскоро с Калин си говорихме за това тук колко хора с недъзи срещаме всекидневно. И, че в Бг не сме виждали толкова. Ами как да видим като са изпратени на изгнание в Могилино! Тъжно, много тъжно! Cry Тук хората с аутизъм или някакви подобни заболявания работят. Интегрирани са в обществото. Прмерно всички паркове са охраняеми и с работно време. Охраната на тези паркове е от хора с увреждания. Но по нищо не им личи, защото не са били затворени някъде, а е работено с тях всекидневно.

Ох много мога да говоря. Наистина е много тъжно като виждам разликата и как страда българският народ. А междувременно управниците ни продължават да гонят младите и къдърни хора. Confused
Или пък аз съм някаква лигла, която неможе да се реализира в собствената си държава. Rolling Eyes То реализирам не е и точната дума де, защото имах хубава работа, а това, че е нископлатена е отделен въпрос.

ПП. Леле, всеки втори пост е мой. Днес направо се улях, ама така е човек без работа, мъж за риба, дете спящо много и спокойно! Laughing

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 19:12 от Ронка

# 133
Рони кво ти пука че всеки втори пост е твой,като има какво да пишеш ще пишеш,това за което говориш-даваха го като репортаж по Битиви,че на запад,тези хора работят,виждат се ,ходят в специализирани къщи за през деня,не тежат на семействата си и не са изоставени от тях,защото държавата помага Rolling Eyes

Рени -Българи са.

Ронка доядоха ми се ягодииии Thinking

# 134
Аз още ягоди на Зоя не съм давала.До сега ме беше страх,нали са силни алергени.Сега продават едни гигантски на пазара,хапват ми се ,но не смея да купя дори за мен.Като станат БГ ягодите ще купя и ще и дам.А череши как ми се хапват,малеее.......

Общи условия

Активация на акаунт