Юли 2006 - Тема 80

• 16 861
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
На мен пък какво  ми се дописа посред нощите... newsm78
Арлина,знаеш ли,че на кмета детето му ходи на градина?Не,че жена му работи или пък няма пари за гледачка..Аз и една дружка сме решили,ако искате вярвайте,ако не приемат децата на градина,да ги заведем една прекрасна сутрин  в Общината в 8.30,да отворим вратата на кмета ,да ги пуснем вътре и да им съобщя,че отиваме на работа и ще си ги вземем в 17.30 Mr. GreenЖорка,ако не ти изглежда безкрайно анархистко,можеш да се включиш Hug

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 22:49 от Tizija

# 151
Ронкааа, честита ви радост! Да ви е жив и здрав юнака!

Честит Рожден Ден, Делукс! Бъди щастлива, много щастлива!

Арлинка, Честит Празник и на теб, макар и на патерици!   bouquet

На сега да видим, аз миналата година като отписах дребната от ясла(беше приета), дали тази година ще ни вземат в градината Thinking
Иначе шефката ми благодари, че сме коректни и освобождаваме мястото и уж ни презаписа за тази есен, ама май трябва да я проверя аз тази работа Thinking

Рени, Галко автоматично ли го прехвърлят в градина, или на ново се налага да кандидатствате.

Tizija  Joy Joy Joy

# 152
Ееееее,честито Рони! Да ви е жив и здрав малкия момък. Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Добре де,аз пак за градините.Според мен трябва да има място за всички дечица,без значение дали родителите са им работещи или не или е детето на кмета.Нали тези деца имат нужда от контакт с връстниците си,да са в колектив и да се развиват,да учат и усвояват нови неща.Не може да станат на 7 години,да тръгнат 1 клас и за първи път да се озоват в подобна среда.Значи за училище,ако родител не си пусне детето му спират детските,а за градините им е все тази на управниците.Не ми се вижда нормално това. newsm78

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 23:26 от arllina

# 153
 Flowers SunflowerРонка, браво на снаха ти! Дай боже всеки му такова бързо раждане! Да ви е жив и здрав племенника! Flowers Sunflower

Арлина, то по принцип предучилищната група/последната/ е задължителна, за да има детето поне една година време за социализация. И ако няма места в градините, го взимат в предучилищна група в у-щата. Rolling Eyes
Аз бебчо този път много рано го усетих- към 3 мес., поне така си мисля аз де. А сега какви бубуни ми прави на корема, отивам да лягам.
Ронка, 10-ти ми се вижда толкова далеч, нямам търпение да си го видя вече. Как ще замирише цялата къща на бебееее...ммм.

Лека от мен! Hug

# 154
Ронка, честит племеник! Да е жив и здрав!

Бременни момичета, аз още не усещам бебока.  Sad Гергана я усетих горе долу по това време, но сега ми е 2-ра бременност. Но се успокоявам, че до 20-та седмица има време. Плацентата ми е по предната стена, а и съм с малко повече килограми отколкото с предната.

За градините - и аз съм на мнение, че всяко дете трябва да има място в ДГ, пък вече родителите да решават дали да го пускат или не. Лошото е, че много детски градини ги продадоха за жълти стотинки и сега децата няма къде да ходят. В този случай трябва да има наистина ясни критерии за приемане - най-напред най-нуждаещите се с двама работещи родители и т.н. Тъпото социално министерство се опита да вкара програми в тази насока, но явно и там нещо куца - нямало пари. Ами за децата в България никога няма пари! 

# 155
  • През девет земи в десета
Здравейте момичета,нещо напоследък доста ядове ми се струпаха на главата и просто не остава време за писане,иначе за четене съм най-редовната,щото и без това ми се налага да вися по 8 часа на компа Rolling Eyes

Няма с какво да се похваля и затова гледам да не развалям настроението в темичката,не че нещо съм се отчаяла,ама к'во да ви занимавам с проблемите ми Wink

# 156
  • Варна
  bouquet  bouquet  bouquetРонка честито ти племенник.Да е жив и здрав!!!Браво на снаха ти,дай Боже всекиму такова бързо раждане!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Момичета изпревариха ме,от снощи чакат......пети номер съм....започна се Shocked Close

# 157
Жорка,за колко места чакате?В нашата градина са 33,ала шефът на социални дейности в общината ми каза,че вече има няколко деца с предимство,които няма как да не бъдат приети,така е бройките се намалят още..Имай предвид и този фактор Naughty

# 158
  • Варна
Да знам го това.за около 30 места чакаме.две групи са,но яслената отива автоматично.тя нямало да е цала група.....абе към 30 места
Сега моя се обади,големи скандали имало,направо ужас.вика не е за жени тука Rolling Eyes

# 159
Сега моя се обади,големи скандали имало,направо ужас.вика не е за жени тука Rolling Eyes
Леле, това звучи страшно. Confused Сякаш са на бойното поле тез хора, а не да записват децата си.
Ох Миме, дано се вредите, че толкова нерви и студ.... ooooh!

Момичета, благодаря ви за пожеланията.
Бебето и снаха ми са добре. Тя е малко шашната от ситуацията, но ще се оправи.
Лошото е, че момъка е много мързелив и не иска да суче. Confused Дадох й някои съвети, като не прекалявх, защото сега всеки й говори различно и в главата й сигурно е каша.
В б-цата са я посъветвали да му дава вода. Че то не иска да суче, вода да му давала. ooooh! Прочетох й откъси от библиотеката и реши, че няма да му дава вода, а ще го мъчи да суче.
Дано бързо влязат в ритъм и го кърми поне няколко месеца. Не се натрапвам с мнения и съвети, защото не сме супер близки.
В болницата са й наговорили всякакви глупости, че тя била задушила бебето, тъй като се родило леко посиняло. Е може ли да говорят така на една родилка, и то първескиня. Да дойдат на мен да кажат така, ще ги изям с парцалките тези мизерници. Twisted Evil

Ох Ема ми надува главата, че за обяд не иска да яде супа, а тутуини (в превод тортелини, и на равиолите казва така). Laughing Пък сега къде да й ги търся като тук на обед всичко почива.

Деска, пиши как сте, няма да ни нотовариш, излей си мъката. Wink

За градините и аз съм на мнение, че трябва всички деца да имат място. Но за съжаление сме далеч от тази идея. Confused

Изчезвам да храня звяра, после тя отива на градина, а аз на курс.

# 160
В градината и яслата, наистина за всички трябва да има място. И тези критерии, родителите които ходят на работа да са с предимство е поредното безумие, защото отново се пренебрегва момента с адаптирането на детето. И все пак, нашата нелепа действителност тук го изисква този критерии.
Когато малката тръгне на градина, аз няма да съм тръгнала на работа. Не защото ми се мързелува в къщи, а защото не мога да я оставам по цял ден там от самото начало, а няма кой друг да я взима.
Ама нали тука са на принципа, ще пореве, ще се невротизира, па ще му мине(ще се "адаптира").
Ронка, според франсетата едно ревящо и стресирано дете, готово ли е да остане само в градината? Много се съмнявам да  е така.
Как протича адаптирането там?
Цитат
В болницата са й наговорили всякакви глупости, че тя била задушила бебето, тъй като се родило леко посиняло. Е може ли да говорят така на една родилка, и то първескиня.

пу-пу, да са ни живи и здрави! Толкова умички и човечни се въдят понякога  #2gunfire

# 161
Оооо Рони да ти е жив и здрав племенника и много да ви радва  Hug Арлинка, Делукс честит ви праник макар и на патерица   bouquet  Много любов, здраве и късмет.  Simple Smile

Момичета голямо чудо е това записване на градина успех ви желая и по малко нерви.  Confused

Ние пък май ще се отписваме от яслата. За сега не съм решила, но на там отиват работите. За 3 седмици Криси прави втори алергичен бронхит. Хомеопаката е категорична че е на нервна почва от яслата и трябва да го спра. Сега съм в чуденка. Криси не иска да чуе за ясла - плаче и като започна понатоятелно да питам защо започва да го боли главата.  Shocked Миналата седмица от сряда не е ходил. Тази седмица с баща му ще се редуваме да го гледаме, но после незнам. Не смея да го отпиша, че ако не намеря вариант няма кой да го гледа. На мен не ми се напуска в края на срока, баща му има сега работа по новия ни проект. Вложили сме хиляди левове няма как да го зареже и така съм в чуденка.
Ще ходя да се моля на директорката в градината да го вземе по рано, но си мисля че е невъзможно и така....  Twisted Evil
А Криси е изпаднал направо в някаква криза не иска и 1 мин да стои сам. Отивам до тоалетна и се почва едно дране все едно се е пребил. Какво е станало направо незнам....

И в този ред на мисли - чакате по 2 седмици да ви запишат детенце на градина и става такъв инцидент и каква е вероятността да прехвърлите детето другаде - никаква. Тъпи правила чак не ми се мисли за тях.... А ние в средното училище закриваме паралелки, че няма деца. А като дойдат нашите в средното няма да има къде да ги приемем... Поредното недоразумение и провал....

# 162
В градината и яслата, наистина за всички трябва да има място. И тези критерии, родителите които ходят на работа да са с предимство е поредното безумие, защото отново се пренебрегва момента с адаптирането на детето. И все пак, нашата нелепа действителност тук го изисква този критерии.

Ася, не си ме рабрала правилно. Аз си взех отпуска, когато пуснах Гергана, за да мога да реагирам ако нещо стане в периода на адаптацията. Вярно, пуснах я от 1-я ден за цял ден, така ме посъветваха в ДГ, но просто при нас всичко мина без никакви проблеми. Едва ли щях да я пускам ревяща на ДГ, само и само да се адаптира.

# 163
Дани какво става с детския център не върви ли?Да не го променяте на друго,в какво влагате newsm78 Аз си мисля че в Хисар няма детски център и ако там беше вашия ,някъде в центъра, щеше да е вървежен,де да знам,там толкова хотели,толкова народ ,а няма ...

Не го пускай Криси щом плаче,явно се е травмирал Rolling Eyes и на Дг да го прехвърлиш каква е сигурността че там ще иска да ходи.нещо се е случило в яслата ли? newsm78
При коя хомеопатка го водите? newsm78 При тази на НАН ли?
Какво правят Нан,Дая как е?

Рони честито ти леля  bouquet   bouquet  bouquet

# 164

Ася, не си ме рабрала правилно. Аз си взех отпуска, когато пуснах Гергана, за да мога да реагирам ако нещо стане в периода на адаптацията. Вярно, пуснах я от 1-я ден за цял ден, така ме посъветваха в ДГ, но просто при нас всичко мина без никакви проблеми. Едва ли щях да я пускам ревяща на ДГ, само и само да се адаптира.
Дю, ти не си ме разбрала правилно, защото мнението ми въоще не противоречи на твоето
И все пак, нашата нелепа действителност тук го изисква този критерии.
при липса на място за всяко едно дете, все някой трябва да изгори.
И на есен, ако бъде приета дребната на градина, най-вероятно ще реве, не защото аз твърдо съм решила да я адаптирам по най-бруталния начин(мятайки я от вратата на лелките), а защото такава е политиката на градините.

Така че само можеш да се чувстваш голяма късметлийка, че детето ти е преминало през този период геройски. При Мария нещата не стояха по този начин и аз мога да очаквам да се повтори всичко на есен.
Не искам да е така:
http://www.blizodobebeto.com/2008/10/11/uvo/
Искам да е ето така:
http://www.blizodobebeto.com/2008/04/16/oppen_forskola/

Общи условия

Активация на акаунт