Юли 2006 - Тема 80

• 16 866
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Рони честито ! Да ти е живо и здраво мъничето. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet
Изобщо не се учудвам ,че са и казали така. И аз бях "заразила Марти с пъпки" ,а не бяха от мръсната циганка ,след нейното бебе не смениха пелената в ковьоза #Cussing out и с други неща го бях "заразила".Но да са живи и здрави .............................
Вижадм ,че коментирате за градините. Това е може би единствената привилегия за малките градове ,нямаме тези абсурди.Дори тук ходят да си търсят деца,защото няма. Отностно адаптацията Марти не беше ходил на ясла и много бързо се адаптира и не се наложи да го оставям на половин ден. В това отношение бях миропомазана,но не съм сигурна за Валери на есен как ще е . Виждала съм абсурди като детето е дърпано и не иска да влиза в стаята и плаче и посинява ,а после видждам майката да си пие кафетонякъде по-центъра.Е това аз не го разбирам.Моята сестра също не е искала да ходи на градина по-цял ден е седяла и плачела тихичко без да се храни и майка ми я спряла ,а аз изобщо не съм ходила.Тръгнах на предучилищна на 5г. и после не съм имала проблем със .социалния контакт.Ако имате вариант да си ги гледате още една година сега вече в училищата започнаха да приемат от 4г. на половин ден. В предучилище в нашата група имаше и 5 годишни деца.Имаше едно момченце адаптацията му беше адцки трудна баба му или дядо му седяха през цялото време пред вратата иначе вдигаше училището.много плачеше ,но сега го гледам ,че вече е добре.

# 166
  • Варна
Ронка,честита ви радост.  bouquetДа расте здрав и палав малкия юнак.И по-скоро да имаш възможност да го нагушкаш.

Ох и мен тази година треска ще ме тресе за градина.Ама то по-зле и от миналата година.Поне тогава треската започна 2 дни по-рано. Sick
Когато беше записванетоа за яслите началото на годината във Варна един баща се беше ядосал и беше изял списъка-не знам дали сте го чели.Могат да докарат хората до истерия.

Нани още малко търпение.Трябва да събираш сили за новото попълнение. Heart Eyes

# 167
  • Варна
Мацки  Hug

Днес висях от обяд до 18ч пред градината.след това имаше събрание на всички записани/досега 45 човека,но много родители не знаят че тече записване/.мъжо е нощтна от 00 до 6ч. и така...всеки ден се прави график за следващия ден и се дават смени на 6 часа.и всеки ден в 19ч всички се събират и така.... Crazy

Сузи,този татко май беше пред нашето ОДЗ  ooooh!

Дани,защо така Крисито??? какво се е случило.. Hug

Рони,незнам какво да кажа за тези докторя #Cussing out Дано не се отрази по някакъв начин на снаха ти ooooh! Hug

# 168
Асе,
Значи адаптацията продължава дълго, плавно и спокойно.
Ден 1-ви/ Престоят в градината е 1ч. като майката е с детето!

Ден 2-ри/ Престоят в градината е 30 мин., детето е само.

Ден 3-ти/ Престой от 45 мин., детето пак е само.

Ден 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми детето е само с престой в градината 1ч.

Родителите се допускат навсякъде в градината да видят къде ще седи детето им.
При воденето на детето обувам едни калцуни и влизам с нея вътре. На един лист записвам часа в който съм я оставила, а на взимане пак записвам часа и се подписвам. Казвам чао на детето, целувам го и излизам. Много държат да се обясни на детето, че е там да се забавлява, че аз излизам и ще я взема след X часа..и ред други.
Много ми се искаше когато бях с нея на адаптацията да снимам и да ви покажа. Но не знаех дали няма да ми направят забележка, все пак там е пълно с чужди деца.

# 169
  • София
Ронка-чечстит племенник и от мен-да ви е здрав и послушен и да започне да цока от мама в най-скоро време!
И аз не съм изненадана какви са и ги наговорили.В болницата,където раждах навсякъде бяха пръснати брошурки за това,че сестрите биха отговорили на всички въпроси,относно кърменето.След като и аз в началото не успях нищо да направя,отидох до сестринската стая и ги питах дали някой ще ми даде съвет,на което пренебрижително ми беше казано:
''Ти кучка на улицата виждала ли си как кърми?Е,същото е!"
И така набързо се научих как да кърмя!
Откровено казано утре нашия дядо ще ходи при своя позната директорка със стек цигари и уиски да може Влади да ходи на градина септември.Може да ме съдите,ама какво да правя-опитах по редовния ред-на едното място 205 чакащ,на другото 95,на другото 105-никакви шансове!
Въпреки че го има момента и на адаптация-ако не успее мисля аз да си го догледам както казва Иси,но виждам че има нужда от повече от моята грижа.Има нужда от приятелчета,от режим,от други неща,които аз не мога да заместя.И аз мисля,че всички деца имат право да ходят на градина. Peace
Ася-и аз искам като в Швеция!
Дани-милото ти момченце!Той поне говори-казва ли ти защо не иска да ходи?Тя и Пиги ти беше споменала за едно клубче тук,в което си работи собственичката и там си отглежда двете малки породени деца.При условие,че си имате клубче и детегледачка там-какъв е проблема?
Нанни-бях забравила колко хубаво мирише в дом,в който иам бебче Hug.
Ние вчера ходихме на Конкурс за най-добър ансамбъл по народни танци и на Влади много му хареса!Наш роднина е хореограф,а дъщерите му танцуват,та ходихме и зад сцената.Влади тупа на тъпан и беше много щастлив!Защото,обаче конкурса беше много дълъг Владката на целия този шум и дандания взе,че заспа!
Ето да го видите,ако на някой му се гледа:
http://vladislav2006.multiply.com/photos/album/33#38

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 22:07 от didito.

# 170
Ася, да на едно мнение сме - всичко в нашата държава относно ДГ е безумие - от политиката до адпатацията; от критериите за прием до условията; от липсата на такива детски заведения до бутането на 30 деца в една група.  Hug В сряда е първото тържество на Гергана, нямам търпение.  Heart Eyes

Ронка, радвам се, че при вас всичко е по-различно.

ГРВСГРГР -> това е поздрав от Гергана (буквичките на най-близките за нея хора).

Лека нощ!

# 171
  • Варна
Добро утро!
Моите душички още спят и аз реших да драсна някой ред, че днес се очертава хубав ден и смяам да се помотаем по-дълго на вън!
Рони чистит ти племенник! Да расте жив и здрав и много щастлив!
Дитито то само ако с уиски и цигари оправите работата добре! Laughing Стискам палци fingerscrossed Тук като знам за какви суми /спонсорства/ става въпрос.
На времето етърва ми, която е учителка свърши една услуга на директорка на ясла, която в замяна обеща да вземе Михаил и когато излязоха списъците - изненада  #Crazy - нямаше го.
Рони а децата в групите на една възръст ли са? Имам прятелка в Германия, която ми разказа, че там групите са смесени и, че идеята била, че в реалния живот децата общуват не само с връстниците си. И като си помислиш има логика. Не случайно всички по-малки деца предпочитат да общуват с по-големи, за това и по-малките по-бързо се развиват гледайки от по-големите си братчета и каки. А ма да ли за по-големите е добре newsm78
Лек и усмихнат ден на всички!

# 172
  • Варна
Добро утро  Hug

Момичета да ви питам,носен и гърлен секрет,на гладно ли се вземаше??? newsm78

# 173
  • Варна
Добро утро  Hug

Не, но не трябва да си капала нищо в носа и да си пръскала гърлото.

# 174
  • Варна
Добро утро  Hug

Много ти благодаря за отговора  bouquet  bouquet  bouquet

# 175
Добро утро  Hug

Много ти благодаря за отговора  bouquet  bouquet  bouquet
Да на гладно и жадно изрично ме питат и ,ако са яли или пили не ми взимат

# 176
Дидито - Криси наистина много говори, но от самото си тръгване на ясла категорично отказва да говори за яслата. Много много рядко се изпуска някоя реплика и ако се хвана за нея казва че се шегувал.  Rolling Eyes

А за клубчето не мога да го гледат там, защото си ни е в двора и той си се чувства като у дома си(което си е самата истина) и ако не харесва някое дете започва да се глези, понякога се налага и изобщо става една анархия. Реших да направя още един опит - от днес до края на седмицата ще ходи само до обяд. Ще говоря с лелите да бъдат по внимателни с него (което не е никак педагогическо) но все пак има и по чувствителни деца. Ще направим опит пък ако не се получи ще търсим някой да го гледа.  newsm78
Рони адаптацията в Франция е невероятна искам и в България в държавните ясли да е така.... Crossing Arms
Джорджи секрети ли ще давате? #Crazy

# 177
  • София
Анет-верно ли?И аз това му казвам на нашия дядо,че никаква гаранция не е това,ама нека опита.И това да опитаме.
Жоржи-какво му е на малкия?
Поне това съм благодарна,че Владката изобщо не боледува,ние с баща му зимата кашляхме,кихахме,сополивихме се-на нашия нищо му няма!Не знае какво е лекар и лекарство.Дано така продължи и в градината.Като Герганка на Дю.Дю-как мина празненството?Успя ли да се разплачеш от умиление?     дфсрд цццж     жцжжцзцзцццццццццццццццццццццц
това Влади го написа Simple Smile

# 178
А, Диди, и Гергана много обича да пише тука  Crazy Снощи ме издебна и написа буквичките ни, даже искаше да ги направя лилави  Laughing
Тържеството ни е утре, на Благовещение и съм на работа до обяд. Със сигурност ще пусна някоя сълзичка  Heart Eyes Аз на тържеството на племеничката се умилих до сълзи, а какво остава за моя живот. Ще направя снимки и ще ви ги пусна.

Диди, много е сладък Влади сред тези каки в носии. А накрая явно доста се е изморил.  Laughing

Гергана не заспива без народна музика. Снощи два пъти ме вика, че пускаха реклами по канала с народната музика и се сърди: няяма хороооо, искам хорото.

Дани, дано на Криси му хареса този вариант.

# 179
То и аз да попитам нещо.Зоя е болна,има хрема,кашлица.Предполагам,че докато оздравее не мога да дам урина и ако за изследване за Детската градина? newsm78 И тази урина стерилна ли трябва да е или може да се изпишка в гърнето?
Данито:Зоя също не ми боледува.Последно беше болна миналата година март,значи преди точно година.Ама ето на,беше при баба си,къде са ходили ,с кого са я събирали?Пък и тя ужасно много я навлича.Не я обвинявам жената,ама на болна е.Предполагам,че в градината ще ми боледува. Confused

Общи условия

Активация на акаунт