Юли 2006 - Тема 80

• 16 863
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна

Добро утро Crazy

Дю,разкажи как мина празника в градината Hug

Ели,честити ви обички  bouquet

# 226
Здравейте  Hug

Много съм щастлива!!! Празника мина повече от добре. Моето слънчице се справи прекрасно със стихчето, не се стресна, държа се геройски.  Heart Eyes Каза си стихчето за слънцето невероятно изразително и беше през цялото време много усмихната. Не ми даде да седна зад нея на столчето, както другите майки, чиито деца плачеха, каза ми: ти си публика, ще стоиш отпред!  Heart Eyes Винаги, когато можеше, ми пращаше целувки и прегръдки.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ели, пауър поинт е най-лесната програма. Кажи какво те затруднява? Ако мога ще помогна.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 08:43 от Дю

# 227
Дю, Гери е прекрасна. Голям бонбон е, наистина е много лъчезарна. Душичка, да я нацелуваш от нас.

Деси, не съм я слагала тази ваксина. Само не разбрах до 5г. има ли нужда от противоменингитна при положение, че съм слагала Пентаксим?

Аз едва вчера си видях племенника на снимка. Е няма такъв бонбон, толкова е мъничък, сладъчик и оформен. Бонбончето на леля, така ми се иска да го гушна.

# 228
  • somewhere over the rainbow
Дю, Гери наистина е страхотна Heart Eyes

Ето ви и две рисунки на Даяна - принцеси:
http://media.snimka.bg/2504/011264285.jpg
http://media.snimka.bg/2504/011264286.jpg

Забележете обувките с токчета на първата, както и копчетата на роклите. Роклите винаги са с копчета Sunglasses

# 229
Нан, Дая сама ли ги е нарисувала тези принцеси? Shocked Страхотни са, Ема май се развива доста бавно, не може да рисува друго освен кръгчета, с разбираемия говор е до под кривата круша. ooooh!

# 230
  • Варна
Дю, Гери е много лъчезарна. Къдрушка ще става тя.
И Тошко рисува такива продълговати тела, но ме кара да им правя глава  Laughing.

# 231
  • София
Ние сме с шарка (нали не съм ви казала  newsm78), засега само Цеци, но тъй като и аз не съм я карала, очаквам включване  Wink
Доста пъпки има, ама не се чеше много засега. Вдига Т няколко дни преди да избият пъпките и така. Но ние я очаквахме баба Шарка, щото в градината върлуваше.

Сега, като сме слагали Пентаксим, трябва или не да се слага и друга ваксина за мемингита?

Ами това е в общи линии  Hug

# 232
Ивка,струва ми се,че трябва да сложите

# 233
  • София
Дю-супер сладка малката Heart Eyes!На Влади много му хареса клипчето,където танцуваха всички заедно и го изгледахме 86 пъти Grinning.Затова искам да запишем и него на детска,за да си играе,пее и танцува с децата.На площадката не е същото,а вкъщи трябва да правим нещата заедно или само той.
НАН-прекрасна рисунка!Разбира се,че всички рокли са с копчета !Ти пък!Нищо не разбираш от мода! Simple Smile
И Влади като Ема рисува само кръгчета,а като нарисувам нещо хубаво го задрасква.И той като Ема говори на китайски.Успокоявам се пак с градината-там ще е сред много говорещи човечета и се надявам там да "дръпне".
Тиция-сигурна ли си за ваксината?Защото в Пентаксим-а,който сме правили повечето тук ИМА ваксина и срещу менингит.Тя е слагана няколко пъти-реваксинация и не виждам логика пак да се бие специално за менингит отделно. newsm78

# 234
# 235
Диди,най-сигурно е да се съветвате със специалист,ала Превенар е и срещу пневмония,не само менингит.
Анет,четох го в дир-а,но ми звучи малко предизборно Twisted Evil Нали уж нямаше пари в Общината за градини,а веднага ,тъй като е новина номер 1,решиха,че ще финансират ваксинирането Crossing Arms

# 236
Дю ами понеже не съм я разучавала програмата кажи в най- общи линии(като за пръв поглед) как да кача снимки,как да вмъкна текст и музика,ама най- просто ако може,ако искаш на лични да не е тук Crazy Rolling Eyes

И Юлито рисува много, ама не съм се сетила да снимам,само ги събирам  Peace

Днес беше с мен на лекции  ooooh! Rolling Eyes нямаше кой да я гледа,татито на работа,бабата отивала да пие кафе и после имала час за лекар, а аз понеже сигурно ходя само да се размотавам  Tired там та може да я взема,милото измъчих го един тъпанар му викам ето ви доклада няма да карам час,той не ме пусна, с детето да съм карала час,и тя заспа в рейса,не мога да я събудя навръщане да слизаме ooooh!

# 237
Ух, че сладко това Герганче Grinning
Дю ти пусна ли някоя и друга сълза, щот аз пуснах докато го гледах Laughing К'во и става на главата ми простата в последно време, много ревлива съм станала. Sick

Нан, момента с токчетата е размазващ Joy Много добре се справя малката!

Мария също рисува доста добре. Редим изложба в къщи, рисуваме покана за нея и я даваме на баба и дядо, да дойдат да видят изложбата. След изложбата правим запивка със сок и солети.
Ние я мъкнем по откривания на изложби от бебе и дребната вече се чувства много във свои води по такива мероприятия. Хвърля по едно око на произведенията и после забива на бюфета, а от там няма отлепяне Laughing

# 238
ivka76 ,имаш обява за двуетажно легло.Интересуваме се,а ЛС не можжем да ти пратим.Дай снимки и размерите му,може и на ЛС

сори,че нахлух в темата

# 239
  • През девет земи в десета
Ронка,Превенар е седемвалентна ваксина( против 7 щама на Пневмокока),предпазва именно от това-пневмококов менингит и сепсис при малки деца,както и от пневмония.

В момента на българския пазар има няколко ваксини, с които се имунизират дечица срещу менингит, пневмония, отит и т.н.
Аз знам за:
Хемофилус инфлуенца тип Б - ........................7% ваксини: ActHib, Pentaxim
Менингококи - ...................................................25% ваксини: Meningococ A +C
Пневмококи (streptococcus pneumonae) -
най-висока смъртност - ...................................47% ваксини: Prevenar, очаква се и Synflorix на GSK

Стафилококи и други бактерии - ....................21% ваксини: Anasta

Вирусните менингити са лечими при голяма част от заболелите, но бактериалните при 1-5 % от децата могат да завършат фатално, а при новородените до 15-20%.Усложненията са по-често при бактериалните менингити - мозъчни абсцеси, кисти, епилепсия, глухота, умствена недостатъчност и др.Болничното лечение е задължително при всеки болен от менингит. Заболяването е животозастрашаващо с тежки послеци при някои от видовете му, което налага прилагане на специализирана медицинска помощ.

Това тук го копирам:

Цитат
НАЙ-ДОБ­РА­ТА ЗА­ЩИ­ТА Е ВАК­СИ­НА­ТА

В днеш­но вре­ме най-дей­с­т­ве­на­та за­щи­та про­тив ме­нин­гит е вак­си­на­та. Тя не е за­дъл­жи­тел­на, но ако се без­по­ко­и­те за сво­е­то де­те, мо­же да по­мо­ли­те да го вак­си­ни­рат. Са­мо че то тряб­ва да бъ­де аб­со­лют­но здра­во в то­зи мо­мент - ни­как­ва тем­пе­ра­ту­ра, ни­как­ви ин­фек­ции.Във все­ки слу­чай, пър­во, за­ве­де­те де­те­то на прег­лед, от­къ­де­то ще ви на­со­чат за про­це­ду­ра­та вак­си­ни­ра­не. Ин­жек­ци­я­та се пос­та­вя обик­но­ве­но в ра­мо­то или бед­ро­то. По­на­ся се срав­ни­тел­но ле­ко, са­мо в ред­ки слу­чаи мо­же да се по­я­ви за­чер­вя­ва­не или ле­ко по­кач­ва­не на тем­пе­ра­ту­ра­та. След ден-два всич­ко ще се нор­ма­ли­зи­ра, а след още из­вес­т­но вре­ме ще се из­ра­бо­ти за­щит­ни­ят иму­ни­тет, кой­то ще трае 3 до 5 го­ди­ни.

Ваксинирайте децата ..Само това мога да ви кажа...

и не ща никой да ми се закача за мнението с врели некипели за "световната конспирация срещу здравето и правенето на пари от ваксините"!!!!

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 01:40 от Пиги®

Общи условия

Активация на акаунт