Септември'09 - 12

• 11 912
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
  bouquet Добро утро и от мен мили момичета!Надявам се всички да сте добре , аз горе долу се преборих с гадното повръщане, но пък сега ме е натиснала една сънливост Tired все ми се спи ooooh! т.е. аз съм на принципа ако не повръщам ще спя и така  ooooh!
Ianita28 много ти благодаря ,че си се сетила за мен , но гледам още не са ме включили в списъчето newsm78
Пожелавам Ви лек и успешен ден!

# 136
Добро утро момичета!

Аз съм все така болна, е такова чудо не ми се е случвало, вече цяла седмица. През нощта станах на няколко пъти да си слагам капки в носа, че просто не можех да дишам, а на листовката им пише, че не се препоръчват за бременни.  Rolling Eyes Надявам се, че не съм навредила на бебето, но просто вече се побърквам. Малката снощи я оставих у свеки, че тя днес почива, та се надявам поне тя да удържи фронта и да си остане здравичка.

electra, то ние с първото дете също бяхме така, само взехме дървена кошарка от братовчедка ми и я сложихме в хола при нас, защото това е най-голямата ни стая. Тогава стаята, която сега е детска, още не я бяхме ремонтирали и я ползвахме само за склад. Ремонтирахме я чако когато малката стана на годинка и преместихме леглото й там. Но сега за бебето ще ползвам от преносимите кошари, знам че ще ми бъде по-удобно.

anita29, Ianita28 стискам палци за прегледите ви. После задължително да пишете.

Gorska_Kitka, аз много се вглеждам в сънищата, защото постянно сънувам и след това дълго време ги помня. Сигурна съм, че твоя сън е добър знак, още повече че си се почувствала много спокойна. Явно някой много ще се грижи за теб по време на раждането ти. Стискам палци да е така.

villi, tsveta бързо да оздравяват дечицата ви!

# 137
Киара, ако си спомням добре беше писала, че капките ти съдържат Ксилометазалин, нали? Аз имам опит от едно време - Ксилометазолинът изсушава ужасно много лигавицата на носа и води до пристрастряване! Това без майтап. Не можех да дишам и два часа без него, ставала съм по сто пъти на нощ да го капя... Затова сега избягвам.. Нали знаете какво казват хората - с лекарства хремата минава да една седмица, а без лекарства - за седем дни  Wink
Много четох от вчера... и всичко забравих...  ooooh! СТо теми се обсъждаха, а сега не си спомням нито една...
Не сме купили нищо за бебето, като се замисля то всичко ще си има от каката - ня е в началото на октомври. Е, не че няма да купим, но ще е минимално. Имаме си и преносима кошара, Невена вече спи в дървена, така че просто ще сместим и кошарата в спалнята... и ще се прескачаме... Това е, няма място, не можем да направим кой знае какъв ремон, защото сме под наем...
Преди да започне така наречената криза се включихме в един строеж, теглихме кредит за първоначална вноска и стовихме ипотечния за тази година (миналата беше "на зелено" и не ни даваха). Сега - на никъде. Банките вече дават само на акт 16, а в нашия предварителен договор пише, че трябва да плащаме на акт 14. Отделно строителите също усетиха някакви затруднения, сега строежът е спрян.. Абе гадна работа, не знаем и ние накъзде отиват нещата... Те си трайкат, ние също... За в момента това ни устройва, но... Както и да е, отплеснах се...
За мъжете - моя е средна хубост - на моменти е супер, в други - ще се изядем, такива скандали си заформяме... Ма си го обичам, такъв съм си го избрала и ще си го търпя. Освен това избухванията са рядкост и бързо ни минава и на двамата. Отделно, че накрая в почти всички случаи става на моето  Rolling Eyes...
Наде, относно цигарите... Ако си търсиш компания за сутришното кафе с цигарка - мога да се присъединя.  Embarassed Е, не пуша всеки ден, но понякога така ми се иска... че си паля  Blush Има други дни, в които наприме въобще не се и сещам... В началото ми се гадеше от дима, та ми беше по-лесно да се сдържам, но сега... Не мисля, че е толкова осъдително, все пак хора сме и не всички сме с желязна воля...
Контесата, пратих ти паролата за албума  Hug
На новите майчета - добре дошли, разкажете ни повечко за себе си  Simple Smile
Аз другата седмица мисля да ходя пак на преглед. Надинка правилно писа, че са свели видеозоните само до 3 по здравна каса. На мен ми казаха, че ако искам и всеки път ще ме гледа - таксата е 10 лв. Не е кой знае колко, така че се ядва.
Момичетата, които са скоро на прегледи - чакаме добир новини!
Това за днес, сигурно има нещо, което несъм написала, но пусти мозък... изглажда се напоследък...

# 138
  • София
Здравейте,
Да се похваля и с добри новини, днес трети ден по ред не повръщам  newsm44 , май таблетките Емил наистина действат.
Иначе и аз усещам матката, специално когато се протягам да взимам чиниите, те са сложени в горния шкаф. Много е странно, но и хубаво по същото време. Аз мисля, че усещам бебето, дали не е прекалено рано??? Няколко пъти усетих нещо като мускулен спазъм, но малко по различно, не знам дали е бебето  newsm78

# 139
  • София
kiαrrα, специално за запушен нос използвам Sterimar spray. Това е чиста морска водичка, не може по никакъв начин да ти навреди, изписва се и на кърмачета. Така че можеш да пробваш. Иначе ксилометазолинът не се препоръчва да се използва повече от 5 пъти на ден, и то за небременни, при нас сега не знам как стоят нещата.
Mirinda , това с апартамента ви е много гадно. Нашите строители го погодиха този номер на хората, закупили си апартаменти в съседния до нас блок. Сума ти пари им взеха, сега го замразиха, седи си на акт 14. Наши приятели също се набутаха там, не им завиждам направо. Сума ти пари дадоха хората. Дано се раздвижат нещата скоро, че иначе лошо Praynig

# 140
electra, Mirinda до онзи ден ползвах спрея на Олинт, който съдържа ксилометазолин, но ефектът беше нулев. Затова тази нощ като се събудих от това, че не мога да дишам (секрета е много гъст и запушва синусите ми и не мога въобще да се издухам) и станах и си сложих Виброцил. С него ми стана малко по-добре, поне едната ноздра се отпуши, но сутринта прочетох, че не се препоръчва за бременни. Сега дишам през устата, главата адски ме боли от опитите ми да се издухам (извинявам се за подробното описание  Embarassed). Мажа носа си и с едно кремче на Хималая, дето е като едновремешното Виатнамско чудо, но и от него ефекта е краткотраен. Абе ужас, не искам повече да ви товаря с моите глупости.

Относно мъжете, аз незнам какво да кажа за моя. На моменти е супер, но в повечето случаи постоянно сме на нож и спорим за всичко. Почти всеки ден се караме за нещо, но някак съм свикнала с това и не обръщам особено внимание. Все пак сме заедно от осем години и винаги сме били така. След като се скараме сериозно, поне един час не си говорим, но накрая той не издържа, щото бързо му минава и започва да ми приказва някакви смешки, за да ме разсмее. Абе като децата сме малко. Явно и двамата сме някакви мазохисти и без да се скараме, не можем. Имам чувството, че в противен случай много бързо ще ни доскучае и бързо ще си омръзнем. Абе въпреки многото му недостатъци, много си го обичам и не го заменям с никой друг.

# 141
киара, и аз щях да ти препоръчам този спрей с чиста морска вода, който ти го е препоръчала електра. И на бебчетата го дават за запушен нос... Ох, знам колко е гадно да ти е запушен носа.. Мен лично не ме свърта на едно място. Искрено ти пожелавам да се оправиш по- скоро, че си е голямо мъчение това.
Що се отнася до съня, може би е провокиран от това, че покрай мене има доста приятелки и познати, родили в Тина Киркова. Незнам.. Но се надявам наистина като дойде момента, да попадна на готини хора, които много да се грижат за мен и да ме карат да се чувствам спокойна Simple Smile

Покахонтас, радвам се, че гаденето ти е поуминало с тези таблетки. Аз се надявам скоро да ми мине и на мен. Аз нямам баш толкова тежки оплаквания като тебе, но въпреки всичко е неприятно, и то много...
Покахонтас, изцяло възможно е вече да усещаш бебчето.. Доколкото съм чела, най- рано се усеща в 14 седмица... Така, че може би е бебо.. Повечето мами определят усещането като пърхане на пеперуда, като пукане на балончета, като мускулен спазъм евентуално, но аз вярвам че е много индивидуално.

Миринда, и ние сме се насочили към сгъваема кошарка.. Има страхотни. Много са удобни и много практични.
офф Миринда, с тези строежи и на мен ми "побеляха" косите. Ние пък чакаме да ни издадат нашия акт 16. Искрено се надявам да е по- скоро. Всичко е оправено, цялата кооперация е готова изцяло, само акта си го чакаме... Вече повечето хора сме се нанесли и търпеливо си чакаме, макар че аз много често губя търпение, прихвам в сълзи и мъжо ме успокоява... Ясно ми е, че и да се тюхкам, и да не се тюхкам, нищо не мога да направя по въпроса.. Остава само да чакаме.. Надявам се наистина по- скоро вече да имаме акт 16...  Praynig

Аз още никъде не съм ходила по магазини да гледам нито за колички, нито за кошарки, нито за дрешки. Все си мисля, че е още рано.. А аз имам навика всичко в последния момент  Rolling Eyes Е, надали този път ще го оставя до последно. Но поне имам идея откъде ще се пазарува, така че живот и здраве поне да дойде Юни месец и ще ходим на пазар. Ще купуваме всичко накуп:) Ще си направя списък, така че с едно ходене да вземем всичко необходимо.. поне за началото Simple Smile

# 142
  • София
Покахонтас, радвам се, че гаденето ти е поуминало с тези таблетки. Аз се надявам скоро да ми мине и на мен. Аз нямам баш толкова тежки оплаквания като тебе, но въпреки всичко е неприятно, и то много...

Gorska_Kitka, аз не исках да взимам никакви лекарства  Crossing Arms , но тези таблетки съдържат само витамин Б6, и се препоръчват специално за бременни жени. Не че искам да ги рекламирам, но ако наистина ти е зле и не можеш да се оправиш по друг начин, можеш да ги пробваш. може би ще се чувстваш и ти малко по добре.  Hug

# 143
  • София
А относно бебето, забравих да ви споделям, мъжът ми е уникален  Joy Като му казах, че бебето мърда и той веднага си сложи ръката върху корема, ама бебето спря (даже не съм сигурна, че може да се усеща с ръката). Та той реши да ми бръкне в пъпа, за да го накара да се размърда  Joy Joy Joy Казах му, че това не е дистанционно за бебета  Joy

# 144
eee хайде да оздравявате всички! не е хубаво така..
имате по едно чайче от мен

ние вчера с таткото се боцкахме и излязохме че аз съм рх - а той + .. та на 1април съм на бхс и за антитела..
някой ако знае нещо по-съществено да сподели Simple Smile ще съм благодарна

# 145
Аз от толкова осцилококцинум вече съм и с температура и съответно на колдрекс.
А за акт 16 цяла сутрин чакам комисията  #2gunfire.... Иначе от две седмици има залепена табела на входа осигурете достъп до апартаментите и аз чинно си чакам, но .......два часа вече нищо..........

# 146
Оф ще опитам и със Стеримар, че не издържам вече.

aguto, моята кума е с отрицателен резус фактор, а мъжът й е с положителен. Единственото, което знам от нея е, че я наблюдаваха по-често от останалите бременни, но ето че вече си роди две живи и здрави дечица. Мисля, че трябваше нещо да й вливат, ама дали не беше непосредствено преди раждането, вече не помня. Като се чуя с нея, ще я разпитам по-подробно.

pocahontas80 е твоя мъж ме уби.  Laughing Моят пък не се вълнува особено от тези неща и това малко ме натъжава. Като цяло се чувства неловко в компанията на бременни жени, и както първият път, така и сега, не смее дори да ме погали по корема. Но пък има напредък, този път се съгласи да дойде на поне една консултация с мен, за да види бебчето на екрана, че от снимките нищо не можел да различи. Така че като започне док да ме гледа през корема, ще го заведа.

Gorska_Kitka и аз ще раждам в Тина Киркова и вече на няколко пъти сънувах, че съм там. Явно подсъзнателно вече нямам търпение да дойде момента. Аз пазя само хубави спомени оттам, така че наистина искам да дойде по-скоро септември и да преживея всичко отново.

Момичета, искрено ви съчувствам за тези проблеми с жилищата. Това си е невероятно хабене на нерви. Пожелавам на всички ви най-късно до септември всички да сте си получили акт 16 и да се радвате на новите си жилища.

# 147
  • София
Че става дума за Тина Киркова, има ли мами, които вече са раждали там? Защото и аз се замислих за тази болница, единственото, което ме притеснява е, че чух, че там има много циганки, това вярно ли е? Иначе гледам техните ВИП пакети, не са много скъпи и с мъжът ми мислим, че засега звучи добре, но не сме решили още (има време до тогава).

# 148
pocahontas80, аз там родих дъщеря си със секцио по медицински показатели. Ами аз съм си доволна, но и преди съм писала, че зависи какво очаква жената. Аз не съм от претенциозните, не ми е пречело това, че бях в стая с още две момичета, дори напротив, беше ни много весело. Циганки има, да но те бяха отделени от нас. В смисъл, че българките бяха настанени в първата част от стаите, а в последните стаи бяха те. Общо взето персонала гледаше да не ни смесва. ВИП пакетите наистина са добри, но аз лично не бих избрала да съм във ВИП стая и ще ти кажа защо. Значи ако избера напълно самостоятелна стая е ок, но в никакъв случай няма да може някой постоянно да е при мен, а ако остана сама ще полудея. Вярвай ми в този момент последното нещо, което съм искала е да остана сама. Другия вариант е двойна стая, но тогава постоянно ще идват роднините и приятелите на другото момиче, а бебетата ще са при вас и постоянно ще се чудиш дали няма да лепнат някой вирус на вас или на малките човечета. А не можеш за забраниш другото момиче да има посетители. Затова моя избор отново ще бъде да съм си на втория етаж и дано док отново успее да ме уреди в тройната стая, че другите са с повече легла.

Извинявам се че стана дълго, ама исках да обясня моята гледна точка. Според мен е оправдано да си в самостоятелна стая, но постоянно да има човек при теб, било то мъжът ти, било някой друг. Каквото и да решиш, нека е най-доброто за теб!  Hug

# 149
  • Испания и Стара Загора
Здравейте,
тъкмо се връщам от консултация.Всичко е наред.Чухме сърцето на бебето.Резултатите от БХС са отлични.Естествено,АГ ми се скара ,че съм качила 2.5кг.Но аз мисля,че за 4м,до сега,вървя много добре.Общо съм плюс 3.5кг.Но тук са болни на тази тема.Каза ми да спра да ям сладко ,и повече разходки.Изписа ми желязо и витамини за бременни.Но като започна витамините ,спирам фолиевата к-на,защото във витамините имало достатъчно.
Ами това е за сега. Peace

Общи условия

Активация на акаунт