Септември'09 - 12

• 12 015
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
Днес ходих на 1-ва консултация-бебе е ок.Вече го усещам.
В Плевен няма витамини Пренатал  ooooh! Щото си наумих да пия от тях, та сега май сестра ми от София ще ми носи. Ще чакам резултати кръв,цито,микоро и ще отдъхна май.
За една седмица маанах 3 парацетамола - сцепи ме глава и хрема.Няма отърване-като не мога да се излекувам на веднъж, се влача все така. Докторът даже ми каза,че можело и Аналгин - озадачи ме, но няма да пия.

# 151
  • Испания и Стара Загора
Atrakcia Аналгин може във втория триместър само под лекарски контрол.Щом Док ти е казал,значи може. Peace

# 152
Писах на няколко пъти, но прозорецът ми забива и изтрива написаното, така че с едно изречение, бях при друга лекарка за ЖК и тя ми каза, че бебето е МОМЧЕ. Даже се учуди, че не са ми казали миналата седмица на скрининга. И се оказва, че моята интуиция не е вярна , а на таткото  Mr. Green.

# 153
  • София
Kiarra, благодаря ти за отговора, аз мислих за ВИП пакет защото искам мъжът ми да може да стои повече с нас, а пък аз не съм много социален човек, така че мисля че няма да ми е скучно сама. Иначе и аз не се смятам за претенциозна, просто ми е по спокойно като има познати хора покрай мен, още повече че аз съм чужденка и умирам от страх да не трябва да обяснявам нещо на лекар и те да не ме разберат, или обратното. Просто искам мъжът ми да е до мен, за всеки случай  Rolling Eyes

# 154
  • Габрово
Ох, като ме няма известно време и се насъбере много за четене, направо забравям на финала какво съм прочела.
Та да си кажа и ние с моя понеже доста се караме и аз като се ядосам и хващам пътя и заминавам в съседния град при баба и дядо за ден, два и после като се върна съм нов човек и много се обичаме.
Та сега там бях тия дни и даже си повдигнах вчера духът като се подстригах на каре и си направих кичури и си купих един много хубав спортен комплект, който е удобен за бременни.
За цигарите да си кажа, но вчера и днес изпуших по една сутринта с кафето, ама с лечебна цел за да мога да отида до тоалетна, но ще гледам да не ми става навик де макар, че сега като не ми се гади  вероятно пак ще почне яко да ми се пуши.

# 155
Ейй ама и моите цигари са с лечебна цел, да не си мислите нещо друго.
А пък за тъпия акт 16 чаках, чаках и реших да се поразмърдам и да оставя ключа на портиера и се оказа, че те си били заминали, ама как така са ме подминали не разбрах, бях си намалила и звука на тв-то и пералня не съм пускала.........
А на вас тежко ли ви е и да ям и да не ям все ми е тежко, ще кажеш, че съм преяла или съм изпила два литра вода на екс. А си хапвам ужасно малко като количество, когато усетя глад, което всъщност не ми се случва изобщо, непрекъснато все някаква тежест имам в корема, ужасно е просто.........
Но след раждането ще се оправи всичко.

# 156
Здравейте момичета.
Киара аз бях така първо с течащ нос поле пък с запушен. Направи си физиологичен разтвор 10 мл ( има го във всички аптеки и е стотинки ) с 4-5 капки прополис ( пак от аптеките ). Можеш да капваш през час два и не е вредно.
Другия вариант е в чаена чашка вода да разтвориш една равна чаена лъжичка морска сол. И капваш в носа пак така когато се сетиш.
aguto аз съм с отрицателна кръвна група, мъжо е с положителна. Не се шашкай няма нищо страшно. Ще ти правят едно допълнително изследване ( около 3-4 пъти през цялата бременост ) - кумбс се казва, нищо особено не е взима се кръв от вената.
После като се роди бебче, ако е с положителна кръвна група до 72 часа ще ти сложат  инжекция с имуноглобулин за да няма проблеми при следваща бременост.
Адриян се роди положителна кръвна група и както виждаш сега си се радвам на нормално протичаща втора бременост и прекрасно момченце.

За покупките и ние няма да пазарим много неща. Имаме си дрешки много и все запазени и понеже не робувам на цветовете ще ме устройват повечето дори и второто детенце да е девойка. Ще вземем само една от преносимите кошари, че Ади си спи в неговото си легълце, а второ такова дървено няма къде да побера. И количката ще си сменя, че старата не се оказа баш по вкуса ми. Та така.

# 157
  • София
Здравейте Simple Smile
kiαrrα относно виброцила не се притеснявай, както и ксилометазолина - за 10 дни няма да станеш пристрастена или да навредиш на бебо. Миналата бременност ги капах 2 месеца, всичко си беше оки, при мен се подуваше лигавицата, а след това излезе друг проблем, въпросните капки ми бяха изписани от доктор/уши нос гърло и аг специалист/така че споко. Със стеримара не лекуваш хремата, а само временно отпушваш носа. Малко бабешки рецепти ако искаш: настъргваш 1 глава кромид лук, прецеждаш през памук и капеш през 3 4 часа по 2 3 капки...много помага и лекува, ако хремата е гадна с гадни хъъммм сополи/сори/ Направеното количество може да седи само 8 часа, после наново, аз правя по половин глава кромид лук, доста е гадно...но помага. Другото е 10 мм физиологичен разтвор, по аптеките има в ампулки по 5 мм и 10 капки прополис/клеева тинктура/.  Със сигурност е по добре да дишаш за да доставяш необходимото количество кислород на тебе и бебо. Запушения нос води до сърцебиене и т.н.
aguto снаха ми беше с RH отрицателно, всеки месец я изследваха за антитела....в нета има доста информация, да не ти преразказвам. Подсещам те за ваксина, която уж се поемала от здравната каса, но след това се оказва, че в болниците я няма и ти трябва да си я купиш/струва около 120 лв/бие се след раждането, но при всички случаи наблюдаващият те лекар ще те осветли по въпроса.
Atrakciaпренатала го пуснаха скоро и в Сф, но е по-различенот предишния...поне този преди 2 години, аз си пазя едно шишенце от предишната бременност, но сегашния е доста по изкуствен и липсват  ония растителни неща, дето го имаше в предишния.
pocahontas80 живот и здраве и аз съм си избрала Тина Киркова и предния път бях там, в двоен ВИП. Относно опасенията за родата, си мисля, че всички се съобразяват, все пак това са малки бебета и не е нужно да им висят 100 човека на главата. Може и да съм попаднала на жена, но и при мен и при нея дойдоха точно   2 пъти за около 30 минути за целия престои. Аз самата, нямах желание да седат повече, явно и др.момиче беше на това мнение. Отказах единичев ВИп, точно защото исках да си говоря с някого, които е на същия хал като мен. Не си мислете, че родата ще ви разбере, защо би болят циците като ви слиза кърмата или ще са ви много от полза като почнете да се цедите. Колкото по-малко съветници, толково по-добре Peace Обикновено всички са по-опитни от вас и вие слушате всички/имам предвид родата/...което не е най-правилното.
Брех стана дълго....ама не съм писала 2 дена Wink

# 158
anita29, Atrakcia браво за хубавите новини.

Atrakcia теб са те озадачили с аналгина, а мен с аспирина. Онзи ден като звъннах на док, тя ми каза да си взема и аспирин с вит.С, а сто пъти прочетох, че аспирина не трябва да се приема по време на бременност. Та не посмях да си го купя.

gingerina, е хайде честито! Значи ще купувате сини дрешки.  Grinning Аз другата седмица ще ходя пак на консултация, дано да се види нещо, макар че е още много рано.

pocahontas80, щом за теб не е проблем да седиш самичка в стая, то тогава си избери ВИП-а. Просто аз щях да издивея сама, а може би имах и късмет с момичетата, които ми се паднаха в стаята, бяха страхотни. А и това, че си чужденка няма никакво значение, не бива да се притесняваш от нищо. Като гледам колко добре пишеш и се изразяваш, просто не мога да повярвам, че някой доктор няма да те разбере. Така че бъди спокойна и ще видиш, че всичко ще е наред.  Hug

valkata78  ама хайде пусни снимка на новата прическа, де... Сигурно изглеждаш страхотно. И аз на осми март се накъдрих с къдрин и това за мен беше огромна промяна и въобще не съжалявам. Определено подобни действия действат много освежаващо. А явно и хормоните сега си казват думата.  Laughing

*clara*, EmiR благодаря ви за съветите.  Hug Определено ще се възползвам, че ми писна да дишам като парен локомотив. Много сте мили, наистина.  Heart Eyes

*clara* мила изчисти си пощенската кутия, че не мога да ти пратя ЛС.  Wink

Днес въпреки неразположението си, съм много превъзбудена, защото вчера мъжът ми капарира една детска стая и днес ще я докара с един приятел. Всичко стана много спонтанно и адски се вълнувам. Довечера като я сглобим ще я снимам. В крайна сметка е с легло на два етажа, но долното легло е под ъгъл спрямо горното. Абе не мога да го обясня. Та сега го чакам...

# 159
Ако дойдете в някоя от болниците тук, ще разберете какво е рода  Grinning . Първият път като видях изпаднах в ужас - родилката, бебето, съпруга, родителите, свекъра и свекървата, братовчедите от всички страни, приятелите..... и всичко това всяка вечер до 12 часа + шума на 1-2 телевизора. Ако имаш здрави нерви и пренебрегнеш всичко това, може дори да се чувстваш много добре, винаги е весело, хората са добри, винаги помагат при нужда  Grinning .

Ние също строим в момента. На мен ми е криво, че не мога да контролирам всичко както ми се иска. Преди тичах непрекъснато по магазините да избирам разни неща, сега гледам бързо-бързо само да свърши по-бързо и парите свършват. Пари за кухня не остават и съм се замислила дали може да се гледа бебе без кухня. Новото жилище е доста по-хубаво от това, в което живеем, по-светло, два пъти по-голямо...., аз и без това не готвя особено често.... не знам.

# 160
Привет!
Преди малко се върнах от АГ. С бебчето засега всичко е наред, подскачаше нагоре-надолу в коремчето, махаше с ръчички, толкова се разчувствах, че чак се разплаках! Днес пол не видяхме, но пък си има 2 ръчички, 2 крачета, дълго е 66 мм., да чукна на дърво, доки каза, че всичко му е наред! Към 10.04. ще правя БХС.
Много ме боли корем пак, и кръста... Изписа ми Но-шпа - 3 х 1 т. на ден.
Каза ми да лежа повече и да почивам. Как да стане като и на работа трябва да се ходи?
Анита, радвам се за добрите новини!
Що се отнася за жилищата - аз си мечтая за самостоятелно, но като гледам скоро няма да я бъде тази, ще си живеем при свекито и това си е!
Аз ви оставям, лягам да дремна малко!

Поздрави на всички!

# 161
  • София
Ianita28, много се радвам за вас, прекрасно е да с видиш бебето как мърда. А относно пола, може би е по добре да не знаеш докато не се знае със сигурност. на нас ни казаха, че ще е момиче в 12-та седмица, ама не е сигурно, и сега се настроих за момиче и ще съм малко разочарована ако не е така, не че има значение, да е живо и здраво.
Аиде момичета,пожелавам ви приятна вечер, аз потеглям към вкъщи, че ме чака мъжът долу   car003

# 162
pocahontas, много се смях на това, което съпруга ти е направил в желание да усети бебо Simple Smile Прочетох, че си чужденка.. Мога да ти кажа, че така добре се изразяваш на български, че изобщо не ти личи Wink Даже си по- добра в изказването и граматиката от много българи Simple Smile

kiarra, аз първоначално мислех за ВИП стаи, ама после реших, че ще ми е много скучно сама или с още една жена. Аз обичам да си контактувам с хората. А и сигурно ще ми се отрази добре някоя мама, която ще ражда за втори път да сподели опитностите си.
Между другото, ние май с тебе вървим заедно, та кой знае- може да се засечем в Тина Киркова, а може и в една стая да ни сложат Simple Smile кой знае Wink

Атракция, анита- прекрасни новини Simple Smile Дано бебчетата са добре и занапред Simple Smile

gingerina, честито момченце Simple Smile   bouquet

Valkata, и на мен карето много ми харесва като прическа, ама на моята коса хич не стои добре. Радвам се, че си изкарала хубаво. Определено промяната на визия и местоположение има благотворен ефект върху настроението Simple Smile Що се отнася до цигарите- не мисля, че 2 цигари ще се отразят толкова отрицателно...

ауууууууу неки, това с родата е ужас... Аз бих се изнервила ако моята рода се изтъпани цялата на свиждане, а камо ли ако е родата на някой друг...

Ianita, наистина те разбирам колко си развълнувана Simple Smile И аз предния път като водях как рита с краченца и пърха с ръчички щях да се разплача от радост..

# 163
neky, направо си го представих това с родата. Майка ми има гръцки корен и миналата година ходихме на гости на братовчедите й и като се събра родата, не можахме да се съберем на една маса. И те говорят на гръцки, а от нас само баба говори и само кимахме без да разбираме нищо. А те едни сърдечни и много гръмогласни. Беше много весело, но само като си представих цялата тая купчина народ да идва на свиждане в болница, направо настръхнах...  Laughing

Ianita28, много се радвам за прекрасните новини. Искам оттук нататък само такива новини да чета от вас, мили момичета.

Gorska_Kitka напълно сме на едно мнение. Когато родих, едно от момичетата в стаята й беше за втори път и много ми помогна със съвети за кърменето, абе изобщо с нея ми беше много спокойно. И така хубаво си лафихме, че направо не усетих как минаха пет дни, направо не ми се прибираше вкъщи. Аз също съм забелязала, че с теб вървим заедно, само че аз като съм секцио, сигурно ще ми го насрочат около седмица преди термин, но нищо не се знае. Ехаааа ако родим заедно, направо ще е страхотно. Тъкмо ще се запознаем и на живо.  Flutter

# 164
kiarra, то си е Божа работа Simple Smile моето може да тръгне да се ражда седмица по- рано Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт