Септември'09 - 12

• 12 025
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
д-р Георгиева Майчин Дом  Party

# 211
ЕмиР, мерси за инфото за Велковски, прави ми впечатление,че си много добре информирана по всички теми!   bouquet

# 212
  • София
А мен даже не ме премериха и претеглиха като отидох за ЖК. Вярно , че се изложих много. Като си загубих направлението от личната лекарка, взето с толкова зор. И си платих прегледа и изследванията ще си платя. Ама попълних някаква карта и очаквах да ме претеглят и да ми измерят кръвното.
pocahontas80, мен ме заинтригува с този град (е мечките малко  Shocked)

Нещо не ми звучи нормално това, моята лекарка даже ми каза, че ако имам нужда от още едно направление да ходя, че ще ми даде без проблем. Пък и имам една приятелка, на която лекарката й е избягала без предупреждение (т.е. е напуснала клиниката), и на нея личната й лекарка й даде друго направление (а тя беше 5-ти месец тогава).
Не мисля, че е нормално да си плащаш, все пак всеки месец плащаш от заплатата, и то за какво? Иди и си поискай направление, според мен.

# 213
slato аз ще ходя на ранна ФМ при доц.Томова утре и ще кажа как е. Жената беше много любезна и ми записа час, а при другите доктори ми отказаха - било късно вече / един месец по-рано /  Close Смятам като отида да си запиша и за следващата ФМ.

# 214
  • София
Eden все пак съм раждала преди две години Wink Велковски ми го препоръча наблюдаващата лекарка на предишната бременност. Сега се записах при Спасов, защото Фемина ми е по близко /а трябва стройна отганизация при моето отсъстиве за гледане на Кати/ и четох в нета добри неща за него...та това е....явно ми е в повечко свободното време и се ровя повечко в нета Sunglasses

# 215
Emir, ти ме озадачаваш... Преди малко се обадих във Фемина и ми казаха, че чак след 1 Април ще записват за Май месец. Още било рано....  Shocked

# 216
Днес преди да отида на обяд, се качвам на един кантар като очаквам, че съм отслабнала или поне съм си н асъщите кг.
И познайте - 1 кг. нагоре, т.е. вече съм 54 кг., но с дрехите и ботите съответно!  #2gunfire
И уж 2 дни ядох без хляб, а то гледай какво стана... скоро май ще започна да се търкалям  Joy #Crazy
Аз ще правя ранния БХС към 9,04, когато ще съм вече в 16 г.с.
Вчера доки ми качи клипчета на диск, но не мога да ги отворя, защото ми трябва някакъв плеър, който не мога да открия в нета!

Поздрави на всички!

# 217
  • София
 Gorska_Kitka вчера си записах час за др Спасов, той прави само фетална ехокардиография. Казаха, че до 10 май нямат свободни часове и да звънна към 18,30 след разговор с него да се уточни кога ще приема...та дните които уточни той бяха 12 15 и 19 май. Иначе аз си записах час за Димитрова за ФМ в началото на месец март за 29.04...като ми обясниха, че в началото на всеки месец записват за следващия. Ако държиж за Спасов да запишеш час, кажи, че вчера си звъняла и е трябвало да уточнят дали ще приема след 10 май.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 16:39 от EmiR

# 218
Gorska_Kitka вчера си записах час за др Спасов, той прави само фетална ехокардиография. Казаха, че до 10 май нямат свободни часове и да звънна към 18,30 след разговор с него да се уточни кога ще приема...та дните които уточни той бяха 12 15 и 19 май. Иначе аз си записах час за Димитрова за ФМ в началото на месец март за 29.04...като ми обясниха, че в началото на всеки месец записват за следващия. Ако държиж за Спасов да запишеш час, кажи, че вчера си звъняла и е трябвало да уточнят дали ще приема след 10 май.

Аз бях решила да отида при Спасов, сега се обадих и си записах час за при него за 12 май. Преглежда само след обяд. За ФМ ми казаха, че за май месец трябва да се обадя началото на април. За Димитрова таксата същата ли е? Някой бил ли е при Врагалева?
много въпроси ooooh!

# 219
pocahontas80 , права си , но аз съм си виновна, не ми се разправяше и чакаше повече. Защото както казах, чаках много време при личната лекарка докато дойде и докато ме приеме (бях разказвала, че накрая и скандал и вдигнахме с една майка, защото лекарката дойде с един час закъснение и прие жена, която дойде много след нас). А при тази лекарка за ЖК също се чака много, отидох с час 10,30 и след 11,30 ме прие. Други часове при нея има за април, а аз вече закъснявам с регистрирането и изследванията. Затова платих, просто си спестих много време и разправии още, пък аз съм си виновна в крайна сметка. Разбрахме се като ида април, да и занеса направление и така.
mam_ma, аз ходя при Врагалева по принцип и за ФМ бях при нея. Доволна съм, общо взето обяснява подробно. Не се чака и много за час. Колкото дали е добър диагностик аз сама не мога да преценя, но прочетох хубави мнения из Интернет и реших да и се доверя.
Ianita28 , с какви разширения ти са файловете ? Моите са ави , а имаше и такива с разширения, които се четели само от ехографа.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 17:04 от gingerina

# 220
  • София
Не знам Gingerina, моята лична лекарка ме взима без час (въпреки че по принцип е с предварително записване). Тя каза, че бременните жени са с приоритет, и оттогава не чакам...Лошото е, че да искаш да я смениш не можеш до юни месец, май  Sad

# 221
  • София
mam_ma   др Врагалева ми следи бременноста...така да се каже...препоръчаха ми я и при нея доста по лесно се записва час...преглежда внимателно, спазва си часовете. За разчитане на резултати/БХС/ приема и без час, в понеделник ще ходя за резултати от микробиология при нея пак без час. Обяснява добре и като питаш ти отговаря/стига да не прекаляваш де/ Когато се записах при нея, вече бях записала час и при Димитрова newsm78 /щото съм бързакова/  а и незнаех, дали ще се навие да ми след бременността. А те и двете гледат на 3Д реално и може би часа за Димитрова ще трябва да го откажа newsm78. ММдааа ще трябва да я питам все пак, да не стане кофти... Thinking

# 222
dd2 , да , за същия център става дума, просто по инерция сложих и едно "света" Grinning и аз съм за втората ФМ при Янкова /20г.с./,и следващата седмица - пак там на фетална ехокардиография. Питах за Велковски,но явно никой не е ходил при него?  Thinking

Eden, aма ти имаш ли вече записани часове??? Аз да не взема да изостана  Shocked Янкова ли ти каза да ходиш на фетална ехокардиография. Бях чела, че тя се прави само при съмнения за проблем, или не е така? newsm78.  Разкажи по-подробно, моля!  Hug

Anita, тук http://fema-bg.com/index.php?m=917&lang=1 пише, че в 4-я месец е нормално да се появи кръвотечение от носа ... и други интересни неща  Laughing

# 223
ЕмиР, за кога ти е часа при Димитрова? Дали бих могла да го ползвам,ако ни съвпадат седмиците горе-долу? Аз така или иначе имам час при Янкова,но ми се струва че нейния апарат не е 3Д- тоест изображението си е черно-бяло, като при нормален ехограф,само е малко по-ясно.

# 224
дд2, аз ще я правя по предписание, защото на ранната ФМ имах по-висок риск от Даун, след това правих и БХС-резултатите бяха ок-но в МД ми препоръчаха да направя и ехокардиографията. А съм вече записана,защото ми следят бременността в Тина Киркова, където работи и Янкова и винаги насочват към нея Wink

Общи условия

Активация на акаунт