Септември'09 - 12

• 12 019
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А да питам аз, като си сама в стаята (да предположим), ако имаш нужда от нещо или не се справиш с бебето  Embarassed (че аз не знам какво и как трябва се прави Blush ), имаш ли някакво копче там да извикаш помощ, или как изобщо се процедира? Някои знае ли?

# 196
Здравейте,
 не съм писала отдавна...
Добре дошли на всички нови майчета. Hug
За сега мисля, че всичко е наред. Вече по-рядко ми става лошо и почти не повръщам Simple Smile
Иначе и аз имам болки ниско в корема, но док ми каза да пия но-шпа.
Не съм правила БХС, но ми казаха да го направя между 16 и 19 седмица. Освен това ми препоръчаха да си направя ФМ при доц. Томова /София/ 21-22г.с.. Някой ходил ли е при нея?
Лошото е, че направих една гнойна ангина + отит, та се наложи 6дни да пия Оспамокс, но док каза, че инфекцията е по-страшна за бебо от антибиотика.
Онзи ден бяхме при док видяхме едно бебче, което за 2мин на застана мирно, та едва му измериха главичката

ХУбав ден на всички от мен Hug

# 197
mam_ma, наистина е много разочароващо да не можеш всеки път да си гледаш бебо, ама в повечето случаи по здравната каса е така...
Моя лекар обаче ме гледа всеки път. Той ми е голям фаворит... Страхотен човек и професионалист... и като се заприказваме на философски теми и минава времето... Чакам с нетърпение да ходя пак на консултация Април месец и да видя малкото съкровище колко е порастнало и дали е добре.
mam_ma, ти можеш ако искаш пак да си го гледаш, но трябва да помолиш лекаря и сигурно ще се наложи да си платиш.
За ФМ, смятам да ходя към 20-21 седмица... и като се замисля вече идва време да се записвам  newsm78

pocahontas, аз имам много добра приятелка от Брашов.. Всеки път ни кани да й ходим на гости, но все още не сме се наканили.
А що се отнася до помощта- би трябвало да има някаква сигнализация... Освен това мисля, че в никакъв случай няма да те оставят без наблюдение. Така, че спокойно Simple Smile

# 198
Не знам, дали има копче за извикване на персонала, но ще питам защото и мен това ме вълнува.
Аз ще правя фетална ехокардиография в 20-21 седмица при Велковски от Трета градска, защото се налага,иначе не знам дали е необходимо. Някой бил ли е на такъв преглед при него? Той преглежда и в 14ДКЦ,но не знам там не е ли по-скъпо отколкото в болницата...?  newsm78

# 199
Не знам, дали има копче за извикване на персонала, но ще питам защото и мен това ме вълнува.
Аз ще правя фетална ехокардиография в 20-21 седмица при Велковски от Трета градска, защото се налага,иначе не знам дали е необходимо. Някой бил ли е на такъв преглед при него? Той преглежда и в 14ДКЦ,но не знам там не е ли по-скъпо отколкото в болницата...?  newsm78

аз ходя точно в 14ДКЦ, но това име не ми е познато - дой повече инфо, ако може

# 200
Ами става дума за частния център Света София 2006,който се намира там. И този Велковски преглежда и там, освен в трета градска. Аз имам час за 13 май, когато ще съм 21 седмица.

# 201
В 14 ДКЦ не е ли МЦ "София-2006"? Аз ходих там в 11 г.с. при Янкова. Тя ми каза да се обадя за втората ФМ когато съм в 16 г.с., за да ми запишат час за 20-22 г.с. Дали стана ясно?

# 202
  • София
Gorska_Kitka, струва се да приемеш поканата, Брашов е прекрасен град, има доста стари сгради и фактически се намира в планината, само трябва да внимаваш за мечките, които слизат често в града  Mr. Green . Аз съм от град на около 200 км от Брашов.

За прегледите по ЗК и аз съм страшно разочарована, само дето ме мерят и теглят, и взимат кръв и урина (всеки път давам кръв - може би затова имат бременните жени анемия  Mr. Green ). Аз вече си запазих час за втора ФМ във Фемина на 15-ти април и при Марков на 30-ти април. Не че има нужда да ходя на два прегледа, ама искам да си видя съкровището два пъти Simple Smile Плюс това, видях 3Д снимки от Марков при една приятелка и искам и аз, те са като истински!
Иначе БХС направих вече, всичко си е наред при нас.

# 203
Здравейте симпатяги!
Ле ле отнеми повече от час да прочета какво сте писали.... Simple Smile На мен не ми остава много време да влизам, особено след работа. Радвам се този път да прочета само хубави новини, които ме зареждат положително. Laughing Добре дошли и на новите мамчета!  Hug
Момичета при вас колко често са прегледите? Аз бях предната семдица за последно, а следващия ми е чак на 10 април. До сега са ме гледали два пъти на ехограф като първия беше за установяване на бременността, взеха ми кръв и урина за изследвания като едните бяха готови още на следващия ден. За БХС ще си почакам до април. Малко ми е притеснено какво става, тъй като ме бяха тъпкали с антибиотици (пневмония ooooh!) в началото на бремеността ми тъй като си нямах на идея че ще си имам бебче. На вас какви изследвания са ви правили до сега? Аз съм в 14 седмица.
Към кого да се обърна за парола за албумчето и вписване на първа страничка?
Приятен следобед на всички!

# 204
А мен даже не ме премериха и претеглиха като отидох за ЖК. Вярно , че се изложих много. Като си загубих направлението от личната лекарка, взето с толкова зор. И си платих прегледа и изследванията ще си платя. Ама попълних някаква карта и очаквах да ме претеглят и да ми измерят кръвното.
pocahontas80, мен ме заинтригува с този град (е мечките малко  Shocked)

# 205
Споко и при мен между последния ми преглед и следващия има точно месец, така че.....Не сте единствени.
Ха Горска и аз съм на 9 април.

# 206
хах pocahontas, това за мечките не го знаех. Моята приятелка ми го е спестила, че може и да се уплаша Simple Smile Иначе съм гледала Брашов само на снимки.. прекрасен град...

Що се отнася до ФМ... днес се обадих във Фемина да си запиша час за Май месец и ми каза, че чак след 1 Април щяли да почнат да записват... Уф... Доколкото знам и във Фемина правят снимки и видео, ама трябва предварително да си кажеш, че искаш.

Бибси, аз ходя веднъж месечно на ЖК.. следващия път ми е на 9 Април. Чакам да видя бебчо с нетърпение  Heart Eyes Даже ще вземам и любимия с мен Simple Smile

gingerina, да не би личната ти докторка да се е дърпала за направление.. ?Тя е длъжна да ти даде...

# 207
dd2 , да , за същия център става дума, просто по инерция сложих и едно "света" Grinning и аз съм за втората ФМ при Янкова /20г.с./,и следващата седмица - пак там на фетална ехокардиография. Питах за Велковски,но явно никой не е ходил при него?  Thinking

# 208
  • София
Хъъмм в двойния ВИп наТина Киркова, май нямаше  newsm78 копче с което да сингализираш, че имаш нужда от нещо...знам, че си ходехме до стаята на акушерките и не винаги бяхме приемани добре, но като цяло при възникнал проблем се отзоваваха... Само сутрин минаваха на визитация и се даваше сведение за бебо, колко е качило и т.н., после идваха да ги взимат за да им сменяват памперсите, значи 6 сутринта...май не си спомням много, ама последната смяна беше в 22 вечерта...миеха бебоците на една чешма/ходих да гледам/ и после дори не те викаха да си прибереш бебето, а трябваше да дебнеш да си го вземеш, защото в  коридора беше студено. Иначе принципно има опция да оставиш бебето през ноща при дежурните сестри...няколко мами го практикуваха за да поспят...лично аз си я държах при мене нон стоп, защото си се кърмехме и през ноща и си се гушкахме...
mam_ma аз съм ходила при Велковски преди 2 години...много внимателен доктор. Освен феталната ехокардиография, си преглежда и другите органи, все едно ФМ...ходих по желание, не защото се е налагало. Прегледа си е хубав. Сега си записах час при Спасов във Фемина...записват за 12.05, 15.05 и 19.05 до 10 05 всички часове са заети.
Относно болките - засега нямам, но това не пречеше да получа зацапване в 8 седмица без никакви болки. Така че пиите си ношпато, доки обясни, че това са контракции, които ние не усещаме, но те ги виждат на видеозона. Стягането на корема също е контракция, не е мърдане на бебето. При всеки е различно все пак...но докторите са за да ни обясняват...
Относно детските градини....хъмммм Кати е 44 резерва за ясла, миналата година не я приеха...а сега все по назад отива. Не се притеснявам, защото алтернативата е частна ясла/градина...но следя изкъсо нещата иии мисля, че това е доста наболял проблем. Истината е, че 3000 -4000 деца взависимост до септември колко градини ще построят няма да бъдат приети в държавно заведение/това за Сф/

# 209
 И мен не са ме теглили, и аз самата не съм го правила, ама то си е очевидно че съм качила килца... а по Коледа се хвалех на милото как съм отслабнала... Особено днес ума ми е зает само с това какво да хапна.  Blush
Nadinaкъде си записана на ЖК във Варна? Аз съм при Д-р Сариев в Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт