Септември'09 - 12

• 12 018
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте мацки Simple Smile
и аз съм за да се видим...ама сигурно ще е трудно с организацията...но се надявам все пак да успем...
Аз си мисля, че в болницата няма да имам нужда от таткото или някой друг. Миналия път секциото ми беше в понеделник, изписаха ме в събота...цяла работна седмица си беше. Таткото дойде точно два пъти, щото беше на работа. Първият път каза "аз немога да го гушна, много е малко, и снимките са много смешни, все едно държи нещо чупливо, държа я 2 3 минути и ми я връчи. По важното е, ако може таткото да си вземе отпуска като се приберете след болницата. Щото в болницата е супер спокойно, носят ти яденето, грижат се за бебето, винаги има кои да попиташ нещо и въобще си спокойна, защото си заобиколена от лекари и мед.персонал. Ооообаче като се прибереш в къщиии, нещата се променят, всичко те чака теб, барабар с готвенето, чистенето, гладенето, цеденето с часове и опознаването с бебчето. И тогава наистина ще имате нужна от таткото до себе си или ако той неможе мама или свеки. Първия месец спях по 3 4 часа, при условие, че Кати си беше кротко бебе, но се будеше да цока през ноща, после ми се кокореше и не искаше да заспива и аз се чудех защо това бебе неще да спи, а моите очи се затварят за сън. През деня ме налягаше домакинската работа, разходките си бяха задължителни/аз я изкарах навънка на 12 ден/ и така докато влезем в крачка, което стана около втория месец. Цеденето също си отнема време, ако ще кърмите. Абе въобще, аз смятам и този път, майка да си вземе отпуска и поне 1 седмица да е с мен, нищо, че вече съм минала по този път....но сега дори незнам как ще се справя, щото Кати си е още малка и ще е със съвсем различен режим от бебето. Та така...айде ние излизаме на разходка с Кати, докато не е заваляло. Приятен ден на всички!

# 181
  • Испания и Стара Загора
EmiR и аз съм на твоето мнение.Мисля,че поне първите 2 седмици ще ми трябва помощ,докато нагодя режима на бебето,с този на Алекс.А и не се знае как ще мине раждането и дали ще мога още от началото да се оправям сама.Ако майка ми не дойде(надявам се да успее Praynig) ,мъжа ми има 15 дни отпуск за раждане на дете и отделно още 55 дни платен отпуск.Та поне първия месец ще си е в къщи.
Момичета,днес ми е много зле.Боли ме главата,тече ми кръв от носа и май е от кръвното.После ще отида до аптеката да го премеря.
Хайде и ние излизаме на разходка.Лек ден на всички. Hug

# 182
  • София
pocahontas, сещам се сега за една майка от октомврийската ни тема, тя роди скоро пак - бизначета. И докато беше бременна баткото постоянно й буташе солети в пъпа, за да храни бебетата  hahaha  А между другото ти къде си? Ако не е неудобен ъпроса, разбира се... Просто не си личи по писането ти, че си чужденка  Simple Smile
Здравейте отново!   bouquet
Аз живея в София, така че ако ще има среща, ще се радвам да присъствам  Hug Иначе съм румънка, а мъжът ми е българин (заради него съм тук, де  Mr. Green ). Не знам за тези вип стаи какво да кажа...Може би бих се съгласила да сме две в стаята, ама не знам...Щото аз не мисля да давам на никои друг освен мъжът ми да ме посещава в болницата. Даже в момента се опитвам да отказвам свекървата ми, защото тя настоява да идва за един ЦЯЛ месец при нас, а аз ще полудея с нея  Banghead  Като знам как се бърка навсякъде... А все пак се ражда нашето дете, да ни оставят на мира няколко дена да му се зарадваме, пък после да идват на гости. Аз поне така мисля, ама трудно ще се разбера с нея. прекалено добронамерена е  Whistling

# 183
И аз не искам свекърва ми да припарва до мен. В последно време само ми къса нервите, а за съжаление живее един етаж над мен. Преди няколко дни много и се ядосах, не и говоря от три дни и съм толкова спокойна. Миналата седмица и обяснявах как като се роди бебето, живот и здраве, няма да допусна такъв панаир при него. Ще го видят, когато аз реша. Тя много се засегна и намекна как си прави планове да е при бебето постоянно. Надявам се обаче родителите ми да дойдат и поради многото хора в къщи да си стои повече в къщи. Ако не ще трябва да измисля нов план.

Искам само бебчо да се роди и всичко да му е наред. С другото ще се справя, нямам притеснения. А и мъж ми ми помага доста. С мен е на всеки преглед. До скоро, когато бях неподвижна в леглото дори ме обличаше, къпеше, чистеше, готвеше. Всичко прави милият.

Анита, ако имаш съмнения за кръвното е хубаво да го мериш по-често. Аз си взех апарат преди две седмици и го меря сутрин-вечер. Откакто започнах да ставам започна да ми се качва и малко съм се притеснила.

pocahontas80 имаш много хубава държава. Ходихме на екскурзия с мъж ми точно 2 месеца преди да забременея. Стигнахме до Букурещ само, но следващия път продължаваме към Трансилвания  Simple Smile. Изкарахме си много хубаво

Момичета да ви питам, тези които сте към 16 седмица, имате ли по-особени болки. От два дни ме прерязва на моменти лека болка предимно от лявата страна високо или ниско долу.

# 184
Здравейте!
Отдавна не съм писала, че много работа се насъбра. А и тичам по организацията на сватбата, ама вече е поравена работата.

Добре дошли на новите майчета в отбора   bouquet

И аз съм с две ръце за срещата!  Peace Ходя на работа и за това мога след 18ч. Само да не е на 10.04, че на 11ти ми е тържеството послучай бракуването  Simple Smile
После може да пиша повечко, че сега отивам да хапна!
Целувки!

# 185
Аз пък вече 4 дни имам постоянни болки ниско долу в корема и кръста, все едно ще ми идва и се притеснявам.
Доки ми изписа Но-шпо по 1 таблетка по 3 пъти на ден. Минава ми, но само докато действа лекарството и после пак...  Sad

Дано няма нищо страшно, че така се притеснявам!

Вие имате ли такива болки? 

# 186
  • София
Ianita28, и аз имах такива болки като бях в 12-та седмица и лекарката ми каза, че понеже матката тръгва да се качва по нагоре, някакви сухожилия  newsm78 се разтягат и затова се появяват тези болки. Не знам дали успях да обяснявам  Embarassed Сега вече ми мина, но ако ти се притесняваш е по добре да питаш лекаря.

# 187
  • София
Момичета да ви питам, тези които сте към 16 седмица, имате ли по-особени болки. От два дни ме прерязва на моменти лека болка предимно от лявата страна високо или ниско долу.

Ами да ти кажа мен ме понаболява от време навреме, прерязва ме и после ми минава. Точно ниско долу в слабините. Но аз си пия постоянно но- шпа след последния преглед. Като ме гледа на ехографа явно лекарката нещо видя, но не ми каза какво. Каза, че вижда, че имам болки и да си пия но- шпа. Иначе аз имах и киста, от която също ме болеше на това място, но се оказа, че или много се е смалила, или е изчезнала съвсем. Та не знам и аз вече от какво ме боли, но все се успокоявам, че е нормално и гледам по-малко да се шашкам.
За среща и аз съм навита, ама много скапано това софийско време, преди малко валя сняг отново, а сега пече слънце. Аз също съм на работа, така че съм ок за надвечер.

# 188
здравейте момичета,

това с идването на родата след раждането почти няма как да се предотврати.. Аз съм се настроила психически, че след изписването от болница вкъщи ще са моите родители+ родителите на съпруга ми. Ще сме едно голямо щастливо семейство... Майка ми си е решила, че ще си взема 15 дена отпуска да е с мен и да ми помага. Свекървата също ще се пренесе у нас за поне седмица.. Баща ми да не остане по- назад и той ще дойде вкъщи за около седмица и просто незнам как ще издържа през този период... Да, наистина ще имам нужда от помощ в началото, но и прекалената помощ изморява. Но тъй като съм се настроила вече психически, свиквам с идеята... А и поне ще има кой да ме отменя с готвене и чистене Simple Smile

По отношение на яслите и детските градини... Знам, че е рано, но аз съм мислила по този въпрос... Тука в София е много голям ужас. Не, че другаде не е, ама с тези електронни системи и класирания просто е много сложно. Незнам дали изобщо ще имаме шанс да се доредим до държавна ясла. А и нямам никакви връзки Sad Ако не можем да се вредим, имам само два варианта- или даваме детето на частна ясла, или на свекървата да го гледа докато сме на работа.

# 189
  • Испания и Стара Загора
Аз вече съм по-добре.Малко беше високо кръвното,като се има в предвид,че аз по принцип съм с ниско.Но сега не ме боли главата. Tired
pocahontas80 изобщо не ти личи,че си чужденка,поне по писането.Иначе нашите кумове са румънци,много хубави хора. Peace
Аз пък нямам никакви болки в коремната област newsm78Дори сега си сравнявах картона от предната бременност със сегашната,и миналия път в 4м корема ми е бил по-голям и съм била повече кг. newsm78
И аз съм за среща,но на мен ми е невъзможно да дойда.Ако правите такава,после да покажете снимки Wink

# 190
Ianita и аз от няколко дена имам подобни бодежи, които ме притесняват. Също така като ходя понякога усещам сякаш имам малка топка ниско в корема, която се тръска и колкото и да е смешно ме е страх да не изпадне.

Не съм се чувала с лекарката си защото не искам да изпадам в паника, освен това знам, че матката се разширява от нарастването на плода, така че е до някъде нормално да усещаме някакви бодежи и дискомфорт ниско в коремната област. Въпреки това, ако това при мен продължи още 1-2 дни ще се чуя с лекарката си.
За сега се опитвам да лежа и почивам повече, въпреки че ходя на работа.

# 191
  • София; Дружбето
И аз съм ЗА среща, но ще ми е трудно. На работа съм до 5 и бързам да се прибера, за да видя все пак малката. А в събота и неделя няма как да излизам, защото на дребното му става лошо в градски и си седим в Дружба Crazy Аз затова разчитам, че като ме уволнят ще ходя на училище с 9 месеца и там ще се запозняем с някои от вас Mr. Green
Имам ужасно много работа и сигурно до вечерта няма да имам достъп до форума, много ми е тъпо така Tired
И аз си гледах нещата от предишната бременнот - по това време вече съм била +4. Дано си вървя така смалко кила, че не ми се ще пак да кача 16

# 192
Здравейте,на всички! Много се радвам,че се заговори за среща. Аз също съм за и нямам проблем , когато и да кажете.  Peace
На pocahontas исках да кажа, че и аз родих в Тина Киркова, в ВИП родилна зала с таткото и после бях в двойна ВИП стая,понеже нямаше свободни единични. Честно казано, този път ще избера единична стая,защото предполагам колко уморена ще бъда след раждането и няма да ми се бърбори постоянно и да ми се слуша някой...Може би си зависи от човека,но 3 дни сам се издържат някакси. Малко трудно ми беше миналия път с бебето,което ми донесоха веднага,защото нямах сили да стана,когато то плачеше. Не знам има ли опция да им го оставяш за малко  newsm78
Да се похваля,че ни одобриха кредит и може наесен да сме "софиянци"  Wink единствено ме притеснява как ще намерим детска градина за каката,но в крайна сметка ако се наложи,ще се гледаме вкъщи ..  #Crazy

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 13:56 от Eden

# 193
  • До хладилника, който обичам
Бях сама във ВИП (доколкото е вип) стая първия път, пак така ще бъда, живот и здраве, ако има свободни Simple Smile
Достатъчно ми е да съм сама с бебето си.

# 194
здравейте,
вчера бях на ЖК.
Останах разочарована - очаквах да ме гледа с ехографа, а то акушерката само ми измери кръвното и докъде се е качила матката и слушахме сърчицето... Другия път пак ще давам кръв, ама не запомних дали и урина... много съм зле Embarassed
Добре че разчитам на втората ФМ, та да видя отново бебока по-добре. Вие кога мислите да правите втората ФМ и ще правите ли фетална ехкардио-незнам си какво?
Аз още не знам къде да раждам - насочвам се към МД или Тина Киркова... още мисля, и сигурно ще реша, когато тръгна да раждам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт