Отговори
# 30
Здравейте и от мен. Честно казано нямам настроение да пиша в темата  Rolling Eyes И от двата лагера има мами, които много обичам, ценя и уважавам  Heart Eyes Има и мами, които не са ми приятни, с които не мога да се разбера, с които сме си разменяли обиди, но се научих да ги чета по диагонал или въобще да не ги чета. Това е - никой не може да ме накара да се махна от форума и не е нормално да го правиш демонстративно. Не ти харесва - напускаш и толкоз. Не е необходимо да уведомяваш всички, за да чакаш да те молят да не си тръгваш, видиш ли ... Не визирам само Параход  Naughty Шарийз се махна от форума въобще, но никой не забеляза липсата й дълго време, точно защото го направи от вътрешно убеждение, а не защото демонстрираше нещо си.
Теди едва ли някой щеше да ти се нахвърли за киселото мляко. В един момент, когато Цеци беше на месец и ние щяхме да опрем до него, ако не бяха създали капките Биогайя. Просто за проблемите, които възникнаха това щеше да е най-доброто решение.
Цеци все още е на кърма, но само до 1 април  Mr. Green След това ще отслабвам. Чувствам се зле в собствената си кожа, което считам че се отразява и на децата ми, тъй като усещат моетож душевно състояние. Предвид, че ще ми се наложи тежка дието, считам че кърмата няма да е особено полезна за него в този момент, така че АМ ни зове  Mr. Green Така е - имам деца, те са много важни за мен, но също така съм и жена и нямам намерение да се занемарявам повече. В същност от тогава мисля дапочнеме и въвеждането на кашата.
И понеже МарияД няма рожден ден днес, то обаче една друга октомврийка, която явно успяхме да уплашим също има рожден ден.
Мирена80 честит рожден ден и ти пожелавам да си намерила най-красивия аромат за себе си   bouquet
Хеленка честит рожден ден на патерица   bouquet Тъй като вече живота ти е изпълнен със смисъл от двамата прекрасни сина, то ти пожелавам Световната Финансова криза да е отминала, когато сде върнеш на работа  Wink

# 31
  • Варна
Цитат
но също така съм и жена и нямам намерение да се занемарявам повече

Пък и с тоя мъж дето го имаш....................... newsm03 newsm03 newsm03

# 32

Подкрепям, но ако нещо се съмняваш можеш свинско със зелце да дадеш и малко винце ходи на това също Laughing Майтапя се Party Съжалявам за детенцето и бронхита, как успя да се подреди бебчо така? Милото дано вече всичко да е минало и да няма вече такива неща  bouquet
Ами как - баткото явно ни пренесе гадния вирус от ДГ. Първо малкия бронхит, после баткото пневмония, сега аз от сряда съм с гнойна ангина и вече направо изнемогвам. Немога да ям, да спя.... ooooh! Хадна работа ама  Sad
Чакам сега още два три дни и ще почна пак пюренцата та по тоя повод исках да се информирам
Добре дошли на новите мамчета  wavey
Дани дано се оправите по бързо  Praynig
Пуки не че мен питаш ама аз да си кажа, като приготвях кисел за Вики го правех от царевично нишесте + АМ ок. 100 мл./а като стана на годинка с 1.5% пр. мляко и захар/ и после приготвеното нишесте смесвах с 1/2 плодово пюренце. Не занам дали това е правилната технология, но моя малчо го харесваше и смятам да процедирам така и с Калоян.
Хубав ден на всички които ще се поразходят, че аз има да си поседя в къщи още поне 2-3 дена  Crossing Arms

# 33
Добро утро.
И ние сме в групата на болните Sad, задна хрема и зачервено гърло. Изписаха ни обичайното (май), капки за нос, синекод капки и тантум верде за пръскане. Аз му слагам и сребърна вода в нослето, много хърка направо е ужас

Извинявайте, че се намесвам малко ей тъй като фурия, ама не ви ли е страх да пръскате Тантум Верде на такова малко бебе? За деца над 6 г е, пише го на листовката... На мен са ми отказвали в аптека да ми продадат като Денис беше на 2 г и 10 м... То вярно, че е много ефикасно, но може да получи алергичен пристъп и не знам какво още беше... Капките за нос лекуват и гърлото, по принцип, защото се стичат към него... Аз ползвам Колагрол, но сигурно има и др. варианти...

# 34
  • Велико Търново
Ей Мананка, скоро не те бях засичала тук, а пък още от началото, когато почнах да пиша при вас, твоите постове едни успокояващи ми бяха... Дано се задържиш повечко и да няма повече причини да не пишеш  Peace

За лъжичките - нали ви споделих, че Преслава ортказа да яде с шише и само лъжичката остана като вариант. Е да, ама от 2 дни само като и приближа лъжичката до устата и тя стиска устнички и това е! Днес и дадох сока от морков с апликатора на Панадол и всичко си изцоцка детето! Тарикатче...

# 35
feel - Педиатърката която ми го изсписа тантума каза че няма проблем да му пръскам  и аз затова. За сега няма проблем. Дано и да няма.
И тая задна хрема е много гадна няма никакви сополи които да излизат, всичко му се стича в гърлото.

# 36
Кисела го приготвям с царевично нишесте без цвят и мирис. 150 мл. пр.мляко + 150 мл. вода /по препоръка на педиатърката/, 1 ч.л. захар и 3 с.л. нишесте. Като изстине си добавям плод или плодово пюре.

# 37
  • Бургас
Дани и нашта хрема беше така мила Hug
ще я преборите не се притеснявай Hug

Фийл доста педита предписват Тантума на такива въшки като нашите Grinning
Иначе и ние се борихме с Коларгола.
Аз бях много смешна щото всичко прилагам първо в/у себеси и чак тогава на Никол.
И моя нос беше черен целия-хихих.
Добре че с мокри кърпички се трие Grinning

Мари това звучи вкусно-аз обичам такива бъркочи Laughing
ще подяждам дребната май-май Joy
То и сега си хапвам по някоя лъжичка от кашите и Blush

# 38
Здравейте   bouquet
Минавам само да се обадя че всичко е добре с нас.Просто не ми остава време за нета  Confused
Сега като се постопли и времето и гледам да извеждам по два пъти децата,че и стоим навън чак до 18.00 ч. че каката да се наиграе.
Велинка е още изцяло на кърма.Смятам на навършени 6м. да я почвам с пюренцата.
лек ден и много усмивки  Grinning

# 39
Здравейте момичета! Ние в последно време сме все по улиците и не съм писала скоро тук. При нас захранването не върви много добре. Все се запичаме и това е. Педито казва - не давай картоф и морков. Ми какви други зеленчуци да давам като за 6-месечно??? То сега  този сезон и без това няма голям избор на зеленчуци. На нас ни е забранено да ядем каши - много сме едрички и за това.. Сега сме 71 см 10200гр. Почти сме само на кърма и малко плодови пюрета.

Гласувайте за нас на http://pampers.bg/profile/4427

# 40
  • Варна
Ей Мананка, скоро не те бях засичала тук, а пък още от началото, когато почнах да пиша при вас, твоите постове едни успокояващи ми бяха... Дано се задържиш повечко и да няма повече причини да не пишеш  Peace

За лъжичките - нали ви споделих, че Преслава ортказа да яде с шише и само лъжичката остана като вариант. Е да, ама от 2 дни само като и приближа лъжичката до устата и тя стиска устнички и това е! Днес и дадох сока от морков с апликатора на Панадол и всичко си изцоцка детето! Тарикатче...

Наде, и млякото ли даваш с лъжица? Ако е така как става тоя номер? Аз пробвах веднъж, щото нали Дани също неще да пие мляко, обаче то се излива извън устата. newsm78

Леле Лорка, 10 кила. Shocked Shocked Shocked

# 41
Мамчета, да Ви почерпя, че днес Иво става на 5 месеца  (колко бързо минава времето).

# 42
  • Пловдив
Здравейте гърлссс! От одавна не съм писала. Гледам едни идват, а други си отиват - защо бе момичета? Hug По този повод - добре дошли на новите майчета, дано вие хванете безконфликтни теми.
При нас нещата си вървят. Тази седмица сме на консултация, та ще видим, дано да сме спряли да качваме по толкова, че направо незнам  ooooh!
С това захранване нещо в чудо се видях. Нещо не ми е ясно, ама ще се справя де. Яде си зеленчуковото на обед, но плодово не ще, та затова и аз не давам. Обаче то няма много разновидности на чистото зеленчуково, за разлика от тези с месо, та аз се въртя, суча и май все едно и също давам. Той не стига, че беше от нередовните с акането, ами сега още по-зле стана положението Tired Имам чувството, че той това пюре не го разбира като ядене, а като нещо, което просто лапа. Само като види млякото и тогава разбира, че ще яде newsm78. Та ще видим. Иначе си се хилосва, нерви от време на време. Но май много го мъчат зъбки и всичко му е в устата. Мажа го от време на време с Дентинос Гел - помага, но разбира се ефектът е временен. И това ще мине.
r_adi честита ви месечинка, въпреки, че съм на диета, ще се почерпя, че тая торта охххххх
За сега толкова от мен. Ще ви чета и ще гледам да пиша повече, само че при хубаво време сме навън, а вечер задължения домашни  Sick, но ще намеря време.

# 43
ДОБЪР ДЕН И ОТ НАС!
Добре дошли на всички нови майчета! wavey
Честити месечинки на всички бебчовци! Hug
Сутринта го бях взела човека при мен да хапне, а аз да подремуцам още малко Mr. Green  Еми наяде се и почна да си бръмчиии. Явно съм си заспала и се стреснах от... тишината! Като го погледнах, Алекс, ми той заспал #Shocked хей така самичък hahaha та откарахме до 10ч.
Лорка, гласувахме  Peace
Зори, бях се сетила за теб и за още мамчета дето не пишат, но дано се разпишат и те! Радвам се че сте добре Hug
Неди, ще папаме и ние бебешки каши няма спор! Баткото много се точеше и му взех някакво кремче за бебоци иказа, че било много гадно Shocked на мен пък ми хареса hahaha А аз тъкмо вече си мислех как ще купувам едно пюре за Алекс и две за Митко Joy

# 44
Цитат

Мария,как правиш кисела?

И искам да питам тези,които вече дават попара как я правят и с какво сирене, козе или краве?Как пасирате попарата?

Ама колко е хубаво така да споделяме кой дава попара,кой кисело мляко, кой друго.Досега наистина сякаш беше внушен страх от споделяне на такива неща и темата беше скучна и еднообразна.  Rolling Eyes

И на мен като Пуки ще ми е интересно да споделите.И тъй като Каран каза,че дава попара много искам да сподели как я прави.

Лорче и на нас ни забраниха да ядем каши,но аз си му давам два пъти в седмицата.За играта на памперс гласувах за вас- стискам палци,ако и ние правехме някой акробатични неща щяхме да се запишем,но уви още нищо не владеем  hahaha

Ние пък днес обядвахме ориз с зеленчуци и пилешко на HIPP.Забелязвах,че от местните само него го яде с кеф.Зеленчуковите ми ги яде с изключение на картофи или комбинация с него, взела съм му и със спанак и него го хареса за което съм доволна,защото е много полезен.От плодовите-не пробираме,всичко със сладък вкус ни е любим.Кашите както вече казах му давам два пъти  в седмицата пак на HIPP в бурканчетата и тях си ги яде с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт