Хайде да броим калории

• 182 248
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Вчера бях на фитнес и разбрах защо до сега го пренебрегвах - не бях открила моята тренировка. Е, вчера я открих  Grinning Така че вече и аз ще съм в редиците на активните.

Отчет за вчера: закуска - кисело мляко, банан, шепа орехи; обяд - картофена крем и салата моркови и тиквени семки; вечеря - салата в заведение. Общо около 1500 ккал.
Тренировка: минус 400 ккал.

Резултат: около 1100 ккал. + чувство на самодоволство   Mr. Green

# 706
Хей,grrrl , браво! Много се радвам за теб!  И аз обичам фитнеса, не само гори калории, но и чувството е много мотивиращо и си е 1-2 часа без да мисля за храна  newsm10

Би ли споделила, каква е твоята тренировка?

Sivila,
точно така, няма забранени храни.  И аз бих хапнала сладолед, ако ми се прияде и си бройкам калории и намалявам нещо друго и се чувствам супер!  А знам, че ти си и много редовна на пътеката.  Аз обмислям за в бъдеще сериозно да си купа пътека или елиптикал/кростренажьор.  Би ли ме посъветвала? Сената ли да гледам или там е критично качеството?
Гледам, че във форума има обяви за втора употреба, но за съжеление, не живея в родината и ще е трудно с доставката.  Освен ако не си и купя един за у дома в БГ, ама като се прибера после кое по-напред, да се срещам с близки и приятели и кростренажьор  hahaha

А за днес менюто:

Закуска: Овесенеа каша с пълномаслено мляко, вода, сушени сини сливи, ореки и какао 313 кал.
Обяд:  Сьомга с пълнозърнесто макаронено изделие и зеленчуци пак около 300 кал.
Вечеря: Планирам супа топчета 200 кал.

Може и малко извара и плод да хапна следобяд.

Лек ден момичета!

# 707
  • в колонките
           Здравейте,   love001
     Дъждовали почти от сутринта,гадно и неприятно вън. Sick.Апетитът ми е повишен леко днес,опитвам се да го усмирявам с...дъвка. Heart Eyes
       Бишкотиня, Hug,скъпа,аз пътеката я купих април 2007г,заради диабета по препоръка на ендото.Доволна съм,щото не става сутрин рано да тичам по улиците на Атина  hahaha,кофти е някак.И в Пловдив имаме пътека и степер,че дъщерята настояваше,но тя не го използува,че по цял ден не се прибира,пък и за сега още не и трябва. Wink .За др.уреди нямам мнение,щото само у дома тренирам.
      Сега калориите от вчера  Laughing:1.мандаринки 3бр- 50кал.
                                                         2.телешко варено постно - около 700кал.
                                                         3.сал.айсберг и марула -около 250кал.   Тотал - ок.1000кал
         Днес съм включила и малко въглени,че имам проблем с  Toilet ,     tooth
               Хубав следобед на всички.  bouquet

# 708
  • в колонките
         Здравейте, Hug
            Стана монолог,само аз си пиша. Wink,вие май отслабнахте и не щете да си правим компания. Laughing.Е,както искате,аз се отчитам за вчера  Laughing.
       1.нар-около 150кал.
       2.супа топчета- 750кал
       4.десерт - ябълки - около 200кал - много ми се ядеше сладко и хапнах тях. Heart Eyes
           Хубава вечер и лека нощ.  bouquet

# 709
  • 1st floor
А, отслабнали сме!!! Crossing Arms Мен ме е срам да се разпиша - вчера щерката /да ми е жива и здрава  Heart Eyes/ имаш рожден ден, днес имаме гостенка от Лондон...абе , въобще не е за разправяне...Иначе сутринта се меря и се чудя що не мърда пустия кантар надолу  Mr. Green!!! Утре трябва вече да влезна в крак!!!

# 710
  • в колонките
      ЧЕСТИТ  РОЖДЕН  ДЕН  на Дъщерята на НеПоКоРнА !!!
            Здраве,радост и късмет на малката принцеса

На майката на малката рожденничка и е простено тогава. Laughing   Hug

# 711
Честит рожден ден и от мен на детето!
А аз аха, отслабнах  hahaha ама ще да е от стрес -- много съм заета тези дни, предавам проект и ще местя жилище ...

# 712
Шегите настрана, момичета, аз си направих дневник в ей тази страничка-форум http://www.bb-team.org/ и от седмица насам съм много мотивирана.  Да не ми е е уроки, по 1400 калорийки на ден. Mr. Green

# 713
  • 1st floor
Момичета, благодаря за милите пожелания  Hug!!!

... Да не ми е е уроки, по 1400 калорийки на ден. Mr. Green
Браво!!!

# 714
  • София
Бишкотиня, изглежда супер и аз си направих дневник там Simple Smile Дано помогне.
НеПоКоРнА, честит рожден ден на дъщеря ти и от мен Simple Smile
Кажете ми с какъв кантар си мерите подкожните мазнини?

# 715
Елл, с електронна везна с функция за анализ на тялото.  Има ги тук по магазините тип "Лидл". Не са скъпи, 15 - 20 евро, поне тук на фона на всичко останало е много добра цена.  Тази ми е втората, понеже първата си я забравих в миналото жилище.  Предната беше от онлайн магазин, по-скъпа 25 евро, ама същите функции и анализите бяха равностойни.  Нансяш си ръст, пол, години и т.н.  Изчисляването става на принципа на електронни импулси, които отразяват плътността и консистенцията на различните райони на тялото. Мисля само, че не се препоръчва за бременни май, заради този ток (като страничен ефект това).  Аз се меря всеки ден по едно и също време, сутрин.  Данните дори и да с процент на грешка, поне може да се следи тенденцията.  Пробвала съм я и на много атлетични и по-неатлетични хора, дава смислени резултати.  Така, че марката не от значение, според мен.
Изчислява и процентите вода, което намирам за много хубаво също.
Също, не зная, дали знаеш, аз не знаех, но проценти мазнини + мускули < 100 % и проценти мазнини + мускули + вода е къмто 130%, защото в мускулите има също вода, а и костни и хрущялни и органни части не се включват нито към мускули, нито към мазнини и нито към вода.  Везната си идва с различни таблички за сравнение.  По принцип за по-младите жените е здравословно 25 - 30 % мазнини, после по 10% отгоре със годините.  Под 25% е много добра форма, а атлетите имат под 20, а 14 - 16% вече е рисково.  За мъжете, под 5 % е рисково, а добра форма е под 20, приятелят ми има 17%, а мислех, че е атлетичен, трябва да поотслабне значи.  Laughing
НеПоКорНа, благодаря ти!
Елл, ако искаш да обменим координати на дневниците в онзи сайт.
Приятен ден, момичета!

# 716
  • София
Огромно благодаря за подробния отговор  Hug Чудех се дали тези кантари мерят наистина мазнини или си смятат нещо възоснова на години, ръст и тегло и се колебаех дали да купя. Сега ще ти пратя координатите от сайта, обаче още не съм попълнила всичко.

# 717
Мацки, аз съм болно. Затрупала съм се с носни кърпички, лЮкаства, крем Здраве по нослето и такива неприятни истории.  Sick

Хапвам си ябълки и кисело мляко, тук-там някое бананче. Съответно нито броя, нито нищо.

НеПоКоРнА, с малко закъснение честито и от мен на госпожицата! Да ти е жива и здрава и много да се слушкате  Hug

Бишкотиня, тренировката ми май (до колкото лаик като мен разбира) е типична кръгова, но с доста по-забързано темпо. Съответно ми отнема по-малко време и не ми писва или става скучно (както при предишните ми опити с фитнеса).

# 718
  • 1st floor
Благодаря ви отново , момичета!!!  Hug
И да попитам , че ми стана интересно - какво е кръгова тренировка?  newsm78
Като намеря време , може и аз да се присъединя към дневниците. Хвърлих на бързо едно око, но трябва малко по-подробно да разуча за какво иде реч...

# 719
Елл, за нищо!
НеПоКоРнА, и аз да си призная, не зная какво е тази кръгова тренировка. И на мен ми стана интересно!
grrrl,много правилни, сега ти е нужна пълна почивка, не затормозявай тялото си с броене, а просто похапвай полезни нещица и се възстановявай бързо.

Момичета, искам да споделя едно мое върховно откритие!!
Установих, че като ям 1400 - 1500 калории на ден отслабвам със светкавични скорости! Преди съм пробвала 600 и 1000 калории, но нямаше резултати ( е вярно, защото само по една седмица, ако не ям за месец, със сигурно бих отслабнала, но става въпрос, че гладувах по седмица, не виждах никаква полза, отчайвах се и се тъпчех накрая.)
А сега, с тези 1400 калории постоянно виждам резултати и съм невероятно мотивирана! Разпределила съм ги така:

Сутрин: активия или кисело мляко с шоко. сириъл или овесени ядки с мляко, плодове и ядки, или мюсли или друго плодово мляко от магазина (250 - 300 кал)

Предиобед: 10:30 -- 11:00 САНДВИЧ -- с масло, сирене, салами, пълнозърнест или не, няма значение!! (250 - 300 кал)

Обяд 13:00 - 15:00: от сандвича така съм се наяла, че имам енергия и разум да си сготвя нещо здравословничко, я месо със зеленчуци, че дори и спагетки с месо, омлети, риба, нещо наистина полезно, с белтъчини и някакви въглехидрати (200 - 300 кал )

Следобяд: ами от толкова храна не съм много гладна, но ям една ябълка, банан и  10 кашута или орехи сурови (200 кал)

Вечеря: правя си като обяда или супа (200 - 300 кал)

Преди лягане: пак един плод или черен чай с мляко (100 кал)

Много съм щастлива! Simple Smile  Heart Eyes

Исках просто да споделя Simple Smile

Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт