И з р а е л 28

• 19 631
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

Докато се наканя да пиша обяд стана  ooooh!

Тъкмо щях да ви разкажа какъв разкошвн сняг на големи "парцали" валя тази сутрин,като усетих че нещо ми намирисва от кухнята   chef забравих че пека тиква .... Mr. Green екологично чиста "био",родопска тиква на Рим  Joy
е ще хапна и аз явно Simple Smile

Да ви кажа за апостила - ДА само е Йерусалим се слага,но не безплатно.С/у 30 шекел ,за 5 мин.действително без проблем са го сложили.И друго нещо мъж ми е разбрал: официално има възможност да се извади акт за раждане на английски,вместо на иврит!

Друго да ви се оплача: дадох  Сами на градина,но все тъй времето не ми достига за нищо,ужас направо....

Днес съм се заела да им обновя табелките на гардеробчетата,че много са скучни,ще им направя нови и ще изненадаме децата надявам се приятно Simple Smile
И други идеи имам ама една по една.....
ЗАнесохме и 2 торби с играчки ,които само се подритват във вкъщи и никой от 2-та не ги иска ,предполагам че там децат ще им се зарадват.

НА всички хубава седмица пожелавам!

# 106
  • T"A
Perah, кор клавим е израз, при това смихут, така че насока е необходима  Wink (надявам се, не се сърдиш за намесата ми). За разгадаващите - помислете и на български какво казваме, когато е много студено  Grinning

Снежи, наистина не съм запомнила за такса, напротив - направи ми впечатление, че разходите в Израел ни бяха по-малки, отколкото в България, което изглежда малко абсурдно, но при нас така се получи... Да не би да е било за поръчката по Интернет? Не че е голяма сума, просто за изяснение  Peace

Какво ще правиш с табелките на шкафчетата? Можеш да ги облепиш със замозалепващ се тапет с детски мотиви (продават толкова красиви, че и на мен ми се иска да си облепя нещо с тях  Mr. Green), ще се освежат и ще имат по-детски вид  Grinning Много хубав жест си направила към градината Hug   bouquet

# 107
  • София-България, Израел - където си поискам
за кучетата и аз първоначално го преведох студени кучета, но с подсказката де не би да са ледени или замръзнали кучета Laughing в офиса съм и няма откъде да погледна за подсказка Embarassed

# 108
  • Пловдив

Mentha ,няма място за сърдене. Аз не познавам  пишещите тук и не знам ,кой на какво ниво е с езика , така че  подсказката ти е на място  Peace

П.С. от вчера се мъча да измисля, как да започна темата с уроците по иврит. newsm78   Давайте идей . Praynig

# 109
Сетих се doh "кучешки студ"- Ментичка мерси за жокера Laughing  bouquet

# 110
Бокер, бокер!

Мимикс, браво!

Мента, видя ли че в Цомет сфарим са направили 10 книги за 10 шекела (всяка)  Shocked, ако това включва всички книги си е направо без пари. Тези дни с Меди ще отскочим, обичам миризмата на нови книги. Искам да и взема и детски енциклопедии- за растения, животни... Тя сега чете един детски речник иврит- англит с много картинки и думите са написани как се произнасят на ивит. Сутринта и  казвам- "чао, лек ден" а тя " Бай, мадър гуд дей"  Sunglasses, а най- интересно ми е че когато произнася думичките са с ивритски акцент  Whistling, за разлика от българският който говори без акцент.
За какво пишех, къде отидох  Whistling

Четем Пипи сега, но на български. Открих колко им изостава нашата реч. Ежедневните си ги говорят перфектно, но такива завъртяни като - спретнат, веранда, вдовица, следотърсач, илач, скитам,вързоп, рипна... разбират ги по смисъл, но не могат да ми обяснят. Затова четем и превеждам дума на този език- дума на онзи... Гледам да четем и на двата езика, за да се обогатяват речниците им.

Много мило ми стана, когато класната и сподели, че преди време им разказвала нещо и само Меди знаела какво е нидудей шена- безсъние. Питала я откъде знае, а тя казала, че сме чели за оФцата Рахели, която страдала от нидудей шена  Laughing. Учителката каза от 40 деца, всички освин нея родени тук и с двама местни за родители, само тя знаеше  bowuu.

# 111
  • T"A
 smile3521 smile3501 Мимкис, браво! Жаки, с тези замръзнали кучета ме разсмя - казваме, че навън е кучешки студ, в случая в хладилника...  Grinning Има малко игра на думи в задачката на Перах  Wink Peace

Перах, започва се от събиране на материали - аз ще прегледам обясненията в старите теми, защото доста е писано... бях обещала и една тетрадка с глаголи, сега я преписвам, не знаех как по друг начин да я предам на Бубето, пък ми  се искаше, защото много лесно се учи по схема...

Готварската тема ми отне доста време (да кажем два-три дни преглеждах старите теми), макар че за мен беше удоволствие, не се оплаквам, но за такъв проект е добре да има някакво взаимодействие...

Друго - списък с линкове, но и към всеки да има обяснение какво се съдържа в Интернет страницата, която препоръчваме (напр. азбука, техника на изписване на буквите - печатни, ръкописни; гласово изговаряне; превод - на какъв език...).  Ако си навита, вдругиден може би да я пуснем... Какво мислиш?

Тали, не знаех за тази промоция, иначе вчера минах покрай тях... В Стеймацки имаше за детски книги нещо подобно, но покрепят връщането на вторични суровини - т.е. носиш стара хартия, дават ти книжка (най-грубо казано, не съм запозната с подробностите).
Аз се въздържах от покупка този път, но вътре гледах като Гаврошче  Laughing

# 112
  • Пловдив

Mentha , без съдействия няма как да стане. Разгледах  темите  с другите езици  и там учителите са  най- малко двама. На мен  ми е трудно да се оправя  в сайта  Embarassed не знам кое  как се прави , как се дава линк ....абе за някои сигурно е елементарно , но за мен  за сега не е .
  Имам списък със сайтове, но не знам защо някои са изчезнали или не се отварят .Имам и много материал свален на word , но не знам дали може  с копи -пейст да го пусна тук и какво ще излезе .

# 113
Перах, Мента и аз ще помагам, когато имам време.
Но проблемът е в това, че то не е много и не винаги зависи от мен. Затова и не се наемах до сега, но така като сме няколко все ще се справим  Peace. Стига да има желаещи ученици  Hug

Пете, къде отпрашихте пак вие  Laughing?!

# 114
  • T"A
Perah, ще се уговорим по техническите въпроси на лични бележки.  Peace

# 115
Има, Има ученици newsm68 newsm44 smile3523 smile3529  jumpuu newsm80 thumbsup

# 116
  • Някъде там...
Кога мога да кажа Ейзе баса???Днес ни разказаха играта в училище малииииииии ужас  Rolling Eyes сега ще търся начин да се гръмна без пистолет  Joy Отивам да чистя,че после тежко и горко ми трябва да се учи....
А и аз се справих със студените кучета после прочетох за смихута и се замислих а накрая подсказката на Мента довърши мисълта  Hug

# 117
  • T"A
Кога мога да кажа Ейзе баса???

Когато има нещо кофти, на бълг. би възкликнала "егати гадното" примерно...

Във фирмата на мъжа ми вчера уволниха 100 човека... ейзе баса!

В обратния случай казваш "Ейзе кеф!"  Hug

# 118
  • Някъде там...
Верно ли уволниха 100 човека или го даваш като пример?Това не е даже егати гадното това си е жив кошмар....

# 119
Цитат
Във фирмата на мъжа ми вчера уволниха 100 човека... ейзе баса!
      Зе бе рецинут? Сериозно ли 100 човека за един ден?!? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт