И з р а е л 28

• 19 776
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от мен!!! На всички Hug
Мимкис, знаеш ли как искам да посетя Израел. Не съм запозната с програмата на Сохнут, знам само че за децата малко кото попораснат ще има програми за пътуване.
Ако някой знае на мен дали ми се полага нещо нека да ми пише. Иначе за организирана екскурзия или накакъв частен начин съм навита и обмислям. Но ако има програми по Сохнут - най-добре.
Иначе София ми липсва, аз имам много приятели там. И това че има къде да се уча езика и в еврейския дом и в хабад - и това ми липсва. И за децата мероприятията......
Но Варна е много по-спокоен и красив град и се чувстваме добре в него.
Видях, че по-назад споделяте за книгите на Амос Оз. Аз прочетох и трите (История за любов и мрак, Черната кутия и Усещане за жена). Първата, автобиографичната ме впечатли (малко е да се каже) и мисля, че е една от най-силните. "Усещане за жена" също е великолепна, много красив описателен език и уют. "Черната кутия" ми беше най-не интересна.....но не е за пренебрегване.
Има още една негова книга (ще сбъркам името й......"Моят Михаил" или нещо подобно), тя изглежда е издавана много отдавна защото дизайна на корицата е съвсем друг и не се продава по книжарниците. Видях я в нашия еврейски дом. Ако мога да я прочета ще ви разкажа за нея.
Знаете ли накои други интересни автори издавани у нас. Когато питам в книжарниците - отговарят ми "Не знаем".
Пожелавам ви прекрасен ден!!!

# 181
  • T"A
Знаете ли накои други интересни автори издавани у нас.

Ефраим Кишон е издаван на български, но стилът му е доста по-различен от този на Амос Оз и не знам дали ще ти се стори интересен. Кишон пише предимно политическа сатира  Peace

# 182
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимкис, много късмет и желая Flowers Four Leaf Clover към кой щат се е насочила? Сестрата на мъжа ми вече 2 години е в Сент Луис.

# 183
А Жаки, по въпроса за лагера, организира се от Пловдив, но с учители и мадрихи от София. Програмата им е пак много хубава, ще има сървайвър....
Мента, толкова са им интересни лагерите, че и аз искам да се запиша, но не съм чувала да вземат и майки Simple Smile
Ще потърся Ефраим Кишон, ще е обогатяващо

# 184
Жаки, Мента благодаря за поздравите. Към Масачузетц известния град Провинстаун. Друг път ще обясня с какво е известен Wink.
      Има има някакви варианти от Сохнут, за посещение на Израел. Преди 6 години, бащата на мъжа ми е идвал на визита като турист с еврейски произход или нещо такова. Някой ако знае нещо повече да обясни, моля.
       Hug

# 185
  • София-България, Израел - където си поискам
Преди имаше  така наречените опознавателни екскурзии към Сохнута. Събираше се група и за около 2 седмици им показваха различни места в Израел.Целта е след посещението си в Израел, част от тях да направят алия. Сега ,обаче не знам дали още организират подобни екскурзии, трябва да се провери в Сохнута Peace

# 186
  • Пловдив
Здравейте момичета! И тигър!
Първо да благодаря за стиснатите палци  bouquet, още 2 дни до теста.
И да кажа, че много ви е хубава миската. Докато нашата, аз лично не я харесах много ей я:
http://images.ibox.bg/2009/02/16/333/519x840.gif
Доста тунингована тук и по принцип с много подобрения, силиконче, туй онуй. Аз все си мислех, че не може, ама явно бъркам. И те това девойче, щяло да се бори да защитава дивите животни - хъм newsm78
http://men.-spam082-/uploads/tinymce/iv/julia3.jpg]

# 187
Пешек,на първата снимка е Христина Христова,която остана последна на финала на конкурса.
Аз лично повече харесвам нея отколкото Антония Петрова-победителката.

[img=http://www.slava.bg/images/content/11111/aa464a7c2222cad8f63ac83dcddb83f0.jpg]http://АнтонияПетрова[/img]

Пресаташето на "Визаж" каза пред един от нашите ежедневници,че тя имала само "лека корекция на бюста,но не и силикон".

# 188
Ето,горе не ми излезе линка със снимката на Антония Петрова.
http://www.slava.bg/images/content/11111/aa464a7c2222cad8f63ac83dcddb83f0.jpg

# 189
  • На дивана, под юргана
...Пресаташето на "Визаж" каза пред един от нашите ежедневници,че тя имала само "лека корекция на бюста,но не и силикон".

Значи трябва да раздели наградата си с пластичния хирург, извършил "леката корекция"  Laughing

# 190
  • T"A
Не ми харесва, но това е въпрос на вкус...  Confused Другото е, че, според мен, не представя точно типичната българка, но пък то не се и изисква.... Мисля, че Жени Калканджиева имаше нещо повече типично българско като черти на лицето  Thinking

Да ви се оплача - Ментов е с някакво възпаление на крака, около глезена... получил го като е кръстосвал Япония, претоварил си е краката (той просто няма спирачки, и на медения ни месец аз трябваше да слагам някакви ограничения, иначе той би ходил по 20 часа на ден  ooooh!). Направили са му нови стелки, но може да куца месеци наред  Sad
Ако не мине болката, могат да му инжектират някакви стероидни инжекции (доколкото помня...), пък имало и опрерация като крайна мярка. Не разбирам, ако има възпаление, не се ли дава антибиотик  newsm78

# 191
  • На дивана, под юргана
Мента, защо не иде на кинезитерапевт? Сигурно може да се оправи и неоперативно...

# 192
  • Пловдив
Мече, вярвам ти - това показа гуглето и аз не се зачетох много, признавам си. Но това не променя мнението ми за нея - не ме кефи, а и "леки корекции" ......айде моля ви се.

# 193
  • На дивана, под юргана
"леки корекции"... ха-ха, то с леки корикции, някои си смениха пола дори...  Laughing

# 194
  • T"A
Тигър, той беше при ортопед, при него всяка година си прави стелки, защото има проблеми с колената от сещай-се-кой период в живота му... Ортопедът му е казал, че трябва да изчака месец, и че инжекциите по принцип не помагат, но тъй като възпалението е на лошо място, ще го боли дълго... Далекет праким го превеждат като артрит  Thinking

Кинезитерапевт може би е добро решение, ще му предложа  Peace
Това всъщност не е ли физиотерапевт?

Общи условия

Активация на акаунт