Януарчета чудесни вече учат пролетните песни!

• 11 720
  • 309
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро!
Лила, бяхме на конслутация за 2 г. (малко по-късно, че нещо им се беше скапала базата данни). Правиха и цялостен преглед, вкл говорно развитие. Трябваше да назовоава части от тялото. Софи много съкращава думите. Например домат е мат. Дърпа и едни дълги речи на бебешки и нищо не се разбира. На мен също ми се струва, че е рано за разбираемо говорене, още повече при двуезично дете.  Ще изчакат 6 месеца дали ще има промяна и ако не, тогава ще се занимава с логопед. Казаха ни да я занимаваме много с книжки и да и повтаряме правилно думите. Ама аз я занимавам с български, татко и с холандски и детето разногледо става.  Crazy
Не знам дали ти бях много от полза.

# 31
  • София
Привет и от мен!
Сту, Мимоза, милички  Hug Hug Hug, важното е, че всички са живи и здрави  Praynig Hug
Ним, мнооого яки снимки  Wink

# 32
  • София
Стуци, Мимоза, радвам се че все пак е било малкия дявол!!! Направо ми настръхва козината, като ви чета.  ooooh!
Ним, страхотни сте двечките! Очаквам следващата година, да видим как ще разпределите тогава ролите /освен и двете да сте дяволки  Mr. Green, да не лъжете хората/.

# 33
Добро утро мацки.Ние от днес също сме без памперс,но все още не с много голям ефект,че колкото пъти в гърнето почти толкова пъти и в слиповете ConfusedНякои път ми казва,а друг път  идва и ми показва,че се е напикал ooooh!А на гърнето сяда само,като той реши иначе с нищо не можеш да го принудиш Tired
 nansy12 Добре дошла Hug

# 34
Лелеее колко много сте изписали от новата тема ooooh!
Много се радвам,че съм "кръстница на темата"За мен е чест bowuu
Ним,страшно сте сладки.Сигурно сте си изкарали супер Hug
Цвет, Hugза Миши.Бързо да се справяте с настинката.И Алек нешо ми подкашля,ама го пратих на градина.Да видим днес като си го взема как ще е.
Мопси,и аз мисля,че е нормално за тази възраст.А и предвид двата езика.
Ив,завидях ти Laughing
nansy12 Добре дошла!   bouquet

# 35
Благодаря, момичета! И мойта малка дуда, говори на бебешки и казва само края на думата. Нищо не и се разбира, но не се притеснявайте, мисля че не е нужен логопед. Каката до две година казваше само по няколко думи, а към 3 години беше като латерна и всичко изговаряше правилно.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 20:41 от nansy12

# 36
nansy12, добре дошла. Много са сладки госпожиците!

Сту, много гадно! Важното е, че съпружието е добре.

Ним, много сте хубави!

tsveta, дано скоро Миша се оправи!

Мимоза, казвай как е Вики!

За памперсите и аз да кажа - още лятото махнахме памперса, но след едно боледуване септември месец, Ева забрави за какво използваме гърнето и пак минахме на памперси. Някъде след нова година сама изяви желание да седне на гърне и за 2 дни махнахме памперса. Сега слагам само през нощта. Много пъти сутрин памперса е абсолютно сух, но не мога да се престраша да го махна.

# 37
  • София; Дружбето
Сутринта са върнали Миша на Вики. Само дето не е срутил яслата, ама я е прибрал. Та свикнах дядо на пожар да видим как ще се справи с гледането при положение, че не я е виждал от поливин година Crazy Стискайте палци да се оправя бързо, че верно ще си направя харакири.

# 38
Оле, то било друго да имаш компютър на работа  Crazy
Цвета,ще се оправи дядото, не го подценявай  Hug

# 39
Цвета, ужас! Стискам палци на дядото да се справи.
Мимоза, как е Вики?
За памперса- с памперс си е, евентуално лятото ще се мъча да го махам. Само като види гърнето и почва да реве неистово, пробвах и със седалка за тоалетна...нищо. Изпитва ужас. Ще си кютаме с памперс. Иначе гърнето седи на видно място в дневната  Mr. Green , ако случайно и се прииска ... С кеф сяда на гърнето на куклата (без да сваля гащите) и си вика ''чиш'' . Освен в него да взема да я пробвам.  Thinking

# 40
 tsveta  и аз мисля,че ще се спави дядото,моят палавник най-много обича да го пази дядо му и с него най-добре се разбират. Wink

# 41
Цвети,само да не стане като детето на една приятелка.Оставили детето да го гледа дядото.По едно време се прибират и детето слиза по стъпалата в къщата и им вика"шшт тихо,тихо,че деди спинка Joy"Шегувам се де!
На 1г и 6м.свалихме памперса,но на обяд и вечер все още спи с памперс,защото заспива с вода.И после....няма как.В началото го изпишквах на всеки 10мин.Но после започна сам да си казва.Е,имало е случаи в които се изпуска но свиква. Wink

# 42
  • София
Стуци, Мимоза, радвам се че все пак е било малкия дявол!!!

Малкият дявол, я! - големият дявол ще им трови живота у дома дъъъълго и мъчииииително!...  tooth tooth tooth

# 43
Посестрими, Mr. Green,моля,подкрепете най-голямата миска у форума Mr. Green Mr. Green Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=380593.msg10537976#msg10537976

# 44
Подкрепих те скъпа,и smile3501имаш най-много засега,дано спечелиш Hug

Общи условия

Активация на акаунт