Отговори
# 120
autumnsphere той пък като е по-адекватен защо не се сети по-рано newsm78 Изобщо не се връзвай, повечето мъже са така-не знаят какво ни е, не знаят колко е трудно да се гледа бебе, няма и да разберат, просто, защото не са създадени за тая работа, нито го износват, нито го раждат, нито го кърмят, че да знаят Wink

Когато се роди синът ни, дойдохме в Белгия. Представете си ме в чужда държава, не знам езика, с много ревливо бебе, по цял ден вкъщи, щото нямах кола в началото, а тук много вали и не става за разходки. мъжът по цял ден на работа... дребното по цял ден ревеше, то не беше дондуркане, не беше чудо...бях изперкала, честно, да не мислиш, че срещнах някакво разбиране или съчувствие от мъжо? Никакво. Просто свикнах. Купихме кола, намерих си приятели, понаучих езика и така... С това искам да ти кажа, че всяко начало е трудно. Нормално е да плачеш, да си разстроена, но постепенно нещата се нареждат от самосебе си, само трябва търпение. Гледай да излизаш колкото се може повече с бебето, хем то спи в количката, хем ти ще срещнеш нови приятелки по градинките.

# 121
Честита месечинка на всички бебчовци!
Благодаря за закусчиците, страхотни са!
Алхимика, аз съм на 2 мин. от спирката на Западен парк, така че срещите ни са в кърпа вързани! Joy
Ивонк, не съм супер компетентна, но като усетя, че започва някаква болка в гърдата пия ударно 2 хапчета Лецитин, напарвам я хубаво като се къпя и я предлагам по-често на Краси, защото си докарах едно запушване и хич не е приятно. Затова не губи време. А за големите паузи нищо не мога да кажа - Краси може да яде постоянно и по много и не ми прави по-дълги паузи от 3 часа и то това е рядкост.
Атмосферче, много добре те разбирам, и моят мъж понякога не ме разбира, аз си поплаквам и ми минава. Това, че сме майки не означава че сме и врачки и да знаем постоянно какво им е на децата, но........
За слинга - и Краси хич не му се кефи, дърпа се, плаче и въобще не мога да го сложа вътре, но пък ми върши работа да кърмя навън - тогава успявам все някакси да го сложа вътре и като усети живителната сила на кожения биберон нещата се нормализират hahaha
В кенгуро още не съм пробвала, но и това ще опитам, защото ходенето до магазина с него е едно истинско преживяване - разбраха ни и в Била, и в кварталните магазинчета, абе навсякъде.
Дорабела Hug Hug Hug
Гея, Рени напълно съм съгласна!
И да ви се оплача - Краси повече се хили на баща си и на една пееща играчка, отколкото на мен. Ще взема аз да се върна на работа, а тати да го гледа, щом е така - ама че работа?

# 122
Оф толкова да съм проста и неграмотна че ми ид да се гръмна аз вместо цитат да вмъкна мен  си направих на цитат и не мога да се оправя,затова ще пиша пак че да съм сигурна че сте ме разбрали.
ПИс радвам се че сме съседи почти само да се стопли и чукваме среща някаде посредата на парка Laughing
Коте теб те попитах за мъжа ти че ми се струва че го познавам ,та въпроса ми беше името му дали е Антон,поразително прилича на мий познат от детските ми години.
извинявам се на всички за хилядите ми постове в темата,ама като съм такава смотла какво да направя doh
атмосферче мила не се разстройвай той и моя все вика че какво толкова правя по цял ден дундуркам си бебето и си свиркам ама ще го оставя някой път сам за цял ден да го видя тогава.сигурна съм че на 15 мин ще е  #Crazy споко момиче горе главата,мъжете са си мъже нищо не разбират. Hug Hug Hug

# 123
  • Sofia
Ееееххххххххх, писах писах и тъпия компютър се рестартира! #Cussing out #2gunfire

Та сега накратко:
 Атмосферче, я не се трови, душа! Мъжете са...абе с една дума не разбират! Моя като има вече 3 деца, да не мислиш, че много ми влиза в положението... Помага, не се оплаквам, ама като няма нещо друго да върши (примерно да ходи да играе футбол, или да се види с приятели... Confused) и като направя въпрос се оказва, че и той бил човек и не можело само да работи!??!?! А мама не е човек, каторжник е! Simple Smile Ама нейсе, аз толкова се радвам, като въобще си е в София, че забравям да се тръшкам понякога, а то си трябва, иначе не се усещат!  Wink Hug

Маринче, консултирайте се ако трябва и с още 3 доктори! Как така си противоречат направо ме изумяваш! Не се притеснявай, ще излезне истината и дано да е малкия дявол! Стискам палци!!! Hug Hug Hug Praynig

Весе, много се радвам за чудесните резултати! Simple Smile Само така! Видя ли, че имаш кърма! А ти се беше настроила, че въобще няма да кърмиш... Hug

И сега накратко да си кажа мъката - моето момче не гука Sad Нещо си бърбори по бебешки понякога, ама ни "гу", ни "га", нищо! Rolling Eyes Много ми е криво и все си мисля дали е нормално... Иначе се усмихва, не много често, но осъзнато вече!
А и все си държи главата наляво, доста по-рядко си я обръща и задържа надясно, не че не може, ама така му е по-кеф явно.... А никой не ми обръща внимание на притесненията за това и не правим нищо по въпроса... Обяснявам, че на Деси06 в Германия така и така са й казали и правят физиотерапия, ама минава през едното ухо и излиза през другото на педито...Нищо му нямало  Tired

Та така от нас... Отивам да хапна, че вчера забравих цял ден да ям! #Crazy Чак вечерта ядох, откъде тая кърма не знам! Hug

Алхимика, не се казва Антон, Венци е. Ама може пак да го познаваш, набор 74 е, ако това помага Simple Smile

# 124
Мерси Пате, и аз почнах със затопляне под душа, после ще вкарам и топлите компреси, дано да помогнат! Този лецитин какво точно е, съжалявам за неграмотността си newsm78, но не съм го чувала... Ние иначе си държим главата още отсега изправена и се въртим в леглото сами вече, което поне ме успокоява, че малкия има сили. Някой дали знае с колко е нормално да наддава бебчо дневно, защото аз изслушах незнам колко мнения докато бяхме в болницата, а и още толкова изчетох, но от опитните мами мисл, че ще е най-достоверно инфото. Ох, ще ходя да го храня, а после ще ви доизчитам!
Цунки много!

# 125
  • София
Ох, мерси на всички! Наистина излиза, че аз цял ден си свиркам, а той работи и се мъчи и като се върне, трябва да завари една усмихната и отпочинала жена... Shocked

# 126
Бързо включване и от мен, докато трае 5-минутния ни сън.

Атмосферче и аз те рабзирам много добре. Ние миналата седмица бяхме в същото положение. Но репликата към мен беше "Какво само мрънкаш и се оплакваш. Някой ще реши, че те товарят с камъни тук"При което аз адски много се разстроих и си поплаках доста. После му обясних, че той дори и половин ден не би издържал да се гледат с малкия , когато е кисел. На следващата вечер аз правя вечеря , мъжът ми го гледа. Йоан е адски кисел, рев, пъшкане, зачервяване, абе пълна програма. И слушам от всекидневната мъжът ми се провиква "Милооо" Идвам аз и го питам какво става. И той ми отговаря "Не чуваш ли как реве" И аз му обясних, че го чувам, ама да вземе и той да се стегне и да се оправя с детето, стига само е мрънкал  Wink

alximika я кажи от къде си поръча Инфакола и колко ти излизат с доставки и всичките му екстри.

hetera ние също взехме Kolief тази седмица. За в момента мога да кажа ,ч е имат някакъв ефект, но аз давам на всяко ядене. Това означава, че тези 7 мл. ще ми стигнат точно за една седмица. А капките ги взехме за 29 лева. Ако трябва да купуваме всяка седмица малко соленичко ще ни излезнат. На листовката пише , че са за 40 хранения и трябва да се употребят до 3 седмици след отварянето.

Гери картата ни е на ДСК, досега не сме имали никакви проблеми като сме плащали. Звъняхме вече два пъти и в банката, но и от там не могат да ни кажат какъв е проблема. Много ме е яд, защото харесахме доста неща.

cutesmallcat и Йоан не гука. Вика нещо от сорта на "ааа",  "уууу" "оууу" Усмихва се съзнателно много рядко. Понякога се приближавам много близко до него и му казвам Усмивка, ама едно миличко и леко лигаво и радостно и той ми се усмихва.

# 127
ivonk,два пъти ми се получава такъв болезнен проблем на гърдите и колкото и странно да звучи,но отшумява като сложа начукан студен зелев лист в сутиена...И аз не вярвах,но се препоръчва и затова пробвах!А преди кърмене-топли компреси.И бебето да сучи по-често!

Галче,и аз така лекувам коликите.. Joy -без капки,а само с гушкане,разнасяне и потупване по дупето..А проблем с излизането с количка нямам,защото няма стълби нито до асансьора,нито при излизането от входа.Добре,че тук са съобразили и тези безумни стълбища ги няма,а количката ми стои пред вратата на площадката.
Моята бебка също киха и от ден-два кашля няколко пъти дневно...Незнам да се притеснявам ли..
Лошото е,че и аз се поразболявам,а синът ми е хремав.. ooooh!
Инче,Раличка също не гука още.Ама ти защо си се вторачила в това гукане... Laughing

Сферичке(може ли така за по-кратко.. Simple Smile ),моят мъж сега е супер самоотвержен-всичко прави и само се тревожи дали съм добре психически..Но когато се роди синът ни все му се струваше,че нищо не ми коства,вместо да се мотая цял ден из парка,да съм сготвила,изчистила и да вечеряме заедно в нормалните за вечеря часове.Просто им трябва време да осъзнаят колко грижи изисква малкото човече.Нещата ще се нормализират,спокойно.Освен това,мъжете се притесняват за бебчовците,а собственото им безсилие,поне в началото,ги изнервя,явно!

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 12:08 от толо

# 128
Айде и аз да пусна малко снимки!
Ето ги моите спящи сладури  Heart Eyes

Ето ни тука в кенгурото

А тука сме за смяна на памперс

# 129
Ох, мерси на всички! Наистина излиза, че аз цял ден си свиркам, а той работи и се мъчи и като се върне, трябва да завари една усмихната и отпочинала жена... Shocked
ами да свиркай си ,аз моя го лекувам като си дойде и се правя че го няма,разнасям си детето ,играя си  с голямото ,абе въобще не го забелязвам и той след малко се присламчи с нещо да ти помогна мило,а аз аааааааааааааааааа не ти си почини че аз цял ден съм лежала пък ти си бил на работа да изкарваш пари (щото тва ми се натяква постоянно че той изкарвал а аз само съм харчела) и елада видиш няколко дни така и два пъти го оставих без вечеря  и сега си мълчи и даже и помага.Ще му хванеш цаката и на твоя . Peace

# 130
Гал, и Бобчо прокашля. Обикновено когато освобождава въздух. Понякога се задавя и докато суче.

autumnsphere, я горе главата! Как така ще се връзваш на подобни реплики?! Освен това и двамата сте родители, нали?! Истината е, че с раждането на бебето се раждат и родителите, но ако при нас има добре развития майчински инстинкт, то на татковците им трябва повече време и помощ, за да се почувстват и станат истински такива. Жаленето, спестяването, игнорирането не помагат - тъкмо напротив. Така, че не се нагърбвайте с всичко сами и не приемайте, че само той има нужда от почивка и разтоварване.
Всичко трябва да е балансирано и разпределено между двамата - и грижите за детето и релаксирането. Така, поне аз го разбирам.

# 131
  • Стара Загора
Найема,страхотни снимки  Hug
Атмосферче,не му се давай на мъжът ти  Naughty Гея е права,това дете е точно толкова негово,колкото и твое  Peace
Аз на моя мъж никога не му мълча ,никога  Crossing Arms и има поразителен ефект  Crossing Arms

# 132
  • София
Ох,много сте активни едва чета...

А и малкия ми хленчи,сега за да има малко мир е с включен сешоар до него,шума го успокоява  Simple Smile

Инче, и аз се присъединявам към групата на негукащите,споко има време,до седмица ще прогукат  Simple Smile

За кърменето наистина не очаквах,че ще кърмя и ще се справя,отново благодаря на Яна!!!

Искам да пиша,но майчинският дълг ме зове,ако го успокоя пак идвам Wink

# 133
здравейте момичета ,

искам да питам може ли да се пие аулин като се кърми ( защото ме мъчат два мъдреца ) .
на етърва ми в болницата и казали че няма проблем да кърми и да пие аулин ( тя е със секцио )
а в сайта за лекарствата пише риск 1 какво значи това
оф ако знам че ще мине скоро болката ще си трая

иначе мишо слуша - понякога връща малко като преяде, често ми хрипа нослето чистя го с помпичката и тетризал Е има само временен ефект май е от сухия въздух хем имаме овлажнител. а коликите лекуваме със всякакви капки ама май съм най доволна от инфакола сега сме със саб симплекс

а вит Д го давам с лъжичка защото трудно отваряме устата не знам дали не е проблем

# 134
Еее днес сте много активни не мога да смогна да ви прочета че да се разпиша и аз Simple Smile
Първо да почерпим че днес ставаме на месец

Атмосферче една сектантска Hug Хич не му се връзвай на приказките и недей да си мълчиш и да търпиш. Напълно подкрепям Геа и Рени. И като ти е криво си мисли за майка си и нейните реплики  Joy  Joy  Joy
Сега да попитам този Инфаколик който продават в Гърция различен ли е от английския? Защото ми пратиха от там и виждам че името е малко по различно но немога да прочета нищо друго защото листовката е само на гръцки иначе опаковката и картинките са еднакви. Дали производителите са различни как мислите?

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 12:33 от k.penkova

Общи условия

Активация на акаунт