94 лалета в САЩ

• 16 420
  • 320
  •   1
Отговори
# 60

и уж им приказваме едно и също, уж ги учим на същите неща, уж им даваме еднакъв пример, за силвия е от голямо значение как изглежда в очите на околните и дали достатъчно добре се слива с тях... не знам как може да се промени това.
И аз не знам. Но си имаме тук една майка, чакаме заедно на спирката - първо обработи щерка си. Не знам какво шушукаше на детето, но то изгуби всякакъв мерак да се вписва и да е част от сутрешната дружина. А определено проявяваше интерес.
После сина си. Там шушукането не помогна, та накрая майката просто отиде любезно усмихната при момчето, което й се струваше най-зряло, и му каза, че нейният син не може да седи заедно с другите момчета в автобуса, защото е по-малък, и те са отговорни да не го допускат при тях. Това го знам от моето дете. (Но какво ли е казала тази жена на собствения си син, ми е чудно?)
Може би това работи за по-малки деца, под 10г. Но от известно време ме гложди чувството, че някои детайли от тукашния речник ми липсват.

# 61
Блажка, много интересно... проучи и докладвай! Simple Smile

Бенс, има страхотем музикален и филм фестивал тази седмица при вас http://sxsw.com/home. Отивайте с момчето, децата много обичат музика на живо!

# 62
  • Boston, MA
%$^%*&^ излезе завишен шанс за Даун и ще правя амнио, някой от вас правил ли е?

# 63
Бубе, Пухкавел беше с много висок шанс за Даун. Нищо не направихме, т.к. ни обясниха , че резултата само ще ни информира и това е Naughty Шанса на Пухкавел беше 1:8, доста висок, стреса все още си го нося на гърба и мисля че никога няма да мине
Бубе, горе главата всичко ще е наред с Шанти   bouquet

# 64
Бубка, ух...  Sad

Точно за това четях в момента.
Какво прави ти? Nuchal translucency & biochemical screening ли? Аз след 2 седмици ще ги правя.
Но съм решила (за сега, може да размисля), че какъвто и шанс да излезе, няма да правя амнио. Не се притеснявай от нея - не че съм правила, но "Miscarriage is the primary risk related to amniocentesis. The risk of miscarriage ranges from 1 in 400 to 1 in 200. In facilities where amniocentesis is performed regularly, the rates are closer to 1 in 400."
от тук: http://www.americanpregnancy.org/prenataltesting/amniocentesis.html

Има ли смисъл/възможност да се повтори теста преди амнио?
Стискам палци всичко да е наред.
Пиши пак.

# 65
  • Boston, MA
Правих някакъв сравнително нов serial sequential screening - кръв и видеозон (nuchal translucency) в 12 (май) седмица плюс пак кръв в 16 седмица. Доколкото разбирам, започват от възрастовия риск (1/140) и като са завишени резултатите, сметнаха 1/30.

Знам за риска за сп аборт при амнио, затова и не го правих първоначално, но в този случай предпочитам.

Предложиха да направят още един ултрасаунд, но дори при добри резултати, това би означавало 1/60, пак високо, според мен.

# 66
Тестът е същия, Бубе. Кръвта е за биохимичния скрийнинг, каза моя лекар.
Успешно амнио ти желая. Много стискам палци.

# 67
  • Boston, MA
Мерси, Кюбит. Дано всичко е наред.

Прочетохте ли, Наташа Ричардсън починала. Ужас...

# 68
Прочетох, много жалко...
И срам не срам си казвам, че първото, което си помислих е, че е перфектен донор - мозъчна смърт, здрави органи. Даже специално се интересувах и питах мъжа ми дали не знае какво се е случило...

# 69
Бубка - стискам палци ( всичко ще е наред  Hug ) .

Ей какви нелепости предлага живота - нали веднъж си говорехме че "никой не е застрахован от нищо" . Да паднеш по време на урок за ски  Sad.
Кюбит в това което си помислила няма нищо лошо - при такава ситуация винаги е добре да се спаси поне друг живот ( а може и повече от един).

# 70
  • usa
И аз не знам. Но си имаме тук една майка, чакаме заедно на спирката - първо обработи щерка си. Не знам какво шушукаше на детето, но то изгуби всякакъв мерак да се вписва и да е част от сутрешната дружина. А определено проявяваше интерес.
После сина си. Там шушукането не помогна, та накрая майката просто отиде любезно усмихната при момчето, което й се струваше най-зряло, и му каза, че нейният син не може да седи заедно с другите момчета в автобуса, защото е по-малък, и те са отговорни да не го допускат при тях. Това го знам от моето дете. (Но какво ли е казала тази жена на собствения си син, ми е чудно?)
Може би това работи за по-малки деца, под 10г. Но от известно време ме гложди чувството, че някои детайли от тукашния речник ми липсват.

Simple Smile ти си направо магнит за уиърд майки!

%$^%*&^ излезе завишен шанс за Даун и ще правя амнио, някой от вас правил ли е?

аз. няма страшно, всичко ще бъде наред с амниото. ако те интересува нещо конкретно, питай. ще отговарям доколкото си спомням.

# 71
Бубка предполагам, че говориш за резултатите от първия тест 11-14 г.с. Разгледай тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375059.0 и по- точно внимание на хора, които са правили процедурата, а не които "мислят" да или не. Аз лично бих напавила амниоцентеза ако се налага.
Изобщо записала съм всички възможни тестове.
Пращам позитивни мисли.
Утре съм на кръвен троен за 16-20 седмица. Току що се връщам от преглед и направо смръзнах докато сестрата търсеше сърдечен ритъм.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 03:16 от Niki1

# 72
Бубка, ще цитирам доскорошния подпис на Кюбит за позитивното мислене. Повечето амнио-та са успешни, нали така Simple Smile?!
Стискаме палци!!!  Hug
Мен незнайно защо доктора се опитваше да ме убеди, че амниото е добра идея предвид годинките ми, но трипъл скрийн теста беше ок и се разминах Rolling Eyes ...

# 73
Бубка, и аз съм правила, но в България, ако това има значение де. След амниоцентезата отидох на работа, 'щото ми беше толкова акъла. Но пък не съжалявам ни най-малко, че я направих, бях вече в 22-23 г.с. Съвет не бих си позволила да ти дам (дали да, или не), мнението ми е, че попаднах на добър лекар, който я направи безопасно, безболезнено, умело.  Стискам палци! Всичко ще е наред!

Аз много набързо ще се оплача, че здравият ми разум се изчерпва бързо. Малката освен, че започна да влачи вируси от дей кеъра, не спира от няколко дена да плаче неистово, не само там, но и у дома. Отказва да се храни, сменя мнения и желания през 2 секунди...Аз физически и психически съм много уморена, къщата ми е нагоре с краката, за което се ядосвам на себе си. Така де оплаках се.  Confused

# 74
Бубка, стискам много силно палци всичко да мине идеално!

Ники, и аз така замръзвах в секундите, докато търсят сърчицето на прегледите. Ето ти една  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт