94 лалета в САЩ

• 16 466
  • 320
  •   1
Отговори
# 210
Вики, бих препоръчала подхода, който Тандури ти даде. Първо замина дневния памперс, после след като се събуждаше известно време сух, махнах първо памперса за дневното спане и после и за нощното. Беше много по-безболезнено, отколкото очаквах. Но предполагам, че различните деца, различно могат да задържат, така че може и това да е помогнало, защото той явно може по 3-4 часа да издържи. Като чета даже се чудя дали не пие малко течности това дете  newsm78. Но е такъв кеф сега - събужда се и сам отива до тоалета, родих се откакто е по-самостоятелен в тези неща.

Не обичам да ме прекъсва и сега точно сме в период на учене, не много успешно за момента  Laughing. Не знам дали сте забелязали, но бг културата много позволява прекъсване и "продължаване на мисълта" на събеседника, ако той нещо забави говора. И аз самата много го правя и се дразня от това, но се опитвам да го преодолея.

# 211
Уау, ама вие сте много строги за прекъсването. Според мене, контекстът има голямо значение.  Както казах, ако съм на плейграунд или на спец. място за деца, ами тя е центъра на вселената ми, това е моето време с нея. Докато стигна до плейграунд, аз вече съм имала няколко ексайтинг разговора с възрастни, така че там искам да гууфвам и да строя пясъци. Аз съм обикновено майката заровена в пясъка или тая, която се гони с детето (от единственото ми ходене до България с дечка, открих, че не е много прието). Ако говорим за нещо с другите родители там, е главно децата. Виж, ако се наложи да работя от къщи, да говоря по телефон, или друго, никой няма право да ме прекъсва. 

Вики, ние оставихме дайпър за през нощта след като бяхме махнали дневния за известно време. Беше главно за всеки случай.

# 212
Moeto време е с 2те ни деца. Ако говоря с Ния и брат и ни прекъсне правилата да точно същите както ако говоря с шефа си по телефона. Не обичам и не прилагам  *старая се поне* 2ни стандарти,но ако има пожар,може Laughing Хора различни,за мен прекъсването е белег на неуважение,но е и навик, който е добре да не се създава,инак се бори много трудно.

# 213
Анет, аз не се абонирам за правилото "когато възрастните говорят, децата мълчат."  Това не означава, че няма правила. Учим се на тънкото изкуство на turn-taking, както в разговор с други деца, така и с възрастни, но това не става само с едно sweeping правило. Ако ме прекъсне защото е ексайтид за нещо, не го правя на биг диъл. 

Има места и ситуации,  които са за деца, и места, които не са.  Ако целта ми е, например, да отида на ресторант, за да имам интелектуален разговор с други възрастни, детето  обикновено стои в къщи, защото не естествено за нея да седи на стол 2 часа и да мълчи.  На плейграунд моята цел е съвсем различна и не отивам там за интелектуални разговори.  Моето мнение рядко съвпада с мненията тука и това е джъст файн Simple Smile 

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 16:40 от Pixie

# 214
Здравейте! Благодаря за пожеланията! Ще гледам да бременея поне още една седмица (до термин), защото докторката замина на някакъв семинар, но кой ли ме пита...

Agent P, нямам нищо против принцеската да е овенче!  Heart Eyes

Кюбит, моето гадене беше на приливи и отливи - тъкмо да помисля, че край, добре съм, свърши вече,  и след някой друг ден ме нападаше с нова сила.
Докторицата ме предупреждаваше за това, когато и се хвалех.  Crazy Твоите хормони са още по-високи, защото си с две бебчета, така че търпение и философски подход му е майката.  Hug

И аз съм от обърканите от "родителското тяло". Мисля, че ако детето има силни интереси и наклонности към нещо, не бива да се тласка в друга посока, само защото имало "голям талант" или заради някакви неизживени мечти и амбиции на родителите. 

# 215
Елла е без дневни дайпери от близо 1 година ,сама си ходи в тоалетната и аз почти и не разбирам кога ,много е самостоятелна даже и вратата си затваря  Laughing.Нощните не съм ги махала никога защото я изчаквах . Ето снощи пак инцидент въпреки че я чаках и проверявах на всеки час. Май се мъчим и 2те така.Мисля да  ги върна дайперите така като ви слушам.

ирка ....Дени звучи точно като Елла ,и с водата и с всичко което си описала.Обожава да пие нощем и сега редуцирах количеството но тя не е много доволна.Мерси че се включи.
Мерси и на всички други че се включихте, и за  за окуражението ,така нещата ми звучат по друго ,явно наистина си е до дете и няма нищо лошо да е с нощните дайпери за по дълго.Добре че реших да питам че не знам до къде щяхме да я докараме. Чакам и други мнения ако има! Peace

# 216
Писки,не споря с теб. Моето желание да науча децата ни че всеки,независимо от пол,възраст,ексайтед или не, трябва да бъде уважаван когато говори. Не разбрах откъде дойде интелектуалния разговор,аз лично поддържам точно обратното-независимо от какъв е разговора, с кого и къде- правилата ни да едни,не се прекъсва освен ако не се лее кръв и не пламти къщата.
Отдавна не водя важни разговори в присътвието на децата, ако се наложи (шеф звъни в парка докато аз вися на мънки бар и слушам как дейвид си е нахлупил гърнето на главата)и изпаднем в неприятна ситуация-моя си е вината, извинявам се и на 2те страни и  правя възможното да не се повтаря.

# 217
  • usa
виктория, нощното напикаване не подлежи на осъзнаване, детето практически не може да го контролира съзнателно. то спира когато организмът достигне определена зрялост. едно от децата ми имаше нощтни инциденти до петгодишна възраст, въпреки, че през деня дайперсите бяха махнати от двегодишна възраст. спеше си с пул ъпс и всички бяхме сухи и доволни Simple Smile. щом виктория не е готова, слагай памперса обратно докато започне да остава сух поне седмица и не се тормозете и двете.

# 218
По въпроса за избора и следването на мечтите да се изкажа, че после излизам: не знам кога точно едно дете може да прецени кое му е призванието. Предполагам, че сравнително рано.
Но не съм убедена дали е в състояние да оцени рисковете и бремето на това "да си следваш мечтите и призванието".
Едно дете например, което рисува добре и иска да стане художник или иска да е писател, е добре да е наясно, че има и много такива като него, и са малцина тези, които ще си изкарват хляба с точно този вид труд, и мнозина тези, които колкото и да са талантливи, по една или друга причина няма да могат. Не всички професии хранят и имат широк пазар, няма какво да се лъжем. И тук не става дума за отказване на детето от мечтата и призванието, а за реалистично представяне на ситуацията. Готов(а) ли си да чистиш домове? Да работиш в Кремиковци (имах такъв познат художник)? Да си смениш местоживеенето? Да даваш уроци? Да работиш временно нещо друго, което би ти дало финансовата свобода да постигнеш мечтата? И Джон Гришам се е занимавал с право, преди да стане изцяло писател.
Естествено, всички тези въпроси могат да се окажат излишни (дай боже на всяко дете да му се случи), но мисля, че все пак трябва да бъдат зададени.

# 219
Точно щях да кажа нещо подобно на блажка. Имам приятел, който завърши актьорско майстроство. Зимата се видяхме, той ни разправяше, че работи нещо си в една бензиностанция, защото не искал да участва в реклами, а във филми, а в България нямало кино. Не разбирам много от бългаско кино, но ми се струва, че и преди 9 години (когато той кандидатстваше) нямаше кино - не като да е изчезнало скоро. Та не знам  Rolling Eyes, мечтите са си мечти, призванието си е призвание, но по моите представи човек следва, за да може да работи нещо после. Не знам ако моите (незаченати  Mr. Green) деца искат да учат нещо непрактично доколко ще се намеся, но най-малкото ще мърморя доста.
--
Именници имаме ли днеска?

# 220
Хей, Анет, и аз не споря. Ит'с Пикси  Simple Smile    Миз казваше в ориг. постинг, че с таткото говорили за маркетс, политика, етс., все сериозни неща. Просто казвам, че таткото приема, че на това място и време децата са #1, и всички други си чакат реда. За мене е нормално, както казах, на плейграунд, детето да дойде ентусиазирано за нещо, с блеснали очи, видяло заек, или иска да видя как се е спуснала по пързалката, или посрещнала топката.  В такива моменти може и да забрави да каже, "Екскюз ми,"  и не ме дразни.

Биз, видях какво си писала за културата и прекъсванията. Може би не си живяла сред евреи в НЙ сити, където прекъсването е се очаква и дори показва, че се интересуваш от другия Simple Smile Simple Smile   Много са, много го съб-културите тука и няма едно правило за всяка една от тях.

Juturna, съгласна съм. Не мисля, че дете на 14 или дори на 18 години трябва да взема такива важни решения съвсем самостоятелно, и то не само защото родителите плащат сметките. Не казвам, че родителите трябва да наложат мнение, но guidance и дискусии трябва да има. Най-скорошният пример е какъв език да учи детето. Има опцията френски и испански. Тя искаше френски (не знам защо).  Аз, обаче, мисля, че Испанският е много по-важен в Щатите, като се има предвид, че е един от най-говорените езици и демографските проджекции. Така че сега учи испански.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 19:28 от Pixie

# 221
ПиКси,извини грешния спелинг,моля,по невнимание се е случило!

# 222
Но проб. Затова сложих Simple Smile

# 223
Вики, аз единствено се сещам за тези, но са доста скъпи(ако не искаш да връщаш памперса):

http://www.babyworks.com/catalog/product.asp?dept%5Fid=16&pf%5Fid=1620

не съм ги пробвала, само гледах за ЕйДж.
Дано не е на психологи4на основа, племенника ми се изпускаше нощем до 12 годишен.
-------
Българска 4ерта(и на доста южно-европейци) е да се прекъсва, както и да се говори прекалено близо до събеседника и също да се пипа 4овек((не)разбирането за пърсънал спейс)...забелязано от съпружието, аз не съм наблюдателна много, а и от Януари общувам 99% основно само с детето.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 22:33 от benson10

# 224
  • USA
Честит псевдонимен имен ден на Блажка!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт