94 лалета в САЩ

• 16 463
  • 320
  •   1
Отговори
# 225
Ами Пикси, аз не исках да генерализирам, но съм забелязала, че прекъсването е черта и в други изто-европейски култури  Grinning. A от къде са дошли повечето от евреите в НЙ?... Източна и централна Европа с нарастване на антисемитизма там през 19 и 20 век. Логично е - всички се прекъсваме. Laughing

Вики - кийп дъ дайпър фор нау. Peace

# 226
  • USA
Според моите наблюдения прекъсването е не само източно-европейска черта. Доста западно европейци също прекъсват (в Холандия си беше много нормално), китайци - също.

# 227
Лени  wavey много се радвам да те видя тук, липсваше ми другарчето по отвращение към детскоградински манджи  Wink .

Малко снимки преди днешната буря при нас http://www.nbcdfw.com/weather/stories/Viewer_Photos_Storms_Roll_ … arch_25_2009.html  торнадото тук ни размина, но май ще удари в съседство  Rolling Eyes .

# 228
Кларет, малии колко страшно при вас. При нас сега вали яко град, а тия се изпотрепАха на 4-уей стоп-а до нас Confused

Лени, забравих преди, радвам се да те видя отново тук Hug

# 229
  • Чикаго / София

ирка ....Дени звучи точно като Елла ,и с водата и с всичко което си описала.Обожава да пие нощем и сега редуцирах количеството но тя не е много доволна.

Ами те са и родени в един и същ  месец - само с няколко дни разлика, е и 2години. Simple Smile

Аууу Clairette, доста страшно изглежда. Добре че сте се разминали!

# 230
  • usa
Хей, Анет, и аз не споря. Ит'с Пикси  Simple Smile    Миз казваше в ориг. постинг, че с таткото говорили за маркетс, политика, етс., все сериозни неща. Просто казвам, че таткото приема, че на това място и време децата са #1, и всички други си чакат реда. За мене е нормално, както казах, на плейграунд, детето да дойде ентусиазирано за нещо, с блеснали очи, видяло заек, или иска да видя как се е спуснала по пързалката, или посрещнала топката.  В такива моменти може и да забрави да каже, "Екскюз ми,"  и не ме дразни.

пикси, не става дума за когато сме на площадката и си играем с децата, тогава пък точно обратното не очаквам от други възрастни да ми прекъсват разговора с детето Simple Smile. става дума когато сме компания, събрали сме се с други семейства, децата играят, ние възрастните бистрим политиката. според мен няма значение важен ли е разговора или не. дете едва ли може и да прецени дали разговора е важен или не. струва ми се недопустимо дете да прекъсва какъвто и да е разговор безапелационно и родителят да откликва без поне той/тя да се извини на говорещия. за мен това е елементарно правило на общуване, на което трябва да учим децата, както ги учим да не изблъскват опашката за пързалката. както и да е. благодаря на всички включили се с мнение Simple Smile.

за готовността на децата да вземат решения. аз съм на мнение, че ролята на родителите е да представи информация и варианти, да си каже мнението кое е подходящо според него за детето му и защо, да обсъди защо нещо не смята за удачно. от там нататък решението е на детето. дори да сгреши, не е непоправимо. важното е, че се учи да преценява, да взема решения и да си носи последствията от тях, че е придобило опит. имам си доста предразсъдъци и не искам да ги налагам на децата си. искам те да си изградят техните самостоятелно Simple Smile. допускам и че може и да не съм права, сега се уча и трупам моя опит по този въпрос Simple Smile. ей сега например се съгласих девойките да спрат с уроците по пиано и китара. за себе си съм сигурна, че е грешка, че рано или късно ще съжаляват, казах и го, те настояха, че не искат да продължават да се учат да свирят, съгласих се. лошото е, че доста време ще мине докато разбера кой е бил прав, но ще чакам, все някой ден ще разбера Simple Smile.

# 231
Киселините трябва да се неутрализират. Един метод е да се стимулира производство на слюнка, тя неутрализира: затова помагат дъвка, смучене на бонбони (или на костилки, както някой предложи). Друг метод е с Tums, което е всъщност калциев карбонат, но не мога да кажа дали е ОК за бременни, въпреки, че не е лекарство. Във всеки магазин, бензиностанция, аптека ги има. Популярното в България пиене на сода е вредно, защото краният продукт от реакцията е сол. Пиенето на топло или студено също помага, защото временно обезчувствява хранопровода. Трябва да се пие много вода, за да промиват киселините към стомаха и да се ядат малки порции, за да не се натоварва мускула, който затваря стомаха.

# 232
  • Boston, MA
Да, става Тъмс за бременни, това и препоръчват. Облекчава наистина, но на мен ми остава един такъв гаден след-вкус, може и да си въобразявам де, ама все едно съм дъвкала аспирин.

# 233
Да, става Тъмс за бременни, това и препоръчват. Облекчава наистина, но на мен ми остава един такъв гаден след-вкус, може и да си въобразявам де, ама все едно съм дъвкала аспирин.

Ми то си е тебешир.  Grinning На мен ми се налага редовно да дъвча, избирам си плодови на вкус и след това пия вода.

# 234
Кларет,  ooooh!, добре че ви се е разминало. Мерси за снимките , нали все пак съм географ, това ме впечетлява много Grinning
За това, кои е готов да взема решения, аз не бях нито на 14 нито на 18, на 14 майка ме накара да уча там където тя иска / и беше права много ми хареса/, а на 18 аз си мислех че всичко съм изучила за 4 години и не искам да се доразвивам в тази сфера, а исках нещо ново / грешка голяма допуснах/Ами, не от мен педагог не става, т.е. не съм лоша, нито посредствена/ пазиха ми мястото 6 месеца/, ама работната среда и други фактори ме задушаваха. Когато си подадох молбата за напускане се чувствах супер, а последния ден направо летях, 2 седмици по- късно бях в САЩ. Да признавам си децата ми липсват, но когато се приберем с Бг, винаги се виждам поне с половината Laughing

# 235
  • usa
зимата нещо ми идва в повече и ме навежда на мисли Simple Smile. та я да взема да ви пусна един друг въпрос. какъв вид читатели сте - бързи или бавни? обичате да се наслаждавате на всяка дума или искате по-бързо да разберете какво се случва накрая? аз съм от тези дето предъвкват думите. когато имам избор де. щото сега като нямам избор съвсем костенурски го раздавам, обикновено забравям началото на книгата преди да разбера развръзката и ми се падат средно по 6 думи на ден, но предпочитам да окачествя това като чрезвичайно положение независещо от мен, което не мога по никакъв начин да контролирам. но в добрите стари времена, в ерата BC (aka before children) също обичах да чета бавно с цел наслада. а вие, my friends, при вас как тече този процес?

# 236
  • Чикаго / София
Аз чета бързо /освен ако е на англ. Whistling/ . Когато започна една книга, не я пускам докато не прочета и последния ред.  Случвало ми се е да спя по 2-3 часа само, защото до сред нощ съм чела. 

# 237
ирка, бенс, клеър  Hug

клеър,  това изглежда  Shocked

аз чета толкова бързо, че обикновено не ритейнвам нищо след края на книгата. голям проблем навремето с разказвателните предмети  Grinning

# 238
аз чета толкова бързо, че обикновено не ритейнвам нищо след края на книгата. голям проблем навремето с разказвателните предмети  Grinning
i az,още повече по 3-4 книги накуп,редовно взимам някоя "нова" от библ и на 15страница се сещам че съм я чела; минавам през средно 500-700 стр на седмица четиво за фън и още поне половината на това по работа,няма време за предъвкване,а и никога не съм го правила..и прескачам освен дето чета бързо..

# 239
И аз чета за скорост Simple Smile, шампион съм. Списания, статии, новини, книги; прескачам. Но пък страшно ми помагаше за тестове и reading comprehension, SAT/GMAT, цар бях на verbal едно време Mr. Green За качествена художествена литература малко си е проблем, де, ако нещо ме грабне, после се връщам да си го прочета пак (след като съм видяла края и знам какво ще стане).

Мъжът ми много мрази да четем нещо заедно, по интернет, например, все му дърпам надолу текста с мишката Joy

Общи условия

Активация на акаунт