Бременни и майки от проблемното 2009 - втора част

• 38 374
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Bean,оправяй се по-бързо Hug.Дано по-скоро да приключиш с работата и да не си късаш нервите.Добре , че не си пострадала сериозно и бебетата са добре.
Жабче се е разписала и днес Party Hug!Браво!
Марински, дано малчо се оправи бързо Hug.
Санитам,  Praynig Praynig Praynig стискам палци да се стабилизират нещата и да устискате максимално дълго.Никакво мърдане от леглото Peace
Чо-ко, успех на прегледа!С нетърпение ще чакаме да пишеш

# 121
Bean, като чета през какво си минала, направо настръхвам. Знаеш, че си минала на косъм, нали?!?! Тебе и бебетата ангелче ви пази!
Не можеш ли да си вземеш болничен. Говори с ЖК, има и разбрани лекари. В такъв стрес не е хубаво да се наираш  точно в момента. А относно законите, нямат право да те пипнат , ако си бременна! Дори и позицията ти не могат да съкратят.

Аз току що се върнах от прегледа.Бебоците са добре. Вече са 22; 23 мм; Видяхме заченките на пъпна връв и израстъци, които с доста въображение изглеждат на крака и ръце.
Вече сме толкова големи, че не се събитат и двата бебока на една снимка Wink
Броят ни че утрее приключваме 9тата седмица и звлизаме в 10та (много се обърквам с това броене...Simple Smile )
Най хубавото е , че започваме на спираме лекарствата - до 9ти април ще съм стриала естрофема, преднизолона, дуфастона, прегнил вече няма да слагаме. Остава само фраксипарина до 12 седмица  - 11 Април. После ще остане само аспирин протекта и витамините.
Аз оплаквания никакви нямам и се моля на Господ да нямам изобщо. Чувствам се добре . По кантар за 2 месеца и половина съм качила 1 кг ( е и няколко от стимулацията). Корем си имаме доста изразен и вече не можем да крием. Който ни види му е ясно каква сме я свършили.
Прегръщам ви всички!

# 122
Bean паzи се и не се оставяй така да те нервират!

Чоко браво zа хубавите новини  Grinning

# 123
Bean много гадна работа, защо те тормозят така тия хора  Close Не се давай, кураж и дано да се развият най- благоприятно за теб нещата  Laughing
Cho_ko по хубаво от товааа  Hug здраве му кажи, всеки път след благоприятните новини от прегледа се 4увствам като окрилена.
Марински малкият красавец да го нагушкаш едно хубаво от мен и да му минава вече тая гадна темп.  Tired
Касиди питай Александров ако искаш, но аз мисля, че щом имаш нисък хемоглобин и другата док ти изпише желязо, няма какво да му мислиш или искаш потрвъждение. Сега ако става въпрос за някоя диагноза или незнам какво друго- да  Peace

# 124
Здравейте милички!
Aз досега тъй и несмеех да се включа в темичката официално, но след   EFPси ви чета най-редовно.
Днес бях на преглед. Видяхме две сакчета. Очаквах да чуем и сърчицата но уви, а съм в началото на 6-та седмица. Би трябвало да се чуе, нали? Доктора обаче ме претупа набързо и не беше никък словоохотлив (да не се изкажа по-грубо). Само ми определи термин за 12.11, даде ми един лист с изследвания които да си пусна като вляза в 8-9 седмица и ми каза да отида на преглед чак на 24.04 #2gunfire А знае че съм в така наречената рискова група: с близнаци, след ин-витро, с два аборта, единия от които мисед и би триабвало да му е ясно че бебчетата или едно от тях просто може да спре да се развива и......, ох даже не искам и да си мисля за подобно нещо. Искам си ги и двечките Praynig, но много ме е страх да не се обърка нещо в последствие. Още утре ще си запиша час при друг доктор.
Ние още на никого не сме казали. С моите минали проблеми смятам да си мълча за сега пък и дори още месец-два. Аз със сигурност мога да си изтрая, ама моичкия незнам.
Иначе нямам никъкви проблеми. Нито повръщам, нито ми се гади, нищо. Само гърдите ми са напрегнати и все ми е едно такова сънливо.
Даже и лентичка още не смея да си сложа. Много, много ме е страх момичета.
Ох това за сега, че май стана дост дълго.
Моля се за всички ви  Praynig  Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 125
Реа , добре дошла при нас и честито  Hug Желая ти две хубави бебчета накрая  Praynig

Аз вчера бях на ЖК , качила съм 2 кг за един месец  Blush отново ме похвалиха за което , замерихме тоновете на бебчето , но този апарат явно много го дразни тъй като риташе постоянно и повече се чуваше ритничета отколкото сърчицето  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 09:40 от Mindi

# 126
аз съм бременна в 26 седмица и започнах да се тревожа от преждеврвмвнно раждане!!!обичам да се застраховам за всичко!някой правил ли си е уговорка с лекар за такова евентуално раждане???или ако се наложи се отива така???

# 127
gingerup   защо се тревожиш от преждевременно раждане , имаш ли някакви показания за това , скъсяване на шийката , контракции , разкритие ? Ако нямаш , значи би трябвало всичко да е ок . По принцип ако тръгне родов процес , трябва веднага да постъпиш в болница за наблюдение и евентуално за задържане . Също трябва в болницата да са готови да посрещнат евентуално недоносено бебче , т.е. да има добър екип неонатолози и добра апаратура . Дай боже да не се стига до там  Praynig

# 128
  • London
Рея, честито и лека бременност. Лекарят правилно ти е казал че е рано да се види каквото и да е. На този етап се виждат само сакчетата - търпение му е майката. Според мен се опитай да се успокоиш и зарадваш и дай време на майката природа.

# 129
Рея, нашите сърчица чухме в края на 6та седмица. Въпрос на дни е да ги чуете и вие.
Без да добавам предишните ти премеждия при бременност с близнаци е наложително честите срещи с доктора, особено в началото. Аз съм на лекар всяка седмица и така ще е до началото на 4ти месец. А после на 2 седмици.
Задължително се консултирай с друг лекар.... Ти всъщност как попадна при въпросния "специалист". Аз съм в началото на 10та седмица и все още никой не иска да говори за термин, а той от сега ти го е назначил...
Спокойно, мила. За себе си взех следното решение : По-добре положителна настройка и да се успокоя вътрешно като си кажа - Бременна съм и всичко ще е наред, вместо да се притеснявам всяка секунда... Направи го и ти... така ще ви е по-лесно с таткото Simple Smile А за казването...ние започнахме от седмица да излизаме повече и ако срещнем някой - казваме (на мене ми личи). До тогава на никого освен на най-близките не бяхме споделили.... страха  винаги го има...пази се от лоши хора, с лош поглед, не ти трябва излишно напрежение
Успех...повярвай в чудесата и се усмихвай

# 130
  • вече Пловдив
Рея, честити 2 чертички!   bouquet Желая ти лека и безпроблемна бременност и да се радваш на 2 прекрасни бебчета!  baby_neutral baby_neutral За твое успокоение можеш след няколко дни да отидеш да чуете сърчицата, а и да поговориш с втори лекар никога не е излишно. Постарай се да избягаш от лошите мисли и страхове, повтаряй си, че чудото е станало и ще завърши с най-прекрасните дечица на света!  Heart Eyes
gingerup, защо се притесняваш от преждевременно раждане? Имаш някакви признаци, някой те стресна с разкази или просто да се застраховаш? Аз съм в 33-та седмица вече и все още избягвам да си мисля какво би се случило, ако тръгна сега да раждам ...  #Crazy

# 131
Рея добре дошла и честито   bouquet Твоите притеснения са нормални, всички тук сме минали преz тях... Правилно си се насочила към друг лекар, кажи от къде си zа да ти препоръчат някого.

# 132
mindi ами да имам контракции и проблеми разни но и по пр бих се тревожила...Simple Smile Sad не знам такава съм...

# 133
gingerup няма страшно , всички имаме страхове  предполагам че е нормално , и на мен ми минават черни мисли през главата , но гледам бързо да ги разкарам с нещо приятно   Crazy А относно контракциите , ако не са начести и не са болезнени и също ако не причиняват скъсяване на шийката значи всичко е ок  Peace

Чоко , страхотни новини , все така добре да се чувстваш и бебоците да вървят добре  Hug

Беан , да се пазиш , и аз доста се нервирах тук на работа в началото на бременността си , но ела сега да ме видиш колко съм спокойна , не си позволявам да хабя нерви  Peace

# 134
 Рея, честито и от мен.
Сега позитивната нагласа е на първо място Hug
Момичета от седмица адски ме боли вляво точно под гърдата. Първо си мислех, че сутиена ми се врязва обаче спрях да нося и чувството си продължава...все едно някое ребро ми се е впило Tired

Общи условия

Активация на акаунт