не иска да яде манджи и супи

• 10 869
  • 66
  •   2
Отговори
# 45
  • София
и има ли нещо зелено  Laughing.
Мойто диване яде с кеф ако е зелено - все си мисли, че е от спанак   Laughing
Но види ли червено (някаква яхния) - може да не яде цял ден!

# 46
Всичко, което се яде с ръка е по- вкусно.

Стига и да му слагаш една чинийка с няколко резена краставичка, половин домат, резенче пиперка (червена), лентички морков, алабаш.
Винаги готвя отделно месото, зеленчука, соса и гарнирам с макарони, ориз, булгур, картофи, просо. Залея ли соса върху зеленчука го яде.  Зеленчука трябва да хрупа, а готвен пипер, домати, лук, тиквички, патладжан и всичко друго лигаво задължително пасирам в соса, докато не остане и следа от тях.
Децата предпочитат суровите зеленчуциДецата обожават макарони, затова и супите ги правя с много кус- кус, като внимавам да остане восъчен. Зеленчука супния го отделям и пасирам.
Досега никога не се е мръщил на печени макарони /предварително сварени/ със кашкавал и шунка /карфиол или броколи/ залети с бешамел и сметана. Кашкавала го поръсвам отгоре, а вътре слагам пармезан. Запечени макарони със пасирани спанак и лук, натрошено бяло саламурено сирене, залети с кисело мляко и яйце. Това са едни от любимите рецепти в детската градина.
Както и зеленчукова пица, спаначена пица. Важното е, че е пица.

# 47
при нас малката яде зсичко,но голямата яде само на сила ако я питаш само намазани филии и кус кус ще яде и разбирасе всичко което е сладко! но при нас не минава ако иска да стои глада! не готвя отделно всички ядем едо и също!

# 48
На мен ми казаха 2-3 познати което са го пробвали (не се познават) АЛОЕ ВЕРА да се дава на децата .На комшийката детето е злоядо в момента го пие и каквото му сипе всичко яде.Аз съм решила да всема на баткото

# 49
Виждам, че всички сте с по-малки деца, но да се оплача тук: моя син направо ме побърква с неговото ядене!!!
Видяла съм се в чудо какво да готвя!!!  ooooh!
Като малък нямахме никакви проблеми, всичко ядеше и по много, но от едно известно време е кошмар...  Twisted Evil

Супи не яде, ориз, картофи не иска, пържоли не иска, манджи също .....
От малкото неща, които му харесват са: кюфтета, пилешки бутчета печени, филии с нещо (пастет, шунка, кашкавал)....
Е не може така да продължава!!!  #Cussing out
Редовно готвя и после хвърлям пълни тенджери с храна.
Твърди, че в детската си изяждал яденето, там супите му били вкусни.

Смея да твърдя, че не готвя чак толкова гадно  Confused ... преди 6 месеца си му харесваше моето готвене, мъжа ми също ги яде...
Какво му става???

# 50
Моето момченце не яде около 2 месеца манджи и супи, само сухи неща, абсолятно всичко което е с лъжица отказваше и бягаше да се крие. Преди това не ядеше друго освен манджи и супи, кремове, плодове и изведнъж отказа да ги яде. Изведнъж това неядене му премина и започна отново да яде само манджи и супи(но в детската градина не иска, а само в къщи). Имам чувството, че е някакъв период и го оставям сам решава кога и какво да яде и аз спрях да се притеснявам.

# 51
  • София
Смея да твърдя, че не готвя чак толкова гадно  Confused ... преди 6 месеца си му харесваше моето готвене, мъжа ми също ги яде...
Какво му става???
Joy Joy Joy

Извинявай, сигурно не ти е до смях, но мен много ме развесели с това, че не готвиш 'чак толкова гадно'  Laughing
Сигурно готвиш много добре, щом и мъжа ти си хапва. Нещо за манджите на майка си да споменава?  Mr. Green

Според мен е просто период. Дъщеря ми не близва нищо зелено. "Трева не ям!" а като малка умираше за спанак. Отказва да яде каквото и да било, ако не е предварително поръчано или поне одобрено от нея. Поради това основното й меню за вечеря от близо година е: таратор, спагети или салата от краставици...
В градината се храни добре /по сведение на персонала/.
Дразни ме, че се хвърля храна, но какво да се прави. Важното е да е жизнена и весела, а това, че не яде манджи и супи не е проблем.

# 52
На мен ми казаха 2-3 познати което са го пробвали (не се познават) АЛОЕ ВЕРА да се дава на децата .На комшийката детето е злоядо в момента го пие и каквото му сипе всичко яде.Аз съм решила да всема на баткото

Имам нагледен пример за злоядо момиченце и след такива витамини, сиропи и какво ли не, сега имат проблеми с теглото-наднормено е. Не бих рискувала. И моята дъщеря е на периоди ужасно злояда. Но и това ще мине, аз съм била същата.

# 53
  • Sofia

Имам нагледен пример за злоядо момиченце и след такива витамини, сиропи и какво ли не, сега имат проблеми с теглото-наднормено е.
Понякога се случва това, но не всички деца, които пият витамини и такива сиропи стават пухкави.

# 54
Има една интересна теория, която, знам ли, може да помогне. Става въпрос, да се включи детето под някаква приемлива за възрастта форма в приготвянето на яденето. Нещо да обели, нещо да разбърка, да оформи кюфтенца или топчета (примерно), да начука месото, да посоли или да наръси с някакви подправки... Чувала съм, че при някои деца действа.

# 55
Идеята е супер и нея съм пробвала, без да знам , че съществува като теория, но пак яде насила манджите, които още са пасирани Embarassed Но докато ги яде има огромно театрално представление от наша страна Mr. GreenПробвали сме да го държим гладен, пробвали сме с добро, с лошо.......с всичко, което е познато и непознато. Аз съм отказвала да ям нормално до 5, да видим с него как ще е Laughing

# 56
Има една интересна теория, която, знам ли, може да помогне. Става въпрос, да се включи детето под някаква приемлива за възрастта форма в приготвянето на яденето. Нещо да обели, нещо да разбърка, да оформи кюфтенца или топчета (примерно), да начука месото, да посоли или да наръси с някакви подправки... Чувала съм, че при някои деца действа.

Когато детето ми не яде 2 месеца никакви супи и манджи и почти нищо и беше в такъв злояд период психолог ми каза същото това нещо за  включването му в приготвянето на храната, че може да помогне. Изобщо не му помогна, даже се отвръщаваше като виждаше суровите продукти, като месо, кайма, даже правеше физиономии когато му давах да слага подправки и др. въпреки,че му беше забавно да пипа и като игра. Може на някои да помага а на други не newsm78

# 57
Joy Joy Joy

Извинявай, сигурно не ти е до смях, но мен много ме развесели с това, че не готвиш 'чак толкова гадно'  Laughing
Сигурно готвиш много добре, щом и мъжа ти си хапва. Нещо за манджите на майка си да споменава?  Mr. Green

Офф: За смях си е, понякога имам такива попадения, които заминават директно за кучето Wink

# 58
  • сусурлево
Не ги насилвайте има и такива периоди , и на мен понякога (доста често) не ми се яде манджа или супа . Като дете и аз насила съм ги яла ... Все исках ядене на тиган ... хихихи
Аз пък моркови варени не ям ... всеки различно . Сестра ми зелено . Доста хора правят някаква асоциациа от цвета на яденето и това не се променя . От дете мразя морков варен , а майка ми толкова настояваше да ги ям ... и се принуди да си стърга , за да немога да ги махна

# 59
  • Mediterraneo
Моята също не яде супи и манджи. Поне не често. На седмицата веднъж я хапне, я- не  Tired На градината уж си хапвала, че често и допълнително искала, но аз не вярвам напълно  Naughty Дай й закуски с кренвирш, сандвичи с шунка и кашкавал, филии с лютеница и пастет. Добре поне, че яде краставици и ябълки  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт