ДА СПРЕМ ЦИГАРИТЕ заедно!

• 109 772
  • 932
  •   1
Отговори
# 180
Според мен думата ЗАВИНАГИ е много демотивираща. Да се борим ден за ден.
Най-трудно винаги ми е било, когато опасността вече е преминала, изкарала съм месеци без тютюнев дим и се чувствам чудесно.

# 181
  • София
Искам да кажа само едно -
СПРЕТЕ ЛИ ДА ПУШИТЕ, НИКОГА НЕ СИ ДРЪПВАЙТЕ ОТНОВО! НИКОГА НЕ ПАЛЕТЕ, НЕ СЕ ИЗКУШАВАЙТЕ, КОЛКОТО И МОТИВИ ИЛИ ЖЕЛАНИЕ, АКО ЩЕТЕ СКУКА ИЛИ КАКВОТО ИСКАТЕ.... НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА, ЗАЩОТО СТЕ ПРОПУШИЛИ, ГАРАНЦИЯ!

Аз съм от тези умници, затова ви го казвам. 6 години не пушех, не можех да ги понасям дори, а пропуших и сега съм отново в процес на отказавне. вече една седмица горе-долу не пуша (не следя колко е). Не желая да съм пушач, срам ме е, пречат ми и изобщо само минуси. Отвратителен грозен, вреден, смрадлив и гнусен  навик. Да не говорим какъв пример гледат децата ни.

# 182
  • Пазарджик/Лондон
Напълно съм съгласна с Вивиан - не пушех 8 месеца, после в момент на слабост си запалих една и пропуших, и така няколко месеца, след което отново ги отказах, този път се надявам да е завинаги Praynig.

# 183
Момичета, ще напиша нещо, заради което се надявам да не ме помислите за луда. Аз бях отказала цигарите за 8 месеца и пропуших отново. Напоследък станах обаче жертва на една натрапчива мисъл, която ме хвърля в паника и ужас. Не минава ден без да мисля за това, а именно...смъртта и нейната неизбежност. Няма да изпадам в подробности, но... Много хора казват, че не се страхуват от смъртта. Глупости. Говорят така, защото им е широко около врата и не са се изправяли лице в лице с нея. Аз обаче откакто се замислям за това, си дадох сметка, че всеки ден ми е скъп и не искам целенасочено да скъсявам времето си тук. Ако спирайки да пуша ще удължа живота си, то за миг няма да се колебая. Не знам само защо толкова късно стигнах до това прозрение. От вторник отново нв пуша. Почти не се сещам. Но дори да се сетя, да полудявам за цигара, няма да запаля. Ще пропуша вероятно само ако загубя желанието си за живот.
Не пушете, момичета. Всеки ден в повече до хората, които обичаме и ни обичат е цяло богатство. Ако това не е достатъчен стимул, то не знам какво би било  Hug

# 184

От 27 юни съм непушачка! Исках да ги спря отдавна - ама пуших повече само. Дори веднъж се заклех, когато една ситуация се оправи - няма да пропуша, и когато тя се оправи, аз го отпразнувах..... - с цигара!  Срамота.  Спрях изведнъж в един ден, само за6ото съм го решила за своето здраве (видях в един сайт програмата за отказване струва +/- 400 лв, някакви там гаранции, някаква статистика, методи, лекарства, учебници и др глупости...) - само трябва сам да го решиш без клетви. Всеки човек може да не пуши!   
И така, отхрачвам много яко и се чудя колко о6е гадости има в моите дробове и в целия ми организм?
И още: издържах по време на стреса, купона, на предлагане от приятели да ме черпят и  на възможност да се купи евтино без бандерол.
Не, не и не!
 #2gunfire  smile3546

# 185
  • Пазарджик/Лондон
Marysbg, браво на теб newsm10.Успех ти пожелавам  bouquet!

# 186
  • София
Момичета искам и аз да се присъединя към групата на непушачите.Имам 3 цигари в кутията и не смятам да си купувам друга.Много пъти съм опитвала да ги откажа.Две години е най-дългия ми период без цигари,но за съжаление винаги си намирам оправдание да запаля(с ясното съзнание,че пропушвам отново).
През януари направих поредния опит,но покрай мен беше трудно да се стои.Бях супер нервна и си го изкарвах на мъжа и детето и сега се страхувам да не се повтори това ми състояние.
Дано успея този път в кутията има вече само 2 цигари Praynig

# 187
  • София
Надето, препоръчвам ти тази тема, много помага  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407426.new#new

# 188
  • Пазарджик/Лондон
nadetoXD , пожелавам ти успех  bouquet!

# 189
Здравейте, момичета!
Щом аз издържах без цигари вече ЦЯЛА ГОДИНА, значи всички можете! Аз съм от онзи безхарактерен тип хора, които раздават обещания - след тази кутия преставам, от утре няма да пуша, като мине Нова година... Така не се получава!
Незнам каква е вярната формула, струва ми се, че просто ми беше дошло времето да се разделя с цигарите. И аз издържах на първите 14 дни, в които постоянно мислех за цигари, на нощните забавления, по време на които всички пушат, на стресови ситуации, които преди годинабих туширала с цигара... не е чак толкова трудно. А и са толкова скъпи - пари, за да си вредиш, ужасно е.
Миришат непоносимо.
Вредят невероятно много.
Правят ви зависими (имах си определени ритуали, свързани с първата цигара и ако не успявах да ги изпълня, ми беше тъжно и криво).

Желая ви много успех, а и на себе си също, защото си признавам, че много се страхувам в някакъв момент да не се изкуша отново! Hug

# 190
  • София
Аелис, Вивиан благодаря Hug
Успех на всички в борбата!

# 191
здравейте момичета!
стискам палци на всички , които са се захванали с това начинание!
аз не пуша вече 6-7 години, преди това веднъж ги спирах за два месеца и после пак пропуших и не само това , ами и ги увеличих!
 един ден трябваше да изтичам да съседите и като се затичах , се задъхах и после не можех да си взема въобще въздух, независимо че спрях на едно място , вместо да успея да вдишам , започвах да кашлям - имах усещането , че никога повече няма да мога да си взема въздух. трябва да си призная , че страшно много се уплаших и тогава реших , че искам да спра. бях стигнала  до кутия и малко на ден и ги хвърлих. много ми беше трудно , може би най-трудния момент ми беше около 10-13 ден , когато вече беше отминал спомена за случката, а още страшно много ми се пушеше и си казвах- добре де, ето десет дена изкарах, сега за награда една цигара....но си давах ясно сметка , че ако запаля - до там беше. аз също си правих подаръци , но на друг принцип- всеки ден отделях настрана парите , които иначе давах за цигари и в края на седмицата от тях си купувах нещо  само за мен и си казвах ,ето ако бях пушила сега нямаше да имам...-така си накупих доста неща, на които и до ден днешен се радвам.
още един път желая успех на всички!

# 192
  • София
Да се похваля от 16.07 не съм палила цигара,но от време на време  имам някакви пориви на които ми е трудно да устоя.Та мисълта ми е вие как се справяте,с дъвки и бонбонки не ми се получава.Започнах да пия зелен чай в огромни количества и засега той  ме спасява,но вкусът му взе да ми омръзва.
Току що влиза любимия и естествено с цигара,как не иска да ми влезе в положението.Не може да разбере колко ми е трудно,но повечето мъже са егоисти и явно трябва да разчитам на ината си или може би ще се предам newsm78
Незнам дали ще успея,но пък всеки ден без цигара си е победа.
Доста ми помага форума,затова си излях душата тук.

# 193
  • Пазарджик/Лондон
nadetoXD , на мен антицигарено ми действа айрян, сокчетата с моркови в комбинация с банан и ягода/ много вкусни Wink/, чай, вода.Желанието е моментно, пийни нещо от гореизброеното и ще премине.Дано и другите споделят какво им е помогнало.

Успех Hug!

# 194
  • София
Не се бях сетила за айрян,ще пробвам.
Аелис ,тези сокчета ти ли ги цедиш или си купуваш готови.Аз ,честно казано не съм фенка
на купените "натурални" сокчета с безкрайно много Е-та.А от друга страна докато подготвя плодовете,докато ги изцедя.....

Общи условия

Активация на акаунт