Гоблени-49

• 54 206
  • 430
  •   1
Отговори
# 135
zlatkaan,ще се опитам да ти помогна
там където ти пише bundle#1,гледаш снопчето конци завързани с бял вълнен конец
bundle#2,гледаш снопчето завързано със зелен вълнен конец
bundle#3,гледаш снопчето със син вълнен конец
bundle#4,гледаш снопчето със розов вълнен конец

след това виждаш в снопчето един познат цвят, обикновено това е бял или черен или въобще цвят,който не можеш да объркаш и от там започваш сортирането.

# 136
  • България
Благодаря,unchita !Отивам да бродирам ,трябва да използвам момента ,докато дребната гледа "русалките".

# 137
Добро утро и мерси за кафенцето!

Ето аз до къде стигнах, нямах много време напоследък, защото имах изпити  Cry, но сега ще гледам да наваксам. Лек ден на всички   bouquet

А ето това трябва да стане:

# 138
venipuh честит празник !Да ти е жива и здрава дъщеричката и много да те радва!
bella_   bouquet за кафето.
Прасчо до сега помощ тук не ми е отказана друг беше смисъла.Ще търся Аида 18 ,някъде из нета,че тук нямаме или ще поръчам от Бургас ,ако там има.
ketri уверявам те четем я първа страничка!

# 139
  • с.Николово, обл. Русе
Здравейте Момичета!

Най-накрая се престраших да пиша в темата. Голям почитател съм на гоблените, макар че колекцията ми е доста скромна/четири ушити и три започнати/. Доста късно се научих да шия - 2002 г. Обещавам да ги снимам и да Ви ги покажа в най-скоро време.
Благодарение на Вас открих много интересни неща за хобито си и даже вече проучих къде в Русе мога да си взема ОРИГИНАЛНИ гоблени.
Научих и колко много неща не знам за това изкуство.
За красотите и темпото с което ги творите нямам думи.  smile3501
В момента шия една Роза от колекцията на фирма Микра - гр. Казанлък за подарък на нашите.
Все още предпочитам да си взимам готови комплектовки, защото не съм много сигурна дали ще направя правилния избор на цветове, а и си мисля, че с тези цени на конците /в Русе едно чиле ДМЦ и Анхор са по 1,00 лв/бр./ ще ми излезе по-скъпо.
С интерес следя диалога за обувчиците на Вервако, защото искам да направя едни сини и за моя син - това ще е първата ми самостоятелна комплектовка.
Желая Ви един слънчев и усмихнат ден изпълнен с много творчество.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА НА ВЕНИПУХ!   bouquet

# 140
Здравейте всички!Много ви благодаря за пожеланията!А ето и малко почерпка от нас

# 141
  • варненка от София
Вени да ти е жива и здрава принцесата, много послушна и много да ви радва. Пък е редно да почерпиш все пак. Време е да се организирате с Таша и да си вземете от Кетрева армагана  Blush

По вчерашния спор мога да кажа едно. Прасчо има право в това да се прочете поне последните една две страници, когато се задават едни и същи въпроси през два поста е видно, че някой чете по диагонал или го интересува единствено неговата болка. Което вече си е дразнещо понякога. Няма нужда да се обижда никой, идеята е да ни е приятно тук и да си помагаме и да се учим. Важното е да ни е приятно. Понякога човек се учи от въпросите на останалите и така може да събере информация по собственото си питане. Толкова от мен.  Hug

Друго нещо ще замоля Кетревата да сложи на първа страница линк с обясненията за сбъркания ключ на Малыш (бебето на черна панама) и на Верваковското бебе, защото има няма и някой се присети да пита. Явно и двата гоблена се шият доста, а е трудно явно да се проследи глешката в кое е. Anna Stefanova, нищо лично, но на мен вече ми идва можко питания за тези ключове. Верен ключ на това бебе няма, по-точно трябва само да обърнеш два знака и така ще получиш верния ключ. Грешката е в комбинираните цветове, така наречените мартенички - звездичката отговоря на светлата комбинация, а знакът М на тъмната.  Peace

Веси, Веси, че и Гого, невестата е уникална, винаги като я видя ти се възхищавам за търпението и труда, който си вложила, чудесна е, а пък рамкира вече грее. Перминчето е едно бижу!

animari, браво на теб, сега трябва да го рамкираш и да му се радваш. Страхотна е рамката на Кетри на тази Мая, много е идейна и много я харесвам в двата цвята.

dianjeli3, ами честита да ти е придобивката. Вчера Зори е обяснила много добре как става сортирането на конците, аз малко допълних само. Хващаш двете снопчета и се ориентираш в тях кой цвят ти е познат и съответно там където пише Bundle и са изброени цветовете има едни цифрички, които показват колко броя лентички от този цвят има в комплекта. Така едно по едно, по метода на изключването и с малко речник, ако не знаеш цветовете на английски ще си ги оправиш. След това се започва от средата. Средата я намираш като сгънеш на квадрат панамата и притисни хубаво получилото се ръбче и като я разтвориш се вижда къде горе долу трябва да започнеш. В схемата ти е показано, че е препоръчително да се започне шиенето от знак със символ 2. От страни на четирите краища на схемата има 4 стрелкички, и ако прокараш мислена линия от началото им и ги събереш в средата ще откриеш символа 2. Така вече може да започнеш. Принципно гоблените на Дименшънс се препоръчва да се започнат от средата и винаги в инструкциите им за улеснение е посочено от кой знак да се започне. Надявам се си ме разбрала. Приятно шиене.

# 142
Аз предлагам да си сложим истински снимки на нас си, така бяха направили в споделете и беше много интересно , за един ден

И това е добра идея, но нека да е в друг ден, не 1-ви април; да е в деня за стриптийз, да го наречем Laughing Иначе ако искате, цитирайте ме, мисля че ще излезна като бай Прас, не като Прасчо Laughing То мойта първоначална регистрация беше prascho, ама ме четяха като Прашо,... като Прашчо,.. и тъй като през ден трябваше да обяснявам че не ходя с прашки Mr. Green- промених си екранното име.
Веси и Гого, невероятни са станали тези гоблени! Кое ателие е майсторът?

Дена, добър избор на панама! Peace При вчерашния коментар не си спомням някой да изказа съображението, че за такъв гоблен- малки бебешки пантофки, не върви да се избере КралиМарковска едра панама Laughing Hug

# 143
  • Benelux / Varna
Zlatkaan, малко по-напред съм обяснила мисля подробно как да се ориентираш, bella също е допълнила. Обяснението беше точно за Sleight Ride ,за да се ориентираш по-добре, иначе Марулка е права че не навсякъде има вълнени конци, както е случая при орхидеите, там се ориентираш по бял конец или черен ,тези които не можеш да сбъркаш.
В този ред на мисли, благодаря на Марулка за разяснението на начина на сортиране при първия ми Дименшън.

Dianjeli3, при теб ситуацията е следната:
Имаш 2 снопчета конци, вземаш едното и по белия цвят се ориентиераш коя табличка да гледаш - Bunde1 или 2 и почваш да сортираш по броя на конците.
пр.8 бр.White- бяло и така докато свърше снопчето и табличката
След това следващото снопче, мисля че в едното бяха и златистите нишки, може и по тях да се ориентираш.
Така мило ми стана като видях комплектовката, беше ми много приятно да го шия, някъде за около 20 дни го опаткахме заедно с Марулка, нали си бяхме спретнали съревнование.

Момичета ужасно съм загоряла за гобленчето ми, не съм го хващала от месец някъде, щото да не се разсейвам с него, а имам работа по приключването ( съчувствам и на Миленка), ама края му се вижда.

И не на последно място и аз да честитя рождения ден на Венеса, Вени да ти е жива и здрава и много щастливо детство!!!

А сега и аз да почерпя, че и моята сестричка Силвия има рожден ден днес, става на 26, ама аз нали като кака - все я закрилям и я мисля. Все едно още сме в годините когато я прибирах от детската градина или пък я водех на зъболекар.
Ето да се почерпите за нейно здраве:

Редактирам се защото забравих да отбележа колко много ми хареса " Невестата" рамкирана, рамката идеално й пасва.
Марулче писали сме заедно.

# 144
Благодаря,ви момичета за рзясненията.Аз съм малко на вие с английския но ще се пробвам с речник да си определя цветовете.А освен тези 4 снопчета има един отделен цвят-тъмно сиво той за какво е?

# 145
здравейте отново
радвам се че ви хареса. уших я доста бързо поне за мен имайки предвид тези които шия с гобленовия бод този стана за месец и половина.  на въпроса на Bilkova ще кажа 4е понеже тогава не знаех /и магазинерките в нашия град също/ за съществуването на друга панама освен българска разграфена я запо4бах на нея. само4е по съвет на ketri в три ката мие конеца. установих 4е тези гоблени се шият мнооооооооооооооого по бързо и ми доставя по голямо удоволствие. иначе ми изтичаха очите а и съм с голям диоптър и ми беше мъка. но вече се сдобих пак благодарение на форума и със аида 14 и ве4е шия и на нея. ших я през дупчица. не знам дали става ясно.  newsm78 едно хиксче е равно на четири гобленови бода.   newsm78 дано да го обясних правилно. та това е
и много се радвам 4е ви харесва.  Hug Grinning .ако знаете колко бях притеснена в началото и колко глупави въпроси задавах докато се престраша. а най важното че малкия си го харесва и сега ми вади душата по бързо да го слагам в рамка. и днес заминава въпроса е 4е нямаме голям избор тук. но дано да се получи.
благодаря и лек ден Ви желая  Hug  bouquet
честит рожден ден на всички
да са живи и здрави и много щастливи Hug  bouquet

# 146
  • Benelux / Varna
Незнам, аз лично не си спомням да съм имала  допълнителни конци освен тези в снопчетата. Разпредели първо конците и виж случайно да не би да е трябвало да бъде в някое снопче, т.е да са го забравили да го сложат в  снопчето.

# 147
  • Севлиево
Здравейте момичета.
Само искам да предложа и инструкциите за разпределяне на конците да намерят място на първа страничка, че и за това често питат момичетата. Аз уж чета, но като не ми е опряло и не се зачитам по тези обяснения. Embarassed Някой хубав слънчев ден ще ме огрее и мен с оригинален Дименшънс и аз ще взема да питам  Mr. Green
Спорен ден  Hug

# 148
Може и така да е той просто е отделен от другите снопчета.Ето как изглеждат
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354324&pid=11122096

# 149
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ!
не съм писала отдавна но то беше поради технически проблем с компа! Grinning
за това чак  сега ще се похваля с моето подаръче,за което благодаря на animari ! Hug
http://picasaweb.google.bg/pisetoviki/plEdND#5314447689545386226
много си го харесвам  newsm51 аэ обожавам пейзажи!
а ето това шия от 1 март не е много но този гоблен ми е мерак и се надявам да го ушия бързо
http://picasaweb.google.bg/pisetoviki/plEdND#5314447755039350626
честито на всички ражденници smile3525
отново сте показали чудесни неща ,а аэ имам да чета доста теми  назат!чао за сега!   love001

Общи условия

Активация на акаунт