ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 25

• 24 300
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile Не мога да ви насмогна бре Simple Smile Хем съм си вкъщи...

При мен нещата придобиха неочакван обрат. Както си мислех, че ще ходя още два месеца на работа, така се озовах в болничен. На ЖК гинеколoжката ми не изглеждаше обезпокоена, обаче като ми пипаше матката, каза, че не е доволна, явно е доста стегната... Писала е в болничния "абортус иминенс" и аз се притесних доста Sad Иначе освен да си стоя вкъщи, нищо друго не ми каза. А пък шефа ми как ще реагира не знам, още не съм му казала, ама сигурно хич няма да е доволен...

Вчера ходих да си взема болничния и да свърша и някои други неща и доста пообикалях, и пак ми се стегна коремчето. Sad Ходих до Нои да си взема кода за интернет и чаках два часа. Една бременна с голям корем влезе като пререди цялата опашка. Добре че едно момиче се обади и каза, ама тука има и други бременни, че ме пуснаха двама човека преди да ми дойде реда....

Иначе и аз съм с предна плацента, но лекарката само го спомена между другото.
Кръвното ми е 100 на 70, кафе не пия, но аз по принцип и преди не съм пила кой знае колко.

Ми6е66, може ли и на мен информация за курса в Окръжна болница!

Ivinnka, хиче не се втелявай, ти сама пишеш, че е суеверие. Подстрижи се спокойно, за боята, ако наистина има нужда - може с някаква по-щадяща, сега поне има и такива вече.
За количките имаше доста разискване в по-старите теми, но информацията е доста разхвърляна. По-добре потърси с търсачката в На пазар, там има по-систематизирано.

# 106
Кейт - и аз като лежах в болница първите месеци, като имах зацапване - същото ми пишеше на диагнозата, не се стряскай. Явно имаш по-сериозно контракции и трябва да лежиш максимално. Какво ти изписаха?

# 107
  • варненка от София
марулче - защо не обмислите варианта с гипс картон на конструкция - предполагам по-скъпичко ще излезне, но е по-ефикасно.
ако правите само една стая - поносимо е като сума, а и зависи от големината на стаята.
ако имаш нужда от съвет в тази област, свиркай, ние сме пресни пресни след цялостен ремонт - разкъртихме всичко вкъщи и почнахме наново, та мога да помагам с каквото мога Hug

Стериопор е най-добре за вътрешна изолоция, защото диша Peace. Кухнята я ремонтирахме есента, с гипсокартон влагоустойчив е и пак изби мухъл. Влагата във Варна не е като по другите места, ах, морето...

За ремонти откакто сме се нанесли в жилището преди 3 години все нещо оправяме, един вечен ремонт е  Mr. Green Tired Мъж ми обяви, че това лято няма да прави ремонти, но това го каза преди да забременея и преди да се сдобием с мухъловете Twisted Evil. Сега ще ни командирова с Шушето за няколко дена при свеки края на април  ooooh! ooooh! ooooh! и ще правят с татко ремонта и съответно разместването за новия член. Трябва май месец да учим Стефи да спи сама в стаята и не ми го побира акъла как ще стане това и ми се е свило сърцето, но рано или късно трябва да стане.

# 108
  • Варна
Само NutriMag пия - 2 по 1. Странното е, че освен това стягане на корема, абсолютно нищо друго не усещам, чувствам се добре и сега ще ми е много терсене да лежа... Sad

# 109
За контракции, по-сериозни, виждам че изписват Гинипрал, не знам защо са го пропуснали...
Ще лежиш, няма как..знам, че е гадно, ама... Hug

Марулче - и ние в кухнята - и навсякъде - сме с гипсокартон, ама мухъл няма и май наистина при вас е заради морската влага - доста неприятно Confused
А защо ще "отбивате" адашката - не разбирам нищичко, ама имам предвид наложително ли е или...?

# 110
Марулка, ние в началото имахме мухъл в изобилие (все пак сме във Варна), още като се нанесохме при първия ремонт поизчезна, но кухнята ни като не е изолирана пак изби. Живеем в къща и всички стени са външни...Разбира се най- важна е циркулацията на въздуха и изолацията, но белината при нас имаше ефект, още преди каката да се роди се избавихме от него в голяма степен. В банята например изчезна от раз, а е най- влажното място. Напролет ще изолираме и кухнята, и се надявам другата зима да не се появи пак.

За контракциите - аз съм само на магнерич, а 2-3 пъти сериозно ме стегна корема newsm78 Другите медикаменти на са ми познати...

# 111
Здрасти
Пак много сте изписали и едвам ви изчитам.  Hug
Оххххх и на мен ми е писнало вече, от мухъл, хлебарки, ужасяващи комшии и т.н. екстри. Добре, че живеем на квартира и скоро ще се местим в ново жилище, че ако трябва да живея тук за постоянно ще откача.  Confused Това е мнооооого стара кооперация и от всякъде тече, подвява, разпада се, не плаче за ремонт ами направо за събаряне.

kеit само спокойно. Както виждаш, тук повечето майки са с контракции а почти всички пият някакви магнезиеви препарати, какво да се прави........ бременилски проблеми. Почивай повечко и всичко ще е наред.

Аз спрях да се боядисвам преди години. Просто ми писна и сега много ме е яд, че съм я хабила с разни бои. Естествения ми цвят е тъмно кестеняв и си ми е много здрава косата. Това решение го взех под давление на един фризьор, който ме убеди че така или иначе в един момент ще ми се наложи да я боядисвам дори и да не искам заради белите коси, сега докато съм млада поне да се насладя на естествения си цвят.

# 112
Кейт-че, още нещо да ти кажа, че забравих - то и за другите се отнася де - по принцип, когато контракциите са болезнени, тогава се изписват медикаменти. Ако няма болка, а само странно усещане, че нещо там долу става, но не е болезнено - това си е в реда на нещата, но все пак, превантивно, много лекари пак изписват хапчета. така че - в която и група да попадате, магнезият ще помогне и няма да навреди Hug

# 113
Ами аз за сега не съм имала такива проблеми но от два месеца пия Магне В6, може и за това да са ме подминали  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 114
Само да се включа набързо,че готвя.
За ремонтите - най-добре е с вата и гипсокартон.Става страхотна изолация и топлината си остава в стаята. С първата бременност бяхме 6м. в ремонт и аз помагах с големия корем  Laughing. Сега правим стаята на каката и пак сме в ремонт. Мъжа ми се занимава с това и е баш-майстор - ама от добрите  Laughing - така,че ако имате въпроси за нещо питайте ще помагаме.

# 115
  • варненка от София
За контракции, по-сериозни, виждам че изписват Гинипрал, не знам защо са го пропуснали...
Ще лежиш, няма как..знам, че е гадно, ама... Hug

Марулче - и ние в кухнята - и навсякъде - сме с гипсокартон, ама мухъл няма и май наистина при вас е заради морската влага - доста неприятно Confused
А защо ще "отбивате" адашката - не разбирам нищичко, ама имам предвид наложително ли е или...?

Адашката ти сега спи с нас в спалнята, в креватчето си, но все пак в стаята. Та спалнята ще става детска стая и като се направи ремонта, ще се направи и разместването и за това ще е "отбиването". Няма начин да се набутаме и 4-мата в спалнята, просто няма къде. Дано да нямаме проблеми. После бебето ще спи при нея, все се учим, че е кака, че ще пази бебето и играчките, но не съм сигурна до колко ме разбира. Един ден е готова да си даде нещата на бебето, на другия всичко е нейно и бебето няма право, абе да видим. Иначе последните дни идва, вдига ми блузата целува кореме и говори - ей, бебенцеееее, ко правиш?  Mr. Green

Иначе мухълът изби в хола и в кухнята, в кухнята не отопляваме, в хола рядко пускам нещо, та за това като направим изолацията, като сложим и втория климатик вярвам, че ще се справим. Иначе сега ще си купуваме машина за влага, да смуче водата. Абе неволи разни. Факт е, че две години докато си бяхме със старата дървена дограми нито мухъл имаше, нито чудо, но пък в апартамента беше ветрилник, шибайте ме ветрове. Угодия няма. Tired

# 116
  • Силистра
Относно изолациите - най-добрата вътрешна изолация е Стериопора, най-голямо му предимство е, че диша, второ с малки деца само един удар по картона  и си предтсави картинката, не само от опит го казвам малко и от професия го докарвам  Embarassed

# 117
Едната стая я направихме със стериопор - ела да видиш дали диша  Laughing - аз ще се задуша като вляза  Rolling Eyes - спарено постоянно.проветрявам и пак.Гипсокартона е на конструкция и като е двоен с вата неможе чак толкова силно да се удари,че да пробие.И е по-дишащ от стериопора.Стериопора спарва.Но гипсокартона е мноооого по-скъп .Но всеки от каквото е доволен.И мъжа ми го казва от професия  Peace

# 118
давайте идеи, чета ви с интерес, че сега с това започваме да се занимаваме , а с мъжо и двамата нищо не разбираме Shocked

# 119
  • Силистра
Много зависи от дебелината на сттериопора и от неговата плътност, ако е като фибрана на плътност чакай да диша или е 6 см

Общи условия

Активация на акаунт