ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 25

• 24 276
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Safo чудесно си го написала. Аз също много трудно приех мисълта,че ще е момче отново. Имах си очаквания и мечти, а не просто някаква прищявка  Rolling Eyes Не обвинявайте мъжа на миа_ата за реакцията му, нека си го изживее, преживее човека, като се роди бебето нещата ще са коренно различни, сигурна съм в това Wink
Фортуне да ви е жив и здрав рожденика!   bouquet

# 91
  • Варна
Привет на всички, много  сте активни момичета само вчера не съм влизала и имах чувството че няколко романа прочетох докато стигна докрая. Доста интересни темички засякох, исках да ви питам някой друг поразровил ли се е по темата с количките аз от няколко дни се "образовам" в тази насока и си изграждам критерии по темата но все пак- особено майките с опит от първото дете моля да дадат мнение(знам че всичко зависи и от финансовата страна на нещата, но нека прочетем а после всеки сам си решава). Кафе и аз не пиех през първите три месеца, кръвното ми имам чувството че от бремеността е по- ниско всеки път е 100/70(преди бях желязно 120/80) сега пия по едно на ден но то повече е мляко отколкото е кафе, днес ми препоръчаха за кръвното да пия айрян с сол а не кафе, ама аз си мисля че и темата със солта не е маловажна особена за нас в следващите месеци.

# 92
На миа_ата най-вероятно вече й става неприятно, че обсъждаме реакцията й /и на таткото/ относно пола, но ще си позволя и аз да се изкажа. Това, че някой се е почувствал разочарован за различието в очакванията му за момче или момиче, за мен е съвсем нормална човешка реакция. Всеки има някакви очаквания, мечти и въображаем поглед върху живота си. Нормално е още докато видиш двете чертички да почувстваш желание за момче или момиче. Трябва ли да се чувствам виновна за всички несправедливости в света и да не си позволявам да изживея собствените си емоции, макар и малки в сравнение със световните проблеми?! В крайна сметка ние не пишем в момента нито в Проблемното, ниво в Искам бебе, за да дразним околните. Тук всички чакаме.
Аз, лично, изживях голям стрес когато разбрах, че съм бременна. Много исках да имаме второ дете до преди 1,5 - 2 г. После, обаче, подредих живота си и понеже Лили порасна памперсите, храненето, сокчетата и тичането подир малки дребосъци ми се виждаше много далеч от мен. Живота ми беше поел в друга посока - много работа, която ми носи голямо удолетворение, много пътувания, една госпожица, с която можеш да разговаряш като с голям човек и която ми носи радости и щастие. На всичкото отгоре тъкмо бях отслабнала и се радвах на новата си визия. И ето че забременях, след като 4 г. не ставаше и след като за Лили бяхме минали през лечение за да я имаме. Е, признавам си, че колкото мъжът ми и Лилия бяха щастливи, толкова аз се бях стреснала. На всичкото отгоре на видеозона се видяха 2 плодни сака. Мъжът ми вече избираше каква 7-местна кола да си вземем, а аз хапех устни до кръв. Така се случи, че единият плоден сак спря да се развива и се резорбира, а с времето все повече започваше да ми харесва мисълта за второ бебе. Сега вече го обичам толкова силно, че дори за секунда не мога да си представя, че бременността ми в началото ме е карала да се чувствам объркана.

Напълно те рабирам какво чувство си усетила!!! И двата пъти, когато разбрах, че съм бременна изпитах някакъв неописуем страх, който беше толкова силен колкото и желанието да видя двете чертички! Но природата е помислила за нашите бременни мозъци и ни е дала 9 месеца, в които да се привържем към съществото, което носим! Определено за мъжа е малко по-трудно, при него всичко това се случва след раждането, а чуе ли от мъничето "тата - тата", честно нашия тати направо пуска жълто!  Mr. Green За всичко е нужно време!

Не знам вие как сте момичета с хормоните, обаче моите са неконтрулируеми!!!  Crazy Предната бременност нямаше такова нещо - сега и "бу" да ми кажеш и направо ще ревна Crazy Откъде се взе тази чувствителност?!?! А колко лесно се впрягам за всяко нещо - не е истина!!! Вие така ли сте ?  newsm78

# 93
  • Варна
За mi6e_66-не мога да го пратя на лични.........
здравей и аз съм от Варна интересува ме повече информация за този курс към окръжна болница, към кого трябва да се обърна, как става записването ,ти посещаваш ли го?

# 94

Не знам вие как сте момичета с хормоните, обаче моите са неконтрулируеми!!!  Crazy Предната бременност нямаше такова нещо - сега и "бу" да ми кажеш и направо ще ревна Crazy Откъде се взе тази чувствителност?!?! А колко лесно се впрягам за всяко нещо - не е истина!!! Вие така ли сте ?  newsm78
smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521

# 95
Момичета - взехте да смесвате нещата и темата тръгна не на където трябва, затова стига с това ''за'' и ''против'' мъжа на Миа Laughing Аз провокирах дискусията - но останах неразбрана от повечето от вас, което е разбираемо - всеки гледа от собствената си камбанария.
Идвам от два подфорума, където реалността е друга. Не мога обаче да очаквам от вас да мислите като мен и се извинявам, че се опитах да съдя!
Да сме живи и здрави всички, и мъжете, и децата, и бебетата, които носим!

За чувствителността - последната седмица и най-дребното нещо може да ме накара да избухна и да направя луд скандал...

# 96
СТЕФ мила нормално е хормони  #Crazy  и аз сам така пък и май повечето то нас !  Hug
ФОРТУНЕ честит ти рожденник много да те радва!
ИВИННКА писах ти на лични !  Hug

# 97
  • Варна
за  mi6e_66
Благодаря Simple Smile "Запаметявам си" го и сигурно ще се видим там Simple Smile И аз смятам там да раждам живот и здраве, а има ли как да си поизчистиш личните съобщения за да не коментирам тук по страниците на форума.

# 98
Здравейте, момичета, много ви благодаря за моралната подкрепа Hug
знам, че при мен нещата ще се оправят с времето, да не занимавам и вас с тези неща вече...

Борис на Фортуне - да е здрав, усмихнат и много, много щастлив и много да радва мама и тате !!!!
За мен детските рожденни дни са си голям купон, толкова щастливи са децата, когато се събират за рожден ден, Весел празник!!!

Мухъла - Белина му е майстора!!! Peace Слагам във флакон от препарат за прозорци (да може да пръска), пръскам и толкоз...
Ако сте купували препарати против мухъл, и сте чели етикетите - всички са (поне тези, които аз съм ползвала) с основна съставка - белина. Само че са по-слаби и по- скъпи Wink

# 99
  • варненка от София
За мухала - белината или препаратите за мухъл не са спасение трайно. Премахват петната, да, но след време пак избиват, те са по-скоро козметично, временно решение. Решението е да се проветрява редовно, да се направи изолация. Тази зима е някакъв ад вкъщи, мухлясахме и мен ме влудява това. Сменихме дограмите лятото навсякъде с ПВЦ, апартаментът се запечата и съответно изби чичко мухъл със страшна сила. Малката само ходи и гледа стените и ъглите и ми вика: "Мамо, тук мима бухал"  Joy
Днес пръсках за н-ти път със Саво, проветрявах, осмърдях си душата, за сега се изчисти до следващата поява. Лятото мухъл няма, но тогава вечно са разтворени вратите и става вентилация. Края на април подхващаме ремонт  ooooh!, ще облепим стаите със стериопор, ще сложим още един климатик и се надявам да се спасим.
Иначе ето една тема по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358697.0

# 100
марулче - защо не обмислите варианта с гипс картон на конструкция - предполагам по-скъпичко ще излезне, но е по-ефикасно.
ако правите само една стая - поносимо е като сума, а и зависи от големината на стаята.
ако имаш нужда от съвет в тази област, свиркай, ние сме пресни пресни след цялостен ремонт - разкъртихме всичко вкъщи и почнахме наново, та мога да помагам с каквото мога Hug

# 101
  • Варна
момичета, от няколко дни съм пред решаване на една дилема- въпроса с поддръжката на косата по време на бременност, от една страна 9 месеца ми се струва дълъг период за да не се подстригва или боядисва една коса а от друга разните там суеверия....Кое надделява при вас?

# 102
Още в първите теми единодушно решихме, че суеверията с нищо не допринасят за благото на нас и децата ни, да не говорим че грам логика няма в нито едно...
Не може да ходим чорлави и мърляви - така че не знам кое те притеснява Simple Smile

# 103
  • София
марулче - защо не обмислите варианта с гипс картон на конструкция - предполагам по-скъпичко ще излезне, но е по-ефикасно.
ако правите само една стая - поносимо е като сума, а и зависи от големината на стаята.
ако имаш нужда от съвет в тази област, свиркай, ние сме пресни пресни след цялостен ремонт - разкъртихме всичко вкъщи и почнахме наново, та мога да помагам с каквото мога Hug
Stef, и на нас ни предстои ремонт цялостен,ще ти пиша на лични ако се сетя за нещо.Иначе ако ме интересува нещо за вкъщи,гледам в темата "Нашият дом".Там има много полезни неща.

# 104
И аз ползвах онзи подфорум, много ми помогна, макар че в крайна сметка важните решения ги взимате вие, а и много неща са въпрос на вкус и възможности Simple Smile
Стига да мога да помогна - на линия съм Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт