ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 25

• 24 246
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
И моя хемоглобин е нисък и се опитвам да си похапвам всеки ден желязосъдържащи храни. Освен месото (телешко, тъмно птиче, дроб), такива храни са цвеклото, лещата, спанака, просо, елда. Усвояемостта на желязото може да бъде подобрена чрез прием едновременно с витамин С, отделна консумация на продукти, богати на калций, а също и комбиниране на желязо от различен вид  (хемовото желязо от месото с нехемовото желязо от зеленчуците и ядките).

Mime-to , страхотен избор на количка.  Peace Триколката направо е желязна. Никакъв терен няма да ти се опре.
Djidjito, забравих да ти кажа че изобщо не трябва да слушаш като ти говорят такива глупости. Както Усмивка ти е написала бебето ще си набави всичко необходимо. Някои хора изобщо не мислят като приказват всякакви страхотии и небивалици.

# 211
Миме - и аз се спрях на тази количка последно Blush Ще сме май с еднакви, ама нищо - нали не сме в един град Mr. Green Laughing
Честито Hug

Усмивче - аз вчера ти видях питанката, но точно преди твоя пост бях писала за себе си - че имам болки постоянно не само заради бременността, а и защото имам дископатия и ишиас - та, боли ме кръста, опашката, схваща ми се кракът, гърбът и той...ей такива екстри. Уж е нормално да боли. вечер вече спя с възглавница между краката и това значително ми намалява болките и в кръста, и в гърба, просто тялото някак си има нужда от това допълнение по време на сън. разходките също ми помагат, а седенето - влошава нещата... Hug
Моля те, сподели какво точно изследва, след като ти бее нисък хемоглобина - щото другия месец и аз ще проверя какво ми е положението с хемоглобина и ако е пак същото, при условие че пия феро фолгама - да искам екстра изследване..

Сафо - ако наистина трябват 2 месеца за да има резултат...не знам, сигурна ли си? Аз щото не знам, а и в листовката май не пише Thinking

# 212
Благодаря ви за успокоиетелните думи момичета Hug
При мен също пуснаха допълнителни изследвания, които показаха, че ниския хемоглобин се дължи на недостиг на желязо. В сравнения с първите изследвния, когато хемоглобинът беше 90, сега е леко повишен 95, но това въобще не е задоволително, а да не говорим за желязото, което е четири пъти под нормата ( 7.4 при норма 25-30). Станах като енциклопедия за храни богати на желязо и по-добро усвояване на желязото. Всеки ден ям смлян суров сусам с мед и храни съдържащи желязо, но явно ефект няма....все пак ще продължа да ги ям...!!
Все още съм в Баку - щях да се прибирам на 30-ти март, но вчера се чух с док и ми "разреши" да остна до Велик ден Wink Peace Изобщо не ми се прибира - първо и най-вече, защото сме заедно с мъжа ми и второ, заради хубавото време тук - по цял ден не се спирам!
Досега два пъти съм ходила да видим бебка и като цяло съм много доволна от прегледа, но вчера, когато занесох на лекарката изследванията да ги разчете, наистина много ме притесни с тия неща, където ми ги наговори. Разбира се след това се обадих на доктора в България, за да му кажа резултатите и назначи лечение и той ме поуспокои относно изказванията, но все пак доста съм се притеснила, че бебето не е много активно и дали му стига кислорода. Довчера изобщо не го мислих - приемах си, че едни са по-активни, други не толкова и си мислих, че му е по-широчко в големия ми корем и въобще не съм се притеснявала, че не го усещам много често.

Благодаря ви още веднъж! Hug Hug

Мимето наистина страхотен избор на количка!!! Peace

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 15:46 от djidjito

# 213
  • София
Stef,  аз също забелязвам, че разходките намаляват болката.

За хемоглобина правих пълна кръвна картина, ниво на желязото в организма и ЖСК /тотален желязосвързващ капацитет - способността за свързване на желязо в кръвта./ Аз преди това също пих феро фолгама. Сега тъй като желязото в организма ми е достатъчно, пия 3х1 неофолик.

Hug Hug Hug от мен!

# 214
Сафо - ако наистина трябват 2 месеца за да има резултат...не знам, сигурна ли си? Аз щото не знам, а и в листовката май не пише Thinking

И аз не съм чувала, че трябва да минат два месеца. Аз трябваше да пия 25 дни феро фолгамма 2х1, седем дни почивка и да пусна изследвания - пълна кръвна картина, ниво на желязо и ЖСК.

# 215
При мен е обратно....може би защото не мога да изляза без каката, и всяка разходка е съпроводена от няколко вдигания, та за това и доки ми каза да товаря повече мъжа, а аз за си почивам Mr. Green

# 216
Сиско, Честит празник, да Ви е жива и здрава малката Ками!!!!

Честита Първа Пролет на всички!!!

tomby, добре дошла.... Hug

Mime-to, количката е супер. Сигурна съм, че ще ти е много удобна. Peace

Djidjito, спокойно всичко ще е наред с бебето. Важното е че го усещаш независимо как си застанала.

Stef, къде ги намери тези любезни хора, които да ти отстъпват място!!?!? Не ми се е случвало.  newsm78

Желая ви слънчев пролетен ден, въпреки че времето е кофти!!!

# 217
Mime-to - количката и на мен мн ми хареса !
Djidjito - мила само спокойно ! смятам че ако се храниш правилно в предвид положението всичко ще е наред!  Hug

# 218
При мен е обратно....може би защото не мога да изляза без каката, и всяка разходка е съпроводена от няколко вдигания, та за това и доки ми каза да товаря повече мъжа, а аз за си почивам Mr. Green

Уффф и аз съм така. Винаги, като излизаме ми се налага да я вдигам, разнасям, тегля и т.н..... мамите с опит са запознати.  Crazy
Сега пак е добре, времето е кофти и повече си седим в къщи, за после не ми се мисли в 7-8я месец с големите кореми как ще ги озаптяваме тези лапета. А не върви да ги държим само в къщи. Мъжа ми ходи на работа, родителите ми също и освен на себе си няма на кой да разчитам в грижите за малката, не знам..............само се моля всичко да е наред с бебчо и двете ми деца да са живи и здрави пък все някакси ще ги отгледам.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Praynig

# 219
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ, ДЕВОЙКИ!!!
мушмул, знаеш ли от къде е снимката, която си сложила? Мястото е едно райско кътче до Амстердам. Казва се Койкенхоф(аз така го четях). Огромна градина с хиляди видове лалета. Така ме размечта  Hug Толкова съм влюбен в това място ... еххх...

# 220
Здравейте и от мен Wink
Сиско честита ти рожденичка, да Ви е жива и здрава и много да ви радва  bouquet.
Аз съм също с много нисък хемоглобин.Пия ампули, освен лекарсвата и храната е много важно как ги приемаме, с какво ,от това зависи дали се усвоява желязото.Например чай е противопоказно да се пие, при прием на желязо не трябва да се употребява.

# 221
tomby-добре дошла!
 newsm59 на Ками!
Аз от днес реших,че е крайно време да си взема болничен.От 3 дни ме стяга корема.От утре съм 7 дни у нас на магме B6 и почивка.Почвам да действам за повече болничен.Дано да не ми откажат.  Hug

# 222
  • Русе
Момичета честита първа пролет и от мен и моя малък принц!!!

Миме-то честита придобивка,зная как се вълнуваш защото и аз го преживях на скоро.Моята количка също е от продавалника и съм много доволна,като чисто нова е,а и като се разхождам засега из Русе все още не съм видяла такава и това много ме радва Mr. Green

Иначе моя мъник вече въобще не е мъник...Доки каза че е около 30см. и 800-900 гр.
Тези размери малко ме шокираха ,защото аз съм дребосък и неочаквах,че може да нося голямо бебче newsm78ама нали е мъж и е заченат в Гърция току виж е следващият Аполон Joy
  bouquet Hug  bouquet за всички и лек и красив ден!!!

# 223
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ, ДЕВОЙКИ!!!
мушмул, знаеш ли от къде е снимката, която си сложила? Мястото е едно райско кътче до Амстердам. Казва се Койкенхоф(аз така го четях). Огромна градина с хиляди видове лалета. Така ме размечта  Hug Толкова съм влюбен в това място ... еххх...
ARGHT и представа си нямах от къде е снимката,но и на мен ми подейства по същия начин ,та реших да я споделя с всички вас,за по-добро настроение и повече усмивки. Grinning

# 224
  • Canada
Добре дошла на Томби и от мен в нашия отбор...
Но помня на кое майче доки й е наговорил такива гадни работи - че бебчето се мъчело, че не му стигал кислород и т.н. ама мисля че е много гадно да казва такива неща... Доколкото знам най-важното е майката да е спокойна и доколкото ми е известно бебето си взима всичко, което му е нужно от майката. Вярно е че ако има някакъв недостиг трябва да му се обърне внимание, но не  и да се всява някаква прекомерна паника, от която майката да не знае на кой свят е.... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт