Как се отблагодарихте на доктора след раждането?

• 12 289
  • 190
  •   1
Отговори
# 90
Подарих й марков парфюм, просто от благодарност и кутия бонбони "Мерси".

# 91
Понеже родих в частна клиника,просто си платихме таксата,а при изписването на акушерките оставихме торта и нат.сокове

# 92
Това беше едно голямо разочарование за мен.
Понеже лекарката ни е позната преценихме, че ще откаже пари на ръка ( а и тя даде да се разбере че не иска пари).В деня на изписването занесохме торби с почерпка-уиски, бонбони, ядки, цветя и т.н.След месец купихме страхотна икона ( струва 150 лв.), моя близка написа специално стихче, което написах в специално направена за повода картичка.....но .......
Дори не си направи труда да погледне подаръка, а отиде на фризьор.Да не говорим да благодари.Дори и да е прочела стихчето нищо не каза.Даже ден - два след това увеличи наема на мъжа ми ( тъй като му е хазяйка на кабинета) с цели 100 лв.
Единственото, за което ме е яд, че толкова хубава икона ( беше дърворезба и рисувана отгоре) и много нежно послание отидоха на вятъра.

# 93
Това беше едно голямо разочарование за мен.
Понеже лекарката ни е позната преценихме, че ще откаже пари на ръка ( а и тя даде да се разбере че не иска пари).В деня на изписването занесохме торби с почерпка-уиски, бонбони, ядки, цветя и т.н.След месец купихме страхотна икона ( струва 150 лв.), моя близка написа специално стихче, което написах в специално направена за повода картичка.....но .......
Дори не си направи труда да погледне подаръка, а отиде на фризьор.Да не говорим да благодари.Дори и да е прочела стихчето нищо не каза.Даже ден - два след това увеличи наема на мъжа ми ( тъй като му е хазяйка на кабинета) с цели 100 лв.
Единственото, за което ме е яд, че толкова хубава икона ( беше дърворезба и рисувана отгоре) и много нежно послание отидоха на вятъра.
Ужас, всички са толкова корумпирани и ламтящи...

# 94
  • Русе
Родих в частна клиника, платих си на касата. На докторката - не.
Мъжо донесе бонбони и незнам още какво за сестрите.

# 95
  • София
На лекарката, акушерката и анестезиолога- по кутия хубави бонбони и марк. уиски. За парите в брой не споменавам Whistling
На детските акушерки- цветя, сокове и бонбони

# 96
Само почерпка-торта, уиски , бонбони, безалкохолно Laughing

# 97
Ами как -  с 'благодаря' разбира се.Къде пише че трябва да купувам и подарък?Е, все пак получи букет цветя и шок.бонбони,но това от добра воля,не че си е просила.

# 98
Почерпка.
Бонбони и бутилка алкохол.

# 99
Ами как -  с 'благодаря' разбира се.Къде пише че трябва да купувам и подарък?Е, все пак получи букет цветя и шок.бонбони,но това от добра воля,не че си е просила.

Аз досега несъм чула някой лекар да си проси цветя и бомбони. Подразбира се, че е от добра воля.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 17:25 от Oleto

# 100
Минахме със стандартната почерпка с бонбони, уиски, сокове и цветя.  Laughing
Но на всеки доктор "тарифата" му е различна. Така че се позаинтересувайте конкретно вашия човек как процедира. Да стане издънка. Grinning
А и за едно семейство 50 лв може да са много пари, докато за друго 150 да са нищо. В крайна сметка нещата опират и до възможности.

# 101
Тъй като доктора  отиде да пие кафе докато раждах,почерпката беше  за акушерката,която свърши всичко сама.

# 102
аэ също бяхп много разочарована,отидох седмица след термин в болница не можаха да ме накарат да родя и след 11 дни преносване направиха секцио,по спешност,а доктора в деня на изписването ми каза да отида в часния му кабинет да ми махне конците срещу 250 лева!и съответно мъжа ми пред всички го питал /а имаше и от телевизията/за какво става въпрос и той веднага казал не става дума за пари...само ми дигна нервите   #2gunfire
а иначе за  персонала които се грижеше за бебетата имаше почерпка!

# 103
Ами рушветите се дават предварително, си мисля. А подаръците - след свършената работа. Само, че при ражданията, поне в моя град, подаръците са почти задължителни. Не че лекарят ще те издирва след това да си го иска, ако не му го дадеш, но ... Аз родих без уговорка, по неволя, защото акушерката, с която се уговорих не беше в града. Сега страшно съжалявам, че дадохме толкова пари (това бяха подаръците) - и на акушерката (не, с която имах уговорка, а която се падна на смяна), и на лекарката. Акушерката ме изнудваше докато лежах след упойката от ваденето на плацентата и затова ме е яд, че и дадохме пари - защото и беше показано по съответния начин, че ще бъде възнаградена, но тя реши да ме пришпори за всеки случай, понеже се уплаши, че след като се наложи гинеколожката да ми прави ревизия (не можах сама да родя плацентата), за нея пари няма да останат. Казваше се Каприева.  Naughty  За инфо на тези, които ще раждат в Бургас! Лекарката също е изтъкнала недвусмислено огромните си заслуги в моя случай, но съм и благодарна, че го е сторила само пред роднините ми, а с мен въобще не е разговаряла. Доволна съм, че си свърши добре работата. Но от емоционална гледна точка, раждането ми бе едно от най-стресовите ми в негативен смисъл преживявания заради обстановката и отношението на персонала в болницата, всъщност по-точно липсата на такова! Затова, ако се върнат нещата сега, такива, каквито се случиха - на същите тези хора лукаво ще им обещая "благодарности", ако видя, че си просят, но ще ги оставя с пръст в уста да си чакат подаръци от мен.  Мисля, че ако всички спрем с подаръците, свестните лекари ще си останат свестни, а тези, които се лакомеят и се държат с нас все едно не сме хора, а само обекти за печалба, да намерят други стимули, за да си свършат работата. И по-добре ще се справят, щото няма да се разконцентрират да мислят само за бройки (родилки) и пари.  Mr. Green
p.s. Разбирам, че авторът е имал впредвид благодарност от сърце. Аз изпитах огромна такава точно след раждането на детето и започнах да им я изливам от сърце (помислих, че всичко е приключило, забравих, че имам да вадя и плацента). Но след изнудването от страна на израждащите ме медици, ми се изпари някъде благодарността. Не съм истинска християнка, признавам!  Twisted Evil

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 01:35 от desi_sunshine

# 104
  • където има любов
Отидох да раждам без уговорка,при екипа който беше на смяна.Попаднах на невероятна жена-акушерка,която през цялото време ме държеше за ръка и ми говореше.Докторът се появи накрая.Благодарих на екипа,веднага след като родих.На изписването беше на смяна същият доктор,който получи уиски и бонбони.Моята акушерка обаче я нямаше,а толкова исках да поговоря с нея,да й благодаря,а дори името й незнаех.
Минаха няколко месеца от раждането,когато случайно я видях в едно кафене.Коремът ми се обърна,сърцето ми затупа силно.Отидох при нея ,поговорихме,благодарих  .Явно съм я трогнала ,защото се разплака.Но знаех,че тя почувства моята благодарност,която едва ли би усетила от бутилка скъпо уиски.

Общи условия

Активация на акаунт