Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 799
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
а изваждане на нови документи (ЛК, шоф. книжка) не може ли да стане чрез консулството?

Ти пък,не ме разсмивай. Mr. Green

сигурна ли си, 4е не може?
поне пълномоЩно с тях не можеШ ли да направиШ да пратиШ на някой в бг 

Тя питаШе за самите документи,за това казах ХАУ. Twisted Evil

за тях имах предвид .... а не с тях ....
зна4и, когато си правих паспорта вариянтите бяха 2: или правиШ вси4ко 4рез посолството и 4акаШ месеци или само си попълваШ там молбата, слагат ти пе4ати, заверяват ти пълномоЩно и праЩаШ на някой доброволец в бг да се занимава ...
за другите документи не е ли по съЩия на4ин?

има инфо на сайта на посолството, който има нерви да го 4ете... аз за сега съм пас, до изти4ане на съотв. документ, после Щ4 питам на място

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 17:08 от gioia.

# 121
  • Italia
Аз знам,4е паспорт може да се вади и 4рез посолството и с пълномоЩно ( отнема  векове при първия слу4ай ,но няма зна4ка  Twisted Evil) а за ли4ната карта и книжката мисля,4е трябва ли4но на място ( но не гарантирам 100% за достоверност,де )

# 122
В България има експресни поръчки, за няколко дни ще са готови документите. Нали не е необходимо да съвпадне момента с този на изтичане на документа ... Моите са валидни до 2011 г., дотогава все ще се появя в страната;-) Аман от сложни комбинации.

# 123
Здравейте... тази седмица беше доста тежка, докато наваксам с лекции и упражнения. Даже сега мисля да сядам да пиша някакви домашни, а програмата ни в петък е много смешна, защото имаме френски и английски по едно и също време и не знам как е възможно човек да присъства на 2 места едновременно. А да, и бях забравила колко ме дразнят някои колеги.

# 124
Много сте,силни сте......и ми харесвате.Новачка съм,но когато мога ще се включвам.Привет на италианските мамета и от мен.

# 125
В България има експресни поръчки, за няколко дни ще са готови документите. Нали не е необходимо да съвпадне момента с този на изтичане на документа ... Моите са валидни до 2011 г., дотогава все ще се появя в страната;-) Аман от сложни комбинации.

МожеШ да запо4неШ да си подновяваШ изти4аЩия документ 6 месеца преди да изте4е.

Оба4е Laughing, внимавай сега, аз имам спомени, 4е си смених ЛК с години по_рано, понеже ми изти4аШе паспорта и трябваШе да го сменям и исках да се възползвам да се смени на4ина на изписване на името ми на латиница. Казаха ми, 4е не може да имам едновременно няколко валидни документа, в които изписването на името да се разли4ава, така 4е трябваШе да сменя и ЛК, която оЩе не беШе в срок на изти4ане. Май, за да съм изрядна, писах молба да се обяснявам заЩо аджеба правя такива неЩа. ooooh! Laughing

Дезирè, ти какво у4иШ? Май беШе казала, ама ... Embarassed Италианска филология ли беШе?
Аз съЩо съм студенка и тук вси4ки ми знаят дерзанията по сесиите. Laughing Та даже и два университета смених в двете крайности на сферите на науката, докато се осъзная какво искам. Сега съм на етап дипломна работа и би трябвало да се занимавам усърдно, но всъЩност се мотая ..........
Успех на теб.  bouquet

# 126
Италианска филология да. Много ми харесва, ама честно казано очаквам още повече да ни юркат, да ни карат повече да говорим, да се упражняваме, вместо да си водим записки 6 часа. Иначе много преводи правим и за година и нещо доста ми се подобри италианския, надявам се да ми стане перфектен  Mr. Green , а съм се заела да уча и още 4 езика, ама до къде ще стигна  Crazy Приятен уикенд пожелавам на всички   bouquet

# 127
а, не е задължително да изти4ат до 6 месеца, аз си смених паспорта през лятото на 2007, заЩото изти4аШе кьм края на 2008, а аз лятото на 2008 отивах до Америка и не изках да ми слагат визи на изти4аЩ паспорт.

# 128
Момичета,извинете,че нахлувам в темичката ви,но искам да попитам как е времето в Рим и каква е прогнозата за следващата седмица.Ще сме там от 23.03 до 27.03.
Много ще съм благодарна някой да ми отговори,че тук на някои места е люта зима,снегове-ужас ooooh!

# 129
Момичета,извинете,че нахлувам в темичката ви,но искам да попитам как е времето в Рим и каква е прогнозата за следващата седмица.Ще сме там от 23.03 до 27.03.
Много ще съм благодарна някой да ми отговори,че тук на някои места е люта зима,снегове-ужас ooooh!

Спокойно, много по топло от бг е тук Simple Smile Сняг вали веднъж на сто години..за около няколко минути Laughing Днес, утре и вдругиден Ще е хладно за тукаШните разбирания: минимални темп. от около 6 градуса, максимални 10. От 23 Ще се затопли, с максимални темп. от 16 градуса, минимални 10. В момента брули много силен вятър, та не е за излизане, но се надявам до ден два да стихне. Приятен престой Hug

# 130
dune ,благодаря  Hug
Надявам се и аз да е приятен престоя  Grinning

# 131
Дуне и Италина , ходите ли до зоопарка в Рим ?
Много ми се иска да заведа децата при следващото ни посещение на града .

# 132
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам така в темичката ви, но имам въпрос... Бихте ли ми казали, задължителни или препоръчителни са ваксините при вас??? И ако е възможно линк към закона и/или наредбата, които третират този въпрос в Италия...  Мерси предварително...    bouquet 

# 133
Здравейте мами от Италия.
Извинявайте че нахлувам в темата ви,но имам една молба.
Сигурно и при вас има майки които живеят в чужбина, без да имат възможноста да вземат децата си от България,защото бившите им отказват да дадът съгласие.Ние,няколко майки с този проблим,направихме петиция за да се промени този закон и децата ни свободно да могат да пътуват,баз да зависят от прищевките на някой егоист с ограничено мислене.Моля Ви да прочетете петицията и ако сте съгласни с нея да я подпишете.Предварително Ви благодаря.
http://bgpetition.com/petitsia_za_nashite_detsa/index.html

# 134
Добре де, просто се питам, може и този, който живее в чужбина да бъде егоист и по този начин да изведе детето и да лиши другият родител да го вижда?

Общи условия

Активация на акаунт