Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 802
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Охооо, какво писане паднало.
.................

само един съвет да ти дам
не отивай директно в моторицазионе, 4е Ще ти се разкаже играта...
по_добре се обърни към някоя агенциа (скуола гуида), много по лесно става. Обикновено и лекар идава веднъж в седмицата за медицинското. Няма разправии, обикаляне, опаШки...

Така е. Peace Ходила съм до моторизационе 1_2 пъти по други при4ини и видях, 4е това място е една лудница.
Аз си конвертирах книжката 4рез скуола гуида. Елементарно е. Вси4ко правят те, вкл. и медицинския преглед, както е писала Джоя.
За услугата се плаЩа, разбира се. Ве4е не помня колко беШе, но неЩо от порядъка на 100_200 евро.

За какво си конвертирате бг книжките? Аз не виждам заЩо да подарявам на някого около 200 евро, Щом по закон може да се ползва бг еквивалента.
Е, ако изти4а скоро е проблем, но ина4е няма см. До 2013 вси4ки книжки ЕС трябва да са универсални.

# 106
Ей каква хубава снимка на деня, свързана с България,  Grinning

http://www.corriere.it/foto_del_giorno/home/index_20090320.shtml

# 107
За какво си конвертирате бг книжките? Аз не виждам заЩо да подарявам на някого около 200 евро, Щом по закон може да се ползва бг еквивалента.
Е, ако изти4а скоро е проблем, но ина4е няма см. До 2013 вси4ки книжки ЕС трябва да са универсални.

Aз писах заЩо. За да не ми се налага да се връЩам специално до БГ, ако я изгубя или трябва да я подменям.
Не знам за вас, но аз не мога току така да скокна и просто да замина за София, понеже имам "да свърШа една работа". Wink

Мамах3, много хубава снимка наистина. Simple Smile

# 108
Добро утро и от мен .
Надявам се на 2 април да се похваля и аз с книжка , пък било то и италианска .
Стискайте ми палци да е милостив този от комисията , че иначе ще сгазя лука с още 200-300 еуро .
Онзи ден за малко да се забие в мен един с джип , но даскала ми каза , че съм бела аз в правото си за преминаване , както си го и знаех . След това щеше да хване и една глоба , че карах по-бързо от позволеното . Но поне остана доволен , че и с малкото време дето съм карала се справям много добре .
Желая ви лек ден .

# 109
Хелоу, Hug
 Едва ли помните моето надуто коляно, но то си е така от близо два месеца и половина.  Tired
  Днес ходих да ми вземат кръв, а другата седмица вероятно ще ходя на ревматолог, че не се трае вече от болки.  Sick

И аз имам спомени от 1992, когато на всеки 3 месеца подновявах соджорното и трябваше да правя изследвания за туберколозаTwisted Evil #Crazy
а, ей го на  Shocked
и заЩо това? на мен никога не са ми искали такова неЩо  #Crazy

Феиам , ти предполагам си имала друг тип  пермессо, ако си омъжила веднага щом си дошла.  Rolling Eyes

Аз бях с пермессо за обучение и искаха да се подновява на всеки 3 месеца, заедно с чертификато медико, което включваше и  ренгенова снимка (за ТБЦ), да не говорим, че риконджунджименто фамилиаре не можех да направя, а и накрая като се дипломирах задължително трябваше да подпиша декларация, че ще се върна в родната ми страна.  Peace

Законите бяха много по-различни, да не говорим и че всяка куестура си интерпретираше както и хрумне.  Rolling Eyes
   В моя случай става дума за Тоскана.

Мамах3, хубава снимка, разпратих я на колегите из офиса.  Wink

Nawe
l, стискам палци за книжката.  Peace

Лек уикенд на всички .   bouquet

# 110
Nawel, аз като карах курсовете, ме бяха спрели полицаите за превишена скорост  Mr. Green Успех на теб и дано се похвалиш още на 2-ри  Wink
хайде чао ви от мен и хубав уикенд   bouquet

# 111
   Аз бях с пермессо за обучение и искаха да се подновява на всеки 3 месеца, заедно с чертификато медико, което включваше и  ренгенова снимка (за ТБЦ), да не говорим, че риконджунджименто фамилиаре не можех да направя, а и накрая като се дипломирах задължително трябваше да подпиша декларация, че ще се върна в родната ми странаPeace

Законите бяха много по-различни, да не говорим и че всяка куестура си интерпретираше както и хрумне.  Rolling Eyes
   В моя случай става дума за Тоскана.
Shocked
Наистина странно, аз също бях с разрешение за обу4ение (говоря за 93та година), но само трябваше всяка година да обновявам и не са искали никакви странни неща. 

Навел, успех на 2ри.

И приятно изкарване на уикенда, тук нещо застудя, бррр.

# 112
  • ...до морето..
.................

само един съвет да ти дам
не отивай директно в моторицазионе, 4е Ще ти се разкаже играта...
по_добре се обърни към някоя агенциа (скуола гуида), много по лесно става. Обикновено и лекар идава веднъж в седмицата за медицинското. Няма разправии, обикаляне, опаШки...

Така е. Peace Ходила съм до моторизационе 1_2 пъти по други при4ини и видях, 4е това място е една лудница.
Аз си конвертирах книжката 4рез скуола гуида. Елементарно е. Вси4ко правят те, вкл. и медицинския преглед, както е писала Джоя.
За услугата се плаЩа, разбира се. Ве4е не помня колко беШе, но неЩо от порядъка на 100_200 евро.

Явно е различно в различните райони,незнам... newsm78. Аз трябваше да си конвертирам книжката задължително, България още не беше в Европейски съюз.Ходих сама в Моторизационе
(ами не ми пречи да се занимавам с такива неща,свикнала съм Mr. Green), дадоха ми разните модули за попълване и после ги занесох.Не са ми искали медицинско,единствено българската книжка.Не ми се стори сложна процедурата,но аз живея в малък град, може и за това да е...

# 113

Явно е различно в различните райони,незнам... newsm78. Аз трябваше да си конвертирам книжката задължително, България още не беше в Европейски съюз.Ходих сама в Моторизационе
(ами не ми пречи да се занимавам с такива неща,свикнала съм Mr. Green), дадоха ми разните модули за попълване и после ги занесох.Не са ми искали медицинско,единствено българската книжка.Не ми се стори сложна процедурата,но аз живея в малък град, може и за това да е...

зависи и с колко свободно време разполагаШ

# 114
а изваждане на нови документи (ЛК, шоф. книжка) не може ли да стане чрез консулството?

# 115
  • Italia
а изваждане на нови документи (ЛК, шоф. книжка) не може ли да стане чрез консулството?

Ти пък,не ме разсмивай. Mr. Green

# 116
само питам ...

# 117
здравейте дами,
от доста време не съм се вясвала, ама мама ни бе6е на гости за 3 месеца и се отдавах на следобеден сън след работа  Grinning

Добре сме, Алето расте, аз и мъжо ба4каме, баба и дядо прехвър4ат между БГ и Ит и така....

Отивам да ви 4ета диетата, 4е имам едни 5 кг дето така да ми тежат на дупето  Mr. Green

цунки и 6те ви пи6а по_4есто ве4е  Hug

# 118

сигурна ли си, 4е не може?
поне пълномоЩно за тях не можеШ ли да направиШ да пратиШ на някой в бг 

# 119
  • Italia

сигурна ли си, 4е не може?
поне пълномоЩно с тях не можеШ ли да направиШ да пратиШ на някой в бг 

Тя питаШе за самите документи,за това казах ХАУ. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт